星期日無聊專登去大坑試下呢間好出名嘅炳記茶檔,差不多兩點去到,已經有十幾廿人排緊隊,不過好彩啲客都食得好快,等左未夠20分鐘就有得坐。呢啲出名街邊大排欄大家對座位同服務態度都唔會有咩期待,座位有啲迫,台好細,真係放多碟野都唔多得,不過啲店員態度都唔會惡劣。menu非常少,岩晒選擇困難症嘅人。哄底餐蛋治非常好食!!!餐肉同蛋都好夠味,煎得好好食,加上哄底方包,咬落去超豐富,超好味,超香! $15我覺得好抵!!豬排蛋面豬扒份量好大,係8成廋2成肥果種,個人唔太鍾意呢個部位,味道都幾濃黑椒味,黑椒味豬扒我麻麻。 但係個蛋同面真係好好食!!隻蛋煎得好好食,漏黃程度岩岩好。面都煮得好彈牙,唔會淋又唔會硬!! 有時茶記食即食面個湯會好清,但呢個湯係非常有味,睇個色都知,不過如果平時唔重口味可能會覺得咸紅腸滷水雞翼一望就知好油,紅腸係好食的,應該係煎得岩岩好,係兩面都岩岩開始“農”。滷水雞翼我覺得好普通,唔會特別推薦食物質素係真係ok,出名係有原因嘅,價錢非常合理,甚至算平,亦唔算等好耐,有機會會再試

餐蛋多

哄底餐蛋治

豬扒蛋面

豬排蛋面

紅腸滷水雞翼

紅腸滷水雞翼
。滷水雞翼我覺得好普通,唔會特別推薦

2019-01-13
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$65 (Tea)
餐蛋多
  • 餐蛋治