2021-07-04 217 views
原來屋企附近有間隱世漢堡包店,今晚同我的他放工攰攰哋,唔好出去食了,就喺呢間漢堡包店外賣burger返家食啦😆雖然店仔細細,但睇menu都有好多選擇👍簡單點了Cheese burger、Chicken burger,其中一個轉Combo,本來好想點Milkshake,點知餐廳部Mulkshake機壞咗所以未能供應😭😭下次一定要點啊!最終Combo點咗可樂、熱溶芝士味薯條🍟因為餐廳係即點即制,所以等待了少少時間,但可以享用到熱辣辣香噴噴嘅晚餐,一定值得等的😊Cheese burger $109。一咬落去,漢堡包夠哂熱,個皮夠脆,但竟然夠鬆軟喎,讚👍牛肉好juicy,加埋新鮮生菜、洋蔥、熱溶芝士,好Fresh、好匹配🥰Chicken burger $89。包都係一樣香脆鬆軟,雞好大件,好滑好嫩👍薯條配上熱溶芝士醬,因為我家離小店都好近,所以芝士醬仲係好熱,我哋無選擇將芝士淋上薯條,因為怕唔均勻🤣薯條點住芝士醬嚟食感覺更好,因為每條薯條都keep住脆口,唔會好快腍。值得一讚嘅係小店嘅薯條外脆、內煙韌,加上鹹香嘅熱溶芝士,真係好滿足啊🤩今晚天氣咁熱,我和我的他能夠舒舒服服安坐家中食美味burg

今晚天氣咁熱,我和我的他能夠舒舒服服安坐家中食美味burger,真係好滿足☺️☺️
2021-06-21
15 Minutes (TakeAway)
📍 Burger Joys📍 西環 西營盤 • 第一街27-29號太益樓地舖❝Happiness you can taste❞!說到漢堡店,一定會想到這家口碑十分好的《Burger Joys》!🍔他們暫時在香港區有三家分店,屯門也有一家,希望未來在九龍區也會開店😝-他們的西營盤店比較小,加上政府的餐廳限客令,令他們只能容納數個客人,所以大家如果想堂食的話就有可能要排一下隊啦!-餐廳角落擺放著這個【漂書corner】,歡迎客人以書易書,讓書本的生命得以延續📚-點了一個漢堡,配以套餐~•Fish burger 魚柳漢堡 ($89)魚柳外脆內嫩,很厚肉,口口都是肉,帶濃郁魚香味🐟配合新鮮的紫洋蔥、番茄、生菜,可以解解膩感🥬除了魚柳質素高,漢堡包的麵包更是令我們喜出望外!🤩Burger Joys使用的麵包是自家製的brioche (布里歐麵包),每天在自家工場新鮮製作,再送到店裡。麵包鬆軟,富彈性,而且非常厚,可是又不會很硬很乾🍞外層以牛油煎過,帶有淡淡的牛油香,而且質感微脆,真的很不錯🤩•Combo (Soft drink / Beer + Fries) (+$41)+$41可以改成套餐,加
📍 Burger Joys
📍 西環 西營盤 • 第一街27-29號太益樓地舖

❝Happiness you can taste❞!

點了一個漢堡,配以套餐~

Fish burger 魚柳漢堡 ($89)
Fish burger
魚柳外脆內嫩,很厚肉,口口都是肉,帶濃郁魚香味🐟
配合新鮮的紫洋蔥、番茄、生菜,可以解解膩感🥬
除了魚柳質素高,漢堡包的麵包更是令我們喜出望外!🤩
麵包鬆軟,富彈性,而且非常厚,可是又不會很硬很乾🍞

+$41可以改成套餐,加配薯條+啤酒/汽水。
我們還改配了{黑松露薯條}還有{奶昔}

Black truffle fries 黑松露薯條 (Combo +$21)
Black truffle fries
薯條是幼身的,炸得香脆🍟
黑松露醬下得足料,發出陣陣松露香氣,吃起來味道也非常濃郁,令整體味道更上一層樓❣️

Chocolate milkshake 朱古力奶昔 (Combo +$31)
Chocolate milkshake
奶昔配漢堡絕對是最邪惡的組合!😈
奶昔以巧克力雪糕打成,非常滑溜、綿密、味道濃郁,很有飽足感🥰

Classic buffalo wings 經典水牛雞翼 ($59/6 pcs)
Classic buffalo wings
水牛城雞翼同樣推介,辣勁十足🌶️,非常惹味。
還配了西芹、蘿蔔、藍芝士醬~

Menu:
Black truffle fries
Chocolate milkshake
2021-03-13 1065 views
早兩個月前同友人到訪過「Burger Joys」中環店,是一家美式漢堡包專門店,今次在西環趴趴走,影牆畫,偶然看到西營盤的分店,因為小店瑟縮在小巷內,不易察覺。既然那有緣份,就二話不說在此吃過漢堡再回家。 晚市堂食的客人不多,所以,餐廳裡面顯得比較清靜,但外賣的卻一個接一個。此店比中環店細一點,但也有數張高腳枱椅,一派美式快餐店的風格。 掃視一下餐牌,跟之前中環店的一樣,主打是漢堡包,還有沙律、小吃及飲料,凡惠顧漢堡可加$41轉為套餐,包了汽水或啤酒及炸薯條,此外,還有其他升級選項。 晌等候食物期間,無意間發現到牆上掛了一個義工感謝狀,原來,店家也為社會服務出一分力,值得欣賞。最後,我們選了雞肉漢堡及雜菌蘑菇芝士漢堡,前者額外加了煙肉,後者額外加了煎蛋,兩份也轉為套餐,食物都是即點即製,大概等了10min左右。 幼身薯條新鮮即炸,炸起即吃就更是一流,香脆不膩,滿滿薯仔香。 另一個套餐則改了炸洋蔥圈,粉漿薄薄,洋蔥卻十分爽甜,不比薯條遜色。 雖然這裡以安格斯牛所做的漢堡至為出名,但友人喜歡「雞肉漢堡」($89)多一點,另外還額外加了煙肉(+$13),不得不說,雞肉又大又厚,炸得甘香,配以
。
炸薯條
炸洋蔥圈
雖然這裡以安格斯牛所做的漢堡至為出名,但友人喜歡「雞肉漢堡」($89)多一點,另外還額外加了煙肉(+$13),不得不說,雞肉又大又厚,炸得甘香,配以特製的蜜糖芥末醬,還有蕃茄、生菜,很有霸氣
。味道如何?好吃,因為雞扒份量十足,入口富肉汁,整體味道、口感都有層次。
雞肉漢堡+煙肉
「雜菌蘑菇芝士漢堡」($89)是心水之選,因為好吃,但今次則額外加了煎蛋($13),令原本的味道更豐厚。這個素漢堡,其吸引之處是將雜菌打碎再搓成漢堡扒型煎香,自然更有吃漢堡扒的感覺,配上生菜、芝士、自家製醬汁……等等,可以說回味再回味,百試也不厭
雜菌蘑菇芝士漢堡+煎蛋
雖然可以外帶,但漢堡、薯條、炸洋蔥圈,還是現場即吃的好!
2021-03-12 552 views
今日和屋企人過西營盤買鹵水鵝, 偶然經過這間漢堡店, 入囗就在小巷中,認得這個品牌喺其他地區也有而且口碑不俗。屋企人都好鍾意食漢堡, 一於入去tea一tea先。冇理由兩個人都食牛肉漢堡, 一於share食一個魚柳漢堡和芝士牛肉漢堡。魚柳漢堡質素喜出望外, 上面望落去平平無奇。但塊魚柳絕對係fish and chips main course 嘅 質素, 切開睇真啲份量有返咁上下, 魚扒厚肉, 極有魚味, 魚肉仲係一梳梳~ 配合生菜, 蕃茄,紫洋蔥和經典嘅沙律醬, 非常美味!!芝士牛肉漢堡牛肉漢堡做得好好, 肉質唔會鬆散,夠柔軟, 重點係好juicy, 好夠肉味, 芝士份量啱啱好,唔會太多, 酸瓜切開薄薄小片也很爽脆, 酸酸哋中和番整個漢堡肉。 同時好欣賞佢選用嘅麵包, 厚得嚟好夠鬆軟,甜甜地好夾肉類。Fries with melt cheese 幼薯條放上大量 melt cheese, 一定要襯熱食㗎~ 芝士味道好濃郁, 發現幼身薯條係食極唔完, 每條都沾滿芝士醬~這裏的漢堡真材實料, 材料配搭亦突出食材嘅味道 👍💖,不花巧亦冇乜古靈精怪嘅款式。

屋企人都好鍾意食漢堡, 一於入去tea一tea先。

魚柳漢堡

魚柳漢堡
Fries with melt cheese
之前吃過灣仔的burger joys, 今日帶朋友再吃!西營盤這間很有美國風的burger joys,店舖外面的牆都是街頭噴畫~為這間店增加了藝術氣息~🌠芝士牛肉漢堡早說吃過牛肉漢堡,今次要嚐嚐招牌芝士漢堡點餐後,廚師即時製作,確保吃到最新鮮的漢堡,這點真係很欣賞!餐廳對食材份量和比例講究,而且不同分店不同廚師都可以吃到一模一樣的味道!吃下去第一口是食材的鮮味, 清爽生菜、鮮甜蕃茄、 爽口洋蔥,其後,就是以煎封後的安格斯牛,濃郁牛味經煎後被鎖住,肉質鮮嫩,一口咬下滿是牛肉汁麵包更是豐富了漢堡的口感,即使 漢堡內餡多汁,但也不影響麵包口感,外脆內軟,吃下絕不鬆散!「百萬食譜」被評為香港no. 1 漢堡果然名不虛傳,令人沒齒難忘的芝士漢堡加$41配薯條和飲品今次選薯堡😄是我的最愛,每顆小小的薯餅,每口酥脆又豐富,超有口感,而且不油膩!吃下一顆又一顆,不知不覺吃完!🌠 美式炸雞配車打芝士上次吃過後非常回味,今次介紹朋友再吃!今次炸雞的辣粉比上次多,令炸雞的味道更豐富!即使不配芝士醬也非常惹味~炸雞炸成金黃色,外脆內嫩多汁😜如果配啤酒真是一流!🌠炸洋蔥圈雖然不太愛吃洋蔥, 但是卻抗拒不了香炸洋
之前吃過灣仔的burger joys, 今日帶朋友再吃!

西營盤這間很有美國風的burger joys,
店舖外面的牆都是街頭噴畫~為這間店增加了藝術氣息~

🌠芝士牛肉漢堡
早說吃過牛肉漢堡,今次要嚐嚐招牌芝士漢堡

加$41配薯條和飲品

🌠 美式炸雞配車打芝士
上次吃過後非常回味,今次介紹朋友再吃!

🌠炸洋蔥圈
雖然不太愛吃洋蔥, 但是卻抗拒不了香炸洋蔥圈的味道,酥脆可口,炸後保留洋蔥那特有的味道,但絕不 嗆鼻,反而有洋蔥味的鮮甜!
  • 芝士牛肉漢堡
  • 薯堡
2021-07-19 0 views
今日又嚟食Burger Joys啦,呢度好方便又好食,最緊要啦好近我。Southern Fried Chicken Nuggets (cheese) $59我地除咗漢堡之外叫咗一盒雞,份量都唔少㗎。一開始以為係麥樂雞嘅類型,但原來係未經加工嘅雞粒。食落都幾多汁,仲有啲胡椒粉調味,加埋啲芝士醬就一流。Single Burger $99呢度嘅漢堡包超級厚!呢個其實係牛肉漢堡,因為得一舊牛肉所以叫Single Burger。佢有好多蔬菜例如洋蔥生菜,所以食落都好多汁,唔會乾爭爭。牛肉咬落去都濃郁多汁,成個包嘅配搭都好夾。Fish Burger $89朋友唔鍾意食牛肉,所以食咗呢個魚柳漢堡。呢個包都好厚,朋友話食落都好脆。

Single Burger $99

Fish Burger $89
2021-06-10 22 views
Lunch time同朋友去左西環的burger joys食lunch。我地唔太肚餓,所以叫左個包同兩個小食share。雞肉漢堡- 雞扒厚身,香嫩多汁,麵包好鬆軟,配料豐富有酸瓜、生菜、番茄、紅洋蔥,新鮮的配料中和左雞扒的油膩感。我地加左41蚊點左一個套餐(COMBO),選了椰青水和洋蔥圈。洋蔥圈有外脆內軟的口感,十分好味。 水牛城雞翼- 火辣惹味的醬汁包着整隻雞翼。所以我即使沒有另外沾醬汁,都好夠味。美式炸雞配車打芝士醬 - 雞肉炸得香口唔會乾,配上濃香的芝士醬同炸雞一齊食,芝味十足。

2021-06-01 19 views
週日晚上九點突然想食Burgers有咩計?!Delivery app 幫到你!今次Order左位於西環第一街既Burger Joys!Menu裡面有個二人套餐——雙重滋味套餐($308)幾合我同老公心水,套餐包:兩個包、三款小食,兩款飲品。落單後大約30分鐘就到啦,黎到食物都係溫暖既。我哋order左:1. 芝士漢堡X2 有一片芝士、一塊牛肉漢堡、生洋蔥、生番茄、生菜。相比起係餐廳熱辣辣咁食係有少少比下去既,有d失望係個塊牛肉,有d過熟同鞋鞋哋。包包好鬆軟,好鍾意個甜甜酸酸既sauce。2. 脆皮蒜香雞翼(6隻)Size係細d,炸得幾脆,外面佈滿泰式甜酸醬,好惹味啊!3. 炸洋蔥圈食既時候仲係暖暖d,只係口感可能因為焗住已經稔稔哋,裡面既洋蔥仲係好濕潤。4. 炸薯條真心難食,打開個盒已經稔曬,而且我自己鍾意粗薯條多d,呢度既似M記多d,仲要無咩薯味。5. 可口可樂結論係Burger都係堂食好d🤣🤣

我哋order左:
1. 芝士漢堡X2

2. 脆皮蒜香雞翼(6隻)
Size係細d,炸得幾脆,外面佈滿泰式甜酸醬,好惹味啊!

3. 炸洋蔥圈

4. 炸薯條

5. 可口可樂

結論係Burger都係堂食好d🤣🤣
2021-05-30
Dinner
2021-05-18 38 views
接小朋友放學,無意中看到樓梯下的巷內,有一間漢堡店,而門外的裝修感覺,極像某僵屍劇的拍攝場地,真的不禁瘋狂拍照🤣雜菌蘑菇芝士漢堡~真的一點也不像素食‼️餡料都很豐富,有洋蔥蕃茄,酸瓜生菜,芝士及素扒~而素扒的邊位更是微脆的,超正~魚柳漢堡~魚柳真的很厚,內裡的魚肉還要是很重水份感,很juicy,啖啖棉厚的魚肉,配上鬆軟的麵包,小朋友跟老人家都很愛~牛肉漢堡~牛肉味很重,肉質微彈,有肉汁,而且肉很厚~

牛肉漢堡~牛肉味很重,肉質微彈,有肉汁,而且肉很厚~

見到OpenRice有優惠$109一個包連薯條汽水,就諗住同朋友試吓。舖頭比較細,喺冷巷,少少難搵。去到叫外賣自取,10分鐘攞得。不過留意薯條同嘢飲都冇得upgrade,得regular薯條同汽水。行咗15分鐘返屋企,終於食得了。我叫咗個Mushroom cheese burger。一咬落去,首先感受到麵包非常鬆散,類似蛋糕質感,冇乜特別味道,個人覺得個包有啲咬口會好食啲。叫Mushroom burger, 以為係大啡菇,點知係切碎嘅菇整成嘅patty,所以係一啲都唔juicy,咬落去又係非常鬆散,冇乜特別味道,就係菇加鹽嘅味,而且煮燶咗,成個包都係一陣燶味。其他配菜正正常常,尚算新鮮,有蕃茄洋蔥酸瓜芝士,醬汁偏少,成個包都幾dry。薯條就係普通幼切薯條,攞到返去已經淋晒,都正常。味道同質感非常普通,麥當勞都好食過佢,只係勝在份量夠多。總括而言,唔明點解有咁多好評,性價比好低,Mosburger都好食過佢九條街。朋友叫咗cheeseburger都話唔好食。超級失望。

行咗15分鐘返屋企,終於食得了。

Mushroom  cheese  burger

Dining Offer
Coupon
聽聞響中西區係有啲名氣嘅漢堡店,但我從未堂食過,今次外賣第一次試,但送到嚟全部食物已經凍晒,burger一定熱食先好味,其實如果食肆外賣確定唔到水準,就唔應該做外送速遞,未扣coupon前要成二百五十蚊,但水準仲差過麥記,咁點會唔失望呢!🍴招牌漢堡$99⭐️招牌漢堡,即牛肉漢堡,嚟到已經凍晒,牛肉已經乾晒唔juicy亦有啲變硬,包同樣腍中帶硬,全個burger都好難食🍴芝士漢堡$109⭐️同招牌漢堡好似一模一樣咁,食唔出有咩分別,所以同樣係好難食,兩個burger都要求多醬,但唔覺有特別多醬🍴香辣卡疆雞翼$59⭐️雞翼超細隻,味道似孜然雞翼,但味道淡啲啲,不過完全唔入味,雞翼裡面係無味🍴炸薯圈$39⭐️正常炸薯圈,外脆內軟二人共消費:$169.50 (foodpanda 優惠)

🍴招牌漢堡$99⭐️

🍴芝士漢堡$109⭐️

🍴香辣卡疆雞翼$59⭐️

🍴炸薯圈$39⭐️
正常炸薯圈,外脆內軟

二人共消費:$169.50 (foodpanda 優惠)
2021-05-03
20 Minutes (Delivery)
2021-05-11 32 views
今日與朋友來到西營盤的Burger Joys,有不少人都來這裡叫外賣呢,平時食牛肉漢堡比較多,今日就想試試雞肉漢堡。雞肉大大塊,即叫即製,香脆的雞皮配上微酸的醬汁,還有不少蔬菜,例如生菜、番茄、洋蔥等,十分健康。而且這裡的麵包十分鬆軟,一問之下知道是獨家配方,一路食一路傳來陣陣牛油味,十分吸引!飲品方面除了汽水仲有椰子水,清新好喝。而套餐的薯條加了錢轉黑松露,薯條份量好多,加入不少的黑松露,香口而且好吃阿!
2021-05-11
10 Minutes (TakeAway)
Lunch
2021-05-05 25 views
如果要講comfort food一定係炸雞/ burger + fries! 今次就同friend去左試burger joys!芝士牛肉漢堡 $109 (跟餐+$41 包飲品及薯條)男朋友就試左芝士牛肉漢堡 呢個麵包好鬆軟 仲用左牛油煎香個包 側邊好脆好好食! 塊burger肉味好濃郁!! 加埋D配菜成個包好大個 要好大啖先食到全部野🤣雜菌蘑菇芝士漢堡 $89 唔係太好牛既我就呢個burger ! 以為會用大啡菇做burger 點知原來係用左四種蘑菇切碎再加入香料整成既burger !!! 即刻好impressed🤣 而呢個burger就配千島醬 中和左芝士既油膩感☺️要encore !!Cajun fries自從係five guys食過cajun fries就次次去到邊都想食🤣呢度係用幼薯條 即叫即炸 同埋份量都好慷慨🥰🥰不過如果可以再多D粉就好喇!

芝士牛肉漢堡 $109 (跟餐+$41 包飲品及薯條)

雜菌蘑菇芝士漢堡 $89

Cajun fries
2021-04-18 36 views
去食之前特登睇過哂食評同大家分享既相,滿心期待去試香港no.1既漢堡,真係名不符實。我唔知樓面個靚仔係輸左馬定不嬲都係咁,做服務業雖然唔一定要笑臉迎人,但至少唔會係西面😥唔講服務~單論食物都係屬中下級別薯條,無特別難食,但唔會係好食,超市急凍貨。炸雞,雞唔算老但唔juicy,七味粉多到我以為係炸七味粉。主打漢堡,點左個芝士牛肉漢堡,夠哂Classic。但係…漢堡唔可以話瀬哂野中規中矩但冠以hk no.1之名我會懷疑d人無係hk食過burger比佢出色既大有人在我想講百令蚊食一個好食既burger係超抵但佢個burger普通得黎又細將burger皮整成蛋糕皮可能好新穎,但我食唔到點樣昇華左個burger,更加試唔出個所謂蛋香。牛肉不過不失,但食唔到所謂牛香溢出。總結:唔係難食,但言過其實,過於誇大既宣傳,導致強烈落差感!不抱有太大期望,可以一試之後你可能會同我一樣未必會有下次(論burger薯條其實MOS都夠贏)炸雞,連比較都無需要~
唔講服務~
單論食物都係屬中下級別
薯條,無特別難食,但唔會係好食,超市急凍貨。
炸雞,雞唔算老但唔juicy,七味粉多到我以為係炸七味粉。
主打漢堡,點左個芝士牛肉漢堡,夠哂Classic。
但係…漢堡唔可以話瀬哂野
中規中矩
比佢出色既大有人在
我想講百令蚊食一個好食既burger係超抵
但佢個burger普通得黎又細

牛肉不過不失,但食唔到所謂牛香溢出。

不抱有太大期望,可以一試
之後你可能會同我一樣
未必會有下次

(論burger薯條其實MOS都夠贏)
炸雞,連比較都無需要~

• 美式炸雞配秘製辣醬
2021-04-10 38 views
今日去開西營盤食Lunch, 同事介紹附近有間BURGER JOYS,漢堡包好好食,所以決定去呢間。餐廳位於西營盤第一街。餐廳座位寬敞。餐牌上有多款美食漢堡可供選擇,而且仲有多款小食。有素食主義者亦都可以享受嘅漢堡包。美式炸雞配車打芝士醬濃香芝士加上香脆嫩滑炸雞,香脆外皮包裹着濃濃嘅醬汁,脆卜卜外層,雞肉嫩滑多汁,口感一流。經典水牛雞翼雞皮脆身,加上水牛城醬,醬汁味道較濃郁,酸酸辣辣,非常開胃。芝士牛肉漢堡麵包夾着USDA 美國安格斯牛肉,再加上芝士及車打芝士,濃郁牛味,肉質鮮嫩,滿是肉汁。
餐廳位於西營盤第一街。
餐廳座位寬敞。
餐牌上有多款美食漢堡可供選擇,而且仲有多款小食。
有素食主義者亦都可以享受嘅漢堡包。
美式炸雞配車打芝士醬
經典水牛雞翼