2023-05-21 309 views
肥妹仔今晚約咗朋友去食呢一間印度菜,肥妹仔嘅同事話呢一間係佢哋屋企嘅飯堂,所以肥妹仔都好期待。Chicken $65肥妹仔成日見到印度嘅炸雞都會包扶住一層紅紅嘅醬料。呢一個炸雞炸得超級嫩滑,好香香料味,一啲都唔辣,作為餐前小食真係一流。Pudhina murgh tikka $140其實肥妹仔係未食過綠色嘅雞,只不過貪佢好似好得意,叫咗嚟試一試。佢既醬料微辣,有好多炒香嘅洋蔥絲同埋椰菜絲,所以食落去其實個味道同埋個質地都好豐富。佢嘅肉質相對地比較柴,如果對比起炸雞嘅話,肥妹仔鍾意炸雞嗰一款多啲。Butter dosa $80肥妹仔嚟到呢一間餐廳想試嘅其中一款。超級好食,唔係講笑!煎到好薄脆,食落去勁香芝士味,但問番店員一啲芝士都冇落。食落去鹹鹹香香。仲有四款醬汁,一個扁豆,一款就咖喱醬。妹仔覺得就算唔點醬汁嘅話呢就咁食已經超級好食,點咗就有其他風味。Palak Paneer菠菜咖喱芝士,佢嘅芝士呢其實冇乜芝士味就真係好似我哋食嘅豆腐,但係食落去就好綿密,個菠菜咖喱好香,點naan 一流Garlic naan咖喱味好濃,牛油味好香,同埋有少少芫荽味,食落去外脆內軟,正。Butter ch

Chicken $65

Pudhina murgh tikka $140

Butter dosa $80

Palak Paneer

Garlic naan

Butter chicken masala
印度菜嘅入門菜色,印度嘅咖喱真係好香香料味,啲雞呢就係比較散,方便我哋點麵包食。

Mango lassi
唔會死甜,,真係似飲咁芒果乳酪味嘅飲品,同埋佢嘅質地都比較杰身。

Chai tea
唔算好重嗰浸香料味,肥妹仔好容易接受到,而且唔落糖的話其實有少少似港式熱奶茶好好飲。
2023-05-18