2012-08-05 243 views
YO+ Frozen Yogurt 係一間開左一年多o既乳酪雪糕店,最先o係荃灣荃興徑食街已經結業o既高登炸雞舊舖位開業,不過開左唔夠幾個月就結業,搬到旺角中心(新之城)繼續營業之前荃灣分店唔係採用自助形式,無論唧乳酪或者加配料都係由店員負責,不過而家旺角中心(新之城)分店係自助形式,顧客可以從每日提供o既兩款唔同乳酪口味唧到紙杯,然後加上唔同o既配料,呢間乳酪雪糕店o既配料有大約25-30款早前o係網站用每張$18 o既價錢買左兩張乳酪雪糕 coupon,每張 coupon 可以當$40 用,本來我地係去荃灣店使用 coupon,不過收到網站通知乳酪雪糕店要由荃灣搬到旺角,我地只好更改使用地點呢間乳酪雪糕店o既賣點係原味選用北海道 3.6 牛乳製造,乳酪雪糕價錢係按重量計算,每 100g 只需$15我地當日黃昏黎到呢間乳酪雪糕店,見到隔離一間小食店後面與乳酪雪糕店後面係打通,店員有時又會走過隔離小食店,可能兩間店舖係屬於同一個老闆留意到店內有個用左好多盒北海道 3.6 牛乳砌成o既擺設雖然地方較細,不過都設有一張枱俾客人企o係度享用乳酪雪糕,唔駛拎住杯乳酪雪糕o係商場內週圍行當日有原
,呢間乳酪雪糕店o既配料有大約25-30款

留意到店內有個用左好多盒北海道 3.6 牛乳砌成o既擺設

當日有原味及香芋兩款味道供應,生果款式唔多選擇
我地一杯要左原味,配料有芒果同埋木糠,另一杯要左原味及香芋乳酪,配料有Oreo 及粟米片
原味都算香濃幼滑,可能因為用左北海道 3.6 牛乳製造
芒果香甜,不過o的乳酪雪糕比較易溶
我地兩杯乳酪雪糕加埋剛好$80,用左兩張 coupon 後唔駛補錢

今次呢個優惠都算抵食,每人只需$18就試到北海道 3.6 牛乳製o既原味乳酪雪糕
旺角新之城係學生蒲點,不過可能我地唔係學生,之前都未行過呢個商場
,雖然我地成日經過旺角地鐵站附近,不過若果唔係享用今次團購優惠都唔會特登上去呢個商場
YO+ Frozen Yogurt 雖然係場內唯一o既乳酪雪糕店,不過若果大家唔係刻意行呢個商場(仲要行到3樓)都唔會留意呢間舖頭,若果要做多o的生意真係要多加宣傳
2011-10-22
$18 (Other)
Dining Offer
Group-buy