2022-05-14 0 views
夜晚8點半過啲入到去,全店無人,諗住掂啦,包保食物新鮮熱辣。叫左cheese burger, fish burger. 加左regular fries & coke Combo ,同叫左buffalo wings.個combo要40幾蚊,你俾啲翻炸勁多次既薯條我,真係仲難食過McDonald 既薯條(起碼人地係新鮮熱辣)圖中左右都係全部揀左出嚟:翻炸到乾晒,唔L食得既。。佔左三份一個fish burger 既炸粉聞落去有小小怪味,食落就無特別,醬汁唔惹味。唔係難食,但唔好食。。。個cheese burger 明明即刻整,但都覺得塊beef burger 唔夠熱。埋單360幾,可以有更多好味既選擇。只能說句:中伏!

埋單360幾,可以有更多好味既選擇。
只能說句:中伏!
2022-03-30 397 views
呢到d burgers 係門口都聞到香噴噴!!!整身果日係想去灣仔試既,點知行到過去先發現裝修緊,即刻轉場。呢間好細 但4個位 。好彩嗰日唔使等位咋我哋嗌左Cheese burger . single burger , Buffalo wings。漢堡包係好食 但老實講 我認為個雞翼仲出色🤣🤣 同喺美國食到既一樣味道㗎 個辣到恰到好處, 而且即叫即正夠晒熱。佢配左 blue cheese , 如果佢有得揀ranch 更好!呢度連薯條都好多type , 我地叫左一份tater tots 香港唔係咁多地方有得食,好大份 好滿足😋
呢到d burgers 係門口都聞到香噴噴!!!

2021-12-28 858 views
喺西環探朋友,佢帶左我去呢間喺後巷既隱世burger!! 真係好難會發現到!但又幾好食!呢度坐位唔多~見到好多人買外賣~食物選擇都幾多~因為我朋友唔大食,所以我地揀左一個signature doubble cheese burger $140 + 蕃薯條$50 +buffalo雞翼 $60 share, 食完都覺得好飽!個burger係好巨型!!塊肉即叫即煎! 好厚身,香脆又juicy!! 加埋芝士+菜+蕃茄+醬一齊食~個配搭真係好夾~好好味! 蕃薯條都好大份!每條都好粗身~甜甜的~如果乾身啲會較好~有兩隻醬可以沾~唔錯!雞翼香辣惹味,係比較濕潤的醬汁~兩個人share都飽左成晚!!

呢度坐位唔多~見到好多人買外賣~
食物選擇都幾多~

個burger係好巨型!!
塊肉即叫即煎! 好厚身,香脆又juicy!!
加埋芝士+菜+蕃茄+醬一齊食~個配搭真係好夾~好好味!

蕃薯條都好大份!每條都好粗身~甜甜的~如果乾身啲會較好~

有兩隻醬可以沾~唔錯!

雞翼香辣惹味,係比較濕潤的醬汁~

兩個人share都飽左成晚!!
2021-12-23 372 views
✨芝士牛肉漢堡麵包比一般既鬆軟同有厚度,睇落去好似蛋糕咁,絕對唔係嘉X牌。漢堡扒好厚,食落好juicy,仲有少少焦香既感覺。成個漢堡包有洋蔥、生菜、番茄等配料,平衡返牛肉同芝士既肥膩感。✨魚柳漢堡魚柳炸到超脆,魚肉冇雪味,不過都冇咩調味,食落好淡,但加埋沙律醬妹少少。魚肉唔會散,係結實既個種,而且超級大塊,女仔絕對食唔哂架!✨黑松露薯條薯條係麥XX幼身個隻!炸得好勻巡,所以食落超級脆,加埋咸咸地既黑松露醬,幫成個薯條帶出獨特既風味。✨炸洋蔥圈洋蔥圈一樣炸得好脆,入面既洋蔥軟身,炸透哂唔會辣,而且仲有洋蔥既甜味,個人覺得比薯條更加好食。✨雲呢拿milkshake入口覺得好甜,有淡淡既牛奶香,加埋上面個層厚厚既cream,超級邪惡~
✨芝士牛肉漢堡

• 黑松露薯條
  • 芝士牛肉漢堡
  • 魚柳漢堡
2021-11-23 323 views
Burger joys is a good place if you want to grab a light lunch. Burgers and snacks, you can even get beers here if you want! Fish burger $90My friend ate this and she said this fish burger is really crispy with a thick piece of fish fillet. I was so surprised! It’s juicy and smooth. Single burger $100 This beef burger is really thick! I can find all my favorite ingredients here, such as cheese, lettuce, pickles and onions! The USDA Angus meat is tender and juicy!Cripsy garlic wings $60 (6pc)We wo

Fish burger $90

Single burger $100

Cripsy garlic wings $60 (6pc)
We would like to have some snacks apart from the burgers. There are a lot of choices, such as fries, nuggets, salad etc. we picked crispy garlic wings because we love chicken! They smell really good, crispy outside and juicy inside.

2021-11-14 288 views
跟朋友逛到累了想吃點東西,想起這裡有分店就去吃東西吧。店舖位於西營盤第一街,在樓梯旁邊很容易看到☺。這家的漢堡包已吃過好幾次了,我們也很喜歡吃的,所以就更加想吃🤤。-💥牛肉漢堡 HKD$100,這個是經常點的口味😋,材料有牛肉、半溶芝士、生菜、酸瓜及紫洋蔥。牛肉用了USDA黑安格斯牛肉製成,牛肉味道濃郁,口感煙韌帶肉汁🤩。麵包有烘過所以味道很香,口感帶點脆挺鬆軟的。-💥雞肉漢堡 HKD$90,這個是第一次吃的口味,材料有雞肉、半溶芝士、生菜、酸瓜及蕃茄。雞肉外皮煎香過,所以口感帶點脆身,雞肉口感煙韌嫰滑☺。而且是較厚身版本,所以吃到啖啖肉🤤。-💥奇津辣味雞翼 HKD$60,這個一份有6隻雞翼,面頭鋪滿辣粉,所以聞到很香的辣味🙈。這個口味是炸過的,所以外皮脆脆的,肉質嫰滑帶肉汁,辣辣地挺惹味的🤤。-

2021-10-23
$100 (Lunch)
2021-11-13 204 views
之前一直想試Burger Joy,今日特意到西營盤試一試這間隱世的高質小店。首先店舖位置其實頗為隱蔽,在小巷中難以發現,但其實人客亦不少,當中亦見到有外賣訂單。我跟朋友二人點了雞肉漢堡以及牛肉漢堡combo set. 價錢不算便宜,但兩份漢堡分量十足,牛肉漢堡用料精緻,裏面有醃青瓜、蕃茄、生菜、醬汁以及手工牛肉漢堡。蔬菜新鮮爽口,至於牛肉漢堡有肉汁,大約七成熟,牛肉味濃,十分香口!另外點了一份普通薯條以及蒜蓉薯條。薯條幼切,每條炸得香脆,蒜蓉醬即叫即整,全人手切碎煮熟再謠上薯條上,蒜蓉味濃不在話下,香口而不辣,配合薯條更是一流!飲品方面點了黑牛,即是雪糕配可樂,雪糕有三球,分量充足,毫不吝嗇;另外亦點了曲奇口味奶昔,上面的鮮忌廉滑口,奶昔不會過甜,香濃奶味配合Oreo曲奇十分匹配。我覺得薯條漢堡的鹹香再配上一杯冰凍的甜飲品,一凹一凸,十分滿足!對比起其他大型連鎖漢堡包店,我覺得Burger Joy做得出色,起碼質量及份量都對得住價錢,下次有機會再光顧支持一下小店!

2021-11-10
  • 牛肉漢堡
  • 薯條
2021-11-07 110 views
今晚在港島區有家庭飯聚😄所以中午時份已來到港島區行街街,在西營盤第一街見到呢間Burger店的外牆好特別,裡面又有位喎,仲等咩?即刻入去啦🤣芝士牛肉漢堡(+42升級套餐)~麵包很香脆,牛肉表面煎得剛熟,內裡鮮嫩充滿肉汁😋😋再配上半溶芝士和爽口生菜和紫洋蔥、新鮮蕃茄,食起上嚟非常有層次,套餐揀了扭扭薯條,即叫即炸,新鮮熱辣👍雞肉漢堡~同樣有新鮮的生菜紫洋蔥和蕃茄,再加上千島醬,而雞肉就煎得香脆而且唔會乾👍非常有水準😍

2021-11-06
2021-11-06 77 views
話說聽講呢間漢堡包來頭幾勁, 好似係asia top 50 burgers之一, 嗰日肚餓, 想買個外賣食下所以就試吓啦我叫咗single burger ($99) + fried egg ($13)男朋友叫咗cheese burger ($109)+ fried egg ($13)唔知係咪我嗰個冇芝士嘅關係, 所以我覺得非常非常之乾😖 勁失望…我男朋友嗰個好似好少少, 但係都係普通其實整體來講都冇咩comment…就係一個非常普通嘅漢堡包首先個麵包我唔覺得有咩特別塊肉又唔juicy隻蛋都OK但係要加$13有啲貴唔知堂食係咪好食啲呢, 可能外賣爭少少啦, 不過我都唔會再去(p.s.我記得食完之後因為非常失望同唔滿足, 我之後即刻買咗個M記漢堡包食, 好食好多即刻開心返😛)

我男朋友嗰個好似好少少, 但係都係普通其實

整體來講都冇咩comment…就係一個非常普通嘅漢堡包

首先個麵包我唔覺得有咩特別
塊肉又唔juicy
隻蛋都OK但係要加$13有啲貴

2021-11-02 66 views
一間在巷子裡的漢堡包店,雖不及大街的起眼,但卻人來人往,座位亦坐得滿滿!點了3包漢堡餐,分別有魚柳漢堡,芝士牛肉漢堡及雜菌蘑菇芝士漢堡,各款漢堡都是新鮮熱辣即製的,麵包相當鬆軟,而魚柳漢堡的魚柳炸得很香脆,內裡還很有水份感;牛肉漢堡的牛肉則很有肉汁及厚度,很滿足;素食的也很好吃,雜菌漢堡扒也很好吃,味道都配合得很好,跟吃肉的滿足感比較,也差不遠,不錯的!小食有薯條及水牛城雞翼,薯條的乾身不油膩,而且很大的一盤,而水牛城雞翼辣度是剛好刺激的,但吃後也沒特別喝水,不錯!

2021-10-30 57 views
Burger Joys 一向都出名食Burger 今日同男朋友出開西營盤 就嚟咗西環呢間分店食Burger牛肉漢堡我哋都食過幾次 所以今次叫咗Chicken Burger 雞肉夠厚夠嫩夠多汁 配埋干好嘅鬆軟麵包 加埋蜜糖芥末醬同番茄等 味道好夾我哋叫咗一個Combo配咗黑松露薯條同埋啤酒 Combo只係加$42 但係可以叫生啤真係好抵 另外我哋加多$22升級普通薯條做黑松露薯條 新鮮炸起嘅薯條淋上滿滿嘅松露醬 令人回味同時我哋叫咗個炸雞粒同埋Buffalo Wings 前者酥脆 雞肉裹上Cajun粉 送酒一流 而Buffalo Wings酸酸辣辣好開胃

2021-10-19 76 views
我係一個愛好Burger既人, 所以每逢有新開既Burger店, 我都會去試試聽朋友講話呢間Burger Joy唔錯, 上open rice睇幾間分店, 而最偏遠既可謂係呢間西營盤分店。原本打算去灣仔分店,不過剛好係周末係附近行完山,決定去西營盤分店試試。一去到,見到舖面行左三張枱,應該係主力做外賣既生意。不過食burger當然新鮮先好味,加上都遠道而來,幾大都坐底食,剛好仲有一個位。打開餐牌,見到雙層牛肉漢堡係招牌菜(Signature Double Cheese Burger),聽個名都吸引,於是就即刻點左呢個。等左一陣,野食到了,賣相都不錯,份量都算可以。食落個飽好脆身,唔似快餐個D質地又林又凍。牛肉食落嫩身唔痴口,肉汁多,好味。配埋芝士,茄汁等等既配菜,一齊咬,好味道。原本仲想食多個,不過食完開始飽,決定下次先再黎食另一款,哈哈後來返到屋企上網睇多D資料,原來呢間係入選全球五十大最好味burger店之一,確實小弟去親澳洲,歐美一帶都會專登幫襯一下當地既burger店。Burger joy既味道確實比得上歐美澳一帶既burger。

等左一陣,野食到了,賣相都不錯,份量都算可以。
食落個飽好脆身,唔似快餐個D質地又林又凍。

牛肉食落嫩身唔痴口,肉汁多,好味。
配埋芝士,茄汁等等既配菜,一齊咬,好味道。

2021-10-05 86 views
西環除了有不少文青Cafe,其實Burger店都不少,高峰時間有大約5間左右,競爭也不小。這間Burger Joys位於較低調的後巷,不留意可能也會Miss過。雖則地點不在大街,但網上好評也不少。小店簡單裝修,牆上掛有食客照片,倍感溫馨。Burger即叫即製,半Open Kitchen能窺探到師傅熟練的手勢,不到15mins新鮮Burger就陸續上桌,香氣噗鼻。平日LateLunch時段來Chill一下也不錯!芝士牛肉漢堡 Cheeseburger $110採用USDA Choice美國特選牛肉,牛味濃郁Juicy,火候夠,有陣陣焦香味。麵包厚身有烘過,質感鬆軟帶微脆,加上半溶芝士、新鮮生菜、紫洋蔥、蕃茄等配料,口感豐富,整體出色美味。魚柳漢堡 Fish Burger $90魚柳皮薄香脆,魚肉雪白厚身啖啖肉。其他配料同樣有半溶芝士、生菜、紫洋蔥、蕃茄和沙律醬,這個相比Cheeseburger味道較Light和清新,適合不嗜牛和不好超濃味的客人。蒜香雞翼 Crispy Garlic Wings $60 / 6隻中Size的雞中翼,每隻都炸得香脆有肉汁。配上泰式甜酸醬、蒜蓉及炸蒜粒,惹味又

Lunch時段來Chill一下也不錯!

芝士牛肉漢堡 Cheeseburger $110

魚柳漢堡 Fish Burger $90

中Size的雞中翼,每隻都炸得香脆有肉汁。配上泰式甜酸醬、蒜蓉及炸蒜粒,惹味又邪惡。

店內還有一個Books Corner,鼓勵客人Bring one, take one,帶舊書到店交換,十分欣賞這類漂書活動,跟這區的文青風格很搭也很環保!
2021-09-26 80 views
愛吃burger 的朋友相約西環lunch, 中西上環一帶比較多外國人,burger 餐廳應該水準不錯,果然冇令我失望!店舖不大有小店簡單貼心的感覺,平日下午2點幾到。黑松露薯條-非常有驚喜的一碟!重點係黑松露醬,食得出唔係劣貨質素,好香黑松露味,份量亦好重手,豪不吝嗇!-combo 的話加$22, CP值好高!正面睇: 黑松露爆棚!Cheese Burger -牛肉煎到微焦香,加埋剛溶的芝士,大滿足!-牛肉的質素亦值得一提,牛味濃郁,完全唔乾身。Buffalo Wings -雞翼juicy,咬落去仲有雞汁-Buffalo sauce 好惹味,甜甜酸酸辣辣,姐不吃辣的都食左3隻!

店舖不大有小店簡單貼心的感覺,平日下午2點幾到。

黑松露薯條
-combo 的話加$22, CP值好高!
黑松露薯條

正面睇: 黑松露爆棚!

Cheese Burger
-牛肉煎到微焦香,加埋剛溶的芝士,大滿足!
-牛肉的質素亦值得一提,牛味濃郁,完全唔乾身。
Cheese  burger

Buffalo Wings
-雞翼juicy,咬落去仲有雞汁
Buffalo  Wings

Cheese  burger
Buffalo  Wings
2021-09-20 48 views
朋友推薦位於西營盤高水準Burger Joys,外牆設計特別,鬧市中的寧靜,細細間,最重要漢堡質素高😍👍🏻🍔特色雙層芝士牛肉漢堡$140Burger好巨形,好大份足料,一啖咬唔哂,雙層牛肉勁多汁,唔乾,夾住濃濃的芝士,勁香🤤麵包口感好有驚喜,焗得岩岩好,好鬆軟,配搭生菜、洋蔥、蕃茄、酸瓜、醬汁,好口感好豐富,好出色的漢堡👍🏻👍🏻😍正加左Combo汽水及薯條$42,黑松露薯條另加$22😋😋🤤好重黑松露味,好香,正👍🏻👍🏻

🍔特色雙層芝士牛肉漢堡$140

加左Combo汽水及薯條$42,黑松露薯條另加$22
😋😋🤤好重黑松露味,好香,正👍🏻👍🏻

• 特色雙層芝士牛肉漢堡