今次因為愛店Shake Shack新推出咗一款香港限定既特飲而決定回歸🇭🇰 佢就係「ᴍᴀɴɢᴏ ʙᴜʙʙʟᴇ sʜᴀᴋᴇ 楊珠甘露奶昔」🥭🧡 一邊享用維港180度全海景,一邊歎住來自望紐約街頭人氣漢堡店Sʜᴀᴋᴇ Sʜᴀᴄᴋ,主打百分百全天然安格斯牛肉漢堡、香脆波浪薯條、今個秋天獨家推出既楊珠甘露奶昔可以有幾爽☺️🌃 想知既你一定要黎香港站國際金融中心商場頂樓Shake Shack分店親身體驗吓😘▪️ ᴍᴀɴɢᴏ ʙᴜʙʙʟᴇ sʜᴀᴋᴇ 以其中一款最愛歡迎既港式甜品「楊枝甘露」為創作靈感,加入西方飲品既元素,製成呢一杯楊珠甘露奶昔😆 一飲第一啖已經有超濃郁芒果香、椰香😧 相信奶昔當中有唔少比例既芒果蓉 & 椰漿🙌🏻 配上新鮮柚子肉、芒果及百香果口味爆珠,味道層次多元而互補,有咬口之餘又好飲🤓 話呢杯特飲可以一次過滿足飲品、甜品兩個願望都不為過!!😚🎉其實早已於10月24日起登陸香港全線 Shake Shack,大家快啲捉緊時間去買翻杯試下😛▫️ SmokeShack揀呢款Burger就係因為鐘意佢陣煙熏味🫣 芝士牛肉漢堡配上蘋果木熏煙肉,入口香脆啖啖肉,再加上自家秘製Shack Sauce

▪️ ᴍᴀɴɢᴏ ʙᴜʙʙʟᴇ sʜᴀᴋᴇ

▫️ SmokeShack
揀呢款Burger就係因為鐘意佢陣煙熏味🫣 芝士牛肉漢堡配上蘋果木熏煙肉,入口香脆啖啖肉,再加上自家秘製Shack Sauce,唔好以為佢地獨家櫻桃辣椒粒無料到😏 食多幾啖就會有陣陣辣辣滲出來😳

▫️ Crinkle Cut Fries
暫時真係未搵到可以媲美到Shake Shack 香脆波浪薯條既炸物😌 每次食都咁驚艷,每一條都炸至金黃乾身,相當香口,一啖一條,簡直食到停唔到口🤪🤪
2023-11-05
Type of Meal
Dinner
  • Crinkle Cut Fries
2024-03-19 82 views
半價!!無聽錯真係半價!!網上外賣平台叫外賣就有啦!自從係紐約食過呢間漢堡已經好難忘啦!Shake Shark嚟左香港咁多年已經令我哋好幸福可以食啦!但價錢有d小貴,所以都喺間中先會食呢! 呢家半價$62食到成個餐真喺仲平過老麥呀! 加碼整番個招牌芝士雙層牛肉漢堡我迫不及待即刻大大淡咬一口,d肉汁必曬出嚟都不在話下加埋塊勁新鮮嘅生菜解膩,配上Shack 醬,非常獨特,但礙於外賣嘅關係,個包濕左小小,有機會再坐係堂食。芝士煙肉薯條係世界級!!無估錯應該係用車打芝士,香,濃,稠身,穩穩咁掛係薯條上,加埋煙肉嘅咸香真係Number 1!提提你芝士汁係必點之一香港獨家限定嘅波波楊枝甘露奶昔,原來食漢堡薯條再飲呢個奶昔喺唔夾嘅,係有好香嘅杧果味,柚子肉嘅!但都係飲番汽水解喝d,爽d...

芝士煙肉薯條

2024-03-19
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$92 (Lunch)
芝士煙肉薯條
2024-02-02 222 views
果日去開中環,同朋友都想食漢堡,就諗起呢間餐廳。見到餐牌有楊枝甘露嘅奶昔同煙肉薯條,即刻吸引左眼球,最後每人再叫左一個飽,超好食同飽,而環境方面,地方都衞生整潔
係這間餐廳一坐低,心情就好似食到免費午餐咁開心🎉。首先捧上嚟嘅ShackBurger,個包軟熟得嚟又唔會爛,啖啖肉嘅感覺真係正到爆炸💣,而且生菜脆得嚟唔會水浸浸,蕃茄又新鮮,Shack醬更加係滋味十足,搞到我忍唔住嘴角上揚。講到Cheese Fries嗰啲波浪形狀條條分明,炸得啱啱好,外脆內軟🍟,咬落去個聲音都曲折迷人,溶溶哋嘅芝士醬淋上去之後就更加係乜都唔使講,成日唔知不覺手又去夾多一塊。至於Chocolate Milkshake,厚厚嘅口感同埋唔會太甜嘅巧克力味,啱啱好平衡哂我個漢堡餐,真係令人心滿意足!食完出嚟行行下,感覺食咗場美食又唔會太有罪惡感咁,推介呢間給大家,快啲嚟試下啦!👍🏻🍔👏🏻

2024-01-24 169 views
第一次嚟中環Shake Shack今日天氣超級凍雖然係午餐時間,但係都冇乜人排隊我哋一去到就可以喺自助點餐機度點餐。我哋見到milk shake限定版嘅楊枝甘露😀不過我哋都係嗌咗:Classic焦糖milk shake😋$45好香濃,好滑,個人認為比另一間買漢堡包嘅更滑更濃。不過就只可以揀一種味。cheese fires $37薯條好熱,好新鮮,芝士比例都算多。另外茄汁同埋芥末可以自己唧。shake burger $58漢堡好Juicy好好味,並非一般快餐店可以比水準係高嘅。Dark Meat Hot Chicken $59呢個係一個雞腿肉,加咗辣粉係啲雞腿肉上面,咬落去好Juicy好熱辣辣,呢個包係包含酸瓜,好惹味,會返轉頭食。總括而言,佢嘅漢堡都係好食,性價比係高,如果係中環嚟計更加係底或者叫做比較親民。
第一次嚟中環Shake Shack
今日天氣超級凍

我哋見到milk shake限定版嘅楊枝甘露😀
不過我哋都係嗌咗:
Classic焦糖milk shake😋$45
cheese fires $37
shake burger $58
漢堡好Juicy好好味,並非一般快餐店可以比水準係高嘅。
Dark Meat Hot Chicken $59

2024-01-22
$100 (Lunch)
2023-12-29 197 views
今日嚟到寶蓮邨嗰間大家口耳相傳嘅好味快餐店,真係一試難忘!先講講我嘅超級雞翼,搞到我啲嘴角都係油光光,燒得外皮焦香,啖啖肉咬落去夠晒彈牙,撈埋滋味滿分嘅蜜糖芥末醬,多得嚟!薯條就酥脆得嚟唔會太油,跟埋柯打買起上嚟真係正!啤酒雞煲大熱天食著正!由頭飲到尾,配料嘅豆腐爽滑、香菇Q彈,飲的愜意,啱啱好夠晒味嘅啤酒香,講到口水直流嗱!同撈飯同一流啊,煙韌帶勁嘅面,味道一流,食落惹味又滿足!仲有我至愛嘅西班牙黑豬叉燒,肥瘦相間,嗰香味真係不得了,層次分明嘅肉質一啖咬落去,就算唔落醬都可以嘆為觀止。來到尾聲,個香芒芝士蛋糕真係夠曬香濃又唔會太甜,完美嘅甜品收尾。呢度真係一個珍寶,一定要再嚟!👍🍗🍰
2023-12-09 253 views
IFC入邊嘅餐廳好多,但係比較親民貼地嘅選擇少,好彩開咗間shake shack,你行商場嘅顧客有多一個好好嘅選擇。我哋叫咗Shake Shack最受歡迎嘅 shack stack 同埋煙肉漢堡。漢堡包入邊嘅牛肉非常Juice,亦都好香牛味。炸蘑菇大大嚿,入邊仲有流心芝士,超級邪惡。另一個煙肉漢堡入邊有好佢哋特製嘅smoked pepper,辣辣地,超級香濃嘢味,整體嘅配搭好正。識得漢堡包當移動嗌埋薯條, Shake Shack嘅薯條係揸得特別香脆,仲可以自己選擇醬汁點。
2023-11-22 281 views
原來Shake Shack已經進軍香港五年啦當年我仲特登走去飲佢杯香港限定既奶茶奶昔🧋到今時今日都仲覺得好好飲 周不時都會去飲下😂😂好喜歡佢用香港本地原創口味做奶昔 得香港先有架~Lunch去左ifc分店 可能係最靚環境食burger🤣仲見佢最新新推出的楊珠甘露奶昔就係用左港式甜品楊枝甘露配以 Shake Shack 的自家製雲呢拿雪糕結合芒果果蓉和椰漿 白滑 加埋勁有口感既新鮮柚子果肉 酸酸地咁芒果和百香果味的爆珠代替傳統西米 粒粒都卜一下咁爆汁🤣仲有最喜歡佢招牌波浪薯條🍟夠哂香脆熱辣辣~同埋牛肉🍔都係一定要食啦
原來Shake Shack已經進軍香港五年啦
好喜歡佢用香港本地原創口味做奶昔 得香港先有架~
芒果和百香果味的爆珠代替傳統西米 粒粒都卜一下咁爆汁🤣
全新‼️限定白松露𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫🍔參加比賽之前會經過IFC🏃‍♀️,就想去食𝐂𝐨𝐦𝐟𝐨𝐫𝐭 𝐅𝐨𝐨𝐝 ~ 𝐒𝐡𝐚𝐜𝐤 𝐒𝐡𝐚𝐜𝐤揀了𝐀𝐥𝐥 𝐘𝐨𝐮𝐫 𝐒𝐡𝐚𝐜𝐤 𝐅𝐚𝐯𝐬 𝐈𝐧 𝐀 𝐁𝐨𝐱套餐可以選擇一個漢堡🍔、一份小食🍟­及一杯飲品🥤。今次主要想試期間限定的白松露系列,𝐖𝐡𝐢𝐭𝐞 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫 ($𝟕𝟖)🍔,全天然安格斯牛肉加上艾門塔爾芝士🧀,夾層鋪滿了香脆炸洋蔥,十分香口,特製的香濃白松露醬,口感豐富😋。雖然無黑松露系列咁好吃,但都可以一試。𝐒𝐡𝐚𝐜𝐤𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫® ($𝟓𝟖)🍔最經典的芝士牛肉漢堡🧀,配生菜、番茄及自家秘製ShackSauce,一如以往充滿牛油香,好吃😋!𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐁𝐢𝐭𝐞𝐬 (𝟔 𝐜𝐨𝐮𝐧𝐭𝐬) ($𝟑𝟗)香脆雞粒,採用100%原塊雞胸肉,選配了蜜糖芥末醬。今次可能炸得太耐,所以個雞好硬,好𠝹口,冇以前咁好吃🥲。𝐅𝐢𝐟𝐭𝐲/𝐅𝐢𝐟𝐭𝐲 ($𝟐𝟕)🥤每次總愛點這個,一半美式檸檬水加一半有機紅茶☕,因為愛飲lemonade,又怕太甜,兩溝就啱啱好。𝐂𝐮𝐩𝐬 ($𝟑𝟎)🍦今次一人小食餐送雪糕,每個味都選了來試,雲呢拿、朱古力都好吃,大大杯Frozen
全新‼️限定白松露𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫🍔

參加比賽之前會經過IFC🏃‍♀️,

可以選擇一個漢堡🍔、一份小食🍟­及一杯飲品🥤。

今次主要想試期間限定的白松露系列,

𝐖𝐡𝐢𝐭𝐞 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫 ($𝟕𝟖)🍔,

全天然安格斯牛肉加上艾門塔爾芝士🧀,

夾層鋪滿了香脆炸洋蔥,十分香口,

特製的香濃白松露醬,口感豐富😋。

雖然無黑松露系列咁好吃,

但都可以一試。

𝐒𝐡𝐚𝐜𝐤𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫® ($𝟓𝟖)🍔
最經典的芝士牛肉漢堡🧀,

配生菜、番茄及自家秘製ShackSauce,

一如以往充滿牛油香,好吃😋!

香脆雞粒,採用100%原塊雞胸肉,

選配了蜜糖芥末醬。

今次可能炸得太耐,

所以個雞好硬,好𠝹口,

冇以前咁好吃🥲。

𝐅𝐢𝐟𝐭𝐲/𝐅𝐢𝐟𝐭𝐲 ($𝟐𝟕)🥤
每次總愛點這個,

一半美式檸檬水加一半有機紅茶☕,

因為愛飲lemonade,

又怕太甜,兩溝就啱啱好。

𝐂𝐮𝐩𝐬 ($𝟑𝟎)🍦
今次一人小食餐送雪糕,

每個味都選了來試,

雲呢拿、朱古力都好吃,

大大杯Frozen Custard,

松口感濃郁、幼滑。

🏰Shake Shack

📍中環金融街8號國際金融中心商場4樓4018號舖
———————————————————————
#tastyspell #foodiehk #hkfoodbloggers
#globaleats #foodporn #foorlover #foodholic #foodiehk #hkfoodie #hongkongfoodie
#hongkongfoodblogger #igable #igfoodie #hkfood #foodie #followme #852ig
#blogger #hkig #hkfood #burger #shakeshack #icercream #burgerlover
2023-11-16
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2023-11-15 229 views
✧ 白松露芝士牛肉漢堡(Single, $78)身為truffle fans嘅本豬一見到shake shack出咗呢個新系列當然即刻衝去試下!拎到個burger之後見到好大片白色以為就係truffle⚪️🍔但其實係白芝士嚟🧀啲松露醬匿埋咗喺啲炸洋蔥絲後面味道就係truffle再加啲酸味啲洋蔥絲切得好細🧅牛煎得幾好 有「燶邊」嘅效果🐮包就照舊都係好黃同好油 但吹佢唔漲地好食(◕ˇ∀ˇ◕。)✧ Small Fries($29)試過有bacon有cheese之後覺得原味/茄汁始終最好🍟🥫Shake shack嘅crinkle fries炸得好鬆軟有好幾下唔使咬 輕輕扯佢都甩得開但無可避免都係偏油同熱氣(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)另外之前都試過佢哋個楊枝甘露shake🥭覺得靚過佢哋影嗰張product shot📸
✧ 白松露芝士牛肉漢堡(Single, $78)
但其實係白芝士嚟🧀
啲松露醬匿埋咗喺啲炸洋蔥絲後面
味道就係truffle再加啲酸味
啲洋蔥絲切得好細🧅
牛煎得幾好 有「燶邊」嘅效果🐮
包就照舊都係好黃同好油 但吹佢唔漲地好食(◕ˇ∀ˇ◕。)
✧ Small Fries($29)
有好幾下唔使咬 輕輕扯佢都甩得開
但無可避免都係偏油同熱氣(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

另外之前都試過佢哋個楊枝甘露shake🥭
覺得靚過佢哋影嗰張product shot📸
2023-11-14
2023-09-26 530 views
起ifc shake shack食飯可以揀室內同室外位置坐,室外可以望到海景天氣好嘅時候可以望到維港景色👍🏻試咗炸雞漢堡,同牛肉漢堡仲有薯條,漢堡份量適中,比較適合女仔食🤗薯條同漢堡都係即刻整,落完單需要等15分鐘先有得拎😆新鮮熱辣辣好好味
中環ifc shake shack 算係中環人士嘅comfort food,時不時就會想再食🥰.平時主要都係黎叫佢地嘅signature - shack burger 🍔 成個漢堡juicy得黎又唔會濕漉漉,保持到肉質濕潤得嚟包又夠挺身👍🏻食完感覺都好清爽,完全唔會油膩😋.另外值得一提佢地嘅cheese fries 🍟!芝士醬完全cover住哂啲薯條,超級好食🤤薯條係粗身扭紋,又熱又惹味!.不得不提ifc分店嘅風景超正,對住全維港靚景係另一加分位👍🏻
食完感覺都好清爽,完全唔會油膩😋
另外值得一提佢地嘅cheese fries 🍟!
自從Shake Shack推出了Pistachio Shake以來便一直心心念念想要來試,終於在菊天下班後來到了ifc的分店一嚐美味的奶昔和漢堡。Pistachio Shake HK$63期間限定的Pistachio Shake絕對是開心果控要必試的,一整杯都是滿滿的開心果香氣和開心果碎,味道非常濃郁和充滿Nutty感,喝過一次便令人上癮。ShackBurger (Single) HK$58漢堡包點了最具代表性的ShackBurger,基本上每次來到這裡我都是點這個,最基本最純粹的就是最好吃。集合了生菜、蕃茄、漢堡肉和芝士的BLT,這個比例和配搭絕對是好吃的定律,很喜歡Shake Shack的肉總是煎得很香很Juicy,令人回味無窮!SmokeShack (Single) HK$69食肉獸絕對喜歡這個SmokeShack,整個漢堡裡面所包含的元素全都是肉!大量煙肉以及牛肉漢堡,香脆之餘又有Juicy的口感,又脆又軟的感覺一次過滿足了兩個願望~Bacon Cheese Fries HK$43Shake Shack的薯條還是依舊地好吃,不過我覺得下次光是點Cheese Fries其實已經很
Pistachio Shake
Pistachio Shake HK$63
ShackBurger (Single)
ShackBurger (Single) HK$58
SmokeShack (Single)
SmokeShack (Single) HK$69

Bacon Cheese Fries
Bacon Cheese Fries HK$43

Shake Shack的薯條還是依舊地好吃,不過我覺得下次光是點Cheese Fries其實已經很足夠,煙肉味道有點喧賓奪主,所以真的不能太貪心~
Pistachio Shake
ShackBurger (Single)
SmokeShack (Single)
Bacon Cheese Fries
🐮𝕊𝕙𝕒𝕜𝕖 𝕊𝕙𝕒𝕔𝕜🐮• • • 🐮🐮評價🐮🐮芝士牛肉漢堡 (單層)$50Shack burger (Single) 100%全天然安格斯牛肉無添加激素/抗生素芝士融化喺熱牛肉上面營造出絕妙濃郁口感第一次食嘅時候真係有被驚豔到 肉汁滿滿 呢種質感嘅包亦係我喜歡💕女仔黎講我食單層已經好夠 因為我仲要留肚飲奶茶milkshake 🤣每次去到一定飲我對芝士薯條一般般 試過一次 覺得還好唔會翻炒🐮滿分為5個emoji🐮評分也以性價比作衡量油脂:✨✨✨✨牛味:🐮🐮🐮🐮• • •🐮男友總評分 🤎🤎🤎🤎🐮女友總評分 🤎🤎🤎🤎🐮 Shake Shack (國際金融中心)中環金融街8號國際金融中心商場4樓4018號舖
🐮𝕊𝕙𝕒𝕜𝕖 𝕊𝕙𝕒𝕔𝕜🐮
• • •
🐮🐮評價🐮🐮

芝士牛肉漢堡 (單層)$50
Shack burger (Single)
100%全天然安格斯牛肉

🐮男友總評分
🤎🤎🤎🤎
🐮女友總評分
🤎🤎🤎🤎

🐮 Shake Shack (國際金融中心)
中環金融街8號國際金融中心商場4樓4018號舖

• Shack Burger
  • ShackBurger
2023-08-08 470 views
Shack shake IFC has one of the best view among all the branches in Hong Kong. It is located in the roof top and there is a open outdoor area or air conditioned indoor area for customers to enjoy the food.My favourite burger from shake shack is the shroom burger. Although I am not a vegetarian, the burger is still my pick whenever I visit because of the cheese and crispy palabello!