2019-07-25 178 views
假日最啱就係同朋友搵個地方坐低好好傾下計,朋友搵咗依間離PMQ 15分鐘腳程嘅,行完PMQ可以順便去試下。可能因為要行上山關係,假期7點左右都只得3-4枱客。店員話依排轉咗menu可以試下新嘢,決定咗食咩要行去收銀點餐,餐具同醬料都係自助響醬料bar自取,很喜歡依種自助用餐感覺。我們叫咗個大啡菇、牛排、羊後膝同炸蕃薯條。等咗大概20分鐘就上菜。芝士溫泉蛋大啡菇芝士味淡,令到菇味道更突出,但溫泉蛋過熟沒流心效果。US安格斯頂級西冷牛扒店員沒有俾我哋揀熟度,上菜時已幫我哋切好,應是7成以上,但感覺有小小過熟。牛扒味道不太濃,外面煎得好香,肉質也不錯,保留肉汁,可惜有啲過熟,感覺浪費了。48小時羊後膝羊烤得很好,外面有小小乾身而入面肉質都保持嫩滑,沒有太多調味,騷味十分重,愛羊者必試。炸蕃薯條炸得香脆,蕃薯原本的甜味突出。賣相 5/5口感 3/5味道 3/5番食率 3/5

芝士溫泉蛋大啡菇
芝士味淡,令到菇味道更突出,但溫泉蛋過熟沒流心效果。

US安格斯頂級西冷牛扒

US安格斯頂級西冷扒配炸蕃薯條

炸蕃薯條
炸得香脆,蕃薯原本的甜味突出。

賣相 5/5
口感 3/5