協奏坊西餐廳

Sonata Western Restaurant
最近因社會出現的狀況,外出吃飯的意慾確是有影響,相信該有的博客和司儀活動也是呢,幸好早前跟T到了協奏坊西餐廳吃了一頓頗豐富而有驚喜的自助晚餐,好好聚聚之餘,CP值是高得令人難忘呢!老實說,自助餐食物款式可能未是最多的,是甚有麻雀雖小,五臟俱全之感~貫切iki寫自助餐的風格(是的,這一陣子就是寫了很多有關自助餐的 哈),特意介紹十大自助餐的必食項目吧!麵包蟹 作為一名懶鬼,選了不用剝殼的麵包蟹蟹蓋,蟹膏甘香而不苦,有比想像中的要好,特別一提的是魷魚也是做得不錯呢。 冬瓜盅 外表是一個霸氣的金色盅(有點重量的),內面有蝦似廿,也可挖出可又一口的冬瓜肉呢~入口是陣陣清香感~ 皇帝蟹腳蒸蛋白 目測看是普通的蒸蛋白,可是經T推薦後便知道是好東西,走的是和風路線,看上去多白很滑,驚喜的內面是皇帝蟹腳而不是蟹柳,確是有吃得出來分別,是令整體的鮮甜度倍添呢~ 法式紅酒燴牛面頰 看上去牛面頰已是相當對辦,肉質是比想像中還要腍身~ 日式芝麻雞翼 滿佈芝麻的雞翼,是相當的脆身香口~炸薯絲蝦 跟其他炸物擺放在一起的,外表就是捲了一絲絲炸得香脆的薯絲,吃時這層口感也分外突出。 櫻花蝦炒野菜 吃了那麼多

麵包蟹

冬瓜盅

皇帝蟹腳蒸蛋白

法式紅酒燴牛面頰
看上去牛面頰已是相當對辦,肉質是比想像中還要腍身~

日式芝麻雞翼
滿佈芝麻的雞翼,是相當的脆身香口~

炸薯絲蝦

櫻花蝦炒野菜
吃了那麼多肉,想要吃菜也是必然的吧~ 簡單便是最好,能吃出菜最根本的甜。

芝士撻
甜品中有小巧的芝士撻,是驚喜,還做出了中上的水準。牛油撻皮脆減,雖沒流心效果,可是軟心的效果已足以令人大滿足了吧~

芒果千層班戟蛋糕
來到甜品的部分,款式也附合預期中的,當中有兩款想要特別推薦的— 芒果千層班戟蛋糕,忌廉輕巧幻滑,一層置一層的,多吃也不膩口~

抹茶大福
老實說,賣相是很普通,可是吃過後是會連聲說好吃的吧! 抹茶味道突出,糯米皮軟糯,餡料飽滿~

說到價錢的部分更加超抵食,假如15天前預訂的話,星期一至星期四成人是$258+10%($283.8);小童是$198+10%($217.8),真心抵食!

協奏坊西餐廳
網上訂座即賺里數
網址: https://s.openrice.com/QrbS0dR8600~uGE4CAA
地址: 銅鑼灣信德街8號香港珀麗酒店2樓
電話: 21278828
2019-08-04 3537 views
其實而家比較少食自助餐…一來貴…二來會食到好飽(師佬心態...)…不過朋友話去而朋友之前試過話唔錯又價錢合理…咁就呢間啦…去到見到都full house...咁起碼野食會夠新鮮…立下眼…場面當然唔會好華麗啦…不過都企企理理…食物區唔算大…行左個圈有海鮮…沙律…熟食…刺身同甜品區…不過叫做要有既都有…去攞野食先…先拎少少沙律菜…呢度就少菜選擇…醬汁都唔多…不過d菜都叫新鮮…唔會碎濕濕咁之後就試海鮮…我拎左魷魚…蟹腳…凍蝦…魷魚味道唔錯…同唔會韌…凍蝦夠大隻同好爽口…出面好多蝦肉會比較削…蟹腳味道夠鮮…唔會太鹹…蟹腳同蝦都攞左兩轉之後就到刺身…雖然選擇唔多…我就叫左三文魚…八爪魚同北寄貝…三樣都好新鮮…味道鮮甜…而且每次都切4件…一d都唔會孤寒…總共攞左3轉之後見到有蓮藕湯…食完凍野暖下個胃先食熱野…呢個湯好夠味…夠哂火喉之後就去攞d熟食…見到有個位放左鹽板話喜瑪拉亞山鹽…有豬肉同西冷…當然唔執輸…豬就正常啦…個牛就真係幾好味…牛肉味濃又夠腍…其實好味既牛加d鹽調下味就夠見到有鵝肝多士…雖然細細件…鵝肝味濃多士夠脆…其實細件仲好…食太多會漏之後就攞左芝麻雞翼…長通粉同鰻魚炒飯…呢兩個主食都

去到見到都full house...咁起碼野食會夠新鮮…

立下眼…場面當然唔會好華麗啦…不過都企企理理…食物區唔算大…行左個圈有海鮮…沙律…熟食…刺身甜品區…不過叫做要有既都有…去攞野食先…

見到有鵝肝多士
…雖然細細件…鵝肝味濃多士夠脆…其實細件仲好…食太多會漏

之後就攞左芝麻雞翼…長通粉同鰻魚炒飯…呢兩個主食都有驚喜…好多時出面都好少食…不過朋友試左ok我先攞…鰻魚飯首先有好多鰻魚…飯夠乾身…粒粒分明…味道好好味…長通粉個汁都好濃…每條通粉都掛哂汁…而且煮到軟硬適中啱啱好…

之後就甜品…其實甜品種類算多…不過唔太好甜野…我就試左綠茶大福…牛奶布甸…仲有豆腐花…樣樣都不過不失…

要提下服務真係唔錯…收碟快…出去攞水時無哂水…之後主動幫手斟左水俾我地…

整體真係唔錯…雖然無貴價野…不過食物質素同服務對得住呢個價錢…

• 鵝肝炒飯
  • 香煎鴨肝
  • 長腳蟹
之前來到香港珀麗酒店協奏坊西餐廳細味戀上法日海鮮自助晚餐。餐廳環境寬敞,座位之間不會排得太擠,店員勤快收碟執拾,坐得舒服自在。冰鎮海鮮種類亦不少,有蟹腳、青口、小龍蝦、凍蝦等,想不到二字頭價位的buffet會有麵包蟹供應呢!蟹蓋儲滿豐富的蟹膏,甘香軟滑,不過每次refill蟹蓋時數量亦不多,想吃的話就要手快了。魚生刺身即叫即切,肉質油潤而軟滑,帶出鮮甜的魚味。最特別就是有即叫即燒的喜馬拉雅山鹽板燒牛脷及安格斯肉眼,我自己就尤其喜歡油脂分佈均勻細緻的安格斯肉眼,肉質鬆軟富油香,簡簡單單以鹽調味,更能突出濃郁的肉味,滿口瀰漫著牛脂香氣,卻又不會太肥膩,我也忍不住encore了好幾轉。法式田螺焗酥盒將焗烤田螺及黑松露薯茸釀入鬆化的酥皮,可說是經典的法式美食。香煎鴨肝油脂豐腴,軟綿順口,與脆卜卜的多士互相輝映。而且還有好幾款熱辣辣鍋物,材料以海鮮為主,包括日式清酒煮蜆、法式海龍皇煲和三文魚頭麵豉鍋。和風炸物有炸天婦羅、日式芝麻雞翼,炸得夠香口,沖繩苦瓜特色炒蛋吃起來苦味稍淡,是初接觸苦瓜的入門菜式,退火消暑。日式鰻魚炒飯有不少切粒鰻魚,真材實料,炒飯炒得夠乾身,粒粒分明。個人尤其推介照燒鯖魚柳
之前來到香港珀麗酒店協奏坊西餐廳細味戀上法日海鮮自助晚餐。

魚生刺身即叫即切,肉質油潤而軟滑,帶出鮮甜的魚味。
魚生刺身

安格斯肉眼

法式田螺焗酥盒

香煎鴨肝油脂豐腴,軟綿順口,與脆卜卜的多士互相輝映。
香煎鴨肝

鍋物

炸物
日式鰻魚炒飯

個人尤其推介照燒鯖魚柳,沒有太多的魚骨,配上甘甜燒汁,魚身夠入味。
熱盤

吃完這麼多肉食,也可吃點沙律中和一下飽膩感。

雖然已經吃到十成飽,但吃甜品的又是另一個胃
甜品

甜品方面就大多是日式為主,紫薯撻造型精緻,但紫薯味就略嫌偏淡。
紫薯撻

十勝紅豆抹茶瑞士卷質地綿柔,可惜對於我這些綠茶控而言,茶味就未夠濃郁。
十勝紅豆抹茶瑞士卷

綠茶大褔包得圓鼓鼓,不過略為甜膩了一點。
綠茶大褔
主題甜品不算太出色,反而葡撻甚有驚喜,酥皮造得層次分明,入口鬆脆表面鋪上焦糖,內裏燉蛋口感軟滑,蛋香濃郁。
葡撻

這部自製班戟機按下OK鍵,等1-2分鐘便有熱辣辣班戟新鮮出爐,方便快捷,可以加入不同配料自己D.I.Y一下。
自製班戟

最後吃得再飽也不要忘記還有瑞士名牌Mövenpick雪糕任食!
Mövenpick雪糕

飲品亦有果汁、咖啡和茶水等自斟自飲。
飲品
安格斯肉眼
法式田螺焗酥盒
葡撻
Mövenpick雪糕
之前已經食過呢間酒店嘅自助餐, 由於有早鳥優惠, 提早訂位每人只需要二百幾蚊就落到樓, 無論價錢定食物質素, 都會令人一次又一次番兜。 冷盤區首先有兩大盤新鮮沙律菜, 另外配備 6 款醬汁: 凱撒沙律汁、千島汁、柚子汁、芝麻汁、黑醋、欖油尼歌斯吞拿魚沙律 (法國嘅傳統沙律, 以半生熟吞拿魚拌法蘭青豆、橄欖、薯仔、雞蛋、番茄)、無花果水牛芝士沙律 (非常開胃清爽)、龍蝦鮮果沙律 最後當然唔少得海鮮冷盤, 款式都幾多, 有成 7 款: 青口、凍蝦、白蜆、小龍蝦、魷魚圈、麵包蟹、長蟹腳。 長蟹腳好快被清空, 但職員好快就 refill 番。刺身區有 6  款刺身: 三文魚 (夠肥美, 絕對係必食)、帶子 (肉厚味甜)、吞拿魚、八爪魚、希靈魚、北寄貝。估唔到壽司都有成 10 款, 絕對唔可以睇少。小食區日式芝麻雞翼 (雞皮炸到非常酥脆, 肉質仍好嫩滑, 香口惹味)、天婦羅吉烈炸蝦 (外脆內甜)、沖繩苦瓜炒蛋 (味道帶甘, 但一 D 都唔苦) 香煎鴨肝 (一口一啖, 啱啱好)、法式田螺焗酥盒 (田螺大大粒, 入口鬆化, 味道唔錯)、法式芝士蛋批 (法國經典小食, 外層酥脆, 入面蛋香味濃)熟食區

冷盤區

最後當然唔少得海鮮冷盤, 款式都幾多, 有成 7 款: 青口凍蝦白蜆小龍蝦魷魚圈麵包蟹長蟹腳。 長蟹腳好快被清空, 但職員好快就 refill 番。

刺身
有 6  款刺身: 三文魚 (夠肥美, 絕對係必食)、帶子 (肉厚味甜)、吞拿魚八爪魚希靈魚北寄貝

估唔到壽司都有成 10 款, 絕對唔可以睇少。

小食區

熟食區
中式老火湯 (竹蔗茅根紅蘿蔔湯, 味道清甜) & 大蒜薯茸湯 (幼滑奶白色嘅薯茸湯散發陣陣大蒜香, 口感特別)

三文魚頭麵豉湯法式海龍皇煲 (吸收晒海鮮精華)、日式清酒煮蜆 (蜆肉大大粒, 香氣撲鼻)

香煎法式煙鴨胸

照燒鯖魚柳

牛肝菌忌廉汁長通粉 (好香嘅牛肝菌味, 味道濃而不膩) & 法式紅酒燴牛尾 (牛尾燴到非常淋身, 而且好入味)

雞骨腸 (可以好似食雞脾咁揸住個雞骨黎食嘅香腸) & 櫻花蝦炒野菜 (都落左幾多櫻花蝦)

日式鰻魚飯 (飯底炒到夠乾身, 鰻魚雖然切粒, 但一樣咁好味)

燒西班牙伊比利亞豬鞍架 (肉味濃郁, 肥肉比例適中, 而肉質帶點爽)、牛仔腸薯角

燒西冷 & 煙牛脷 (用左喜瑪拉雅山鹽板, 係天然嘅岩鹽, 令西冷 & 牛脷嘅鹹味溫和, 非常特別)

甜品
蛋糕款式夠多, 有香蕉蛋糕 (味道香甜但唔膩)、綠茶蛋糕藍莓芝士餅 (大愛, 上面酸酸甜甜嘅藍莓醬, 中和番 Cheese Cake 嘅膩, 非常開胃好味)

沖繩紫薯撻 (紫薯蓉口感香滑幼細)、北海道3.6牛奶布甸 (奶香味十足)、焦糖布甸雜果啫喱木糠布甸Tiramisu (味道唔會過甜, 而且一 D 都唔膩, 係必食之選)

綠茶大福鮮果拼盤

木桶豆腐花 (又香又滑) 、迷你葡國蛋撻 (蛋餡口感嫩滑, 表面烤出焦糖斑, 外皮酥脆得一路食一路掉酥皮碎)、牛油麵包布丁

自製Pancake

雪條唧唧冰Movenpick 雪糕 (有士多啤梨 & 楓糖合桃味, 而且仲可以配埋個 Cone 添)

巨型梳乎厘 (每晚大約 8 點左右先出, 只此一 Round, 望上去好輕盈, 而且震騰騰, 入口口感軟綿綿, 空氣感十足)

飲品區
奶茶、咖啡、檸茶、檸水自助任飲。
2019-06-19
Dinner
2019-10-11 0 views
同閨蜜去咗柏麗酒店協奏坊西餐廳🍴食dinner,佢地出左個唔錯的dinner set $238 包前菜、主菜、甜品、飲品❤️主菜可選安格斯肉眼扒、北海道長腳蟹鍋、香煎三文魚 ❤️❤️❤️🥗前菜熱辣辣的餐前包 尤其係個麥包 同粟米湯 都好出色❤️🐮安格斯肉眼扒配牛肝菌汁牛扒的火喉控制得啱啱好,肉質一流❤️唔會覺得太柴或者太老🍰甜品拼盤甜品拼盤幾有驚喜 芝士蛋糕、桂花糕同芒果mousse 個芝士蛋糕好好味❤️❤️overal 餐廳環境同食物都唔錯,cp 值都幾高,下次可以再試埋其他

🥗前菜
熱辣辣的餐前包 尤其係個麥包
同粟米湯 都好出色❤️

🐮安格斯肉眼扒配牛肝菌汁
牛扒的火喉控制得啱啱好,
肉質一流❤️唔會覺得太柴或者太老

🍰甜品拼盤
甜品拼盤幾有驚喜
芝士蛋糕、桂花糕同芒果mousse
個芝士蛋糕好好味❤️❤️

overal 餐廳環境同食物都唔錯,
cp 值都幾高,下次可以再試埋其他
2019-10-09 0 views
是日晚上沒有 buffet供應,只有set dinner供應,睇一睇 menu都覺得幾好。所以就order了麵包微熱軟綿!唔錯大蝦凱撒沙律,羅馬生菜新鮮,清爽脆身有麵包粒,芝士碎,煙肉碎伴碟,更有層次感!大蝦都幾爽彈,整體係一個幾好食既沙律。忌廉磨菇湯,幾香濃入味!菇粒打成碎粒帶點咬口,更有層次!熱辣辣好飲呀!北海道長腳蟹鍋,有高湯浸住栗米,香菇,長葱,菜,粉絲,豆腐,當然還有主角就是長腳蟹剪開殼後,取出蟹肉,食出鮮甜感覺!再浸一浸高湯,更有鮮味呢。份量一大鍋!!夠哂飽。還有甜品,模仿植物 盆栽既甜品,幾正唔太甜!又桂花糕,芝士雞糕仔,整體好食好豐富。不錯!銅鑼灣地段這個價錢也可接受!

麵包微熱軟綿!唔錯
大蝦凱撒沙律,羅馬生菜新鮮,清爽脆身

2019-08-18 410 views
幾年黎呢度食,又有蠔又有大大芝士磚撈意粉,而家無晒。一開始感覺少左好多野食,但食落好彩味道不錯。刺身唔多得四款,但算新鮮。冷盤得一個conrner位,每樣都叫有d,但唔係多。熱盤少得可憐。甜品正常,同味道真心不錯,仲有movenpick同㩒制pancake幾好。總括,咩都叫有d,橙汁都要加錢叫,不過論價錢真心係咁上下,15日前訂位,今日賣單270左右一個人晚餐buffet,真心算咁上下:0)不過d凳真心煩,一拉就勁刺耳,d桌就起晒角,小朋友同老人家要注意下啦。不過侍應收野超快,完。:0)
幾年黎呢度食,又有蠔又有大大芝士磚撈意粉,而家無晒。

一開始感覺少左好多野食,但食落好彩味道不錯。

刺身唔多得四款,但算新鮮。
冷盤得一個conrner位,每樣都叫有d,但唔係多。
熱盤少得可憐。

不過侍應收野超快,完。:0)
2019-08-17
2019-07-09 634 views
先說環境,其實對我來說影響不大,始終都有一定歷史,不可以用新興酒店作比較。再來餐面服務,都沒有大問題而且有讚,收碟速度、細心、整理及照顧客人所需及反映係不錯,這是一個團體,帶領得好,員工都自然會自動自覺,將心比己。重點... 食物,有基本自助餐所供應的 : 壽司、冷盤、熱盤、甜品,開飯成員所提供之相片都沒有太大問題,但當親身感受時就截然不同。冷盤: 種類不多說了,相片有的,當晚都有提供。但我只吃蝦,何解? 因為長腳蟹供不應求壽司: 款式其實不少,但好多款都已預先整好然後放入雪櫃,當晚我食了好幾款,其中一款係帶子壽司,可能室温放置頗久/ 雪櫃不夠冷,味是有點變臭的...沒有壽司醋的味道。其餘壽司都是偏暖的。熱盤: 過於濃味及翻盤都與長腳蟹一樣,供不應求。款式量一般甜味: 有兩款雪糕,是否M字之品牌雪糕,一款呍呢嗱、一款咖啡。其中一款呍呢嗱係明顯地曾經溶過然後再雪,變回硬... 衞生情況.. 大家自行想想..
熱盤: 過於濃味及翻盤都與長腳蟹一樣,供不應求。款式量一般
甜味: 有兩款雪糕,[沒有標明]是否M字之品牌雪糕,一款呍呢嗱、一款咖啡。其中一款呍呢嗱係明顯地曾經溶過然後再雪,變回硬... 衞生情況.. 大家自行想想..
Other Info. : 九龍都有一間,原來好幾年前我都有食過(中午自助),食後感都是哭樣來的,而且說過不可再... 怎知.... 希望兩間自助餐之廚師好好商討食品質素、款式、供應需求。我相信可提升酒店各方形象。
2019-07-05
Dining Offer
Coupon
  • 沒有
2019-05-16 1006 views
超狂抵食酒店自助餐😱 有冇諗過響酒店食自助餐都可以三舊水有找?最近發現openrice有搞超值優惠,本身閒日398,然後十日前訂位268,十五日前仲要258,分分鐘仲平過食放題😱當然二三百蚊唔會期待有生蠔任食啦,但係有蟹腳麵包蟹同刺身等基本嘢已經交足功課仲有幾欣賞鵝肝粒粒多士,將鵝肝切粒煎再放手指公咁大嘅迷你多士上,一啖一件食多少少都唔怕有乜罪惡感😗另外仲有個亮點係佢有個肉食位,係喜馬拉雅山鹽板燒,成堆西冷同牛脷疊滿哂響塊鹽板上面,味道肉質都高質✨仲要提一下各位唔好食得咁急,食到大約八點到八點半左右酒店會突然響鈴,然後搬咗兜成個洗臉盤咁巨型嘅梳乎厘好嚟,可以分到成廿份咁滯超誇張!雖然咁巨厘但依然做到面層微脆內裹鬆軟嘅感覺,而且蛋香味好重好鐘意😍

都有一排無食過任食既野,雖然話依家成日唔係食到好多野,但有陣時又幾enjoy任飲任食既感覺既。今晚放工同我媽黎左銅鑼灣既 香港珀麗酒店食自助餐,提前左book,所以有折扣! 好彩上個月呀媽醒目打左去book。黎到好快就有得入座,好興奮,而且帶位既職員超級有禮,笑容滿面,所以好快就留左個好好既印象。我地雖然得兩個人,但都有四人枱,可以比我地擺野,所以坐得好舒服。枱面一黎就放左啲鉗同鉸剪係度,做乜事?!  係比我地食蟹用架! 好貼心,一黎就已經有,好方便。首先唔可以錯過既梗係蟹腳啦! 啲蟹腳好大隻,係幾粗身,剪開見到一條條好粗好飽滿既鮮甜蟹肉,真係食多十條都唔夠啊! 好正啊! 基本上啲蟹肉同殼之間係無空隙的,啲肉係實的,所以你諗吓係勁新鮮!同場加映仲有面包蟹,好多肉好鮮甜,新鮮既海鮮就係咁就已經好好食,唔需要咩特別既煮法或者調味,咁先至原叶原味同食到海鮮本身原有既鮮甜吖嘛!今晚食呢個buffet除左海鮮仲有好多野推介,包括左有骨雞肉腸,好香好滑、照燒靖魚柳,煎烤得好香甜,好滑,唔會乾柴、面包布丁,唔會太甜,勁香,好好味、吉列炸蝦,好鬆脆,啲蝦勁彈牙超鮮甜,我無加調味! 仲有紅酒炆牛尾都炆到

今晚食呢個buffet除左海鮮仲有好多野推介,包括左有骨雞肉腸,好香好滑、照燒靖魚柳,煎烤得好香甜,好滑,唔會乾柴、面包布丁,唔會太甜,勁香,好好味、吉列炸蝦,好鬆脆,啲蝦勁彈牙超鮮甜,我無加調味! 仲有紅酒炆牛尾都炆到好冧好入味, 好正!

仲有,刺身勁新鮮,我試左既包括帶子、吞拿魚、北寄貝,好鮮甜! 鍾意食疏乎厘既朋友唔可以錯過,當色職員搞響鐘聲既時候就會推一個印有玫塊花標誌既特特特特大疏乎厘出黎,係熱辣辣,有新鮮士多啤梨醬做topping,好香蛋白味!

呢間酒店仲有勁多勁多甜品,香蕉cake、紫薯tart等,細細件,可以試多幾款唔同既甜品,食自助餐點可以唔留個胃比甜品呀!

另外仲推介既係有: 無花果水牛芝士串,好清新! 沖繩出名苦果,所以佢個沖繩苦瓜炒蛋都唔錯! 最後一定唔可以錯過既係: Movenpick 雪糕!  有兩隻口味,一隻係必食既 maple walnut,另外仲有Panna Cotta,同樣幼滑香濃,一吃傾心!

好滿足,食飽飽今晚會勁好訓! 下次再黎!
蟹腳
Tarts
燒牛肉牛舌
紫薯tart
2019-04-15 846 views
對於大食一族來講,自助餐係好抵食,可以滿足到你嘅需要。今日嚟到位於天后銅鑼灣之間嘅協奏坊,雖然冇維港景色,但是坐得非常舒服,座位與座位空間大,很喜歡這兒清幽的環境。食開自助餐嘅通常都會睇場!刺身、前菜、壽司、麵包類、煮食、甜品都是一一劃分,還有師傅即場煮牛肉和整壽司🍣。刺身方面都幾新鮮,我哋都拎左唔少,特別係熟蝦同埋阿拉斯加長腳蟹,鍾意食海鮮嘅唔可以錯過。品質都唔錯,新鮮多肉,有蟹味。蜆肉都好好食,粒粒飽滿。估唔到龍蝦仔有幾新鮮喎,又可以任食。炒飯、天婦羅紫菜都好正!小食黎講算係做得唔錯,炸粉唔厚。鱈魚加上燒汁夠甜,厚肉,超正阿~~雞腳湯唔少得!任飲嘅部份包括有檸檬水、檸檬茶、咖啡等等。。而加$12可以飲到西柚汁、汽水等等 我地都加左💓另外,餐廳提供自製pancake! on top可以加上棉花糖、朱古力豆等等⋯好特別架
對於大食一族來講,自助餐係好抵食,可以滿足到你嘅需要。

炒飯、天婦羅紫菜都好正!小食黎講算係做得唔錯,炸粉唔厚。

鱈魚加上燒汁夠甜,厚肉,超正阿~~

雞腳湯唔少得!

2019-04-12 815 views
今日同朋友嚟咗銅鑼灣食自助餐!決定食好啲。而銅鑼灣嘅自助餐有好多選擇,我哋揀咗近天后嘅協奏坊。估唔到都幾多嘢食下!刺身方面有龍蝦、三文魚、大蝦等等。仲有唔少嘅壽司選擇,多款麵包,主食等等。。。好鍾意食呢度嘅蟹腳!估唔到自助餐有咁嘅質素,非常新鮮,肉質飽滿,蟹味十足,食到津津有味。而三文魚刺身都好新鮮肥美,肉質夠厚,都係刺身嘅首選!壽司方面都拎左唔少,非常之吸引呢。前菜方面,仲有車厘茄芝士串串,仲有大量沙律菜嘅選擇,鍾意健康嘅你唔可以錯過。都幾推介呢度嘅鵝肝多士,多士口感脆脆的,鵝肝煎得香脆有味,都係非常好食呢!呢度仲有忌廉湯同埋老火湯,老火湯都幾好飲,材料豐富,養顏滋補。有即場整嘅牛舌同埋牛肩肉,鐵板燒味十足,食落好正,牛肉帶有鮮味,非常好食呀。熱食方面拎咗芝麻雞翼、火腿、黑松露菇菌長通粉。。都幾唔錯。芝麻雞翼有芝麻味,雞肉滑,口感剛剛好。最後甜品拎咗movenpick雪糕,相對較容易不,唔會話好硬咁,雪糕口感軟滑,甜筒亦都好夠脆。雖然而家好多人食放題,但係我幾鍾意自助餐,因為環境唔會好逼,坐得好舒服,最啱一家大細嚟食。當然啦 預早定位會有折頭, walk in就會貴啲

而三文魚刺身都好新鮮肥美,肉質夠厚,都係刺身嘅首選!

壽司方面都拎左唔少,非常之吸引呢。