協奏坊西餐廳

Sonata Western Restaurant
2018-11-07 468 views
在銅鑼灣想找間酒店吃自助餐,閒閒地也要$500+。最近留意到位於維園對面的協秦坊,只要十天前訂位,晚市自助餐每位只需$288,咁抵食又就腳,就約埋老友今晚一齊去試協秦坊位於銅鑼灣柏麗酒店2樓,一入餐廳便被萬聖節甜點吸引🎃海鮮方面,今期自助餐的主題是蟹,所以有數款不同的凍蟹和料理長腳蟹非常新鮮,吃下蟹肉還有海水咸味,是必食之選魚生分別有三文魚,赤身,希靈魚,北寄貝和八爪魚因為是即叫即切,所以都要排一陣隊剌身枱上放了數款前菜和壽司,岩晒d唔想排隊等剌身既朋友雜錦天婦羅,內裡有軟殻蟹、南瓜、蕃薯等等,個人認為味道不錯旁邊還有日式豬軟骨和泰式烏頭,各國美食應有盡有即焗的蒜蓉焗蠔,香氣撲鼻,弄得四圍也香噴噴葡撻是剛焗起的,行過也會被它的外相吸引而停下來雪糕有著名的瑞士品牌Movenpick, 每天也有兩款口味。另外還有雪條牛油窩夫,識食一定係加雪糕、朱古力醤和生果口渴的話,酒店會有飲品bar給客人自行沖泡飲品,最基本的咖啡或茶都會有女仔當然最喜歡吃甜品,所以我主力也是甜點

在銅鑼灣想找間酒店吃自助餐,閒閒地也要$500+。

協秦坊位於銅鑼灣柏麗酒店2樓,一入餐廳便被萬聖節甜點吸引🎃

海鮮方面,今期自助餐的主題是蟹,所以有數款不同的凍蟹和料理

長腳蟹非常新鮮,吃下蟹肉還有海水咸味,是必食之選

魚生分別有三文魚,赤身,希靈魚,北寄貝和八爪魚

因為是即叫即切,所以都要排一陣隊

剌身枱上放了數款前菜和壽司,岩晒d唔想排隊等剌身既朋友

雜錦天婦羅,內裡有軟殻蟹、南瓜、蕃薯等等,個人認為味道不錯

旁邊還有日式豬軟骨和泰式烏頭,各國美食應有盡有

即焗的蒜蓉焗蠔,香氣撲鼻,弄得四圍也香噴噴

葡撻是剛焗起的,行過也會被它的外相吸引而停下來

另外還有雪條

牛油窩夫,識食一定係加雪糕、朱古力醤和生果

女仔當然最喜歡吃甜品,所以我主力也是甜點
(The above review is the personal opinion of an user which does not represent OpenRice's point of view.)
2018-10-24
月尾出左糧,一於好好對待自己。見到有早鳥優惠又未試過依間酒店自助餐,即管試下啦!地址都唔難搵,約左班朋友,大家都準時到達!一進場,侍應都好好服務帶位,個場都舒適,枱與枱之間都有空間,大家可以暢談;行左一個圈,最深刻印象嘅係長腳蟹,因為好受歡迎,個個都排隊拎蟹腳,餐廳都好快refill。咁我就順住自己拎食物次序影左啲相片、同埋寫左少少食評:首先,拎左沙律前菜,餐廳好細心,分別預備左撈左沙律醬同埋未撈沙律醬嘅沙律。咁當然試下撈左嘅味道先。「咦!調味唔錯喎!」因為沙律最忌太多醬,太濃味之餘,同埋係怕肥嘛!雖然選擇唔多,但配菜都新鮮!之後就拎冷盤,正如一進場留意到,蟹腳係最受注目!順便到試埋凍蝦、青口、同埋一個蟹蓋。當中以蟹腳最出色,肉厚又大件,入口仲有好多肉汁,難怪大家都食完又拎!鐘意食蟹腳嘅朋友,記得拎多啲啊!可能蟹腳太出色嘅緣故,其餘嘅冷盤就相對平凡返少少,相當平均,合格有餘。及後侍應就每人送左一隻鮑魚仔,屬於日式冷盤,口感鬆軟、新鮮,唔錯喎!之後到剌身、壽司,分別有三文魚、呑拿魚、八爪魚、希靈魚同北寄貝;壽司就揀左腐皮壽司。喺酒店食自助餐黎講,款式都算應有盡有,食感、新鮮度都ok!到左
之後到剌身、壽司,分別有三文魚、呑拿魚、八爪魚、希靈魚同北寄貝;壽司就揀左腐皮壽司。喺酒店食自助餐黎講,款式都算應有盡有,食感、新鮮度都ok!到左熱葷環節,前後拎左兩碟。1. 滷水嘅代表有豆腐鴨翼、牛𦟌、鴨舌。西蘭花東坡肉、蝦餃。當中最欣賞鴨舌,入味、滷得剛剛好,唔會太過火,咬口QQ!2.金菇燜娃娃菜、炸春卷、炸雞、炸魚餅、海鮮炒藜麥飯。想講講炒藜麥飯,藜麥間中都會食,例如放喺沙律、米飯入邊。而用黎炒飯就真係第一次,比較一般炒飯硬身,變相會食得更慢,與此同時,食到更多味道同埋層次。值得反思嘅係,繁忙嘅都市生活,大家有無細嘗每一頓飯嘅味道。(享受自助餐途中,竟然初嘗慢食的樂趣)
至於甜品,由於on-diet嘅緣故,只係食左一個雪糕球,係MOVENPICK嘅品牌,味道當然無得挑剔!
最後想總結一下,今次自助餐食到捧住個肚走,當中蟹腳最出色。以性價比黎講算唔錯,有機會再encore。
2018-09-02 4880 views
三佰元不到便可吃到酒店自助餐,也不是將貨就價,精明的自助餐之友又怎能錯過?協奏坊西餐廳由7月至9月,推出「味歷亞洲」海鮮自助晚餐,食物包括多個亞洲地區美食,例如:日本、韓國、泰國、新加坡及本地美食.....等等,讓你一次過可以享受到亞洲不同的美食,尤如經歷一次美食之旅!由現在至9月30日期間,只要提前15日預訂,便可在星期一至星期四晚上,享受到成人每位 HK$288 及 長者/小童每位 HK$208 優惠。如不夠15日前預訂又如何呢,當然會貴少少,10日前預訂星期一至日成人也可享每位淨價$308;長者/小童每位淨價$228。那再少些日子又如何,五日前訂檯,星期一至日成人可享每位淨價$328;長者/小童每位淨價$238。如在五日內訂檯(除即日訂檯外),星期一至日只享有8折優惠,所以越早預訂,優惠便越多。標準價星期一至四(公眾假期及特別日子除外)成人每位 HK$368;長者及小童每位 HK$238星期五至日、公眾假期及其前夕成人每位 HK$398;長者及小童每位 HK$268另有「生日大曬」優惠,只要四位成人同行(標準價惠顧),其中一位是在生日月份,便只需繳付三位價錢,平均每位只是 HK

標準價星期一至四
(公眾假期及特別日子除外)
成人每位 HK$368;長者及小童每位 HK$238

星期五至日、公眾假期及其前夕
成人每位 HK$398;長者及小童每位 HK$268

另有「生日大曬」優惠,只要四位成人同行(標準價惠顧),其中一位是在生日月份,便只需繳付三位價錢,平均每位只是 HK$276,價錢更為優惠。

Ps:所有價格須另收加一服務費。

想回本?話都無咁易;面前各式各樣的凍海鮮助你輕鬆達到。空運到港的英國麵包蟹、北海道鱈場蟹腳、小龍蝦、沙白蜆、澳洲藍青口、帶子、魷魚及大蝦,豐富鮮美!

凍海鮮旁是沙律區,有紅腰豆、車厘茄、粟米、青邊豆、紅蘿蔔....等,不同選擇、任你配搭不同醬汁。

另一邊是韓風區,XO醬炒五花腩韓式年糕、韓式泡菜八爪魚沙律、韓式牛肉鍋、韓式泡菜煎餅,是嗜辣、重口味人士之選。

五款刺身分別是三文魚、北寄貝、希靈魚、八爪魚和吞拿魚,新鮮爽甜,質素俱不錯,喜歡吃刺身的,不要錯過呀。

壽司也有七款之多:鰻魚、赤貝、魷魚、蝦子沙律、螺肉、腐皮、玉子;怕撐肚皮,每款一件;淺嚐即止。隨即轉戰熱葷區。

熱盤陣容鼎盛,香口惹味的有炸吉列大蝦、唐揚炸雞、吉列豬柳。小巧精緻的皮蛋豆腐配四川麻辣汁、照燒牛肉芝士卷、芝麻八爪魚、帶子裙邊等。

中式選擇方面有點心之皇蝦餃、令人又愛又恨的東坡肉、金菇瑤柱扒時菜、海鮮南瓜藜麥炒飯、砂鍋雲吞雞、潮式蠔仔粥、鹵水拼盤(大腸、鴨舌及掌翼),湯品有蕃茄薯仔湯及南瓜忌廉湯。

還有泰式美食區,泰式明爐烏頭、泰式龍蝦冬蔭公、泰式豬肉生菜包、青木瓜沙律、泰式酸辣鳳爪。喇沙麵檔和燒牛柳也很受歡迎的。

必吃推介,蝦蛟、龍蝦冬蔭功、砂鍋螺頭雲吞雞及喇沙麵檔。

蝦蛟~
新鮮爽彈,酒樓通常歸為特點類;多吃幾件更覺開心。

龍蝦冬蔭功~
以指天椒、蝦膏、蝦頭、檸檬葉、青檸、南薑、香茅等材料,熬製成的湯底,味道酸酸辣辣,令人胃口大開;龍蝦爽彈新鮮,配酸辣的湯底,更能帶出龍蝦的鮮甜,確實不錯。

砂鍋螺頭雲吞雞~
採用原隻鮮雞、響螺頭及金華火腿經6小時熬燉而成,湯底濃郁鮮甜、滲出點點鹹香,雲吞皮薄餡靚,一碗過後自不然要繼續添食!

喇沙麵檔~
配料有雞絲、魚片、豆卜、銀芽和芫荽,味道調配適宜,水準之作,可惜缺了米粉,不能摻摻。

原隻冰鎮日式磯煮鮑魚~
每位客人也可免費獲贈一客,肉質鮮嫩彈牙,濃郁的湯汁加上冰涼的口感,滲出淡淡甜味;是很夏天的一道菜。

飲品基本上就是茶及啡,另有檸檬及鮮奶;喜歡齋茶、檸茶或奶茶,各隨喜好。啤酒、果汁、汽水或紅白餐酒亦有提供,屬自費項目。

正餐差不多到尾聲,再要點沙律菜及菠蘿清清味蕾;以迎接至愛的甜點。

甜點品種也有十多款,計有葡式蛋撻、牛油麵包布丁、楊枝甘露、綠茶大福、泰式甜㸃、咖啡布丁、奶凍、藍莓慕思、木糠布甸、芒果布甸、芒果慕絲、意大利芝士餅、特濃朱古力蛋糕、香蕉蛋糕和鮮果撻。

賣相也不錯,每樣也試一件,真是超級滿足;當中較喜愛的有藍莓慕思、芒果布甸、芒果慕絲及特濃朱古力蛋糕。

水果有西瓜、蜜瓜和菠蘿;但更不能錯過的是懷舊冰品:唧唧冰(提子味)、對對棒(菠蘿、青檸、蜜瓜、西瓜)、波子汽水、脆皮黑金鋼(朱古力、香草、士多啤梨味)、藍鐵神(菠蘿、士多啤梨味)和朱古力三文治。

另有自助班戟機,即按即做,新鮮熱辣,加上自己喜愛的醬汁,便非常好吃了。

意猶未盡,原來還欠杯Movenpick 雪糕 - 有意式碎朱古力及意大利奶凍兩款味道,至止才帶著滿足的心情回家!

協奏坊西餐廳
地址: 銅鑼灣信德街8號香港珀麗酒店2樓
電話: 21278828
2018-08-13
  • 蝦蛟
  • 龍蝦冬蔭功
  • 、砂鍋螺頭雲吞雞
  • 喇沙麵檔
2018-08-30 3402 views
自助餐,就是貪選擇多。這個「味歷亞洲」海鮮自助晚餐,囊括港、日、韓、泰、新加坡菜。15日前訂位$288免加一,心動了。準備開動之際,送來一人一隻冰鎮鮑魚。原隻上,超彈牙。日式磯煮,淡淡的甜味剛好。必食之選北海道鱈場蟹腳,大長腿飽滿鮮甜,自帶海水鹹香。冰鎮海鮮較少見的魷魚圈,調味恰好,不韌好咬。刺身軟滑無筋,中規中矩,三文魚油脂滿滿。蘑菇湯勁足料,啖啖都是菇碎,遠遠就聞到香味,讚!燒牛柳生熟度控制得不錯,可惜是貨尾不算太熱。主角亞洲多國菜,大多是熟食。港式/中菜代表中,砂鍋螺頭雲吞雞雞肉嫩滑,鹵水豬腸、豆腐都夠入味。蠔仔粥勝在蠔夠大隻,但味道偏鹹。日系炸物香口好食,吉列豬扒算肉厚,還有一整鍋咖喱汁任加。韓系的幾款,基本都偏向fusion菜,哈韓族表示一般。至於泰國、新加坡菜,即煮新加坡喇沙、龍蝦冬陰公、烏頭看著吸引。不過要留肚,唯有pass……甜品款式超多,切餅、葡撻、馬卡龍、麵包布甸、奶凍,花多眼亂。連懷舊雪條,和自助班戟機都有!Mövenpick雪糕只有一種,正正是大愛的士多啤梨味。好搶手,手慢的唯有慢慢挖邊。甜品控,力戰了一碟又一碟。當中,以芒果大福最出色,外層軟糯可人。臨走才想起
自助餐,就是貪選擇多。
15日前訂位$288免加一,心動了。

準備開動之際,送來一人一隻冰鎮鮑魚
原隻上,超彈牙。日式磯煮,淡淡的甜味剛好。
冰鎮鮑魚
必食之選北海道鱈場蟹腳,大長腿飽滿鮮甜,自帶海水鹹香。
冰鎮海鮮較少見的魷魚圈,調味恰好,不韌好咬。
冰鎮海鮮
北海道鱈場蟹腳
刺身軟滑無筋,中規中矩,三文魚油脂滿滿。
刺身
蘑菇湯勁足料,啖啖都是菇碎,遠遠就聞到香味,讚!
蘑菇湯
燒牛柳生熟度控制得不錯,可惜是貨尾不算太熱。
燒牛柳
主角亞洲多國菜,大多是熟食。
砂鍋螺頭雲吞雞、鹵水
蠔仔粥勝在蠔夠大隻,但味道偏鹹。
蠔仔粥
日系炸物香口好食,吉列豬扒算肉厚,還有一整鍋咖喱汁任加。
炸物
韓系的幾款,基本都偏向fusion菜,哈韓族表示一般。
韓系
泰國、新加坡菜
甜品
連懷舊雪條,和自助班戟機都有!
Mövenpick雪糕
甜品控,力戰了一碟又一碟。
甜品
當中,以芒果大福最出色,外層軟糯可人。
甜品
臨走才想起,沒吃到最初相中的藍莓芝士蛋糕。大概,refill後的款式,未必跟原來一樣?
好吧,有藉口再戰了……
2018-07-12
炸物
Mövenpick雪糕
  • 芒果大福
2018-08-23 2689 views
之前公司Annual Dinner已經到協奏坊食過,食物雖然唔算好多╴但勝在價錢唔貴,而且Movenpick任食,今次自己同妹妹再去。Seafood Dinner Buffet ($368/1 People)當晚草根姐妹一入座,餐廳就馬上送每人一隻冰鎮日式磯煮鮑魚,既然自助餐主題是海鮮,當然就先試海鮮吧~🐚🐟🦐海鮮有小龍蝦、青口、蟹及長腳蟹🦀,還有日式刺身corner。當中長腳蟹味道鮮甜最為出色,帶淡淡海水鹹味,草根姐妹大概每人吃了7-8隻吧,真的不錯! 但其他海鮮及刺身質素一般。除了海鮮外,還有壽司🍣、韓國特色食物🇰🇷、泰式食品🇹🇭、中式熱葷及中西湯,熟食而言款式不算多,味道亦只屬一般。反而點品方面較令人滿意,有各式甜品,款式選擇不少。除了有蛋糕🍰、果撻、奶凍及焦糖燉蛋,還有Movenpick任食,以及懷舊雪條。草根姐妹最後吃了兩大碟甜品飽足離去。整體上不算特別出色,但$300多元以晚市自助餐而言確實價格平實。選擇偏少,但服務質素還不錯,如果要求不高又想以不太貴的價錢吃頓自助餐,就參考一下啦😆***草根姐妹提提大家15天前預訂價值$288起,會再平d嫁!Promotion Perio

***草根姐妹提提大家15天前預訂價值$288起,會再平d嫁!Promotion Period 1/7/2018 to 30/9/2018***
Dinner
2018-11-07 137 views
今次結婚周年,同太太揀咗呢間自助餐,價錢屬於中等,諗住都冇乜驚喜,估唔到又令佢好豐意喎。地點在銅鑼灣與天后之間,要經過維園,大約10分鐘先行到,其實坐叮叮會方便啲。食物種類算係幾多,一開始侍應仲送一個好特別嘅刺身拼盤俾我哋,裏面有兩種好特別嘅魚,一種叫劍魚,有啲似食肉,鮮嫩好味,另一種叫欺凌魚,個名好搞笑,有啲黃色肉,類似纖維感覺,口感好特別。雖然冇生蠔,但係有大隻焗蠔,仲有大量長腳蟹,龍蝦仔,睡蟹,一應俱全,淨係食海鮮都飽咗一半。其他包括中湯,西湯,鍾意食辣嘅有冬陰公烏頭魚,咖喱蟹,麻辣水煮牛肉,韓式豆腐豚肉鍋,尤其是水煮牛肉,真係辣到我哋出煙。各地菜式都有,德國豬手雜腸,日式豬軟骨,中式蝦餃,軟殼蟹天婦羅,最驚喜有一個滷水拼盤,竟然有滷水鴨舌,我太太話成世人第一次喺自助餐見到,我哋都非常鍾意食鴨舌,滷水汁亦都好入味。甜品方面非常出色,有成差唔多20款,最欣賞沖繩岩鹽忌廉蛋糕,有少少鹹鹹地嘅感覺,但係入邊係甜嘅,之前都未食過,仲有桂花糕,有金箔喺裏面,賣相高貴,容易入口唔係太甜。雪糕方面竟然有節節冰,同埋懷舊孖條,同太太一人一半,又講起好多樂事。最後廚師推出一個火焰雪山,裏面係雪糕同

最後廚師推出一個火焰雪山,裏面係雪糕同埋蛋糕,好多人圍住影相,我哋當然唔執輸,原來只有十幾份,好辛苦先搶到一份比太太,經理仲話祝我哋熱情如火,承佢貴言啦。

總括來講,餐廳服務滿意,食物質素合格,必定介紹朋友過嚟。
2018-10-31 227 views
平時唔係成日去銅鑼灣,一去親好多時都係要去IKEA買野,今日買完野超肚餓,好想食放題之類既野,上網SEARCH到一家平平地既酒店自助餐,唔貴又試下lor!拎野食分幾個不同的區域,第一個見到既係即煮區香蒜焗蠔., 鮑魚仔迷迭香 Angel hair...異國風味區水煮辣牛肉煲 . 蟹肉薄撐泡菜雜菇豬肉煲香茅青咖哩雞煲甜品區芒果大福.各種新鮮水果朱古力慕絲,各款蛋糕 ..日式區4款刺身,8-10款不同口味的壽司...凍盤區蝦 ,龍蝦仔 ,蟹腳白雲鳳爪 .魷魚圈,沙律燒牛肉芝士卷 ...睇左甘耐, 拎野食留埋位先!又時候係食下d回本野先,好少自助餐有鴨舌架!出食D食店當小食叫的$68大約12-14條上下到啦,我夾完又夾, 食左3-4轉, 起碼食左30條有多,D鴨舌勁入味, 又爽滑多肉! 好好味!至重要佢唔跑肚唔會食到佢就食唔到其他野!日式八爪魚super big! 一隻已經夠晒喉!三文魚都幾新鮮肥美。香蒜焗蠔 , 熱辣辣架,蠔唔鯹, 都OK新鮮, D蠔布大有細,識食既當然夾隻脹卜卜存啦!放左好多好多蒜蓉, 正!德國腸/ 豬手 , 豬手D皮仲脆架! 天婦羅--- 炸粉合格, 唔會太厚成件油O甘
平時唔係成日去銅鑼灣,
一去親好多時都係要去IKEA買野,
今日買完野超肚餓,
好想食放題之類既野,
上網SEARCH到一家平平地既酒店自助餐,
唔貴又試下lor!

拎野食分幾個不同的區域,
第一個見到既係即煮區
香蒜焗蠔., 鮑魚仔迷迭香 Angel hair...

異國風味區
水煮辣牛肉煲 .
蟹肉薄撐
泡菜雜菇豬肉煲
香茅青咖哩雞煲

甜品區
芒果大福.各種新鮮水果
朱古力慕絲,各款蛋糕 ..

日式區
4款刺身,8-10款不同口味的壽司...

凍盤區
蝦 ,龍蝦仔 ,蟹腳
白雲鳳爪 .魷魚圈,沙律
燒牛肉芝士卷 ...

睇左甘耐, 拎野食留埋位先!
又時候係食下d回本野先,
好少自助餐有鴨舌架!
出食D食店當小食叫的$68大約12-14條上下到啦,
我夾完又夾, 食左3-4轉, 起碼食左30條有多,
D鴨舌勁入味, 又爽滑多肉! 好好味!
至重要佢唔跑肚唔會食到佢就食唔到其他野!

日式八爪魚super big!
一隻已經夠晒喉!
三文魚都幾新鮮肥美。

香蒜焗蠔 , 熱辣辣架,
蠔唔鯹, 都OK新鮮, D蠔布大有細,
識食既當然夾隻脹卜卜存啦!
放左好多好多蒜蓉, 正!

德國腸/ 豬手 , 豬手D皮仲脆架!
天婦羅--- 炸粉合格, 唔會太厚成件油O甘

蟹腳唔算厚肉, 但勝在有甜味同淡淡既海水味,
蝦都爽, 肉質唔死實.

呢度d甜品全部正正方細細件,
可以樣様試d唔會太飽,
香蕉cream cake, 有我最愛既蕉蕉味

BURBERRY CHEESE CAKE , 唔會膩
焦糖雞蛋PUDDING, 甜左少少 , 但都OK!
CHOCOLATE 慕絲, 朱古力味好濃!

絕對係性比價高的一餐!
我鍾意佢夠多選擇, 多款式 !
2018-10-30 224 views
聽聞呢到係一間抵食buffet🍽所以同一班朋友仔黎食👫👭👬環境不是走高檔路線😊但食物種類都算多😉小妹最喜愛海鮮區🦑有青口、蟹、小龍蝦、等等...🐙🐠🐟🦐重點有小妹最愛吃嘅長腳蟹🦀鮮甜度高每一位都會送上鮑魚一隻🤗都幾大隻架😙而且好夠味仲有多款熟食架😌最印象深刻係滷水食物🤩超讚最後當然唔少得女生最愛嘅甜品啦🍮有多款阿波羅雪糕🍦仲有一部自製pancake機🥞發揮小妹嘅創作精神🤪哈哈但個pancake係幾重牛油香且幾鬆軟😚
聽聞呢到係一間抵食buffet🍽
所以同一班朋友仔黎食👫👭👬
環境不是走高檔路線😊

但食物種類都算多😉
小妹最喜愛海鮮區🦑
有青口、蟹、小龍蝦、等等...🐙🐠🐟🦐
重點有小妹最愛吃嘅長腳蟹🦀鮮甜度高

仲有一部自製pancake機🥞

發揮小妹嘅創作精神🤪哈哈

但個pancake係幾重牛油香且幾鬆軟😚
2018-10-28 181 views
我唔明openrice會點解會推介呢一間自助餐 ,連最基本嘅嘢都冇,例如果汁汽水任飲冇,食物數量少, 質量差 。 龍蝦仔冇味,麵包蟹蟹肉又實又唔新鮮, 長腳蟹太鹹, 白蜆又少肉又冇味。 熱盤得幾樣, 賣相差,見到個樣都已經唔想食。雪糕movenpick只得兩款唔受歡迎嘅味道, 仲要已經不到見底都冇人理, 豆腐花拿起就變水, 其他甜品 我亦都唔見好味,就連最普通嘅牛扒都冇得食。基本上如果你哋想以後唔再去食自助餐嘅你哋就去啦 。總括而言就係嘥錢,嘥時間,嘥quota。🤬🤬
2018-10-27
Celebration
Birthday
  • 自助Pancake機
2018-10-06 494 views
諗住搵一間weekend不限時間的buffet。Search OpenRice時剛好看見很多好評,就不妨試試。時間由晚上6:30開始,慢食到大約7點(只有半個鐘時間)已無嘢好食😩,食物質數不是食評的說得咁好,長腳蟹亦一直沒有添加。冬陰公煮魚就只得一條,手快有手慢無!焗蠔要排隊要等(問題係佢無限一個人可以攞幾多隻!)其他食品真係🤦🏼‍♀️唯有甜品比較出色。我真係未試過食buffet要食埋飯先飽😭😭
諗住搵一間weekend不限時間的buffet。
Search OpenRice時剛好看見很多好評,
就不妨試試。
時間由晚上6:30開始,慢食到大約7點
(只有半個鐘時間)已無嘢好食😩,
食物質數不是食評的說得咁好,
長腳蟹亦一直沒有添加。
冬陰公煮魚就只得一條,手快有手慢無!
唯有甜品比較出色。
我真係未試過食buffet要食埋飯先飽😭😭
2018-10-04 467 views
一班朋友約會 又想食餐飽 又唔想等齊人先食最好食自助餐 先到先起筷最開心 餐廳今次做環球海鮮自助餐每人送一隻日本磯燒鮑魚 爽口彈牙廚師醃製得味道相當好 坐落見到我至愛蒜泥燒蠔 鮮味十足而且廚師會不停咁整出黎長腳蟹十分新鮮 有啖啖海水的鹹味比其他自助餐的更有水準 魚生亦唔少得 但我發覺鵝掌翼味道非常好 花生雞腳亦都十分好味 餐廳款式唔係特別多但係樣樣都出色 甜品簡直無得輸 勁多蛋糕仲有moverpack雪糕 三百幾蚊的自助餐簡直超值
一班朋友約會 又想食餐飽 又唔想等齊人先食
花生雞腳亦都十分好味 餐廳款式唔係特別多
但係樣樣都出色 甜品簡直無得輸 勁多蛋糕
仲有moverpack雪糕 三百幾蚊的自助餐簡直超值
2018-10-01 427 views
長假期前夕嘅星期五 當然要食好啲開心下友人話不如嘆下buffet 又好 反正好耐無食佢㨂左柏麗酒店嘅協奏坊 當然無異議啦估唔到全場爆滿喎 好彩有預約到海鮮款式都唔錯 有長腳蟹 小龍蝦 蜆 大蝦 青口同埋毛至愛嘅 麵包蟹 店員重會不停refill 確保大家一定食到 長腳蟹都幾多肉喎而且唔會得個咸字 食得勁開心重有爆膏嘅麵包蟹 無論係蓋定腳 都好多膏重有一人一客鮑魚重有大量甜品 勁多蛋糕 每樣少少都覺得飽重有pancake機 即整嘅 加少少楓糖已經好好食
長假期前夕嘅星期五 當然要食好啲開心下
友人話不如嘆下buffet 又好 反正好耐無食