2019-08-25 6000 views
<跟女朋友吃飯系列•五十七>天氣十分好,陽光充沛,於是決定跟女朋友去淺水灣走一趟,享受一下陽光與海灘,看完日落後,就返回中環吃shake snack,以餵飽我倆的肚子。餐廳內外餐廳位於IFC,而且分室內和室外位置。室外位置擁有一個動人美麗的景觀;至於室內,也有一個巨型電視,正在播放著足球賽事。餐牌設計全英文,或者對英文不佳的我有一點不方便。食物方面點了1) cheese fries; 2) smoke shack (single); 3) chicken snack; 4) half-half整體來說,普普通通,但以smoke shack (single)最佳,其他可以放棄!1. cheese fries- 涼了就完全不好吃,且芝士味不濃郁,水準之下的產物。2. Chicken's snack- 材料有雞胸,青瓜。由於是雞胸,所以特別「鞋」,而且雞胸的皮炸得一粒粒,感覺很怪。整體感覺很怪,水準以下。3. Smoke snack-材料有芝士,煙肉,辣椒等,這個的配合十分出色,尤以辣椒為甚,每一口的辣味彷佛刺激我味蕾,single不夠,差點想要多1個。4. 最後點了ha
<跟女朋友吃飯系列•五十七>

餐廳內外

餐牌設計
全英文,或者對英文不佳的我有一點不方便。

食物方面

Chicken's snack

Smoke snack

4. 最後點了half-half,一喝感覺就像檸茶+水,完全沒有新奇。

總結,smoke snack是最好吃的,其他可以放棄,有點失望😅
2019-08-24
$90.5 (Dinner)
Smoke snack
  • SmokeShack
今次又黎Shake Shack食Dinner試新野同男朋友每人一個Burger🍔Share 個Cheese fries 同Peanut butter shake天氣又d熱🥵所以坐咗係indoorCheese fries ($36)每次黎必食❣️趁熱食真係好味到暈🤤今次黎主要目的係試下個新Burger好唔好食所以我就嗌咗個Double Shackmeister Burger本來嘅tomato🍅同lettuce🥬變左做Fried Onions 雖然係用咗啤酒醃製嘅ShackMeister乾蔥不過我就食唔出咩beer味Fried Onions淋嘅,一d同唔脆下次食番shack stack算Double Shack Burger 反而比新推出嘅好食因為有d新鮮蔬菜🥬🍅感覺更fresh💕Peanut butter Shake ($42)邪惡之極嘅Milkshake😈不過今次Blend得唔夠好有好多好大舊好咸既Peanut Butter😪
今次又黎Shake Shack食Dinner試新野

同男朋友每人一個Burger🍔

天氣又d熱🥵

所以坐咗係indoor

Cheese fries ($36)

每次黎必食❣️

趁熱食真係好味到暈🤤

ShackMeister  Burger  (Double)

今次黎主要目的係試下個新Burger好唔好食

本來嘅tomato🍅同lettuce🥬

變左做Fried Onions

雖然係用咗啤酒醃製嘅ShackMeister乾蔥

不過我就食唔出咩beer味

Fried Onions淋嘅,一d同唔脆

下次食番shack stack算

Double  Shack  Burger

Double Shack Burger 反而比新推出嘅好食

因為有d新鮮蔬菜🥬🍅

感覺更fresh💕

Peanut  Butter  Shake

Peanut butter Shake ($42)

邪惡之極嘅Milkshake😈

不過今次Blend得唔夠好

有好多好大舊好咸既Peanut Butter😪

Double  Shack  Burger
Peanut  Butter  Shake
  • Cheese Fries
2020-01-26 71 views
🔸shake burger - 半融化芝士、牛肉漢堡加上抹上牛油的漢堡包,三種材料融為一體, 配上生菜番茄嘅清新, 一咬下去肉汁馬上流出, 熱熱的漢堡包真好吃!!🔸Lemonade - 這種不是香港普通茶餐廳的檸檬水, 而是整杯都是濃濃的新鮮檸檬汁, 比檸檬水濃十幾倍, 酸酸甜甜碰在一起, 食漢堡包一定要配檸檬水!!! 另外,這個餐廳面對維港的景色,絕對是這間餐廳的一大賣點。雖然漢堡包有點貴, 叫一個餐差不多要一百元,但間中去吃也是可以的。

2020-01-22 81 views
行行下Ifc,上左頂樓睇下有咩食,上到黎好chill,餐廳出邊有啲戶外座位,望住個海景都幾正四個人去食都係一個招牌漢堡包,再加左一個芝士薯條同一個正常嘅薯條。漢堡包牛肉唔會好乾,薯條夠脆
2020-01-21 78 views
超仲意食呢到既漢堡包🍔(我比較喜歡雞肉漢堡、男朋友喜歡芝士牛堡)同芝士薯條🍟同男朋友食過兩次 都好滿意呢到既質素菜單有中有英 好方便 好細心呢到既位置都好夠雖然好多人排隊食 但真係值得排我個人推薦奶茶奶昔 超好飲 好飲雪糕一樣🍦🥰
同男朋友食過兩次 都好滿意呢到既質素
菜單有中有英 好方便 好細心
呢到既位置都好夠
雖然好多人排隊食 但真係值得排
我個人推薦奶茶奶昔 超好飲 好飲雪糕一樣🍦🥰
2020-01-19 84 views
"Hamburger" is just an steak inside some kind of brioche bun. Nothing else, really the worst burger I had in my life. French fries are flabby and “cheese” (some kind of sauce in fact) on top is absolutely disgusting Only good thing there was the Brooklyn Defender IPA beer. Definitely not recommended.

Definitely not recommended.

Hamburger
2020-01-19 73 views
繼續回憶回味系列😋-尚記唔過江龍漢堡店shake shack啱啱開嘅時候人頭湧湧嘅盛況真係嚇死人😂喺熱潮稍稍冷卻嘅一個weekend黃昏終於同老公去左IFC嘅shake shack朝聖-雖然時間係黃昏未夠6點半但室內同室外嘅座位仍然非常爆滿不敢想像繁忙時段會係點😵周圍搵位揾咗一大輪終於揾到2個自閉位對住玻璃食好過人迫人坐正常餐枱位食😂由於即叫即整所以買完嘢食都等咗一陣個電子牌先震動提示我哋去拎嘢食好心急呀😍究竟好唔好食呢?-老公拎到過嚟2個漢堡包都叫做靚仔同餐牌相片有9成脗合今次叫咗:Cheese Fries x2Shake Burger x1Shroom Burger x1Shake Meister Ale x1Lemonade(L) x1-作為薯條控呢個cheese fries真係超正😍😍😍首先佢係波浪粗切咬落個口感已經係幼薯條無可比擬其次佢係新鮮炸起熱辣辣咁食直頭食到新鮮薯仔味加埋淋上面嘅cheese拮啲薯條上嚟嘅時候直頭有拉絲嘅效果所有食材完美配合之作!-shake burger係最classic嗰款漢堡包食得出塊肉係juicy同埋優質嘅漢堡肉個醬嘅味道亦較得幾好生菜同蕃茄望落
繼續回憶回味系列😋
對住玻璃食好過人迫人坐正常餐枱位食😂
由於即叫即整
所以買完嘢食都等咗一陣
個電子牌先震動提示我哋去拎嘢食
好心急呀😍究竟好唔好食呢?
老公拎到過嚟
其次佢係新鮮炸起
熱辣辣咁食直頭食到新鮮薯仔味
加埋淋上面嘅cheese
拮啲薯條上嚟嘅時候直頭有拉絲嘅效果
所有食材完美配合之作!
shake burger係最classic嗰款漢堡包
個人嚟講反而更鐘意shake burger
仲平10幾蚊𠻹😂
至於shake meister ale
真係好大杯啤酒😂
我飲完有少少wing🤣(弱弱的)
幾易入口
室內座位好似困住咗啲人聲咁
同埋美國食物嘅份量真係不能輕覷
我同老公嗰種飽嘅感覺去到第二朝都仲有🤣

2020-01-15 63 views
Totally overrated, the meat is dry and not fresh at all. Sorry but I have to say that I can make better burger than this restaurant at my home with a less expensive price.
2020-01-08 201 views
我發覺自己係唔會放過任何外出機會去搵美食任務完成去IFC Shake Shack 食午餐芝士·煙熏煙肉·牛肉漢堡包煙肉真係好好味,本身Shake Shack 牛肉漢堡包,次次食都咁正,麵包鬆軟,漢堡juice美味,配埋煙熏煙肉辣辣地,番茄粒酸酸地,芝士溶溶地,味道及口感都一流。芝士波浪薯條熱溶芝士配炸到外脆內軟的薯條,冇得輸。聖誕版曲奇忌廉奶昔凍凍的奶昔,啖啖都飲到碎曲奇,既香又滑,甜度恰當,滿滿幸福感繼芝士菇·牛肉漢堡包後,芝士煙熏煙肉牛肉漢堡包係第二最愛其實我都係一位孤獨的為食貓
我發覺自己係唔會放過任何外出機會去搵美食

任務完成
去IFC Shake Shack 食午餐
芝士波浪薯條
熱溶芝士配炸到外脆內軟的薯條,冇得輸。
聖誕版曲奇忌廉奶昔

繼芝士菇·牛肉漢堡包後,芝士煙熏煙肉牛肉漢堡包係第二最愛
其實我都係一位孤獨的為食貓
忌廉曲奇奶昔
2020-01-08
$146 (Lunch)
忌廉曲奇奶昔
  • Shack Stack
  • Shroom  burger
  • SmokeShack
  • milk tea shake
  • Cheese Fries
  • 曲奇忌廉奶昔
2020-01-01 213 views
之前幾次經過Shake Shack都因為滿滿的人流而沒有試,這次去到竟然不用排隊,趁著天氣不錯坐了露天座位。Shack stack$86 - 其實是炸大啡菇牛肉芝士漢堡!大啡菇中間有滿滿的拉絲芝士,超級邪惡也超級美味,漢堡扒肉味濃,一試就愛上Shack burger(single)$50 - 是沒有大啡菇的牛肉芝士漢堡,女生來說single的份量剛好Fries$27 - 粗身薯條,跟burger相比味道較普通,份量大,可以2人sharemango lemonade (s)$26 - 酸酸甜甜的,正好幫助解膩

2019-12-27 263 views
之前很多人介紹這一間位於中環IFC的漢堡包店,。熊貓試過很多間外國式的快餐店例如五條友,都係好好食,但今次嚟到中環IFC呢間,老實說認真麻麻,不值得再次光顧。首先佢嘅漢堡包的肉不太新鮮,好像乾爭爭的一樣,基本而是不能合格。除此以外佢嘅薯條炸得太乾,芝士亦是很普通。除此以外,室內的座位不是太多,所以不太方便。如果大家喜歡食外國類型的漢堡包,香港其實有更加多的好選擇。大家未吃過的可以一試,不過吃一次便算吧。

除此以外,室內的座位不是太多,所以不太方便。

2019-12-13 407 views
今次難得放假又諗住去aia 🎡就順便再去食shake shack la同上次一樣 又係是但叫左2款burger 一個有煙肉 一個有磨菇🍔 另外薯條叫左加芝士🍟🧀 好邪惡😖今日吾算多人 外面吃好大風啊 紙巾都飛走哂🤣🤣講返重點 下次都要叫芝士分開 咁樣一pat野食到好漏😬Burger 其實嗌single 都夠飲品叫細杯夠咖喇! 我細杯都飲吾哂簡吾中食下都ok 成日食就會食到窮lu全部都係set餐咖 所以要諗清禁叫既分量
同上次一樣 又係是但叫左2款burger

飲品叫細杯夠咖喇! 我細杯都飲吾哂

簡吾中食下都ok 成日食就會食到窮lu
全部都係set餐咖 所以要諗清禁叫既分量
2019-12-13
$110 (Lunch)
2019-12-13 393 views
shake shack 係香港開左甘耐,一直都未得閒過海朝聖,原來依家開埋去九龍添甘岩去左第一間店,望下海景,吹下風,享受下叫左個shack burger and friesshack burger 唔算好大個,大約m 記既豬柳蛋甘上下包應該唔係嘉頓? 因為明顯成個包都有牛油,好香牛油味,包偏軟身,無烘過唔脆入面有生菜,蕃茄,芝士同漢堡配料都食得出新鮮爽脆感最出色係漢堡,好有牛味,筋同肉既比例岩岩好,有咬口但唔會咬唔斷d 筋薯條就毫無特別,雖然粗身但無薯味唯一好就係炸得唔算多油,都乾身應該係即叫即整,因為拎左部機,都起碼等左十分鐘先拎到野食,包拎上手都係熱辣辣甘樣就$7x 一個lunch, 港島應該好多burger 小店都做到水準更高,但份量同價錢亦都可以取勝

甘岩去左第一間店,望下海景,吹下風,享受下

shack  burger

叫左個shack burger and fries

入面有生菜,蕃茄,芝士同漢堡

配料都食得出新鮮爽脆感

最出色係漢堡,好有牛味
,筋同肉既比例岩岩好,有咬口但唔會咬唔斷d 筋

薯條就毫無特別,雖然粗身但無薯味

唯一好就係炸得唔算多油,都乾身

2019-12-10
$75 (Lunch)
shack  burger
2019-12-06 448 views
香港越開越多間過江龍burger店,Shake Shack開業大概有一年半時間,每次經過IFC分店實在太太太多人排隊,呢次比較少人終於可以試下佢地既burger同經典扭紋薯條~今次無叫signature既Shack Burger,反而叫左煙熏煙肉漢堡 (Smoke Shack),望住塊煙肉真係抗拒唔到hehe。Shake Shack所有漢堡都係選取全天然安格斯牛肉,感覺食落健康,滿口肉汁,加埋煙肉香味同秘製Shack Sauce食落更滋味,如果再熱少少會更加好。Shake Shack經典扭紋薯條份量十足,食到薯仔香,唔油膩可惜炸得不夠香脆。整體黎講不過不失,burger迷值得朝聖一下,然後再發掘其他burger店。

2019-12-06 274 views
繼續吃生日飯,來到shake snack🍔🍟🌮,竟然沒有很多人排隊,令我有點驚訝,難道熱潮過了嗎?食物質素一樣,值得一去再去。😬✨地點方面餐廳位於IFC四樓,並設有專𨋢可從3樓直達餐廳。環境優雅,並設有雅座,看著維園景色,令人心曠神怡。餐廳設施餐廳採取半自助式,自己找位置,自己拿餐具,任點茄汁,芥末醬,值得一讚。食物方面點了1)smoke shack(single)🍔🍔;2)芝士薯條🍟;3)chocolate☕️; 4) ice cream🍦🍦; 5) shake burger (single)點餐後,服務員會給予你遙距pos機,待食物烹調完畢後,手中的pos機會震動,提示讀者可以前往吧枱拿取食物了。果然是豐富的一餐!食物鋪滿整個餐碟!很吸引噢!先吃了那個雪糕,不禁嘩了一聲,朱古力味道濃郁,完全沒有揸流攤,材料有布朗尼、m&m等,每一口吃下不斷衝擊我味蕾!至於芝士薯條🍟,比上次的感覺還要好,記得三個字:要快吃!要快吃!要快吃!還有兩個主菜,包!🍔🍔漢堡包最要的一點是夠Juicy。廉價版漢堡包店就是做不到這點,反映出中等質素。但shack shake 的包十分juicy,配合不同材料,應辣

地點方面

餐廳設施

食物方面

Ice  cream

芝士薯條

還有兩個主菜,包!🍔🍔漢堡包最要的一點是夠Juicy。廉價版漢堡包店就是做不到這點,反映出中等質素。但shack shake 的包十分juicy,配合不同材料,應辣得辣,配合十分理想!
smoke shack(single)

一坐下來,跟朋友談天說地,什麼也說一餐,我生日其中一個願望就是希望你手指快點好!🤓✨
2019-10-28
Celebration
Birthday
Ice  cream
芝士薯條
smoke shack(single)