2017-12-22 205 views
今次係中環約左朋友食lunch, 見呢間近朋友office, 就去試下啦~就黎聖誕,佢D佈置都有以聖誕做主題,幾有聖誕氣氛架~menu~餐前南瓜湯~有粒粒南瓜溶,好香同幼滑~柚子沙律~ D菜好新鮮,咬落去索索聲! 連埋D柚子一齊食,酸酸地,幾好味、夠開胃!煙三文魚虎蝦天使面配香草忌廉汁! 首先個香草忌廉汁調得好香、香濃既忌廉當中帶有淡淡既香草味, 配個天使面加埋三文魚一齊食,相當唔錯。而個虎蝦都好彈牙、無雪味,而已開左邊,方便我地食。不過就覺得佢得一隻蝦,太小啦,想比隻朋友試下食都唔得!慢煮西班牙黑毛豬鞍~ 伴碟既紫薯好甜、而已有好多菜係底,可以中和到食豬鞍既油脂感。而塊豬鞍煮到岩岩熟、表面又脆脆地, 味道都唔錯佢咖啡特別既地方係個匙更。因為佢個design可以掛係杯邊,咁就唔會彈到咖啡出黎/唔知放邊啦~埋單兩個人都要5百幾蚊, 服務都唔錯,幾有禮貌,係fine dinning 一個唔錯既choice
就黎聖誕,佢D佈置都有以聖誕做主題,幾有聖誕氣氛架~

menu~

餐前南瓜湯~有粒粒南瓜溶,好香同幼滑~

柚子沙律

煙三文魚虎蝦天使面配香草忌廉汁