每次想食burger我都總會黎到shake shack因為佢既出品真係好出色麵包夠軟之餘 漢堡牛肉亦充滿肉汁加埋秘製既醬汁真係好滋味!!依次試最basic既款式 - shack burger~配搭雖然比較簡單 只有漢堡牛肉、生菜、蕃茄同芝士但食落卻係意想唔到既美味!由於burger係即叫即製所以攞到時仍然非常熱辣辣!漢堡牛肉唔單止牛肉味重 而且有好多汁 又唔會煎得過於油膩 值得一讚加上芝士溶溶地 令整個burger多左份咸香味 更加惹味!至於生菜、蕃茄新鮮爽脆 一新味蕾之餘 亦令整體口感更為豐富~成個配搭可以話係天衣無縫!不過最令我欣賞既係個麵包因為佢有別於一般既漢堡店 質感好軟身味道香甜之餘 牛油香亦好重 輕輕一壓就可以一次過食到所有材料 超級正!!加上burger既份量唔大即使胃口較細既女仔都可以自己食哂一個~仲可以叫多份薯條食~ 認真滿足!佢既薯條係波紋狀 而唔係直身外皮炸得香脆 內裡又夠綿軟加上香甜既蕃茄醬真係令人忍唔住一條接一條咁食 so yummy!而且未知係咪熱潮已經過左 平日夜晚黎到亦唔會好多人可以自己決定坐室內定室外不過無論坐邊 個氣氛一樣好chill~ 因為可以望到
每次想食burger我都總會黎到shake shack
因為佢既出品真係好出色
麵包夠軟之餘 漢堡牛肉亦充滿肉汁
加埋秘製既醬汁真係好滋味!!

依次試最basic既款式 - shack burger~
配搭雖然比較簡單 只有漢堡牛肉、生菜、蕃茄同芝士
但食落卻係意想唔到既美味
!

由於burger係即叫即製
所以攞到時仍然非常熱辣辣
!
shack burger
漢堡牛肉唔單止牛肉味重 而且有好多汁
又唔會煎得過於油膩 值得一讚

加上芝士溶溶地 令整個burger多左份咸香味 更加惹味!
成個配搭可以話係天衣無縫!
不過最令我欣賞既係個麵包

因為佢有別於一般既漢堡店 質感好軟身
味道香甜之餘 牛油香亦好重

輕輕一壓就可以一次過食到所有材料 超級正!!

加上burger既份量唔大
即使胃口較細既女仔都可以自己食哂一個~
仲可以叫多份薯條食
~ 認真滿足!
fries + shack burger
佢既薯條係波紋狀 而唔係直身
外皮炸得香脆 內裡又夠綿軟
加上香甜既蕃茄醬真係令人忍唔住一條接一條咁食
so yummy!

而且未知係咪熱潮已經過左 平日夜晚黎到亦唔會好多人
可以自己決定坐室內定室外
不過無論坐邊 個氣氛一樣好chill~ 因為可以望到對開既風景

真係好值得一黎架!

另外 值得一提係
shake shack係採用自助形式..
由落單、取餐到攞餐具、醬汁同水 都係由客人自理
自由度較高 但同時亦係訓練客人自律
按自己所需而攞合適既份量
而且更要記得用餐後清理好垃圾同將盤交回啊
~
2018-10-08
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
shack burger
fries + shack burger