2023-02-24 667 views
情人節餐廳好熱鬧好full,好在屋企人有book位!但泊車麻煩d, 因為大部分人都揸車,加上係特別節日,d車位好full,食食下要出去揸開讓位俾其他車出入,所以記得要攝張紙仔方便聯絡啊同我家兩老食情人節大餐要食得豐富d, 叫左兩個小食+三個主菜+兩個甜品小食叫個芝士蕃茄醬焗茄子,我覺得無論芝士定蕃茄醬都可以重手d,因為兩者味道都唔太出,味道有d淡仲有叫個沙嗲雞串(6串),雞肉好滑嫩燒到色澤焦黄,配沙嗲醬好惹味👍🏻叫main course+68蚊就升級至套餐,有餐湯(兩款揀:羅宋湯同蒜蓉忌廉湯同餐包)加餐飲食西餐但見到餐包用蒸籠裝,幾特別好搞笑😂炭燒西班牙黑毛豬鞍(9安士)好食!可以揀8成熟同全熟,我揀8成好好食,肉質鮮嫰唔鞋同埋juicy,肥肉比例適中,連啊爸啊媽都話掂🤤,果然係餐廳推介❤️~配菜薯餅暖又脆,黑椒汁濃而不辣炭燒頂級西冷牛扒(10安士),娘親話要7成熟,肉質都唔錯架煎得岩岩好但比較黑毛豬鞍下有d失色哈哈,佢既配菜薯格都係脆卜卜架😬招牌德國鹹豬手,有3種煮法揀(蜜糖芥末焗/炸/傳統烚),想食脆皮就緊係揀炸~黎到大大份,2-3個人share岩哂!不過可能醃得有d重手,但係皮脆肉

食西餐但見到餐包用蒸籠裝,幾特別好搞笑😂

不過可能醃得有d重手,但係皮脆肉滑,點埋黑椒汁/芥末醬,大大啖咁咬,正😋

最後到甜品,叫個法式燉蛋同心太軟伴雪糕(指定Vanilla),不過我仲加多個雪糕球:Mint Chocolate (Movenpick)
法式燉蛋質感比較實,而心太軟少少濕潤唔乾,如果朱古力流心多少少就更好食
Mint Chocolate雪糕好好食😍!!!!!我覺得自己加多一球揀mint chocolate係正確既選擇,淡淡薄荷味滿滿朱古力碎片,絕對唔係食緊牙膏,兩老都話好食😋
招牌德國鹹豬手(炸)
炭燒頂級西冷牛扒(10安士)
沙嗲雞串(6串)
芝士蕃茄醬焗茄子
餐包
蒜蓉忌廉湯
炭燒西班牙黑毛豬鞍(9安士)
法式燉蛋
心太軟伴雪糕
2023-02-14
Celebration
Valentine's Day
招牌德國鹹豬手(炸)
炭燒頂級西冷牛扒(10安士)
沙嗲雞串(6串)
炭燒西班牙黑毛豬鞍(9安士)
心太軟伴雪糕
  • 炭燒西班牙黑毛豬鞍