2021-02-01 344 views
朋友喺尖沙咀返工,我過去搵佢食lunch , 佢就介紹咗呢間位於棉登徑嘅日式餐廳。 餐廳提供午市套餐黑咖哩什錦鍋燒烏冬($128)冬天都想有啲熱辣辣嘅食物暖一暖個胃,所以點咗呢個香濃黑咖哩湯底,入面材料亦相當豐富,有天婦羅炸蝦、流心蛋、雞肉、香菇、青豆、蘿蔔等,流心蛋尤其吸引,當烏冬沾上蛋汁,變得香滑又Q彈。再配合味道濃郁嘅咖喱汁😋😋 北海道丼($168)新鮮刺身丼就唔可以唔試😛。 北海道丼包括海膽、松葉蟹肉蟹膏、帆立貝、牡丹蝦、油甘魚、三文魚及蟹籽,海膽口感細膩軟綿,甜味豐厚,松葉蟹肉蟹膏,一絲絲香甜嘅蟹肉伴著海鮮味香濃嘅蟹膏。 每一個餐都包括新鮮沙律🥗、前菜、滑溜蛋味香濃茶碗蒸、味噌湯及雪糕, 整體來講都幾抵食🤩

餐廳提供午市套餐

黑咖哩什錦鍋燒烏冬($128)

北海道丼($168)

• 北海道丼