2022-05-01 2521 views
生日同老公係珀麗酒店 staycation 慶祝呀,,包著協泰坊西餐廳 tea set同 breakfastTee set (3至5點)有以下嘢食天婦羅炸蝦 十分比五分,油著哋無咩蝦味 ><其他甜品,不過不失冇乜驚喜以下是早餐set ,,不過不失,無咩特別呢晚酒店都住得舒服, 乾淨企理,,但浴室洗手間有點兒狹窄,,值得讚的是,酒店附近有好多特色嘢食,本小妹當晚去著東北菜館(老掌櫃),當中嘅嘢食好味,值回個價錢,會再幫襯**

Tee set (3至5點)有以下嘢食

天婦羅炸蝦 十分比五分,油著哋無咩蝦味 ><
其他甜品,不過不失冇乜驚喜

以下是早餐set ,,

不過不失,無咩特別

2021-12-30 2245 views
由於平安夜前一兩日先book位,居然都有位,價錢$208 1個,大小同價!其實平安夜自助午餐以呢個價錢都唔會期望有啲咩㗎啦,我哋四個大人兩個小朋友,頭盤有龍蝦仔青口蟹腳蝦,都不過不失啦,主食有炒飯牛舌燒牛肉,雞扒都唔錯,甜品就小朋友都鍾意嘅,有啫喱普通甜品,雪糕就雀巢雪糕冇乜大驚喜,枱面都有少少聖誕裝飾氣氛,不過平安夜以呢個價錢都算係咁㗎啦,總括嚟講都坐得舒服食得開心啦!希望下次可以正常試吓個自助餐,可能夜晚會好啲
尋晚趕及尾班車訂位即食成人$298,長者$238包加一。呢間周不時有快閃價,可等下。平時生日6送一但以正價計所以還是快閃價抵。講真咁嘅價錢有龍蝦同長腳蟹食,真係超值。生蠔雖然即開但超級瘦不過還算可以入口。刺身不多,我只食了三文魚,口感還不錯厚切味淡夠凍。這間酒店18年去過,餐廳超級迷你,食物大有進步,雖然款式少但感覺到好有誠意,食材質素同埋味道都係合格的,唔似有些酒店求求其其有舊嘢俾你食就算😂 珀麗位置山旮旯,雖然客人少得半滿,但都肯密密refill,食到最尾有凍龍蝦攞出來,職員服務也好好。我覺得想平平地無嘜人爭食,食物味道又ok的,珀麗係唔錯嘅選擇。冇乜嘢係唔好食,如真要挑剔的話,就係只有熱飲,凍蝦冇挑蝦腸。原本沒什麼期望所以沒有點影相,甜品同龍蝦都ok便影些。旺角先達對面女人街口附近有小巴到達,都好方便。

意粉

旺角先達對面女人街口附近有小巴到達,都好方便。
2021-11-18
意粉
  • 甜品
  • 龍蝦
2021-10-05 3637 views
雖然無我喜愛吃嘅生蠔,但因為價格廉宜且食物質素ok,所以呢間酒店餐廳都喺我口袋個list度,想食自助餐時就會嚟食,仲每年都會嚟1至2次,已連續好幾年了。今次因疫情已2年無來,今個月再去食已覺得跟之前質素唔同了:熱葷就keep住差不多,熱食係比較好的;沙律類及凍海鮮都ok,除了凍蟹就細隻左好多,蟹腳都好瘦好少肉,所以都唔係好想拎;壽司得2-3款,所以都係無拎;炸物就不過不失,係唔夠熱同脆,但未自於淋;薄切牛柳就比較涼,就算有燈照住,而且沒有之前的嫩及腍;今次見有肉骨茶之前未試過的,味道ok但就唔見有肉骨只撈到蒜頭;甜品keep到,跟以往差不多;每次都會飲杯即磨咖啡,但今次部咖啡機壞壞地,水箱有水都話無水。最後,洗手間衛生需要改善,比之前狀況差了。總結: 今次來,價格比之前稍為升了但質素就下降了,所以覺得唔抵食。可能疫情期間少左人,出品流量慢都會令到質素下降。
今次因疫情已2年無來,今個月再去食已覺得跟之前質素唔同了:
熱葷就keep住差不多,熱食係比較好的;
壽司得2-3款,所以都係無拎;
炸物就不過不失,係唔夠熱同脆,但未自於淋;
薄切牛柳就比較涼,就算有燈照住,而且沒有之前的嫩及腍;
甜品keep到,跟以往差不多;
最後,洗手間衛生需要改善,比之前狀況差了。
可能疫情期間少左人,出品流量慢都會令到質素下降。
2021-09-16
係禮拜一既晚上去食,全場唔超過30人,半包場甘濟,唔洗爭唔洗排隊烤牛柳 - 同事話好食,見佢地拎左幾轉,我唔太好牛,所以不予置評生蠔 🦪 - 排隊每人拎兩隻(今日唔洗排🤣),唔係好肥,不過好味😋三文魚 - 自己想要幾多自己夾,無乜特別蟹腳 - 好好味,食左幾轉蝦 - 正,搣開蝦頭有蝦膏,唔使其他調味,都好好食 章魚小丸子 - 都係唔好浪費個胃豆腐花 - 好滑,本身想食多碗但太飽紫薯cheese cake - 唔係好覺紫薯味,同埋有小小酸味福建炒飯 - 好鹹,食一啖要即刻飲水仲有其他野食前菜:菠菜沙律,青瓜雞絲沙律,雜果沙律,日式涼拌烏冬……熟食:蝦餃,烤羊髀,蒸龍利魚柳,意粉,雜錦天婦羅,南瓜忌廉湯,中湯……甜品:芝士蛋糕,Häagen-Dazs雪糕(雲呢拿/咖啡/紅桑子),涼粉,芋圓,牛奶布甸,朱古力蛋糕,泡芙,葡撻,自制pancake,水果(西瓜/哈密瓜/菠蘿)……唯一係飲品選擇少,只見咖啡,紅茶同水

三文魚 - 自己想要幾多自己夾,無乜特別

蟹腳 - 好好味,食左幾轉

蝦 - 正,搣開蝦頭有蝦膏,唔使其他調味,都好好食

章魚小丸子 - 都係唔好浪費個胃

豆腐花 - 好滑,本身想食多碗但太飽

福建炒飯 - 好鹹,食一啖要即刻飲水

仲有其他野食

前菜:菠菜沙律,青瓜雞絲沙律,雜果沙律,日式涼拌烏冬……

唯一係飲品選擇少,只見咖啡,紅茶同水
  • 海鮮
2021-08-30 1958 views
好耐未食過以前識幾好味但係而家真係退步咗好多熱盤:以前羊架而家轉左羊比 好硬刺身: 連我最鍾意食嘅三文魚刺身都覺得好難食冷盤: 不過不失飲品:以前有凍檸茶而家凍飲要自費叫一杯凍檸茶$28你唔雖然三百幾蚊唔算貴好抵食但係連杯飲品都冇得凍飲要另外叫 我覺得麻麻地
好耐未食過以前識幾好味但係而家真係退步咗好多
熱盤:以前羊架而家轉左羊比 好硬
刺身: 連我最鍾意食嘅三文魚刺身都覺得好難食

冷盤: 不過不失

飲品:以前有凍檸茶而家凍飲要自費叫一杯凍檸茶$28

你唔雖然三百幾蚊唔算貴好抵食
但係連杯飲品都冇得凍飲要另外叫 我覺得麻麻地
2021-08-14 2379 views
見0R有平的buffet dinner即時Book位,長者祇是208真的抵吃,早到了見到食物還未準備好,但冷盤有龍虾,羔蟹,大虾,青口,試吃完真心覺得超值,燒牛柳亦比想像好吃,有牛味,D汁較得好味,大致來說,真心要支持👍
2021-08-12
2021-08-03 1623 views
2/8一連四日優惠海鮮自助餐,288連加一,價格抵,但食物差。海鲜只有小龍蝦;凍蝦,沒有長腳蟹,之前3xx的時候還有,另 冬陰公湯 肉骨茶 都係凍嘅沒有番熱, 食物出一輛沒有添加;8:15巳沒太多嘢食, 職員看似趕收工。 我很喜歡的龍蝦沙律亦沒有了。 價錢平一百蚊, 食物少一半, 水準亦都降低, 食了很多次今次十分差。 今日還推介舊朋友聚舊令我十分失望。 職員態度亦 不太好, 全部看似兼職員工想快快收工,7:45巳吖埋單;8:15巳大多沒有食物, 我最愛的 芝麻雞翼 也吃不到, 希望酒店不要將貨就價,那麼沒有意思的。
2021-07-21 1536 views
介紹有的四種海鮮就是全埸唯一有的四種,所有必吃推介一樣都冇,款色都小得可憐,雪糕都變成雀巢和得兩款口味。海鮮食上去也沒有推介寫的是厲害。雖然食物很差但服務員的會服務態度還算好。
2021-07-20 1257 views
同一大班朋友聚會,找不到其他地方於是便試試這間,從來沒有食過咁差的自助餐,食物種類少,品質差,食兩輪就唔會加,連醬汁冇晒都唔refill。服裝都係麻麻地。雖然價錢平但非常不抵食,之前食過其他同價位的比佢好好
雖然價錢平但非常不抵食,之前食過其他同價位的比佢好好
2021-07-10 1723 views
睇YouTube見有人推介九龍珀麗酒店自助午餐好抵食,每位只係$128 ,同老婆星期日去試試。自助午餐設於協奏坊餐廳。中午12:30到達,客人都算多。食物種類不算好多,但總括味道算不錯。最好味首推醬燒骨,排骨幾入味,肥瘦適中。燒雞翼亦算唔錯,豉汁蒸魚塊味道亦合格有餘。沙律亦有供應,雜果沙律生果算新鮮,蔬菜沙律有幾款醬汁任揀,蔬菜亦算新鮮。另有炒飯及茄汁意粉供應,相比之下,炒飯略勝一籌。咖喱角及香腸等亦有供應,味道普普通通。甜品方面,總括來說,麵包布甸做得最出色。生果亦有幾款供應。值得一提,酒店員工有禮貌,收碟速度亦快,最後埋單時,經理主動免收加一服務費,值得一讚。總括來說,以此價錢,唔可以有什麼要求,但食物味道,帶嚟一啲驚喜,算不錯。
甜品方面,總括來說,麵包布甸做得最出色。
2021-06-02 1942 views
政府禁堂食,結果酒店自助餐停止數月,訂座意欲低迷。於是酒店推出特價,扣起貴價菜式,一看都是炸鷄翼炸魚柳蒸粉菓,連燒賣都沒有,我不祈望有生蠔,我也不大愛吃,但明顯菜式差了。印度咖喱雞也欠奉,看來管理階層壓力很大,沒有資源添加菜式,但這樣就嚇怕了顧客,造成旋渦,客更少菜式更節省....直至支持不了。建議將無謂的宣傳減少,菜式維持一定數目,每天要有一兩樣精彩菜式,其他可以街坊一些,將平民食物昇華,切忌將貴價菜式降價。我仍然會來,但不會太頻密,政府仍然限制10時要停止營業,病毒要10時出來,大家還有甚麼好説。
政府禁堂食,結果酒店自助餐停止數月,訂座意欲低迷。
2021-05-14
  • 近來燒牛肉算最好
2021-06-01 1629 views
刺身同前兩年啲相片唔同,得三文魚 ,希靈魚同八爪魚三種放埋一個圓碟俾人用筷子夾,冇嘢飲得凍水,咖啡機同紅茶機(姐係要凍既野飲得水可以飲),熟食選擇比較少,冷盤最貴應該係長腳蟹麵包蟹(不過口感一般冇乜海鮮味),凍蝦反而ok。$308一位都唔係話抵食,當係試過,唔值得再去。
試過,唔值得再去。
2021-05-30
  • 凍蝦千島醬
2021-05-14 8648 views
今日我和朋友在大角咀酒店Staycation,訂了一晚酒店住宿連早餐和自助午餐,只是600元,加上旅發局舉辦的「賞你住」優惠,只需付100元,所以今餐可以說是免費,那麼便宜的價錢自然不能要求太多。位置:由旺角地鐵站走過去需十五分鐘路程,而奧運站則只要十分鐘,還算方便。環境:比普通酒店的自助餐廳較小,裝潢主打白色,頗有現代化風格,沒有任何風景可看,室內燈光充足,明亮可鑑!服務:雖然服務員不多,但收碟動作收,廚師間中會檢查食物供應量,添滿食物的速度還算滿意。午市:食物選擇不多,基本上都有齊前菜沙律、海鮮只有蜆和青口、湯品、飯食、肉類、麵包、甜品、雪糕和飲料等,不過全部款式都可以在港式茶餐廳找到,尤其是肉類和飯麵。當日最佳出品:1、醬燒T字骨:醬料醃製得夠入味,燒烤得焦香,帶骨的肉亦容易撕下,這個就吃了兩次!2、咖喱雞肉:咖喱汁不辣,勝在雞肉夠嫩滑不粗糙。3、炒通菜:這是當日唯一可以吃到的炒菜,通菜爽口。甜品:反而這裡的甜品較出色。1、麵包布甸:這個非常好吃,比平常的麵包布甸更嫩滑,蛋香味充足,不過是有點過甜。2、杏仁茶:第一次喝杏仁茶,杏仁味不濃烈,我認為在牛奶和杏仁比例上是均衡,入口順滑

位置:

環境:比普通酒店的自助餐廳較小,

午市:食物選擇不多,基本上都有齊
前菜沙律、海鮮只有蜆和青口、湯品、
飯食、肉類、
麵包、
甜品、雪糕

當日最佳出品:

2、咖喱雞肉:咖喱汁不辣,勝在雞肉夠嫩滑不粗糙。

3、炒通菜:這是當日唯一可以吃到的炒菜,通菜爽口。

甜品:反而這裡的甜品較出色。

2、杏仁茶:第一次喝杏仁茶,杏仁味不濃烈,我認為在牛奶和杏仁比例上是均衡,入口順滑,這是我平常不喜歡喝杏仁茶,都覺得一流!
2021-05-06
Type of Meal
Lunch
2021-04-26 2756 views
staycation 来了这家餐厅吃午饭,看见价格非常便宜才118元加一, 基本上还便宜过国内吃自助餐。心想周一应该没有人预订这餐厅,怎知道全场爆满。而且大部分都是上了年纪的人士应该都是附近居住的街坊。可知道这价格实在吸引了很多街坊人士甚受欢迎。说实话基本上没有什麽可吃的,海鲜只有白蚬和体积很小的青口,沙律比较好吃的是日本乌冬面沙律。另外大部份都是熟食,不过煎鸡翼,酸菜鱼柳,咖哩牛肉,烧鸡肋骨,蚝油香菇娃娃菜,糯米鸡,白汁鸡皇炒饭,番茄肉丸意大利面,炸日式猪扒,烧春卷等,熟食的款式也算多。沙律居然有羽衣甘蓝算是惊喜。甜品都是一般的水果及糕点,庆幸有咖啡红茶橙汁苹果汁等供应。百多元能吃这些食物凑合凑合吃一餐算是不错了,当然味道你不能要求太多了,不难吃也不太好吃。难怪有那麽多街坊慕名而来,在香港一些比较好的餐厅吃一个午餐也差不多是这个价格。

2021-04-26
$129 (Lunch)