2019-11-26 5105 views
嘻,今晚男朋友約左我係尖沙咀等。其實好耐無出過尖咀,不過而家可以出去啦今日出慶祝一下我地既紀念日。。原來佢book左間有情調既餐廳,同佢一齊左甘多年都未試過😅約左係地鐵站等就一齊過去。餐廳係地鐵站P3出口一出就到,直行就望到條靚靚樓梯咖啦。上到去,哇,好多花花,裝修好靚,打卡一流!有花花牆,圍住都係花花,仲有聖誕節小裝飾添,有氣氛!book左6點半,餐廳未有好多客人🤣❤️❤️好舒服,用餐環境靚餐牌有dinner set或者單點都可以。坐低侍應就會送上一份香草提子包粒。包粒外脆内軟,有粒粒提子乾同香草味,好食🤭我地原先打算點烤鵪春,不過無哂啦😭😭仲打算甘特別又未食過試下,唯有等下次再食😚甘我地點左前菜,pizza,主菜各一,吾好以為有少,但份量好多咖Crab cake成日食凱撒沙律🥗做前菜,今次試下crab cake先!賣相好靚crab cake係成個蟹餅拎去炸,好香口,全個都係蟹肉,一切開一點都吾油膩。每啖都係濃濃既蟹味,正Margarita Pizza每次食pizza我都只食Margarita,吾係因為平,而係因為最平凡既pizza整得好食係有難道!Margarita係純芝士加番茄醬。佢
今日出慶祝一下我地既紀念日。。

餐牌有dinner set或者單點都可以。

Crab cake

Margarita Pizza
每次食pizza我都只食Margarita,吾係因為平,而係因為最平凡既pizza整得好食係有難道!Margarita係純芝士加番茄醬。佢個base好好食!食落脆口。番茄醬真係要讚,吾係一般買既番茄蓉,而係店家真係有落原個番茄🍅落去做汁,所以個汁底食到一舊舊茄肉。Pizza size大概應該有9吋,切8件,所以都好大個咖!

Pork Rack豬脾
登!賣相超靚,有3個醬汁,分別係芥末醬,油醋,仲有一種食吾出較淡🤣豬脾係一切就開,肉質淋嫩!當然吾係雪藏豬,係黑毛豬,肉質呈小小粉紅色咖。豬脾好大隻,甘多肉食到好飽

原本仲想食個甜品,但真係飽到食吾落啦。。好彩當初無點多個主菜,眼闊肚窄🤣

呢度環境十分好,好浪漫🌹餐廳可以幫手寫慶祝字咖,一定俾到驚喜!服務又好又寧靜。帶女朋友橕枱腳好有氣氛🥰🥰🥰

2019-11-25
Celebration