2016-08-30
打風又點? 馬照跑, 工照返 咁食野就一定係簡啲就腳點. 所以就走左去路德圍 , 食肆多 , 又方便~ 不過落雨都唔簡得太多, 門口士士正正就照入 Meun 上飯飯麵麵咩都齊 一向都唔湊米氣嘅我見到有通粉就簡直係我嘅天堂就通粉 ! 加多少仲可以試埋個招牌雞翼喎 ! 就咁 認真再睇下佢地個meun , 原來標住不含味精 清清楚楚的Slogan : 原味主意 , 用心製作 一面就係舊式茶記Design , 一面就係西式 Design ,個感覺幾得意 樓上仲有雅座 ~ 不過當日可能因為落雨所以人唔多 , 無開樓上 , 無緣睇睇 枱面上嘅野唔會lum 痴痴 , 好乾淨企理(個可樂胡椒粉樽好靚 ♥) 樓下冰室推介:蕃茄濃湯通粉 配 牛乳炒蛋 配 瑞士雞翼 $48梅子柑桔檸檬 + $11 熱辣辣當然黎左個野飲先喇 梅子柑桔檸檬 , 酸酸地特別開胃, 味道都好大路 , 係唔錯嘅 , 但最特別的梅子唔夠出 , 加多粒梅就正 通粉黎喇! 個蛋睇落已經好正 ~ 食落口真係好滑 ! 老老實實 , 佢比咩咩咩牧場餐廳來的好味好多 , 可能蕃茄味都好濃 , 所以我唔太覺牛乳香 , 但個口感好 rich
咁食野就一定係簡啲就腳點.
所以就走左去路德圍 , 食肆多 , 又方便~
不過落雨都唔簡得太多, 門口士士正正就照入
就通粉 ! 加多少仲可以試埋個招牌雞翼喎 ! 就咁
清清楚楚的Slogan : 原味主意 , 用心製作
個感覺幾得意
(個可樂胡椒粉樽好靚 ♥)
蕃茄濃湯通粉 配 牛乳炒蛋 配 瑞士雞翼 $48
梅子柑桔檸檬 + $11
個通粉正常 , 而皇牌果然係皇牌 ! 個湯底好正! 你睇下個碗邊 , 啲湯掛晒係邊邊 , 証明個湯係幾厚. 茄味濃 ! 蕃茄同茄膏的比例做得好好 , 加埋佢標榜無味精 ! 我食得好放心 ~ 我連湯都飲晒 ! 加上佢係真材實料 , 係張相道都隱若見到好多茄蓉 , 佢真係好多茄蓉 ! 實在太正!
話說上年我都成日去某某架啡室(有人代言)食瑞士雞翼 , 當初真係好好食! 但依家間野嘅瑞士雞翼係又鞋又韌 ,
希望依道可以keep住做住依個水準 , 等我多返個飯堂