2021-02-02 1266 views
尖沙咀棉登徑有好多日本餐廳,今日過咗嚟尖沙咀呢頭攞貨後,就嚟到棉登徑搵食,見呢間嵐山門面都幾靚,再睇埋放喺門外嘅餐牌都幾吸引,於是就入咗去幫襯。餐廳內環境寬敞,座位間有適當嘅距離,非常舒適。午市套餐有不同款式的選擇,有刺身有熟食。同時亦有精選優惠壽司,可以order幾件淺嚐一下。特上壽司定食賣相相當吸引,不過對我來講實在太豐富,下次有機會再試呢個特上壽司定食。食日本嘢我始終都係鍾意食刺身類,所以我就揀咗角切魚生丼,定食已包含沙律、碗蒸、味噌湯、前菜,最後仲有雪糕做甜品,已經豐富到不得了。角切魚生丼有三文魚、吞拿魚、劍魚腩、甜蝦、三文魚籽同蟹籽,魚生份量非常豐富,感覺上仲多過啲飯,可以大啖大啖咁食各種魚生。茶碗蒸入面有冬菇、雞肉等材料,蛋蒸得非常滑。味噌湯亦都有油揚同昆布,材料豐富,湯香而不鹹。沙律除咗有沙律菜之外,仲有蕃茄同粟米,配合和風醬汁,非常開胃。前菜係麻醬菠菜,呢個配搭我覺得都幾新穎,而且又好好味。朋友話今日想食熟食,所以叫咗黑咖喱吉列黑豚扒飯。店員一放低呢個定食,我哋就聞到一股香濃撲鼻嘅咖喱味,而且吉列豬扒炸得非常香脆,黑豚肉非常嫩滑,因為實在太好味,所以朋友可以清晒成碟飯👍
餐廳內環境寬敞,座位間有適當嘅距離,非常舒適。
午市套餐有不同款式的選擇,有刺身有熟食。

同時亦有精選優惠壽司,可以order幾件淺嚐一下。
角切魚生丼
朋友話今日想食熟食,所以叫咗黑咖喱吉列黑豚扒飯。
黑咖喱吉列黑豚扒飯
店員一放低呢個定食,我哋就聞到一股香濃撲鼻嘅咖喱味,而且吉列豬扒炸得非常香脆,黑豚肉非常嫩滑,因為實在太好味,所以朋友可以清晒成碟飯👍🏼
最後仲有雪糕做甜品,我哋分別揀咗綠茶味同芝麻味,兩款口味都非常香濃。
喺尖沙咀以呢個價錢,仲要唔使加一,食到咁高質素嘅日本菜,我就覺得都幾超值喇!
$138 (Lunch)
角切魚生丼
黑咖喱吉列黑豚扒飯
疫情爆發接近一年,原本計劃好今年年頭去京都旅行,順便上嵐山竹林影下相。不過,這個行程不知要押後多久。心思思,上網search 下「嵐山」,見到尖沙咀有間「嵐山日本料理」。既然去不成旅行,那就約約旅伴先去「嵐山」食下日本野過下癮。嵐山門外十足日系風格,來到餐廳門口亦有種去到日本餐廳的感覺。而且店內裝修亦有日式風味,可以坐壽司師傅的枱前,又或者裡面座位。我和旅伴都同意,既然去不成旅行,那就不如趁着這個午餐食豪一點,所以我們每人各點了一份刺身丼飯午市套餐。◍ 1. 玄米茶在這寒冷天氣,一坐底餐廳就給了杯暖熱的玄米茶,可以先暖暖胃。所以我們就不另點飲品。◍ 2. 味噌湯(午市套餐)味噌湯非常足料,飲落非常濃郁。◍ 3. 沙律(午市套餐)餐前亦可先食食沙律清新一下口腔,沙律份量不少,而且加上粟米及小蕃茄作配料,在沙律甜醋的調味底下就更加好味。◍ 4. 茶碗蒸(午市套餐)熱騰騰的茶碗蒸,蛋蒸得非常順滑,內裡有菇和雞肉作為材料,以增添咬口感。◍ 5. 刺身定食配白飯之所以叫「刺身定食配白飯」,原因是其刺身與米飯是分開盛上,刺身有其特別的擺盤,用上竹籃及冰底盛載,以保存刺身的溫度及鮮味,這點需要特別稱
◍ 1. 玄米茶
玄米茶
◍ 2. 味噌湯(午市套餐)
味噌湯非常足料,飲落非常濃郁。
味噌湯
◍ 3. 沙律(午市套餐)
沙律
◍ 4. 茶碗蒸(午市套餐)
茶碗蒸
◍ 5. 刺身定食配白飯
之所以叫「刺身定食配白飯」,原因是其刺身與米飯是分開盛上,刺身有其特別的擺盤,用上竹籃及冰底盛載,以保存刺身的溫度及鮮味,這點需要特別稱讚。
刺身定食配白飯
既然用得竹籃盛載,刺身的份量和大小果然足料。每一件刺身都極其厚切,實為1.5人份量,刺身分別有赤身、油甘魚、深海池魚、鯛魚、三文魚、2片鮮八爪魚、2粒帆立貝及2條甜蝦。刺身種類足有8樣,份量上絕對不容置疑。
刺身定食配白飯
每一種刺身都有其獨有鮮味,而嵐山的厚切刺身更能令人食出魚生的香味,油甘魚及池魚特別鮮甜,鮮八爪魚切得非常滑溜,師傅的刀架確有咁上下實力。
◍ 6. 海膽甘蝦丼
其實很少在香港食海膽,亦不會在一般的餐廳食。不過難得來到嵐山,我就特意嚐嚐這裡的海膽吧。餐廳用上加拿大海膽,而海膽非常鮮甜,並無任何既澀苦的味道,其份量還要佔上整個丼飯的一半,可以讓我一次過享受豐富海膽的清香味。
海膽甘蝦丼
丼飯的另一半就由三文魚籽及甘蝦組成,三文魚籽及甘蝦的味道與海膽相得益彰,香甜與海膽的淡淡鮮苦味道可以中和。無論喜不喜愛食海膽的,嵐山處理的海膽甘蝦丼都是非常好入口。
海膽甘蝦丼
◍ 7. 芝麻豆腐雪糕 & 綠茶雪糕(午市套餐)
午市套餐最後還有雪糕附上,今日就有芝麻豆腐和綠茶兩款口味。綠茶味比起芝麻豆腐來得更甜,而芝麻豆腐的味道就稍為偏向芝麻的味道,各花入各眼。
芝麻豆腐雪糕 & 綠茶雪糕
未去到日本,那就先去「嵐山」食下好野,享受一下高級刺身的味道先吧!
午市套餐
2021-01-19
$200 (Lunch)
玄米茶
味噌湯
沙律
茶碗蒸
芝麻豆腐雪糕 & 綠茶雪糕
午市套餐
尖沙咀棉登徑成條街食肆臨立,就係日式料理都有好幾間,今晚我同朋友卜左間好有水準嘅‘嵐山日式料理‘,店內右手邊,一張長長bar枱,大概可以坐5至6人,坐bar枱好處可以邊食邊與廚師直接交流;另一邊就係2-4人餐桌,桌上餐具擺放整齊乾淨。我同朋友各自點選左魚生同壽司:刺身全部厚切,肥美有口感😋(三文魚、油甘魚、赤身、帶子、墨魚)三文魚同油甘魚,色澤光亮,油花分怖均勻,入口肥美甘香;赤身不含油脂,原全冇脂肪嘅位置,肉質較實唔鬆散,原全冇根有咬口;帶子厚切鮮甜肥美;墨魚黏口有彈性,越咬越鮮。🍣左口魚邊 - 經火微微炙過,油花更甘香;🍣金目鯛 - 魚肉呈淡淡的櫻花粉紅色、魚肉鮮甜嫩滑。整齊黎講魚生部份質素極好,連配菜酸蘿蔔、酸青瓜同酸薑都非常好味之餘,當每食一件魚生前,先食下配菜洗擦一下味蕾,就能品嘗倒每件魚生的獨有味道😋。🍡串燒 - 燒牛肉、燒雞翼、燒五花腩,三款之中,五花腩跑贏,一層肥一層瘦,燒過之後,已燒走多餘脂肪,口感爽脆肉味濃😋。天婦羅 - 大蝦🍤,秋葵、矮瓜🍆、鮮冬菇、南瓜🎃、蕃薯🍠;大蝦有成一隻手掌咁長,啖啖肉;矮瓜切成風琴狀,入口軟淑濕潤;南瓜同蕃薯甜美;炸漿部份亦控制得恰到好處

我同朋友各自點選左魚生同壽司
🍣左口魚邊 - 經火微微炙過,油花更甘香;

天婦羅 - 大蝦🍤,秋葵、矮瓜🍆、鮮冬菇、南瓜🎃、蕃薯🍠;大蝦有成一隻手掌咁長,啖啖肉;矮瓜切成風琴狀,入口軟淑濕潤;南瓜同蕃薯甜美;炸漿部份亦控制得恰到好處,只薄薄一層,脆口之餘唔會有滯溜感。

海膽炒飯 - 飯底炒至金黃色,粒粒分明夠乾身,海膽原原全全溶入飯中,每啖飯入口甘香,配料仲有帶子粒、菇粒、粟米粒,蔥花等,增加香氣同口感,呢個飯真心推介比大家,非常好食👍🏻。

• 海膽炒飯
  • 刺身
  • 雜錦天婦羅
坐廚師枱有個好處,可以一睹廚師即場獻技將新鮮魚生切片,然後送到自己面前,一飽眼福。鯛魚刺身($49),色澤鮮豔,魚生呈晶瑩剔透,味道鮮甜,有咬口。深海池魚刺身,大大件,非常厚,有魚既鮮味,口感似吞拿魚。鰤魚刺身($98),我覺得這款魚最好味,近魚皮位置既肉好爽口,有彈牙口感,甘甜肥美。金目鯛魚壽司,肉質軟綿綿,而且經過火炙處理,有焦香既味道,頂層橙色既係帶少少微辣。左口魚壽司($25),肉質較結實,咬落較爽口彈牙,而且壽司已塗上秘制醬汁,已經好夠味。串燒黑豚蘆筍($38),豚肉軟腍配蘆筍既爽口,非常夾,表面曬上鹽粒和黑椒粒好香口惹味,咬開豚肉咇晒d油脂出黎。串燒雞翼($32),已起肉,咁樣兩邊燒得均勻,唔會表面熟內裏生,雞皮好香脆,而且雞翼有肉汁。安格斯牛扒($188),牛扒目測已全熟,但食落唔會好韌,肉質易咬開,部分肉會牽帶著少少肥膏,食落會更香口,配埋店家自制醬汁,味道帶甜。黑豚石頭鍋飯($118),非常大碗,豚肉幾乎覆蓋晒整碗飯,加埋有蛋黃汁,可以撈起黎食,好滑。

鯛魚刺身

深海池魚刺身,大大件,非常厚,有魚既鮮味,口感似吞拿魚。

深海池魚刺身

串燒黑豚蘆筍
串燒雞翼
黑豚石頭鍋飯
2020-11-15 1235 views
朋友已經結婚一個月了, 因為疫情關係 晚宴擺酒的美夢落空, 唯有以小組形式相約朋友出來慶賀。 今晚終於輪到我同佢慶祝😁😁, 精挑細選了她喜歡的日本菜😎特地比她早一點來到餐廳, 聽了師傅的推介, 為她準備一個完美的慶祝晚餐。鰤魚刺身+ 彷彿魚刺身+鯖魚刺身鰤魚是大品種油甘魚 ,色澤較油甘魚紅, 肉質有嚼勁 , 口感油滑幼細 , 魚味濃郁, 脂肪分佈平均。鯖魚刺身油脂豐潤, 肉質細膩, 火炙過的魚皮也特別好吃。彷彿魚刺身不太熟悉這款魚,師傅推介的刺身, 原來係日本好受歡迎的。 肉質爽甜, 比較有咬口, 是不錯的選擇。喜之次壽司😍其中一款我最喜愛的魚, 魚皮微微火炙, 滲出誘人的美味, 肉質結實而魚味香濃, 在口腔內散發著 甜美的味道, 齒頰留香。石垣鯛壽司😍油脂豐富肉質細膩, 味道鮮甜 完全沒有腥味, 初嚐這款鯛魚一試愛上。牛油帶子焗雜菇鮮甜的帶子配上香濃醬汁, 雜菇有金菇、冬菇、本菇, 菇類吸收了醬汁精華 ,沒有草青味。燒芝麻雞翼雞翼外皮金黃香脆, 內裏肉質保持嫩滑, 雞肉濕潤 juicy。活鰻魚串燒鰻魚肉質彈牙 新鮮甜美, 師傅功力不錯, 魚肉生熟程度剛剛好, 外皮香脆, 但內裏仍然保

鰤魚刺身+ 彷彿魚刺身+鯖魚刺身

鯖魚刺身
油脂豐潤, 肉質細膩, 火炙過的魚皮也特別好吃。

彷彿魚刺身

喜之次壽司😍

石垣鯛壽司😍

牛油帶子焗雜菇

燒芝麻雞翼

活鰻魚串燒
鰻魚肉質彈牙 新鮮甜美, 師傅功力不錯, 魚肉生熟程度剛剛好, 外皮香脆, 但內裏仍然保持魚肉嫩滑。

豆腐串燒
豆味香濃, 塗在 面層的醬汁香香甜甜。

手打安格斯牛肉烏冬
最後點了一個熱辣辣的烏冬, 安格斯牛肉 脂肪分佈平均, 肉質嫩滑牛肉味濃, 烏冬煙煙靭靭, 還有令人心動的流心蛋。

• 石垣鯛壽司
  • 喜之次壽司
  • 手打安格斯牛肉石鍋烏冬
2021-02-22 0 views
疫情下冇得返鄉下去日本,唯有係香港搵啲日本定食食吓頂住先😆,尖沙咀有好多定食可以揀,棉登徑《嵐山》都係好選擇,lunch menu幾抵食👍🏻味道唔錯,鍾意食日本野要去試吓喇想搵更多野食可以ig follow我地hesheat.HK😆

2021-02-07 59 views
🍽拖羅丼(4.5/5)💰268包含兩件大拖羅、兩件中拖羅、拖羅蓉佢地既拖羅丼係我食過要番轉頭食既一個丼😆😆無論食幾多次,件件都係咁厚😍顏色都係咁鮮明同冇筋‼️🍽串燒和牛粒(4.5/5)💰108和牛上枱個陣我仲影緊其他食物相,所以冇留意到上枱既係和牛😂但我個鼻比我快知道‼️因為佢真係好香牛味😂😂😂外面燒到好脆身,但入面仲係粉紅色😝牛既油脂係口入面爆開真係好滿足🍽油甘魚腩壽司(4/5)💰35🍽北海道海膽壽司(4.2/5)💰108魚腩咁肥美所以魚油好香,仲有微微既入口即溶添😆海膽好鮮甜好新鮮,而且份量仲唔少添😋🍽左口魚壽司(4/5)💰25🍽鵝肝壽司(4/5)💰58相比油甘魚腩,左口魚比較爽口一啲🤤燒得好完美既鵝肝切成’人’字型,中間放咗飯團😍鵝肝都幾嫩滑而且上面有啲甜甜地既醬調味,性價比超高‼️
🍽拖羅丼(4.5/5)💰268
包含兩件大拖羅、兩件中拖羅、拖羅蓉
佢地既拖羅丼係我食過要番轉頭食既一個丼😆😆
無論食幾多次,件件都係咁厚😍顏色都係咁鮮明同冇筋‼️

🍽串燒和牛粒(4.5/5)💰108
和牛上枱個陣我仲影緊其他食物相,所以冇留意到上枱既係和牛😂
但我個鼻比我快知道‼️因為佢真係好香牛味😂😂😂
外面燒到好脆身,但入面仲係粉紅色😝
牛既油脂係口入面爆開真係好滿足

🍽油甘魚腩壽司(4/5)💰35
🍽北海道海膽壽司(4.2/5)💰108
魚腩咁肥美所以魚油好香,仲有微微既入口即溶添😆
海膽好鮮甜好新鮮,而且份量仲唔少添😋

🍽左口魚壽司(4/5)💰25
🍽鵝肝壽司(4/5)💰58
相比油甘魚腩,左口魚比較爽口一啲🤤
燒得好完美既鵝肝切成’人’字型,中間放咗飯團😍
鵝肝都幾嫩滑而且上面有啲甜甜地既醬調味,性價比超高‼️
2020-12-30
2021-02-01 58 views
朋友喺尖沙咀返工,我過去搵佢食lunch , 佢就介紹咗呢間位於棉登徑嘅日式餐廳。 餐廳提供午市套餐黑咖哩什錦鍋燒烏冬($128)冬天都想有啲熱辣辣嘅食物暖一暖個胃,所以點咗呢個香濃黑咖哩湯底,入面材料亦相當豐富,有天婦羅炸蝦、流心蛋、雞肉、香菇、青豆、蘿蔔等,流心蛋尤其吸引,當烏冬沾上蛋汁,變得香滑又Q彈。再配合味道濃郁嘅咖喱汁😋😋 北海道丼($168)新鮮刺身丼就唔可以唔試😛。 北海道丼包括海膽、松葉蟹肉蟹膏、帆立貝、牡丹蝦、油甘魚、三文魚及蟹籽,海膽口感細膩軟綿,甜味豐厚,松葉蟹肉蟹膏,一絲絲香甜嘅蟹肉伴著海鮮味香濃嘅蟹膏。 每一個餐都包括新鮮沙律🥗、前菜、滑溜蛋味香濃茶碗蒸、味噌湯及雪糕, 整體來講都幾抵食🤩

餐廳提供午市套餐

黑咖哩什錦鍋燒烏冬($128)

北海道丼($168)

• 北海道丼
講到食日本菜,尖沙咀棉登徑又係日本菜的聚居地,忙了一個上晝,午餐就好好獎勵自己,比自己享受下一個人的寧靜時間,黎到嵐山日本料理食晏。睇完餐牌,好快決定了刺身定食套餐,先來食了茶碗蒸和麵豉湯,雞蛋滑嘟嘟,裏邊有雞肉、炸魚片、冬菇、白果,材料十足。過了一陣,刺身定食套餐來到,整整齊齊、十分精美,還伴有麻醬菠菜、沙律,刺身則包括甜蝦、油甘魚、池魚、白口、赤身、帶子、八爪魚。烤過的八爪魚粒多了一點焦香;油甘魚的脂肪和肉比例平均,口感同赤身一樣咁肥美;手指咁大隻甜蝦,肉質鮮甜。配上一碗珍珠米白飯,感覺甚具和風。當我抹晒嘴之際,原來套餐仲配有甜品,可以揀黑芝麻或抹茶雪糕🍦,我二話不說就揀咗抹茶🍵,濃郁的抹茶香每一口清爽脫俗。

刺身定食套餐

Lunch
2021-01-30 62 views
今日到尖沙咀呢附近食lunch, 咁行開呢條街見幾多嘢食, 就求其揀咗呢一間日本餐廳度食, 其實都唔係我揀的,是我朋友㨂的 入到去座枱都坐得幾舒服,間隔亦都唔錯,咁我同朋友就叫咗一人一個set lunch。Set lunch包括有麵豉湯,沙律菜 同蒸蛋, 咁其實呢啲例牌,我比較鍾意就食隻蛋嘅,不過佢個蒸蛋我覺得如果再蒸嫩少少就會比較好D, 始終我都知道蒸蛋就有個難度的。 麵豉湯我覺得佢整到適中,唔會太鹹。火炙魚生丼: 咁呢一個魚生丼,我幾鍾意因為佢有我鍾意食嘅帶子,帶子都算幾新鮮,而佢個主角燒三文魚及鰻魚,我覺得D魚燒到恰到好處,三文魚有少少熟及有少少生生地我就幾鍾意,而令我鍾意就係佢個飯,因為佢個飯係用日本醋醃過嘅, 酸酸地我覺得真係幾開胃,所以我幾鍾意呢個魚生丼飯。薩摩赤雞親子柳川鍋: 呢個係我好朋友叫嘅咁我就試咗少少,咁佢個主角當然係啲雞啦,咁佢啲雞整得都幾嫩口同幾滑,而且佢啲蛋係有少少半生熟嘅狀態, 咁我其實都幾鍾意嘅, 雖然我朋友就唔係太食啲生蛋白,但係呢啲口味嘅嘢每個人都唔同。 我就幾like嘅。最後我同朋友食埋個甜品就閃人囉,overall呢間嘢我覺得都唔錯,希望疫情好少

最後我同朋友食埋個甜品就閃人囉,overall呢間嘢我覺得都唔錯,希望疫情好少少可以試下佢哋嗰晚市。
2021-01-27 77 views
今天在尖沙咀食午餐,發覺尖沙咀棉登徑11號有一間嵐山日本料理,午市定食嘅價錢都好吸引, 而且唔需要加一 (星期一到五) ,裏面坐滿咗人客,就入去食個午餐。我叫咗一個角切魚生丼,份量好夠,飯面鋪滿好多魚生,有三文魚、油甘魚、 甜蝦、蟹籽和三文魚籽等, 魚生等食材鮮味,一啲都唔覺得腥, 軟滑嘅米飯撈咗醬油同埋日本醋,套餐仲有前菜沙律 、麵豉湯、 茶碗蒸,飯後仲有雪糕,樣樣都好食,真係物超所值。朋友叫咗個鹿兒島黑豚肉泡菜鍋配白飯套餐,佢話好味有營。鍋裏面有好多菜,如金菇、豆腐、 黃芽白、冬菇和小辣泡菜等,還有鹿兒島黑豚肉片, 份量非常之多,湯底鮮甜,還配有一大碗珍珠米白飯, 份量亦都好足夠。 餐廳都有好多其他定食, 如果路過可以去試下,唔好錯過呀!

餐廳都有好多其他定食, 如果路過可以去試下,唔好錯過呀!
2021-01-23 59 views
尖沙咀棉登徑食肆林立,有多間日式食肆,今日同朋友食晏,呢間網上人氣餐廳嵐山日本料理,網上對佢哋嘅刺身讚口不絕,一於慕名試下🤭餐廳有多款午市定食選擇🍱,有十幾款,而壽司、刺身丼定食都有七款揀,定食連前菜、沙律、味噌湯、茶碗蒸同雪糕😋拖羅丼厚切中拖羅5大片,拖羅肥美新鮮,入口即溶滿油香,拖羅蓉好多,鋪滿飯面🤩,仲有生鵪鶉蛋,可以撈埋糙米飯一齊食😋朋友要什錦魚生丼魚生有三文魚、赤身、鯛魚、牡丹蝦、拖羅蓉、三文魚籽同海膽,夠哂豐富,魚生厚切,拎立立,夠哂新鮮🤩,牡丹蝦有蝦膏,海膽creamy😋茶碗蒸幾嫩滑,底層有雞肉,而芝麻雪糕估唔到咁好食,芝麻味濃郁😋星期一至五仲免加一,高質魚生丼,推薦指數⭐⭐⭐⭐⭐

餐廳有多款午市定食選擇🍱,有十幾款,而壽司刺身丼定食都有七款揀,定食連前菜、沙律、味噌湯、茶碗蒸同雪糕😋
拖羅丼

朋友要什錦魚生丼

星期一至五仲免加一,高質魚生丼,推薦指數⭐⭐⭐⭐⭐
2021-01-20
Lunch
2021-01-21 37 views
尖沙咀食肆林立,各種餐飲菜式應有盡有~今天要介紹一間以日式居酒屋🏮模式設計的餐廳😍餐廳設有兩大區,分別有吧枱或普通座位,吧枱座位可以觀看,廚師親自在面前準備菜式~裝修頗有日本風味,而位置亦闊落😊#壽司盛A $208整份壽司🍣共有八件,包括赤身、油甘魚、三文魚、鯛魚、帆立貝、甘蝦、蔥花吞拿魚腩和白身魚😚所有魚生也十分新鮮,而且有一定的厚度,魚生上有切紋,方便客人沾上醬油和芥末😛壽司飯微溫不會太酸,物超所值😋味道小評分:😋😋😋😋😋/5#牛肉石頭鍋飯 $128熱騰騰的石頭鍋飯!添加了不少蔬菜🥬,但牛肉份量較少和味道偏淡🧐小編特意等待了數分鐘,待石鍋烘完底部才翻動,所以有不少飯焦在底🥳如果喜歡吃飯焦的朋友也可以一試🤪味道小評分:😋😋😋😋/5#燒牛舌 $48一串有三塊牛舌🤩厚底適中~沒有添加過多調味料,突出了牛舌本來的味道😋味道小評分:😋😋😋😋/5#串燒雞軟骨 $28燒至剛剛好的雞軟骨🤩外層雞肉尚留有肉汁不會太乾😋味道小評分:😋😋😋😋/5#鵝肝壽司 $48/1件性格比極高的鵝肝壽司🍣‼️同樣地,控制炙燒時間剛好,燒至外層金黃色並留有鵝肝本來的油脂,內裏十分軟滑😋鵝肝不會太薄,足夠從中間切開一半放入

#壽司盛A $208
味道小評分:😋😋😋😋😋/5

#牛肉石頭鍋飯 $128

#燒牛舌 $48

#串燒雞軟骨 $28
燒至剛剛好的雞軟骨🤩外層雞肉尚留有肉汁不會太乾😋

#鵝肝壽司 $48/1件
性格比極高的鵝肝壽司🍣‼️同樣地,控制炙燒時間剛好,燒至外層金黃色並留有鵝肝本來的油脂,內裏十分軟滑😋鵝肝不會太薄,足夠從中間切開一半放入壽司飯,小編誠意推薦~
味道小評分:😋😋😋😋😋/5