Morton's of Chicago

2019-07-24 2636 views
點解話呢度係慶祝生日既好去處?因為呢度除左有好靚既維港夜景之外,仲有一個特別之處就係只要你book枱時講聲,你當晚就擁有一份屬於你既menu喇!係menu頂頭度可以寫上你情人/朋友既名再加句happy birthday! 真係見到都surprise喇!而野食方面,質素都好好架!🐚Broiled Sea Scallops ($220)介紹返個前菜先,大大隻既帶子用煙肉包住再煎香😌煙肉既香味好濃郁,滲哂落粒帶子度,帶子煎得岩岩好,keep到嫩滑juicy! 加埋佢個柚子味既醬汁,酸酸甜甜好開胃🤤-16oz Center-Cut Prime Ribeye ($728)黎到steakhouse就梗係要食steak😎侍應係你order個時會端岀一大盤牛扒逐一介紹,最後我地叫左個medium rare既ribeye😗雖然係medium rare但佢黎到血水唔算多,切開啲肉又keep到粉嫩😍整體個牛煎得好靚好香,食落肉質好鮮嫩,一流🤤-🐑Double-Cut Rib Lamb Chops ($615)呢度個羊架我覺得食落有好香既羊味但唔會太羶,而且肉質好嫩,夠軟腍。配上一齊伴上既薄荷醬,味道非常搭👍
🐚Broiled Sea Scallops ($220)
呢度個羊架我覺得食落有好香既羊味但唔會太羶,而且肉質好嫩,夠軟腍。配上一齊伴上既薄荷醬,味道非常搭👍🏻