2017-07-12 8382 views
由於大部份冰室都系好早關門,所以想試華X冰室同埋呢間都冇機會,每一日番工都夾吾到時間去,冇幾耐之前放假又去開荃灣終於有機會試喇果然如我所料,去到已經有條人龍系度,始終呢度都出名嘛,明解既,如果以我吾系好肚餓黎講,等一個中以內都系可以接受,最後等左半個中就入到,算系快架喇。基本上呢家好多人去人氣食店都系食戈度既招牌菜,當然我都吾例外啦,先後叫左豉油皇雞翼、炸雲吞、阿華田奶昔、好立克奶昔、鮮牛肉治、火腿小奄列。第一味食既就系豉油皇雞翼,啲豉油完全滲曬落雞翼入面,好好味呀本身雞翼都吾系難整,入面系全熟冇紅色基本上已經合格。酥炸鮮蝦雲吞就似乎遜色少少,感覺上同平時食既炸雲吞冇乜分別,外皮吾夠脆身。平時飲阿華田同埋好立克就飲得多,但點都估吾到可以做到奶昔,都幾新穎既仲要系極度巨型阿華田味同埋好立克味我會覺得好立克味好飲啲,味道較濃。鮮牛肉治都幾好食!大大份之餘入面既牛肉味道都吾錯,系沙嗲牛肉呀不過如果冇埋啲筋位就更加perfect池。聽聞系必食既火腿奄列,其實冇咩特別,只在份量取勝,勁多既蛋仲有勁多既火腿,蛋並冇真正好食既奄列既滑,更加離譜既系竟然有蛋殻系入面火腿雖然又多又大條但真心鹹 搞乜,完

本身雞翼都吾系難整,入面系全熟冇紅色基本上已經合格。
豉油皇雞翼

酥炸鮮蝦雲吞

仲要系極度巨型

阿華田味同埋好立克味我會覺得好立克味好飲啲,味道較濃。
阿華田奶昔

好立克奶昔

不過如果冇埋啲筋位就更加perfect池。
鮮牛肉三文治

火腿雖然又多又大條但真心鹹 搞乜,完全覺得中左伏

火腿小奄列

Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
豉油皇雞翼
阿華田奶昔