2017-02-13 2970 views
奶奶生日想食以testing menu型式的西餐, 最後決定選了位於高空之中的Tosca。訂位時會send menu選擇,Winter dinner party menu 共有三款,選了$1580共5個course的menu, 可自定menu title , 當晚我們一行共11人食,被安排到自成一角的大枱,在高空之中享受晚餐。第一個course 係cream, 上面有超薄的菇片,貌極似炸魚皮第二個course係龍蝦Pasta, pasta 係意大利式偏硬中帶軟的,龍蝦帶甜,肉質不錯第三個course係魚,好香好滑,肉質層次分明呢個魚係5個course之中最好食第四個course係白肉的牛,同平時食開既牛扒完全唔同,食落唔似牛,我覺得似食雞扒咁,肉質超滑又軟,牛味不是太重最後是甜品,意大利的甜品總是偏甜的,一般般,蛋糕上唯一最好食的是白色的Yogut另外還有Petits fours, 味道極甜,甜得不能接受總括而言,今次晚餐的環境一流,服務都不錯,晚餐質素高但不值得,由其是個牛,真不懂得欣賞,奶奶極滿意今餐的環境和服務,但食物口味方面就一般而已,這意大利口味的高級食物,試一次就夠了

第三個course係魚,好香好滑,肉質層次分明
呢個魚係5個course之中最好食
另外還有Petits fours, 味道極甜,甜得不能接受
Petits  fours
2017-02-11
$1980 (Dinner)
Celebration
Birthday