2022-09-24 120 views
之前見很多食評推介這店的麻糬波波, 所以一直我都想試一試,但每次路過都見到長長嘅人龍,我到每每卻步, 直至今次路過奇怪地發覺冇人龍,我好奇入去抱着買到便算買唔到便放棄的心態試吓買唔買到, 幸運地我買了最後一個抹茶麻薯波波。抹茶麻糬波波還有熱度,但咬了一口我便明白 為什麼沒有人龍。麻糬波波係有點脆有點煙韌,但無甜味,無抹茶味,無麻糬波波的香氣。試過後, 我慶幸只買了一隻麻薯波波。 我實在不明白為什麼有那麼多食評推介這間店的麻薯波波,好食的點在哪? 我覺得這店的麻糬波波比坊間連鎖店的麻薯波波還差呢, 因為他們的店只少甜味。而所謂的甜味,並不是我個人喜好的甜味,而真係是否有甜味。

抹茶麻糬波波