2017-01-16 1947 views
在筲箕灣街一角, 有一間小舖, 一到7點就出現一堆人站在門口等位, 究竟食咩咁多人排🤔為了探查佢是否咁值得排隊, 我同朋友6點鐘就去食😏一入門口, 就知到鋪面有幾細, 只放得5至6張枱, 坐不下30人, 所以真的一位難求, 我地咁早去, 都只剩兩張枱, 大部份枱都坐滿人, 最後我地被安排坐在近牆出餸的位置位置很細, 連我身形纖瘦的朋友都難以轉身, 梗何況我尼個車呔人呢!😆張枱的大小是一張學生枱大些, 我地都唔咁一次叫哂d食野, 驚無位放😅我地最後叫左木瓜絲沙律、 芝士雞中翼同泡菜海鮮鍋連飯木瓜絲沙律: 木瓜絲切得粗幼適中, 醃得爽口, 第一、二口酸辣適中, 不過越近碟有汁的沙律就越酸辣, 幸好除了木瓜絲還有蕃茄可以解辣, 食完真的開胃了😆芝士雞中翼: 超正, 雞中翼被厚厚的芝士重重包圍, 雖然我不是芝士控, 我都拉芝士拉到手軟😁咁都未算正, 好戲還在後頭, 一口咬落雞翼, (小心燙傷嘴呀!😏), 真的真的皮脆肉嫰, 咬開皮後, 一陣陣熱氣升上來, 皮與肉中間還有肉汁流出, 好食呀!😋😋泡菜海鮮鍋加飯:開頭以為會好辣, 不過有泡菜味但唔辣, 湯還很鮮甜, 海鮮種類都有多種:蝦、蛤、魚丸

為了探查佢是否咁值得排隊, 我同朋友6點鐘就去食😏

我地最後叫左木瓜絲沙律、 芝士雞中翼同泡菜海鮮鍋連飯

泡菜海鮮鍋加飯:開頭以為會好辣, 不過有泡菜味但唔辣, 湯還很鮮甜, 海鮮種類都有多種:蝦、蛤、魚丸等 😋😋

食物的美味, 良好的服務態度, 足以彌補位置狹窄