2020-04-13 561 views
因疫情大多餐廳人流都相對較少,而西營盤呢間Burger joys於午餐時間都需要稍為排隊,有等外賣的亦有等待堂食客人。網上對呢間漢堡店評價都幾高,而牆上可以見到不同明星亦曾光顧,一看就知道極具人氣。單是漢堡款式已經好多,而且可以於漢堡上的加配的配料亦不少。CHEESE BURGER芝士牛肉漢堡第1次吃當然點了人氣高達5粒星推介的CHEESE BURGER。包內入邊層次豐富,當中夾上蕃茄、青瓜、洋蔥,再混合特製醬汁夾上主角芝士同牛肉。牛肉是用上USDA SELECT的黑安格斯牛, 肉身會偏瘦,但是烹調過後咬落多汁JUICY,嫩身且帶彈性,口感不錯。MUSHROOM CHEESE BURGER 雜菌蘑菇芝士漢堡因為怕牛肉份量太多,另外朋友點了份雜菌蘑菇試一試,雜菌蘑菇打成扒狀後有黏度,入口粒粒蘑菇。而蘑菇汁亦好夠多,整個包醬汁量即時2倍UP,怕包太過乾爭爭的朋友,不仿一試除了散叫,可選Combo漢堡套餐,加$41就可以揀傳統薯條,洋蔥圈,扭扭條及汽水等等飲品。扭扭薯條扭扭薯條即叫即炸熱辣辣!薯條口感酥脆,沾上蕃茄醬一起吃,好邪惡!特飲要另外加錢,所以我揀左同漢堡薯條最夾既啤酒,combo可

單是漢堡款式已經好多,而且可以於漢堡上的加配的配料亦不少。

CHEESE BURGER芝士牛肉漢堡

扭扭薯條

特飲要另外加錢,所以我揀左同漢堡薯條最夾既啤酒,combo可選1/2pint beer🍺,飲啖即斟的San Miguel,爽!
  • 芝士牛肉漢堡
2019-11-30 1842 views
今日係西環搵到間隱世漢堡小店店內貼滿客人開心既圖片感覺溫馨仲有個角落放了兩層書鼓勵客人一書換一書idea很好👍🏼👍🏼餐牌設計風格同外國漢堡店類似選擇頗多主力賣漢堡同薯條橙汁 $39不知是否鮮榨,但可以看到有橙肉果粒味道不人工,酸甜度適中cookies and cream milk shake $69單價較高口感有曲奇碎,加埋鮮忌廉,好邪惡但好滿足mushroom cheese burger $89原以為大啡菇是用烤的,但店家選了炸的令口感更酥脆,保留了內裏的水分!很喜歡這裡的包,烤得很香口,但同時保留到濕潤的口感cheese burger $109很有份量呢!牛肉扒煎得剛好,外皮有焦香,內裏有肉汁cheese也呈現融化的狀態,賣相很誘人sweet potato fries $49份量頗多新鮮即炸,溫度控制完美不會太乾身不用蘸番茄醬都夠曬味
今日係西環搵到間隱世漢堡小店
餐牌設計風格同外國漢堡店類似
選擇頗多
主力賣漢堡同薯條
橙汁 $39
不知是否鮮榨,但可以看到有橙肉果粒
味道不人工,酸甜度適中

單價較高
口感有曲奇碎,加埋鮮忌廉,好邪惡但好滿足

mushroom cheese burger $89

原以為大啡菇是用烤的,但店家選了炸的
令口感更酥脆,保留了內裏的水分!
很喜歡這裡的包,烤得很香口,但同時保留到濕潤的口感

cheese burger $109

很有份量呢!
牛肉扒煎得剛好,外皮有焦香,內裏有肉汁
cheese也呈現融化的狀態,賣相很誘人

sweet potato fries $49

份量頗多
新鮮即炸,溫度控制完美
不會太乾身
不用蘸番茄醬都夠曬味

2019-11-27
$100 (Tea)
  • 芝士牛肉漢堡
  • Cheese Burger
6 day(s) ago 0 views
今日去到西營盤呢邊食Lunch, 試O左同事介紹O既BURGER JOYS…….個個呢間係隱世小店,唔細心望係見唔到店舖位置,而且佢地食完都話好味又抵食…..其實O係西營盤地鐵站出去行幾分鐘見到右手邊有條樓梯仔望落去,就會見到佢地個招牌….由於店舖唔係好大,而且去到已經 full house,咁我同朋友就叫o左外賣….我地兩個真係兩款包再加入$41 upgrade去combo…初時以為COMBO只可以配薯條,店員問我地想加配邊款小食時先知原來可以配薯堡 / 洋蔥圈 / 薯圈….咁我同朋友當然要試下其他啦!!!! 我點O左MUSHROOM CHEESE BURGER,好香蘑菇味,而且塊BURGER煎得好香好脆口,但一D都唔會好油膩,再加上上面有加加塊洋蔥,洋蔥好JUICY,唔會令到成個BURGER食落好DRY…值得一掀係呢款包VEGETARIN係可以食O架!!! 至於朋友就點O左個CHICKENBURGER…呢個BURGER超多醬汁,一打開已經好香MUSTARD味,我忍唔住要同朋友SHARE 個包食,食落唔單只好香MUSTARD味,塊雞扒亦好嫰滑而且唔會好厚身,好惹味…至於小食我地點O左

BURGER…呢個BURGER超多醬汁,一打開已經好香MUSTARD味,我忍唔住要同朋友SHARE 個包食,食落唔單只好香MUSTARD味,塊雞扒亦好嫰滑而且唔會好厚身,好惹味…至於小食我地點O左洋蔥圈 / 薯圈,一大開個盒,D薯圈多到趺出O黎…好大份!!!! 至於個洋蔥圈都唔差,唔會好厚粉!!!! 總括O黎講,真係如同事所言好味又抵食!!!

2020-05-21
TakeAway
以前有食開灣仔總店, 黎到西營盤返工都成日去食, $99一個lunch set 又平又抵食. 最近疫情影響, 唔知點解反而仲多人過以前, 試過外賣等左30分鐘. 今日諗住打電話叫定外賣, 之後先行去, 慳返多少少時間. 聽電話位女店員竟然扮聽唔明廣東話, 同我講 "English please!" 但明明我就見過 + 聽過佢同廚房個名中國藉男子用廣東話交流. 然後我都係冇落 order, 直接去左間鋪食. 當時2名員工都冇戴好個口罩, 佢地係張個口罩拉落下巴. 咁既時勢, 佢地仲可以咁既態度, 果然利害..........

然後我都係冇落 order, 直接去左間鋪食.

當時2名員工都冇戴好個口罩, 佢地係張個口罩拉落下巴.

2020-05-20
10 Minutes (TakeAway)
$99 (Lunch)
周末到西環碼頭閒逛後吃晚飯,聞說Burger Joys榮獲亞洲Best 50 Burger,既然如此,就試試好了。餐廳隱身在小巷一角,幾乎走過而不發現。我倆都愛芝士,一人點了一個Cheese Burger加Combo,分別點了薯堡及辣粉薯條,飲品選了和Burger絕配的啤酒和可樂。不消一會食物便來了,太肚餓了急不及待要吃。Cheese Burger用一個小盒子裝著,賣相討喜而吃時不弄髒手。Burger份量及用料都十足,牛肉漢堡厚身,煎熟而仍保持肉汁,加上芝士及漢堡醬很好吃。Burger內亦有生菜,蕃茄,紫洋蔥及酸瓜加添清新感及爽脆口感,發揮平衡整體口味的作用。尤其欣賞麵包,比一般吃到的更鬆軟且帶牛油香。整個組合起來非常岀色。接著也吃吃薯堡。薯堡炸得剛好,外脆內軟,中間仍保持軟綿,有薯仔香,一向愛吃薯餅的我和友人都很喜歡!辣粉薯條我倆也很愛,辣粉微辣,更多了一份惹味,讓人一口接一口停不了,同樣令我們很滿意。整體而言很滿意,所有食物都即叫即做,味道調配得很好,豐富得來不會膩,且side dish亦同樣岀色,難怪能成為最佳漢堡。

Cheese  Burger

薯堡
奇津辣粉薯條
  • Cheese Burger
2020-05-20 0 views
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~位於西環角落的餐廳唔熟路的話呢個位置都要花d時間去揾見佢都幾多人推介就去一試啦鋪面細細,加上疫症下座位都減少左2個人就叫左beef同chicken burger因為都係即叫即做需要d時間等候,但都唔算等得太耐個beef burger味道係唔錯而chicken burger係好食,而且好juicy不過呢個價錢黎講個份量偏細~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
位於西環角落的餐廳
唔熟路的話呢個位置都要花d時間去揾
見佢都幾多人推介就去一試啦
鋪面細細,加上疫症下座位都減少左

2個人就叫左beef同chicken burger
因為都係即叫即做
需要d時間等候,但都唔算等得太耐

個beef burger味道係唔錯
而chicken burger係好食,而且好juicy
不過呢個價錢黎講個份量偏細
2020-04-18
$115 (Lunch)
  • 雞肉漢堡
2020-05-19 0 views
Sai Wan 西環 • Burger Joys 🍔 📍西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖🔍西環、中環、灣仔➰Doublecheese Burger $139 🐄🧀🐄 🧀Coke Zero (+$0) 🥤Truffle Fries (+$21) 🍟 Buffalo Wings 6pcs $59 🌶 Crispy Garlic Wings 6pcs $59 🐓 Draught Beer $38 🍻 ➰入選「全球首50間最佳漢堡」的Burger Joy💫Lunch Set 包括一款小食(洋蔥圈/薯條/薯堡)和汽水,可加錢升級小食和奶昔。雙層芝士牛肉漢堡體積龐大,麵包鬆軟,肉汁豐富,芝士半溶,加上大量餡料,味道極具層次感😚,高質☺️雞翼方面,蒜香較水牛城好食,酸酸辣辣好開胃😌 唯一失望是黑松露薯條太油膩🧐➰👅 味道:🌟🌟🌟🌟💫👀 環境:🌟🌟🌟👩🏼‍🍳 服務:🌟🌟🌟💫💰 抵食:🌟🌟🌟———————————📌 Instagram: penguinn_lifestyle
Sai Wan 西環 • Burger Joys 🍔

👩🏼‍🍳 服務:🌟🌟🌟💫
💰 抵食:🌟🌟🌟
———————————
2020-05-18 0 views
我們點了2份芝士牛肉漢堡 (各$109),一份套餐(+$41)。點餐時可以請服務員把漢堡切半,方便食用。點菜後大概等15分鐘,就能享受到新鮮預備,香氣撲鼻的漢堡。- 漢堡麵包層是烤過的法國牛頭麵包,外面香脆 裡面鬆軟。甜甜的麵包跟裡面鮮甜的蔬菜和濃厚的牛肉漢堡扒是很好的搭配,味道層次豐富。- 漢堡的材料很豐富:牛肉扒厚度>1cm,不粗也不太肥膩,非常新鮮和多汁,味道很好。蔬菜有蕃茄、青瓜、酸瓜、洋蔥,新鮮,開胃。還配上特製醬汁和烤得半溶的片裝芝士。套餐可以從傳統薯條、薯角、洋蔥圈、扭扭條中四選一,再加一份飲料。我們點了扭扭條:份糧不少,調味料很香,味道不錯。漢堡用的材料和作法都很不錯,現在回想起來會流口水。。。。。。

點菜後大概等15分鐘,就能享受到新鮮預備,香氣撲鼻的漢堡。

Coke Zero

Combo:芝士牛肉漢堡+扭扭薯條+飲料

芝士牛肉漢堡
$130 (Lunch)
Combo:芝士牛肉漢堡+扭扭薯條+飲料
2020-05-16 3 views
去開西環想食漢堡包,記得有朋友話呢間唔錯,咁就一於去試下啦😊舖頭環境好細,疫情期間,只容許三張枱,每張兩個人,戶外就有有一張枱。店舖入邊播放音樂,感覺很舒服,但略嫌有點大聲🤪芝士牛肉漢堡 $109 + $41 套餐(汽水+薯條)呢個漢堡包唔算好大個,牛肉Juicy,但唔算好有驚喜。我鍾意個薯圈🤤 成碟食晒🤫其實$150食呢個餐有點貴,不過不失啦😇

芝士牛肉漢堡 $109 + $41 套餐(汽水+薯條)

2020-05-15
$150 (Lunch)
2020-05-14 11 views
之前係fb見到條片話呢間burger係香港第一,所以一個人都要走泥試下。店內最Signature既burger一定係芝士牛肉漢堡($109),個麵包好鬆軟,牛肉好juicy,芝士好濃郁,完美咁融入左舊牛肉度!牛肉好厚身好香牛味!蕃茄同紫洋蔥都好fresh甜。仲有個包裝都好值得讚,拎上手好方便又唔怕污糟,個包大細岩岩好,唔洗分層食但又夠哂飽。
黑松露薯條($59)薯條係即炸,比左好多黑松露🥰超香,炸得好唔會太林又唔干,熱辣辣!
2020-05-10 12 views
有日睇新聞~發現原來香港有幾間漢堡包店係全世界最好味漢堡包度上左榜!仲要係頭幾位!!咁當然不容錯過啦!!BURGRE JOY係其中一間!!😍今日特登去試!佢有幾間分店嫁~但因為西環其實好多嘢行~有d壁畫啊小店~食完其實可以係附近影相行下所以就決定黎lee間分店啦!入面舖頭好細~所以如果要gathering就可能5太得啦~係fast food shop黎真係😂😂我去食lunch啦有set叫!包一個小食同一罐汽水!🌟Single ($99)& Cheese ($109)包好好味!食得出甜甜地同好crispy!鬆軟綿密!牛肉係手打!仲食到d筋係入面!而且仲好貼心用紙盒包住5會食到成手都係!🌟另外加$11變甜薯 & 跟餐洋蔥圈好多啊份量!2個人飽到上心口!如果女仔其實叫1set share食都okk!🌟加$31 upgrade milkshake🌟朱古力味好正好肥仔😂😂😂我個人覺得太甜🌟曲奇味都係太甜但其實milkshake就係甜啦😂😂😂☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️值得一試!但係咪講到好味其實我覺得又未去到咁頂級超卓😂😂😂
有日睇新聞~
發現原來香港有幾間漢堡包店係全世界最好味漢堡包度上左榜!
仲要係頭幾位!!
咁當然不容錯過啦!!
BURGRE JOY係其中一間!!😍
今日特登去試!
佢有幾間分店嫁~
但因為西環其實好多嘢行~
有d壁畫啊小店~
食完其實可以係附近影相行下
所以就決定黎lee間分店啦!

入面舖頭好細~
所以如果要gathering就可能5太得啦~
係fast food shop黎真係😂😂

我去食lunch啦有set叫!
包一個小食同一罐汽水!

🌟Single ($99)& Cheese ($109)
包好好味!
食得出甜甜地同好crispy!
鬆軟綿密!
牛肉係手打!
仲食到d筋係入面!
而且仲好貼心用紙盒包住
5會食到成手都係!

🌟另外加$11變甜薯 & 跟餐洋蔥圈
好多啊份量!
2個人飽到上心口!
如果女仔其實叫1set share食都okk!
🌟加$31 upgrade milkshake

值得一試!
但係咪講到好味
其實我覺得又未去到咁頂級超卓😂😂😂

2020-05-10 6 views
第一次食burger joys嘅時候係同同事一齊食,已經覺得好好食!所以今日同男朋友再食一次。因為疫情關係,今次我地選擇買外賣返屋企食。我地點咗一個combo套餐(雙層芝士牛肉漢堡+薯條+草莓奶昔),另外再加多一個雜菌蘑菇芝士漢堡!男朋友係個食肉獸,呢個包就啱哂佢,包入面有蕃茄、洋蔥、生菜、酸菜芝士同兩層牛肉一啖食落去十分滿足!牛肉鬆軟有肉汁,蔬菜好新鮮,夾埋一齊食一啲都唔油膩!十分推薦俾大家。而作為細食嘅我就食雜菌蘑菇芝士漢堡,本身以為佢係放幾舊蘑菇就算..點知佢係將雜菌同蘑菇整成餅,中間加入小小黑松露再煎成。十分香口,而且包皮有烘過,包皮有牛油香好鬆軟。夾埋蔬菜一齊食,食到停唔到口,健康之選!草莓奶昔好大杯好多cream,但又唔會太甜,適合中意草莓嘅你🤪仲有濕紙巾,注意衞生

仲有濕紙巾,注意衞生
2020-05-09 4 views
今次朋友帶我食好西,原來西營盤都有美食,店內都是客人滿意的相片,幾特別👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻小食方面,朋友話大部份都不錯,今次點選了黑松露薯條🍟黑松露薯條、當然新鮮野,食落香趣,又不是好油,再配上香口黑松露,一條一條甘快食晒😍😍😍😍😍😍😍😍雞翼點了水牛雞翼,醬汁帶酸同辣,雞翼肉質嫩滑有西芹同紅蘿蔔條十分爽口😁😁😁😁美式炸雞,雞肉外層漲卜卜,加上秘製芝士醬,正❗️果然無介紹錯😄
今次朋友帶我食好西,原來西營盤都有美食,
小食方面,朋友話大部份都不錯,今次點選了黑松露薯條🍟
2020-05-02
Lunch
  • 黑松露薯條
  • 經典水牛雞翼
2020-05-09 1 views
今日在西環附近做野,下午的時候,肚子餓決定搵餐廳,朋友介紹去我去食,佢在其他分店食過不錯,入到去坐低,見到漢堡包選擇都多,有魚柳,雞扒,牛肉,仲有素食漢堡。而我選擇牛肉漢堡。薯條味道選擇:洋蔥圈,薯條,配檸檬茶。牛肉漢堡入口好香牛肉味,最重點是個麵包係我好喜歡,佢好軟熟,勁多蔬菜,有洋蔥,酸青瓜,番茄,好新鮮。洋蔥圈 食落好香脆,內軟外脆。好香洋蔥味。檸檬茶 好冰凍,最岩今日天氣咁熱,一飲完透心涼,好舒服。
今日在西環附近做野,
下午的時候,肚子餓決定搵餐廳,
朋友介紹去我去食,
佢在其他分店食過不錯,
入到去坐低,見到漢堡包選擇都多,
有魚柳,雞扒,牛肉,仲有素食漢堡。
而我選擇牛肉漢堡。

薯條味道選擇:洋蔥圈,薯條,
配檸檬茶。

牛肉漢堡入口好香牛肉味,
最重點是個麵包係我好喜歡,佢好軟熟,
勁多蔬菜,有洋蔥,酸青瓜,番茄,好新鮮。

洋蔥圈 食落好香脆,內軟外脆。
好香洋蔥味。

檸檬茶 好冰凍,最岩今日天氣咁熱,
一飲完透心涼,好舒服。

2020-05-06 17 views
西灣河出口,過了條小馬路。不到3分鐘就到達,易搵門店都有點美國🇺🇸,表哥帶我食好野店內不算大,但乾淨餐牌都有幾種分類,簡單清楚設計都岩我們後生😉😉不過食野無分年紀😌😌😌點了牛肉漢堡,主要表哥女友不愛吃芝士,但有好香口惹味紫洋蔥🧅,酸瓜。牛肉juicy生菜蕃茄大大件,勁滿足套餐可加21蚊變黑松露薯條,黑松露多到跌左條😂😂😂香口黑松露,諗起都想再吃另外點了經典水牛雞翼,酸酸甜甜帶點小辣。醬汁滿佈。正美式炸雞配芝士醬。感覺不似韓式,但雞肉都唔會好鞋身。點了芝士醬又不錯熱咖啡,香香濃濃。味道不錯無介紹錯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
西灣河出口,過了條小馬路。不到3分鐘就到達,易搵
門店都有點美國🇺🇸,表哥帶我食好野
店內不算大,但乾淨
餐牌都有幾種分類,簡單清楚
設計都岩我們後生😉😉不過食野無分年紀😌😌😌
另外點了經典水牛雞翼,酸酸甜甜帶點小辣。醬汁滿佈。正
熱咖啡,香香濃濃。味道不錯
無介紹錯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
$2 (Tea)
  • 黑松露薯條
  • 經典水牛雞翼