5 day(s) ago 168 views
法國菜我平時好少食,早前喺朋友圈無意中見到有食大閘蟹的法國菜, 我未又試過,引起我好奇心,一於Book今晚去食餐廳格調比較寧靜優雅,餐桌數量唔多, 燈光係柔和的,比較有情調,好適合情侶同想靜靜地傾偈慢慢食嘅人。鵝肝焦糖布甸法國鵝肝焦糖燉蛋將焦糖布甸和煎法國鵝肝兩者混合,本以為是甜品,但原來是頭盤,因為是咸的多焦糖混入鵝肝醬及鵝肝,有層有烤至焦脆的焦糖,底下混有鵝肝味的布甸中間還有粒粒鵝肝。好creamy質感,有着鵝肝的入口即溶感覺,布甸內充滿鵝肝的油香,好香入口立即溶化,這個超好食。香煎比目魚配大閘蟹肉比目魚皮煎得香帶鹹,魚肉厚身無骨啖啖肉, 配埋大閘蟹肉兩種鮮味又夾到幾特別大閘蟹餅配子薑檸檬泡沫外層炸成金黃香脆,佢裏面嘅蟹肉滿滿的,旁邊有有檸檬子薑泡沫同魚子,檸檬泡沫子薑味唔算濃,唔會搶走蟹肉嘅鮮味.擺盤不錯👍🏻我特喜歡他的香橙汁。香煎法國鴨胸配香橙燒汁鴨胸配香橙汁,真好吃。由於那個味道多層次的汁料,鴨胸軟稔,這個個菜式不錯👍🏻內邊仲有個鴨絲包,一定夠飽。最後兩種甜品法式焦糖薑汁燉蛋白焗菠蘿酥皮配椰子雪糕做結尾

香煎比目魚配大閘蟹肉

大閘蟹餅配子薑檸檬泡沫

擺盤不錯👍🏻我特喜歡他的香橙汁。
香煎法國鴨胸配香橙燒汁

最後兩種甜品
法式焦糖薑汁燉蛋白
焗菠蘿酥皮配椰子雪糕
做結尾

• 大閘蟹餅配子薑檸檬泡沫
10月又係食大閘蟹嘅季節!最近中環西餐廳「Amici」都新推出左期間限定嘅「與你”蟹”逅」大閘蟹套餐🦀大閘蟹迷唔好錯過啦!適逢佢地仲做緊3週年優惠活動,現凡惠顧晚市,每位客人都可以獲得以下三重優惠:1️⃣養顏花膠批一客2️⃣$58 加購三色蠔3️⃣$20 加購紅/白酒一杯餐廳裝修雅致舒適~當晚惠顧點左Dinner Set及大閘蟹套餐各一客大閘蟹餅配搭子薑檸檬泡沫蟹餅金黃香脆,內裡啖啖大閘蟹肉🦀用料十足,好鮮甜!旁邊嘅子薑檸檬泡沫 酸甜清新,將蟹肉鮮味提昇鵝肝焦糖布甸面上有塊香煎鵝肝,入口即溶,好油潤,邪惡又美味!布甸混入左鵝肝製作,口感細滑,配上焦糖一同食用,味道鹹鹹甜甜的,同時充滿鵝肝香氣👍🏻龍蝦濃湯湯質感濃稠適中,龍蝦味道超香濃,好好飲,當中仲會有龍蝦肉蟹肉濃湯蟹湯味道同樣好濃郁,仲有加入左絲絲蟹肉,真材實料香煎比目魚配大閘蟹肉一上枱已經有香濃蟹肉味撲鼻,大量大閘蟹肉圍著比目魚塊,魚肉鮮甜鮮嫩,每啖都夾雜著蟹肉香香燒安格斯西冷扒配蕃茄黑椒汁厚切安格斯西冷扒request左七成熟,外層肉質都幾結實,內裏口感比較香軟,牛肉味都幾濃郁~蕃茄黑椒汁微微嗆鼻,增添牛扒滋味法式焦糖薑汁燉蛋白燉蛋白口感嫩滑
1️⃣養顏花膠批一客
2️⃣$58 加購三色蠔
3️⃣$20 加購紅/白酒一杯

大閘蟹餅配搭子薑檸檬泡沫

龍蝦濃湯

湯質感濃稠適中,龍蝦味道超香濃,好好飲,當中仲會有龍蝦肉

蟹肉濃湯

蟹湯味道同樣好濃郁,仲有加入左絲絲蟹肉,真材實料

香煎比目魚配大閘蟹肉

香燒安格斯西冷扒配蕃茄黑椒汁

法式焦糖薑汁燉蛋白

燉蛋白口感嫩滑,甜度不高,散發着陣陣薑汁香!面上加左薑蓉增添口感

焗菠蘿酥皮撻配椰子雪糕

呢個係餐廳最受歡迎嘅甜品之一。酥皮撻底好香脆,配上清新菠蘿及椰子雪糕🍦香甜可口
2020-07-17 2817 views
Amici 位於中環食廈Stanley11,歐洲古典風的裝潢典雅。set dinner 價錢親民,每set共4道菜$398一位。適逢餐廳三周年誌慶,更享有優惠活動,每位可享免費花膠批一件,加$20 紅/白酒一杯,和加$58三色蠔。為食的我倆,當然要三重優惠同時包攬吧!先上桌的是花膠批和兩款麵包。熱哄哄的花膠批,一切開內裡的餡料便傾瀉而出。花膠綿綿滑滑的,味道非常好。沒想到這種中式傳統的補品用來做西式批,味道會零違和之餘,還出奇地好吃。再來的是三色蠔,三隻蠔上分別配上不同的配料~海藻啫喱、三文魚子白葡萄醋、和青檸香茅泡沫。餐廳建議由最左面味道較淡的海澡啫喱生蠔開始吃,然後再順序品嚐右邊味道較濃的蠔。每款醬汁各有千秋,個人較喜愛海藻啫喱,味道很清新。之後上桌的是set dinner 頭盤。牛油果虎蝦沙律煎香的虎蝦放在最上面,中層的是牛油果醬,最下層是厚切鮮茄。鮮茄味道甜美,質感厚實。鵝肝焦糖布甸布甸以玻璃杯盛載,上面是煎香的鵝肝,下層是焦糖布甸。布甸由打碎的原件鵝肝跟雞蛋混合製成,口感綿密輕盈,蛋香和鵝肝的香味豐富得來又不會蓋過對方,取得完美平衡。這道不失為一道出色的前菜。接着頭盤而來的是
加$20杯的白酒

為食的我倆,當然要三重優惠同時包攬吧!

之後上桌的是set dinner 頭盤。
牛油果虎蝦沙律

鵝肝焦糖布甸

接着頭盤而來的是忌廉蘑菇湯。廚師以搗碎的鮮蘑菇製作湯品,不僅味道清香,而且粒粒的蘑菇碎讓湯品的口感更豐富。當中更添加了黑松露油,提升湯品的香氣。

兩款主菜亦都同樣出色。
香煎法國鴨胸配香橙燒汁
兩片鴨胸呈亮麗的緋紅色,恰到好處的烹調讓鴨胸的肉質保留鮮嫩的狀態,肉汁亦被豐富地保留。鴨胸跟廚師特別調配的香橙燒汁味道亦相當匹配。一同上碟的麵包,內裡是一絲絲的鴨肉,麵包質感鬆軟得來又不失彈性,可見廚師為這道菜式花了不少心思。

香燒安格斯西冷扒配蕃茄黑椒汁
超級厚切的安格斯西冷扒,切開內裡呈深粉紅色,肉質非常juicy且軟嫩,但卻沒有一滴血水流出,製作過程頗考功夫。蕃茄和黑椒汁的配搭,讓醬汁在酸甜鹹辣的多種味覺取得平衡,用來配搭牛扒實屬上佳選擇。

吃完以上的多款菜式已經感覺完滿,接下來的甜品更錦上添花。

焗菠蘿酥皮撻配椰子雪糕
椰子雪糕中有絲絲的椰肉碎,味道清新不甜膩。而焗菠蘿酥皮撻味道酸酸甜甜,配合椰子雪糕,整體酸甜味道配合得宜,甜品的味道和賣相均屬上佳。

晚餐的菜式不論是味道還是賣相都令人相信滿意,加上價錢親民,性價比很高。特別一讚的是當晚的侍應,親切有禮,雖然滿場飛十分忙碌,仍不忘向客人解說每道菜的製法和特色,努力讓客人有更好的飲食體驗。
2020-07-13
5 day(s) ago 0 views
自從疫情之後好少出街食飯🙁但今日朋友生日所以我搵左間環境舒適可以靜靜地食fine dinning既餐廳慶祝🥳🥳點左大閘蟹set🦀🦀鵝肝焦糖布甸🍮佢係前菜唔係甜品🤣口感似豆腐入口好creamy😍溫熱而軟綿 完全無鵝肝腥味🥰鹹甜適中👍🏻👍🏻龍蝦湯🦞🦞味道非常濃郁香煎法國鴨胸配香橙燒汁🍊香橙煎鴨胸焦香軟嫩🤗鴨胸軟稔配上鴨絲包食到好飽好滿足😋😋😋香煎比目魚配大閘蟹🐟🦀比目魚魚皮香脆🤩肉質細緻加埋大閘蟹膏一齊食昇華左魚肉嘅味道大閘蟹餅配子薑檸檬泡沫🍋外層炸成金黃香脆💁🏻‍♀️裏面嘅蟹肉好多大閘蟹餅裏面嘅蟹肉係一絲絲嘅點埋子薑檸檬泡沫汁味道好夾👏🏻👏🏻
自從疫情之後好少出街食飯🙁

外層炸成金黃香脆💁🏻‍♀️裏面嘅蟹肉好多
大閘蟹餅裏面嘅蟹肉係一絲絲嘅
點埋子薑檸檬泡沫汁味道好夾👏🏻👏🏻
2020-09-29 336 views
Not genuine Italian food. Pasta is not homemade. Servers seem inexperienced and not very sensitive to customer's needs. The whole restaurant was packed despite the Covid-19 regulations. There were no empty seats or space between customers. I guess the food is okay, I was expecting gourmet but it's more your average cafe type of food.

2020-09-29
$170 (Lunch)
Dining Offer
Coupon
一行三人諗住食番餐好的,  喺網上見到食評不錯來試下, 叫了三個set dinner, 前菜鵝肝和大蝦沙律做得不俗, 主菜炸魚也很香口, 可惜牛肉肉質有待改善, 無味和掌握火候不足, 有點失望。可幸紅酒不錯補了些不足。最後的甜品也算合格,地方雖然比想像中細, 但也典雅, 也位於方便到的地方。經理的服務態度不錯, 想叫橙汁沒有, 再叫伴餐的紅酒也没有, 最後經理開了支新的紅酒斟上, 並陪說不好意思兩次叫飲品也沒有, 態度很好。不知為何有些檯有比麵包, 有些沒有, 而我亦懶得去追, 相信是服務生的訓練不足, 或者在COVID-19 時無預計有那麼多的客人。今次整體有得有失啦。
牛肉切開
大蝦沙律前菜
鵝肝燉蛋前菜
  • 鵝肝前菜
2020-09-25 189 views
限聚令宣布當晚同老公食左餐豐盛的最後晚餐一入到餐廳就感受到英式嘅氣氛播放著柔和音樂 格調幾好晚餐$398/位 4 course dinner黎既 叫佢個餐跟 house wine只需要加$20 有驚喜 係2018 chardonnay @@ 配蠔一流 頭盤:先黎就係佢三周年做緊嘅慶祝promotion📌花膠批~呢個係送架,一人一份!幾驚喜!西式穌皮批但係中式湯味嘅餡!!真係有花膠喺入面!!幾足料!📌三色蠔呢個係佢做緊嘅top up優惠加$58就有一份~三種味(海藻啫喱、三文魚子白葡萄醋、青檸香茅泡沫)我個人最鍾意三文魚子!!幾鮮甜 性價比高!推薦~📌跟餐麵包係暖嘅,呢啲心思一食就知有計!📌鵝肝焦糖布甸🍮95/100呢個係chef原創嘅,咸甜balance得好好,鵝肝油落哂燉蛋到😏 有驚喜!餐湯:📌蘑菇湯~好滑身,略嫌太滑,我個人比較喜歡多返少少野咬~主菜:📌香煎法國鴨胸配香燈燒汁呢個分數好高!!做到野味嘅味道!同我地喺法國食有幾分相似~做到剛剛medium rare冇血水,食落爽彈,份量算多!真的不錯!90/100📌香煎䲞魚配炸日本廣島蠔檸檬汁牛油個汁做得幾好,蠔做到外脆內軟👍🏻 配菜
限聚令宣布當晚

叫佢個餐跟 house wine只需要加$20
有驚喜 係2018 chardonnay @@ 配蠔一流

頭盤:
先黎就係佢三周年做緊嘅慶祝promotion
📌花膠批~呢個係送架,一人一份!幾驚喜!

西式穌皮批但係中式湯味嘅餡!!真係有花膠喺入面!!幾足料!
📌三色蠔

📌跟餐麵包係暖嘅,呢啲心思一食就知有計!

📌鵝肝焦糖布甸🍮95/100

餐湯:
📌蘑菇湯~好滑身,略嫌太滑,我個人比較喜歡多返少少野咬~

主菜:
📌香煎法國鴨胸配香燈燒汁

📌香煎䲞魚配炸日本廣島蠔檸檬汁牛油

個汁做得幾好,蠔做到外脆內軟👍🏻 配菜用紫薯蓉代替薯蓉,整體味道不過不失 ~

📌焗菠蘿酥皮撻配椰子雪糕🍦

嘩呢個我覺得係今晚嘅高潮,個人大愛💕
佢焦糖化左菠蘿外層,一食落口先係椰子雪糕嘅清香,跟住係菠蘿嘅脆面,菠蘿汁湧哂出黎,最黎個酥皮撻底有啲咸味襯托返👉🏻重點係吸哂啲汁😎 真失禮~我食到隻碟超乾淨!好深刻~為呢個晚上畫上完美句號!

整體黎講今晚都幾滿意~人均消費四百令蚊黎講,相當唔錯!食得出大廚嘅用心,幾有特色,係會令人留下印象的一餐!值得一提,服務都幾好,waiter呈菜時有同我地解釋菜色,用餐後亦有問我地意見!唯以香港節奏黎講,上菜速度不太均速,前面比較快,後面比較慢~蘑菇湯至主菜間等足25分鐘~不過如果係黎談情,環境氣氛還是非常適合的!😏

有心做嘅餐廳唔多
呢間絕對係其中一間值得支持嘅
2020-09-12 508 views
OpenRice 晚市85折,加上多好評,即管一試。叫了龍蝦套餐$1388 兩位。頭盤每人選一款,有薄蝦片配魚子同鮑魚鵝肝薯餅,頭盤質素正常。湯可選龍蝦湯/是日餐湯,是日餐湯為磨菇湯,菇味不算很濃,味道一般。主菜可選龍蝦拼海斑魚/煙燻羊/西冷牛扒我選了龍蝦拼海斑魚作為龍蝦套餐,當然對龍蝦有所期待,但可惜嘅無龍蝦口感好淋,完全唔新鮮,真係好失望,完全唔係$1388兩人份應有嘅質素。另外海斑魚熱辣辣上枱,但一放入口係腥嘅,完全唔值依個價錢。最後仲有甜品,因為食完主菜好失望,已經無心機影相,甜品係椰子雪糕+菠蘿酥皮。味道正常,可接受。希望餐廳可以改善食材質素,叫得龍蝦套餐,隻龍蝦應該比返應有嘅水準。總括而言係完全唔抵食,真係唔會有下次。
OpenRice 晚市85折,加上多好評,即管一試。

叫了龍蝦套餐$1388 兩位。

薄蝦片配魚子

鵝肝鮑魚薯餅

湯可選龍蝦湯/是日餐湯,
是日餐湯為磨菇湯,菇味不算很濃,味道一般。
磨菇湯

主菜可選龍蝦拼海斑魚/煙燻羊/西冷牛扒
我選了龍蝦拼海斑魚
龍蝦拼海斑魚

2020-09-12
薄蝦片配魚子
鵝肝鮑魚薯餅
2020-08-08 777 views
Is time to gathering with my dearest girl ~ As I always come here for lunch , the food quality was Great. That’s the reason why I wanna try for the dinner set. Just know that they are celebrating the 3️⃣rd Anniversary 🎊!!!! Wow we have a free ⭐️Fish Maw Pie !!! Is a Chinese fusion pie, a special start~ Also we have order the other 2 promotions: Add on⭐️$58 for 3 topping Oyster and add on ⭐️$20 for one glass of wine~ is my lucky to come here on time ~ that’s great ! I love the environment in Amici is

I love the environment in Amici is relax and chill, we have order a lobster set.

We start with the crystal blue prawn Carpaccio as a appetiser. The fresh prawns lend a sweet and clean taste. After the prawn Carpaccio, we try the soup, which is salty with some meat.

The main one is coming ~
Yeah ! Is a grilled lobster and US prime Beef Striploin. Love that matching , beef with lobster!!!
The lobster was thick, tender and juicy. It will melt in your mouth. Not only the lobster also the Prime beef striploin are very tasty.

For the dessert, is a baked pineapple tart with coconut ice cream. Is fresh and juicy ~

Nice dinner !!
2020-07-20 747 views
今日黎到中環既呢間Amici食fine dining。之前係中環返工既時候都有聽講過呢間餐廳,今日就趁住限聚令實施既前一日黎呢到食佢既晚餐。餐廳係士丹利街既Stanley 11,非常方便。一入到餐廳就見到店主悉心佈置過,燈光昏暗,放工之後黎chill下真係唔錯。而家餐廳有3周年活動,每個客人都會送一個養顏花膠批作為前菜。個批細細,但表層酥皮非常香脆,帶有好重既奶油味,內裡既花膠非常足料,外脆內暖,味道非常唔錯。之後我地又加$58叫左三色蠔。三色蠔有三隻唔同食法,分別係配上海藻啫喱,三文魚子白葡萄醋同香檸香茅泡沫,由左至右食起,味道由清至濃,帶出左生蠔既鮮甜,值得一試。我同朋友各自叫左一個Dinner Set ($398 per set),頭盤分別有牛油果虎蝦沙律同鵝肝焦糖布甸。沙律虎蝦大隻,用料十足。鵝肝煎至金香,咬落鵝肝味十足,齒頰留香,布甸味道稍清,令成個前菜唔太膩。至於餐湯就係蘑菇湯,亦係用料十足,蘑菇味濃郁,讓人一飲再飲。首先黎既主菜係香燒安格斯西冷牛扒配蕃茄黑椒汁,牛扒煎得剛好,帶有陣陣牛味,腍口唔硬,味道不俗。配菜就有蕃薯蓉,食落有重蕃薯甜味,唔錯。另一道主菜就係香煎法國鴨

另一道主菜就係香煎法國鴨胸配香橙燒汁,鴨胸煎得略嫌乾身,但仍然鴨味十足,配以燒汁,味道一流。

甜品就有焗菠蘿酥皮撻配椰子雪糕,頂層雪糕配以中層菠蘿既酸甜,底層酥皮香脆,口感豐富,令人驚喜。
2020-07-11 578 views
呢間餐廳,佢新開嗰時,我朋友帶我嚟食過一次,我已經覺得好好食,估唔到咁快就三周年,仲比我發現到佢有嗰三周年優惠!不得了,食dinner 有花膠批送,加58蚊仲有道三色法國蠔,只要再加多$20,仲可以飲到紅/白酒添,呢餐真係不得了!所以我諗都唔使諗,就加錢叫齊晒三個優惠dinner set 方面,我叫咗個鵝肝焦糖布甸,加香煎法國鴨胸配香橙燒汁,甜品方面有焗菠蘿酥皮撻配椰子雪糕!花膠批餡料非常豐富。大大塊花膠,味道濃郁之餘,食落仲好黏口,配合埋鬆脆嘅酥皮,有意想不到的效果。三色法國蠔各有特色,第一色係三文魚子加醋,入口有淡淡的魚子鹹味,咀嚼之下蠔味逐漸散發,非常濃郁。第二色係青檸香茅泡沫,入口清新,和蠔配搭有意想不到嘅效果。第三色係海藻啫喱生蠔,海藻令到生蠔的海洋味更加突出,配上口感彈牙嘅啫喱,口感十分有層次。最重要係食生蠔,又點可以少了白酒呢,白酒入口干身,好適合配搭生蠔,所以呢78蚊係好值得加鵝肝焦糖布甸,有啲人以為係甜品,其實係前菜,配搭我都問過餐廳嘅侍應,原來廚師特別精心調配了鹹味的布甸,以配合鵝肝的油香。香煎法國鴨胸配香橙燒汁,鴨胸肉汁豐富,配合香橙燒汁,清新而不油膩。最後食埋個

所以我諗都唔使諗,就加錢叫齊晒三個優惠

最後食埋個焗菠蘿酥皮撻配椰子雪糕,為今餐畫上一個完美嘅句號!

2020-07-08
Dinner
2020-03-06 5521 views
話說上回和舊同事朋友一起試過這間有格調的義大利小型扒房,無論是環境、食物質素和服務態度,整個體驗很不錯,再加上臨走前店員給了一張$50現金券,就速成了這一次再會的機會。約了上次的朋友,可惜她臨時有急事遲到了半小時,所以lunch時間變得比較緊迫。幸好上菜時間很有效率,同時食物質素依然保持水準。因為我念念不忘上次試過的慢煮西班牙黑毛豬鞍,所以這次encore了。前菜有兩個選擇,分別是煙三文魚薯餅沙律或義大利雜菜湯。因為我想喝熱烘烘的熱湯,所以選擇了後者。湯正常水準,豬鞍也沒有令我失望,一樣的肉質融化,有口感之餘又不失juicy。 配菜得紫薯蓉也是甜度十足!食完主菜有幸福的感覺!朋友則選擇了沙律作前菜,主菜挑選了香煎三文魚配鮮蜆湯。目測三文魚熟度剛好,外面全熟,裡面還有少少橙色,皮也煎得金黃色。朋友指肉質夠鮮嫩,皮也酥脆。蜆則一般,個頭不夠大隻,味道也不太鮮甜肥美。雖然這次沒有再發現金券,但我和朋友都覺得這家餐廳值得再訪喔。
,再加上臨走前店員給了一張$50現金券

配菜得紫薯蓉也是甜度十足!食完主菜有幸福的感覺!

朋友指肉質夠鮮嫩,皮也酥脆。
蜆則一般,個頭不夠大隻,味道也不太鮮甜肥美。

2020-01-20
$200 (Lunch)
Celebration
Chinese New Year
Dining Offer
Coupon
  • 慢煮西班牙黑毛豬鞍
💙 唔係咩特別日子,不過有時都想同🐼撐下枱腳☺️ 今次去到中環既Amici~💙 一入到去,店員就邀請我地用酒精消毒潔手液清潔,另外全部店員都有戴口罩👍🏼💙 Dinner set $438 per person,有齊哂前菜,湯,主菜,甜品,同飲品 😊💙 連一開場既麵包都好好食!左邊嗰款好脆口,我好喜歡❤️ 💙 前菜好驚喜!兩個都超好食!😍💚 牛油果油甘魚他他🥑,呢個好新鮮好好食!上面仲有魚子💗 另外炸魚皮係另一個點綴,加埋脆脆嘅口感真係好正👍🏼💚 炸意大利青瓜花釀肉腸水牛芝士,青瓜花入邊釀左肉腸同蝦肉,仲有芝士,再成條拎去炸👍🏼👍🏼💙 大蒜薯仔湯,夠滑~💙 主菜四揀一,我地揀左💚 香煎西班牙紅蝦配菠菜蝦肉雲吞,用龍蝦油煎,成碟都有香香的龍蝦味!上面仲灑上櫻花蝦🦐💚 煙燻白鴿配炸鵝肝車厘子砵酒汁🍒,擺碟好精緻☺️ 煙燻得好入味~💙西班牙油炸鬼 配蜜糖脆糖雪糕,一冷一熱的口感一流💙 Coffee or Tea

💙 連一開場既麵包都好好食!左邊嗰款好脆口,我好喜歡❤️

💙 前菜好驚喜!兩個都超好食!😍

💙 大蒜薯仔湯,夠滑~

💙 主菜四揀一,我地揀左

💙西班牙油炸鬼 配蜜糖脆糖雪糕,一冷一熱的口感一流

💙 Coffee or Tea
2020-02-16 1534 views
Amici 同女朋友難得得閒,去左中環搵間好西食一坐低先黎餐包, 整成香草芝士薄餅,配上黑醋橄欖油, 好特別呀!炸意大利青瓜花樣腸肉水牛芝士青瓜炸出嚟外脆內軟,用上天婦羅炸出外皮同入邊嘅完全非常之唔同,口感多重化栗子忌廉湯忌廉味非常之濃, 栗子清甜可口,忌廉湯飲落口唔會覺得好飽,這一定是我吃過的最好的栗子湯奶油之一。栗子香氣繞在嘴裡,湯的質地很滑。牛油果油金魚探他他油甘魚新鮮又好味,配上牛油果幾健康口感有十足煙燻白鴿陪咋鵝肝車厘子砵酒汁自家製葉制嘅白鴿,車厘子經過慢煮入口果然不同香煎西班牙紅蝦配菠菜蟹肉雲吞hurros我第一次吃Churros加雪糕。 Churros配上新鮮熱氣騰騰的奇妙經歷。與冰冷的冰淇淋搭配,完美的《冰與火》!整體高水準餐廳,女朋友都好滿意#foodie #hkblogger #foods #hkfood #hkfoodie #likeforlikes #like4likes #likeforfollow #likeforcomment #likeforlikeback #likeforcomments #instalike #followers #follower
Amici

炸意大利青瓜花樣腸肉水牛芝士

栗子忌廉湯

牛油果油金魚探他他
油甘魚新鮮又好味,配上牛油果幾健康口感有十足

煙燻白鴿陪咋鵝肝車厘子砵酒汁
自家製葉制嘅白鴿,車厘子經過慢煮入口果然不同

香煎西班牙紅蝦配菠菜蟹肉雲吞

hurros

整體高水準餐廳,女朋友都好滿意

#foodie #hkblogger #foods #hkfood #hkfoodie #likeforlikes #like4likes #likeforfollow #likeforcomment #likeforlikeback #likeforcomments #instalike #followers #followers #photooftheday #amwriting #blogging #newblogpost #instablogger #me #followme #comment💬 #like4me #smile #igers #hkig