2018-08-28 214 views
朋友來港幾天, 住西環華麗海景酒店,  我約了她下午茶聚, 駕車經過第一街, 剛好找到咪表位, 泊車行去酒店.  途中見到 BURGER JOYS - Happiness You Can Taste. 依箭咀方向, 往梯下看看.見到有間特色 Burger店, 酒吧的裝潢格局.門外餐牌, 彩圖清晰,  主打售賣 burger,  小食, 雞翼, 沙律, 飲品供選擇, 價錢合理.  立即叫朋友由酒店行過來, 只兩個街口.店面積不太大, 內設高枱和高腳櫈, 坐得輕鬆.    有大電視播放娛樂節目,  又播放流行音樂 .  混合享受.開放式廚房, 整潔無油煙.我們點了 漢堡套餐 (Mushroom Cheese Burger  雜菌蘑菇芝士漢堡 + soft drink 汽水 + Truffle fries 黑松露薯條)  $118-和 Battered Onion rings 洋荵圈 $38- .  & Classic Buffalo Chicken Wings 經典水牛雞翼 $56   6 隻.  大家 share.大家先選吃洋荵圈,  好熱 !!  要慢慢食.   洋荵仍爽脆, 外炸粉很
依箭咀方向, 往梯下看看.
見到有間特色 Burger店,
 酒吧的裝潢格局.
開放式廚房, 整潔無油煙.
大家先選吃洋荵圈,  好熱 !!  要慢慢食.   洋荵仍爽脆, 外炸粉很薄又鬆脆, yummy!
雜菌蘑菇芝士漢堡, 漢堡包有烘過, 外層鬆脆而內柔軟, 廚師真合作, 把 Burger 切開一半, 我們兩人一起 share . 好方便.
蘑菇切碎, 手打牛肉漢堡扒肉質嫩滑, 牛味濃郁, 肉汁極豐富, 不會乾身, 煎得到位, 不油膩.  內有生菜, 洋蔥, 醃青瓜, 鮮甜蕃茄, 芝士, 沙律醬, 好香,  熱辣辣.
薯條已去皮,  炸得很脆口,  調味好, 薯味十足.
點些黑松露醬, 好惹味.
經典水牛雞翼  $58 (6隻)
雞翼經烤焗, 顏色鮮艷, 賣相好, 夠熱,  雞翼肉質嫩滑, 味道香辣, 帶少少甜及酸, 調味濃,  更醒胃.  配有 西芹/甘筍, 清甜爽口.   做得好  !!
此店設外賣服務, 店員包裝手不停, 看來愛吃漢堡包客仔真不少.
Burger Joys 主打的漢堡包,  熱辣辣, 材料份量足, 味道美, 非一般漢堡包店能做得到,  而小食, 飲品和食物, 也中規中舉 !!  店員服務親切有禮.   朋友食得開心, 我也有同感.  大家會再來.
$108 (Lunch)
  • 雜菌蘑菇芝士漢堡
  • 洋荵圈