2012-08-05 236 views
YO+ Frozen Yogurt 係一間開左一年多o既乳酪雪糕店,最先o係荃灣荃興徑食街已經結業o既高登炸雞舊舖位開業,不過開左唔夠幾個月就結業,搬到旺角中心(新之城)繼續營業之前荃灣分店唔係採用自助形式,無論唧乳酪或者加配料都係由店員負責,不過而家旺角中心(新之城)分店係自助形式,顧客可以從每日提供o既兩款唔同乳酪口味唧到紙杯,然後加上唔同o既配料,呢間乳酪雪糕店o既配料有大約25-30款早前o係網站用每張$18 o既價錢買左兩張乳酪雪糕 coupon,每張 coupon 可以當$40 用,本來我地係去荃灣店使用 coupon,不過收到網站通知乳酪雪糕店要由荃灣搬到旺角,我地只好更改使用地點呢間乳酪雪糕店o既賣點係原味選用北海道 3.6 牛乳製造,乳酪雪糕價錢係按重量計算,每 100g 只需$15我地當日黃昏黎到呢間乳酪雪糕店,見到隔離一間小食店後面與乳酪雪糕店後面係打通,店員有時又會走過隔離小食店,可能兩間店舖係屬於同一個老闆留意到店內有個用左好多盒北海道 3.6 牛乳砌成o既擺設雖然地方較細,不過都設有一張枱俾客人企o係度享用乳酪雪糕,唔駛拎住杯乳酪雪糕o係商場內週圍行當日有原
,呢間乳酪雪糕店o既配料有大約25-30款

留意到店內有個用左好多盒北海道 3.6 牛乳砌成o既擺設

當日有原味及香芋兩款味道供應,生果款式唔多選擇
我地一杯要左原味,配料有芒果同埋木糠,另一杯要左原味及香芋乳酪,配料有Oreo 及粟米片
原味都算香濃幼滑,可能因為用左北海道 3.6 牛乳製造
芒果香甜,不過o的乳酪雪糕比較易溶
我地兩杯乳酪雪糕加埋剛好$80,用左兩張 coupon 後唔駛補錢

今次呢個優惠都算抵食,每人只需$18就試到北海道 3.6 牛乳製o既原味乳酪雪糕
旺角新之城係學生蒲點,不過可能我地唔係學生,之前都未行過呢個商場
,雖然我地成日經過旺角地鐵站附近,不過若果唔係享用今次團購優惠都唔會特登上去呢個商場
YO+ Frozen Yogurt 雖然係場內唯一o既乳酪雪糕店,不過若果大家唔係刻意行呢個商場(仲要行到3樓)都唔會留意呢間舖頭,若果要做多o的生意真係要多加宣傳
2011-10-22
$18 (Other)
Group-buy
今日落雨,見出開旺角,諗住去新之城用團購 Coupon 試下乳酪,點知去到佢話團購暫停,要等兩星期先再可以用咁好啦用左正價 $15/ 100g 買少少食下,佢係自助形式,有原味同綠茶味,我試左原味同落左少少 crumbs,因為淨乳酪先食得出功架,可惜令人失望,乳酪只有甜味和奶味,見樓下話好易溶,係事實,唯一優點係滑,但其實正正好似食緊富豪雪糕咁 不過貴好多。見佢檯上放左 3.6牛奶做裝飾,係想話比人佢知佢o的乳酪用3.6牛奶整?可惜一o的都唔好味。乳酪,暫時還是喜歡 kiss n joy 。

點知去到佢話團購暫停,要等兩星期先再可以用

咁好啦用左正價 $15/ 100g 買少少食下,

因為淨乳酪先食得出功架,可惜令人失望,

乳酪只有甜味和奶味,見樓下話好易溶,係事實,

唯一優點係滑,但其實正正好似食緊富豪雪糕咁
不過貴好多。

可惜一o的都唔好味。

乳酪,暫時還是喜歡 kiss n joy 。
得個甜字o既"雪糕"
2012-04-06
2012-04-02 25 views
想起團購的限期就到了,剛好肚子又吃不飽,就決定今日來兌現,幸好這間不像之前那些團購日子還未到期就結業的YOGURT店,還在營業,今次到來,結果味道還是只有綠茶和原味,由於對上次記憶的味道很深刻,所以今次主要都是選擇綠茶味,用9:1比例來加YOGURT,本來打算剩下2蚊左右加TOPPINGS,但原來很重的,失了預算加了3蚊,主要是加了寒天,因為真的比較少見和很好嚼頭,今天的味道比上次的有點點不同,這次感覺較稀,乳酪的酸味也少了,沒上一次那麼好好吃了,但也不是不好吃,不過我還是想再試到其他的味道,希望下次可以遇到
綠茶:原味 9:1加寒天
Other Info. : 23蚊吃到這麼大杯的YOGURT,真的很便宜!,另外發現紙巾可以自己拿
2012-01-11
2011-12-10 25 views
十一月二十四日 (星期四)旺角中心和新之城是我中學喜歡逛的地方每次考試完結後,必定相約要好兼死黨Y小姐前來逛幾個圈以有限金錢買到最多的衣服是我倆每次到這裡的目的雖然已經長大了,我們都不時到這裡買衣服今日下班後,與老公仔到了這買冷帽,為南蘇之旅作最後準備買完冷帽後,經過到了這家乳酪店,為食的我食誘又起當日乳酪有兩款味道:原味與香芋我們都不太好香芋,所以點了原味原味乳酪是用了北海道3.6牛奶吃起來寧捨香濃幼滑唯乳酪較稀,溶化的速度比其他店的為快Topping方面,生果款式不太多其他的配料則不少我加了芒果/糯米糍/木糠以及大量Oreo粉芒果香甜,糯米糍口感十足,值得選擇因為旺中和新之城都是學生的蒲點,所以學生有減五元的優惠可惜我的年代還未有乳酪,我還是首推Crumbs & Kiss n Joy
十一月二十四日 (星期四)

旺角中心和新之城是我中學喜歡逛的地方
每次考試完結後,必定相約要好兼死黨Y小姐前來逛幾個圈
以有限金錢買到最多的衣服是我倆每次到這裡的目的
雖然已經長大了,我們都不時到這裡買衣服

今日下班後,與老公仔到了這買冷帽,為南蘇之旅作最後準備
買完冷帽後,經過到了這家乳酪店,為食的我食誘又起

當日乳酪有兩款味道:原味與香芋
我們都不太好香芋,所以點了原味
乳酪香滑,惜較稀
原味乳酪是用了北海道3.6牛奶
吃起來寧捨香濃幼滑
唯乳酪較稀,溶化的速度比其他店的為快
Topping部份是不錯的
Topping方面,生果款式不太多
其他的配料則不少
我加了芒果/糯米糍/木糠以及大量Oreo粉
芒果香甜,糯米糍口感十足,值得選擇

因為旺中和新之城都是學生的蒲點,所以學生有減五元的優惠
可惜我的年代還未有

乳酪,我還是首推Crumbs & Kiss n Joy
2011-11-24
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$40 (Last Night Supper)
2011-11-29 19 views
買了YAHOO團購優惠,以$20換$42的yogurt由於是自助式吱乳酪的,所以份量和外貌都比較難控制。但好在店員讓我邊吱邊磅,大約只吱了$22,其他都用來加topping。topping選擇不算多,還有些放在罐中,例如mochi,要讓店員拿才拿出一些。但mochi有多種味道,試了士多啤梨和原味,味道還不錯!就是太硬了,沒有軟綿綿的口感。而且細粒的綿花糖就太甜了,而芒果有些也酸。最後份量控制不好,還要多加$4 原味乳酪幾乎沒有味道……我喜歡比較酸的乳酪但店員態度很友善,沒有因為團購而黑口黑面,值得一讚!
買了YAHOO團購優惠,以$20換$42的yogurt

最後份量控制不好,還要多加$4

原味乳酪幾乎沒有味道……我喜歡比較酸的乳酪

但店員態度很友善,沒有因為團購而黑口黑面,值得一讚!
2011-11-26
TakeAway
$20 (Other)
2011-11-25 7 views
今日同阿妹出旺角買野,行經新之城就想起有買這裡的團購yogurt(20蚊=42蚊用),就上來兌換,這間好明顯是新開的,之前行過都沒有,入去拿個大杯就可以開始自己裝yogurt內裡只有2種味道,就是日式抹茶和原味(可能日日不同),我對日式抹茶不太愛好,就裝了7原味:3日式抹茶比例,裝起來比較輕身,很快溶的那種,因為怕過重,我都一邊磅一邊再裝,配料就要了藍莓、大條椰果、寒天和木糠,最後不用加錢快樂吃先吃原味,有奶味和酸味,5:5波很普通,藍莓幾大粒juice,椰果小甜煙韌好吃,寒天是比椰果更煙韌的口感,很特別也很罕見,再吃日式抹茶,有驚喜,吃到抹茶味和奶味之餘,還有一點乳酸味,感覺好獨特,獨特得來又真的很好吃,當下真想把全杯都只裝日式抹茶(又是沒有主動給試味......唉),雖然感覺很快溶,但其實留在商場吃很快就吃完,不會到最後剩一灘水,加上這裡的日式抹茶連我不愛好都覺得好吃,希望抹茶迷不要錯過最後就是我覺得佢真係比咗42蚊的份量我,唔似某D裝大半杯就過重,又話者幫你裝半杯然後要你自己加配料加夠數,呢下有分加

原味 6.5分,日式抹茶 8分

Other Info. : 通常買一杯yogurt都會給紙巾包著杯身,但這間沒有
2011-11-06
TakeAway
$20 (Tea)
原味 6.5分,日式抹茶 8分
  • 日式抹茶
2011-11-16 7 views
行行吓街發現有間Yogurt呀!!即刻吸引咗有香芋味,鍾意試新嘢嘅我緊係第一時間揀呢隻味啦Topping就要咗mochi同朱古力香芋味幾特別,我鍾意味道質感都ok,可惜眨吓眼就溶晒Topping麻麻,個mochi完全唔識形容喺Yogurt成行成市嘅旺角,要加強吸引力就要再下功夫了.
行行吓街發現有間Yogurt呀!!即刻吸引咗
有香芋味,鍾意試新嘢嘅我緊係第一時間揀呢隻味啦
Topping就要咗mochi同朱古力
香芋味幾特別,我鍾意
味道質感都ok,可惜眨吓眼就溶晒

Topping麻麻,個mochi完全唔識形容

喺Yogurt成行成市嘅旺角,要加強吸引力就要再下功夫了.
2011-11-10