2018-08-30 8217 views
因為朋友生日想請佢食飯,之前問過其他朋友有咩餐廳介紹,就介紹左哩間buffet比我,價錢抵食而且質素不錯,就一於同朋友去試下,但發生左一d小插曲,忘記左book枱,好彩去到職員話有位,我地可能太早到,當時食客唔多,buffet亦都未開始。Buffet開始了,每位客人都會送一隻冰鎮磯煮鮑魚,口感煙煙韌韌岩岩好,好正,唔會煮得太耐而太過韌,而我朋友就出去拎左刺身返黎,刺身有三款選擇:三文魚,吞拿魚,希靈魚,三文魚好多油份,好新鮮!跟住當然去海鮮區,有7種食物可以選擇,蟹蓋膏係必食,我食左幾個蟹蓋,蟹腳其實都好鮮甜,不過食起上黎會有少少論盡,食完要洗手。熟食先去左韓泰區,鳳爪好大隻好厚肉,帶微酸辣,生菜包聞到香料已經好香,一樣有點微辣,仲有個冬陰公湯好好飲,值得一試。中式熟食居然有蝦餃,皮簿餡靚,唔會乾真真,仲有東坡肉,都係我至愛。哩個火腿凱撒沙律好好味,食完鹹味既火腿,再食返d疏菜中和返,咁就唔怕食得太膩,如果火腿切大片d就更好。最後食甜品,有M字牌既雪糕,平時在街買一杯都好貴,哩到有得任食梗係食返夠本,有3款口味: 奶凍,士多啤梨,焦糖。豆腐花旁邊有芋圓可以加,夾埋一齊食都幾特別。相中4

豆腐花旁邊有芋圓可以加,夾埋一齊食都幾特別。
相中4款甜品右下角係麵包布甸最出色,面層焦糖甜甜地脆脆地,裏面軟綿綿。

服務方面,職員人數多,收碟速度好快,而且好有禮貌,就算碟上是淨返湯汁或者食物既殼,都會先問左客人收唔收得隻碟,佢先會收。
環境方面,燈光光猛,之後就算每枱都坐滿客人,通道亦唔會好迫。
價錢方面,因為我是同朋友閒日慶祝生日,價錢$368一位(未計加一),以酒店buffet黎講好抵食。
總括來說,以哩個價錢可以食到酒店級水準食物,絕對物有所值,下次其他朋友生日我都帶佢黎一嚐滋味。