2014-04-27 1288 views
好多時經過太古城既food court, 成日都見到好多人排隊食鐵板餐,d嘢食一定唔差,心郁郁想試好耐。是日剛好约左朋友係康怡睇戲, 一於晚餐就去試下先……6點鐘排隊,等十几分鐘左右就有位了,邊等邊睇定個Menu, 有set ga wor, 朋友揀左52蚊呢個餐,包有湯、飯、炒菜、葱花蛋及豬肉。而我就想食炒羊肉,54蚊一set, 但就無 葱花蛋囉!炒薄切既豬肉及羊肉,肉質鮮嫩彈牙,加左辣辣既沙爹醬同葱花一齊炒,越嚼越香,勁惹味 !朋友唔食羊肉, 都讚少羶味,而我就勁愛吃呢!葱花蛋 ,蛋炒得夠滑溜,加上葱花後更香。芽菜及油墨菜 ,又多又爽口。仲有大大碗芝麻飯及清甜既青红蘿蔔湯 呢!呢餐鐵板餐 認真超值呢!

葱花蛋囉!
!朋友唔食羊肉, 都讚少羶味,而我就勁愛吃呢!
葱花蛋
,蛋炒得夠滑溜,加上葱花後更香。
芽菜及油墨菜
,又多又爽口。
仲有大大碗芝麻飯及清甜既青红蘿蔔湯
呢!
呢餐鐵板餐
認真超值呢!
2014-04-19
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 炒羊肉、炒豬肉