2018-08-09 2363 views
食自助餐最驚同人迫,今日喺銅鑼灣呢個咁好既地段,又再次食我最鍾意食嘅柏麗酒店自助餐,今晚上面唔算太多人,因為好多人都唔知道原來佢有自助餐提供。最近佢哋整緊東南亞美食套餐,每人都只係$368一位,仲要有好多唔同類型嘅海鮮,可以食到我最鍾意食嘅長腳蟹,我仲一連食咗兩碟,啲蟹殼卜卜趣,夠晒新鮮。我比較鍾意食佢嘅牛舌同牛𦟌,佢整得好香,直程可以媲美大公司品牌嘅滷水冷盤,仲可以點白醋,係咁食好開胃。仲有啲泰式酸甜鳳爪,配上一啲冷番茄細細粒酸酸地,又幾好味。嗰度如果唔想食凍野,其實都有好多野可以選擇,包括係任食嘅砂鍋雲吞雞,係熱湯,同埋一啲嘅中式老火湯。老火湯真係好夠火喉而且用料望外充足,成蟲草猴頭菇擺喺裏面,每飲一啖我都覺得自己好補身,同埋好夠藥材味。最令我難忘係我可以自己自制Pancake,嗰度可以有個機器自己按一下制就自動會彈啲蛋醬出嚟,唔駛1分鐘就會有塊薄薄香噴噴既Pancake走出黎了,加埋任食Movenpick雪糕,簡直一流,香港依家真係越嚟越識食!下次大家如果喺銅鑼灣突然間想食自助餐都可以喺呢度試一試下,又經濟又實惠,落腳點又好!正。

仲有啲泰式酸甜鳳爪,配上一啲冷番茄細細粒酸酸地,又幾好味。

2018-08-06
  • 長腳蟹