2020-12-02 2847 views
最近成日呢喺屋企睇咗好多韓國綜藝,節目上面成日食炸雞同埋泡菜炒飯,睇到我流晒口水,食慾澎湃一發不可收拾,立刻出發goobne chicken覓食去😆超鍾意來goobne chicken食烤雞,可以食到好多唔同風味,而且烤雞無炸雞🍗咁熱氣,又好食!今次揀咗半半烤雞,半半烤雞即係兩隻味道合併一碟,一次過可以嘆兩種味😆呢度嘅烤雞仲可以揀有骨或者無骨款,今次揀咗韓式BBQ醬煙燻烤雞 + 蜜糖香滑烤雞!蜜糖香滑烤雞金黃色的外表非常吸引!而且散發着香甜嘅味道,加上雞件肉質非常嫩滑,就連雞胸肉也是充滿肉汁,雞鎚肉更加是入口即溶,非常好feel!韓式BBQ醬煙燻烤雞更為好味! BBQ醬完全滲透到雞肉裏面,味道更為香醇,而且有少少辣味,食起來感覺更為韓式更惹味!雞肉都keep到非常Juice口感,每一啖都倍感享受!為咗滿足澱粉質隊友,叫咗個鐵板芝士泡菜炒飯,韓式泡菜炒飯配以煎蛋和香濃的芝士放在火熱的鐵板上,超香濃的芝士帶來超勁爆的拉絲效果,淨係賣相都引死人!炒飯帶少少泡菜香辣感,香而不辣,mix咗紫菜同芝士之後,提升左味道嘅層次,好好味呀!而且炒飯份量好多,絕對足夠兩個人開心share !為咗響應防疫,

為咗響應防疫,當日食滿$300以上仲有搓手液送添!