2018-10-14 427 views
好耐無去黃埔行街,最近開左港鐵有站到真係方便好多,以前多數去隻船度行,今次同太座舊地重遊,別有一番滋味呢。行完街揾嘢食,隻船斜對面百合苑商場外開左啲日式食店,一於去捧吓場睇吓有乜好吃。經過一間個名好熟叫宏,門口有兩個好Q公仔吃緊甜品,相信呢度主打甜品,櫃檯内放左好多日式甜品,當然係女性至愛,我就喜歡吃鰻魚,一於入内捧吓場。服務員放下menu介紹餐廳特色餐,最後叫左兩個套餐大鰻魚飯和照燒雞飯,再加多一個抹茶甜品set a,一於試多啲。鰻魚口感鲜味十足,好有魚味,外層燒得香脆,再帶埋濃濃香汁真係正,再配合通透軟綿新瀉米飯,絕配頂呱呱,套餐包埋碗細烏冬,口感彈牙爽滑韌性適中,好味,重有一碗沙律,菜清甜,放多兩支味料可隨意加味,細心而燒雞份量十足,舖滿熱辣辣飯面,香味撲鼻,烏冬面加上滑滑海藻,清新健康之選。兩件抹茶卷,賣相精緻,有一層膠紙包住,香濃忌廉味,軟綿綿,有層次感最後到我太座至愛甜品set每一道都是厨師精心傑作,特別係抹茶味濃,蛋卷軟滑,晶瑩滑白牛奶布丁,雪糕拿破侖,太座甜到入心,最後飲埋杯咖啡,真係甜上加甜,非常滿足。總括黎講環境是舒服的,座位寬鬆的,甜品超水準的,

照燒雞飯套餐,大鰻魚鈑套餐,抹茶甜品setA

最後到我太座至愛甜品set

總括黎講環境是舒服的,座位寬鬆的,甜品超水準的,
2018-10-11
照燒雞飯套餐,大鰻魚鈑套餐,抹茶甜品setA