燒肉ONE

Yakiniku One
2023-09-30 37 views
去SOGO買完野,口痕想食野,行嗰見到下午茶燒肉半價,忍唔住望左兩眼計起上嚟,一個餐都係幾十至百幾,以燒肉來計,都幾抵食,就入咗去好鍾意呢個醬料轉盤,平時喺超級市場見到好多唔同醬料,但買晒成支返去又驚中伏,趁呢個機會可以試勻唔同醬料,知道邊隻啱自己,呢度仲可以買添牛魔王燒肉套餐,有齊幾款唔同嘅牛,一次過試唔同嘢,跟餐可以揀蕎麥麵或者飯,唔同胃口都滿足到日本A4和牛三角肉,油脂分布平均,入口成口油香,而且好有牛肉味,同紫菜飯一齊食超級正,呢個非常出色!跟餐加錢有罐裝飲品,呢個白提子起泡酒好飲,微醺配燒肉好合適食完唔係好夠喉,叫多個牛舌,切得都夠薄,火候容易處理今餐仲有Häagen-Dazs雪糕,細細杯,一個甜甜的結尾最怕平時餐廳啲水嗰浸檸檬洗潔精味,但呢個水完全冇呢個問題,食完油膩嘢,飲多兩杯水中和返。整體來講,呢個下午茶真係好抵食,食咗咁多嘢每人都係百零蚊

跟餐加錢有罐裝飲品,呢個白提子起泡酒好飲,微醺配燒肉好合適

食完唔係好夠喉,叫多個牛舌,切得都夠薄,火候容易處理

今餐仲有Häagen-Dazs雪糕,細細杯,一個甜甜的結尾

整體來講,呢個下午茶真係好抵食,食咗咁多嘢每人都係百零蚊
話說有個weekend,一個人出左銅鑼灣,完全無idea食咩好。行到去世貿附近,見到呢間一人燒肉,大大隻字寫住下午茶半價!嘩!weekend 仲可以半價?! 會唔會太好啊?! 就沖左入去試下😬⭐️全日燒肉套餐12款⭐️下午茶再半價12款全日燒肉套餐,大部份都係牛嘅配搭,有啲餐都有豬肉嘅,唔食牛嘅朋友都叫有個選擇。只不過咁,冇理由唔食牛㗎嘛😅我就叫咗個F餐,牛胸腹+牛板腱+牛舌,拼枝豆,再要咗個紫菜飯❤️❤️講真,真係好好食,自己有個爐自己燒,都好多地方有。但呢度嘅肉,我覺得調味得比較好食,同埋都肉質唔錯,唔會話好薄😬。配埋個超多餸飯紫菜嘅紫菜飯,真係同啲燒肉好夾!我即刻就再encore左個牛舌!(因為都係半價,所以一啲都唔肉痛😂)。另外值得介紹嘅係,佢有個調味架,嗰轉盤上面有好多醬料,我就咁數都有八九個選擇,佢仲有一張介紹,俾你參考👍🏻。唔鍾意醬料嘅話,就咁灑鹽都好好食㗎👍🏻👍🏻。不過個抽氣就好似唔係好夠力,所以間鋪入邊都幾大味。但如果半價食到嘔都係百零蚊,大味少少都接受到啦😂。另一個覺得好加分嘅位係,一人燒肉真係好適合社恐人士🙈,一個人好自在咁喺度燒,完全自得其樂👍🏻👍🏻😍,真係好正!

⭐️全日燒肉套餐12款⭐️下午茶再半價

2023-09-21 614 views
燒肉一向都係香港人嘅至愛,無論係港式、韓式或日式燒肉都備受歡迎。今日就應友人邀約,嚟銅鑼灣東角道呢間「燒肉 ONE」食個 late lunch。我哋 2pm 後入座,店舖全日不設加一,而下午茶時段到訪,更可享全單半價優惠,非常抵食。餐廳主打一人燒肉,套餐選擇非常豐富,足足有成 12 款,客人可以因應自己嘅愛好及食量自行挑選!我哋揀咗個 E 澳洲安格斯肉眼 同  J  日本鹿兒島豚五花,每個 set 都會包日本新潟縣A+珍珠米飯/生菜、沙律/日本枝豆/麵豉湯 & 甜品。E:澳洲安格斯肉眼套餐 ($278/300g)  肉眼色澤透紅,油脂分佈平均,燒烤後肉質幼細腍滑,入口充滿濃郁牛味又多肉汁,滋味滿溢。J:日本鹿兒島豚五花燒肉套餐 ($168/ 200g)  豚五花肥瘦相間,肉質軟嫩,燒至金黃焦香,再點埋店家推介嘅焙煎蒜茸味燒肉汁食,美味指數 level up。另外仲點咗碟日本A4和牛三角肉 ($108/50g) 同 海鮮三皇 ($108),三角肉肉質很鬆化,而且「雪花」度甚高,只須略略一燒就已經有豐富油脂,入口即溶。海鮮三皇有扇貝,大虎蝦同甲羅燒,扇貝肥大肉厚、虎蝦爽彈味鮮,而甲羅燒就以
海鮮三皇有扇貝,大虎蝦同甲羅燒,扇貝肥大肉厚、虎蝦爽彈味鮮,而甲羅燒就以蟹膏、蟹肉為主調,蟹膏鮮味濃郁,加上絲絲蟹肉,絕對係必食之選。
跟餐有日本泡芙 ,咬下非常鬆軟又有蛋香;另外仲點咗 2 杯 Häagen-Dazs 雪糕,大滿足。
2023-09-19 95 views
食物冇乜問題,兩人叫咗兩個餐,再追加四款肉類都唔會飽,都埋單嘅時候先知道唔可以用八達通付費,但係貼出嚟嘅指示係可以用呢一個付款方式,店員話佢唔嚟裝我都冇辦法🤷🏻‍♀️我表示如果不能夠用呢種方法付款就應該有指示出來,然後店員不加理會。直至到碌完我張卡之後,就衝出門口鬧人,話自己已經唔出聲,點解你仲要鬧我,然後用蓋過你嘅聲線繼續鬧你,當正自己係啱晒。鬧到其他店員出嚟叫佢入返去,但都係圍內人,仲要問返我,佢點樣鬧你呀呀?我聽唔到啊都係啱啱先出嚟,如果你哋係冇八達通付費,標明出嚟或者同客人講聲就已經解決事情,唔需要等客人比完錢之後先沖出嚟鬧返人轉頭。錯在你哋指示唔清晰都仲要鬧人?道理何在?
同frd行街最鍾意行銅鑼灣,貪佢又方便食肆又多。行下行下肚餓之際又見到燒肉one。咁橋我同朋友都係食肉獸,所以就毫無猶豫疑問入咗去。餐廳入面空間寬敞,坐得舒服,適合同朋友or同事一齊食👍個餐牌有超多嘢食,除咗有超值×CP套餐之外,仲有海產同小食,望到都流口水🤤今次我同友人分別叫咗:澳洲安格斯肉眼套餐300g $351🥩澳洲安格斯肉眼燒烤之後嘅味道真係不得了,安格斯肉眼結實的肉質和均勻的脂肪分佈,可以燒烤時能夠保持肉質的嫩度和多汁度。而且燒烤能夠使肉眼表面形成一層美味的焦糖化外皮,同時保持肉眼內部的嫩肉😋😋😋我仲配咗個麵豉湯🥣、紫菜溫泉蛋飯🍚以及Hoegaarden生啤🍺。當紫菜溫泉蛋與熱騰騰的白飯混合在一起時,口感豐富且滿足感十足。而。Hoegaarden生啤具有柑橘、香草和香料的香氣,並且帶有微妙的酸度,口感輕盈,帶有微微的麥芽甜味和清新的氣泡,十分合適燒烤時飲用。必食之選~ 美國牛胸腹+西班牙豚五花 $101🥩美國牛胸腹經過燒烤後,牛胸腹會變得嫩滑多汁,並且具有濃郁的牛肉味道和脂肪的香甜。而西班牙豚五花,口感柔軟,肉質的順滑和豐潤感。將燒美國牛胸腹和西班牙豚五花搭配在一起,可以營造

餐廳入面空間寬敞,坐得舒服,適合同朋友or同事一齊食👍

今次我同友人分別叫咗:
澳洲安格斯肉眼套餐300g $351🥩

必食之選~ 美國牛胸腹+西班牙豚五花 $101🥩
美國牛胸腹經過燒烤後,牛胸腹會變得嫩滑多汁,並且具有濃郁的牛肉味道和脂肪的香甜。而西班牙豚五花,口感柔軟,肉質的順滑和豐潤感。將燒美國牛胸腹和西班牙豚五花搭配在一起,可以營造出豐富的口感和層次感。牛胸腹的濃郁牛肉味道和豚五花的豐富脂肪質地相互輝映,帶來了一種混合的肉香和甜味。

友人就配咗日本枝豆🫛、紫菜溫泉蛋飯🍚以及日本烏龍茶🍵。日本枝豆具有鮮嫩的質地和豐富的甜味,並帶有淡淡的鹽味。紫菜溫泉蛋飯的味道則是鮮美、濃郁且帶有海洋風味。而日本烏龍茶具有淡雅的茶香和微酸的口感,味道清爽柔和。

我哋仲叫個日本芝士年糕🫓 $28
口感通常是綿密、柔軟且略帶彈性。首先會感受到年糕的柔軟口感,隨後芝士的奶香味會彌漫開來,給予甜點更豐富的層次感。

最後就有焦糖餅味嘅coco berry 雪糕,🍨帶有濃郁的焦糖香氣和甜味,口感通常是柔軟且滑順的,每一口都能品嚐到焦糖的香甜,係焦糖愛好者嘅最愛。

2023-09-16 505 views
燒肉ONE提供下午四點至六點的半價優惠,這個優惠適用於每天的星期一至日。另外,他們還提供外賣套餐,讓您可以在家中享受美味的燒肉。燒肉ONE 提供了各種美味的燒肉套餐和單點菜品。我和朋友點了:1. 日本A4和牛三國肉套餐:這個套餐包括了高品質的日本A4和牛三國肉,這是非常優質和口感豐富的肉類。搭配著珍珠米飯,米飯質地綿密,帶有微甜的口感。此外,套餐還包括了沙律和日本泡芙,沙律提供了清新的口感,而日本泡芙則帶有濃郁的奶油香味。您還可以享用雪碧玻璃支裝汽水,這是一種清涼解渴的選擇。2. 日本鹿兒島豚五花燒肉套餐:這個套餐提供了日本鹿兒島豚五花燒肉,這種豬肉肥瘦相間,口感豐富。搭配著珍珠米飯,米飯質地綿密,口感頗佳。套餐還包括了日本芝豆和雪糕,日本芝豆提供了清脆的口感,而雪糕則是一種甜品選擇。您還可以享用無糖可樂玻璃支裝,這是一種無糖飲料,適合擁有健康飲食習慣的人士。除了套餐,您還單點了南美洲牛舌、美國牛頸背和美國牛小排。南美洲牛舌是一種經典的燒肉選擇,口感嫩滑。美國牛頸背則是一種肉質豐富的部位,擁有獨特的風味。美國牛小排則是一種嫩肉,適合喜愛較嫩口感的人士。

1. 日本A4和牛三國肉套餐:

2. 日本鹿兒島豚五花燒肉套餐:

2023-09-15
Type of Meal
Dinner
2023-09-04 63 views
今日同朋友黎到銅鑼灣食lunch,苦惱緊食咩菜之際,朋友提議食燒肉,由於早餐食太飽,去食燒肉放題又有啲唔抵,最後比我地搵到呢間東角附近的燒肉店,店內提供燒肉set,岩晒想食燒肉,但未必係放題既朋友。餐廳採用自動下單,坐低禁幾個掣就食得啦,非常之方便。另外水都係自助形式,食燒肉食到口渴都唔洗成日麻煩店員幫手加水,另外仲發現到餐廳用水係日本還原水,又幾特別。每張枱上面都提供左不同款式嘅醬料,任君選擇,有柚子醋、日式燒肉醬、鹽燒燒肉醬等等,岩晒不同口味既客人,非常細心!肉類方便都好新鮮,望落去紅肉脂肪分明,起晒花,好味道!另外仲配埋主食同前菜,可以比客人自己選擇!
2023-09-03 57 views
今日放工就趕去銅鑼灣食燒肉🤤去到之後,有位男仔職員帶我哋去坐,內裡有啲沙發座位,長檯,仲有四人檯,場地寬敞啲,亦都保持得好乾淨。👍🏼👍🏼坐低之後,我哋係檯上用手機掃個二維碼點餐,非常方便。桌上有唔少調味料,仲有本小冊子俾建議點樣食最好,好貼心。而且,玫瑰鹽同飲水機就喺門口,方便拎。😎😎我地叫咗啲日本和牛套餐,再加埋啲日本豬五花。服務好快,啲員工都細心提醒我哋唔洗太猛燒和牛。😁😁食物方面,和牛好香好滑,有濃郁牛味,油花閃閃發光。每片和牛都可以配唔同嘅醬汁,好味到唔得。而啲日本豬五花都燒得啱啱好,配白飯真係絕配。🐷🐷綜合睇,性價比超高。呢間燒肉店係一個唔錯嘅選擇!😳😳😳
今日放工就趕去銅鑼灣食燒肉🤤

綜合睇,性價比超高。呢間燒肉店係一個唔錯嘅選擇!😳😳😳
2023-08-17 114 views
之前經過世貿見到對面開咗間一人燒肉「燒肉ONE」奈何之前太多人排隊都冇機會試,今日放假就趁機早啲食晚飯啦😆套餐包括日本新潟A+珍珠米、沙律/枝豆,價錢只係$100++,以呢個價錢食到日本燒肉,非常抵食👍🏻每張枱上面都有各式各樣唔同嘅醬汁,可以根據自己嘅喜好去調味🧂我地嗌咗一個B餐:美國牛頸脊+ 美國牛小排個人最鍾意牛頸脊,佢嘅肉質雖然較為緊實,但肉味最濃,咬落去充滿肉汁。而牛小排脂肪較多,肉味亦都非常濃郁,肉質軟稔,入口會有一種油香嘅味道,配搭珍珠米入口啖啖肉真係超級滿足😍F餐:美國牛胸腹+美國牛板腱+南美洲牛舌牛胸腹脂肪相對比較多,只需輕輕一燒食得,充滿油份同肉汁,而牛板腱就最有咬口,牛舌爽脆一啲都唔韌,灑上黑椒更加惹味。散叫:日本鹿兒島豚五花、豬頸肉大大片嘅豚五花,肥瘦相間,燒到佢微微燶邊就最香口,啲油份迫晒出黎,食落一啲都唔會覺得肥膩。豬頸肉呈淡淡的粉紅色而且帶點脂肪,爽口彈牙,正👍🏻食完成餐飯都唔會成身油煙味,抽風系統果然做得好好👍🏻📍燒肉ONE (銅鑼灣)銅鑼灣東角道26號怡安大廈地下1-3號舖人均消費:$150-250食物:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐

我地嗌咗一個B餐:美國牛頸脊+ 美國牛小排

F餐:美國牛胸腹+美國牛板腱+南美洲牛舌

散叫:日本鹿兒島豚五花、豬頸肉

食完成餐飯都唔會成身油煙味,抽風系統果然做得好好👍🏻

📍燒肉ONE (銅鑼灣)
銅鑼灣東角道26號怡安大廈地下1-3號舖

人均消費:$150-250
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐
早排行街經過,見到個姐姐喺門口sell下午茶全單半價😱,本身都bookmark左呢間燒肉,見咁抵食就即管試吓🤣🐄美國牛頸脊+牛小排套餐($108/100g)作為皇牌之選👑 50幾蚊可以試哂2款肉都幾抵食🥰牛頸脊比較淋身,牛小排較多油花☺️枱上面有一大堆醬可以揀黎配肉食,試左焙煎蒜茸味燒肉汁同蜂蜜味燒肉汁🫶🏻前者會有啲蒜茸粒好特別🤣後者會有少少甜☺️🥩澳洲安格斯肉眼套餐 ($128/100g)有約6塊,啱啱放到係個爐度燒,燒起上黎都幾搶火,而且肉薄要小心燶😝🐖亞洲豬頸肉 ($38/50g)切得比較細條同幼,味道不過不失套餐配有白飯🍚/生菜🥬配肉,仲有一個前菜,可以揀沙律🥗或枝豆☺️整體而言,一分錢一分貨啦😀但想燒肉既話平平地可以一試😛

🐄美國牛頸脊+牛小排套餐($108/100g)

🥩澳洲安格斯肉眼套餐 ($128/100g)

🐖亞洲豬頸肉 ($38/50g)
切得比較細條同幼,味道不過不失

整體而言,一分錢一分貨啦😀但想燒肉既話平平地可以一試😛
2023-08-12 75 views
喺銅鑼灣睇完戲,行街見到地鋪有間燒肉ONE,好耐無食燒肉嘅我哋,緊係要試試。全日套餐都有12款,揀好就掃下枱上嘅用QR code 落單就得啦。醬汁方面都有好多選擇,滿足曬唔同口味嘅朋友,仲好貼心有餐牌介紹唔同味道架!我哋兩個叫咗一份G餐 安格斯肉眼套餐 300g  同多國口味嘅E餐 西班牙🇪🇸豚五花+亞洲豬豚肉同日本🇯🇵新瀉雞爽肉套餐 300g。✨澳洲安格斯肉眼套餐牛肉肉味濃厚,入口融化之外,油脂分佈比例豐富,而且切割嘅厚度啱啱好,肉質軟嫩多汁。✨ 西班牙🇪🇸豚五花+亞洲豬頸肉同日本🇯🇵新瀉雞爽肉套餐豚肉多汁鮮嫩,口感柔軟,而雞肉爽口彈牙,肉味濃郁,燒到脆脆哋咁食,包埋生菜一齊食,好正呀~套餐仲可以選擇日本枝豆、沙律或者泡芙,再加飯或生菜,亦都可以因應需要選擇米飯嘅份量,留返位置繼續燒肉🤤如果套餐都未食飽,仲可以另外單點食物!食肉獸就啱曬啦~下午茶時段仲要做緊全單半價優惠,兩個人食都唔使 $300呀🤭
澳洲安格斯肉眼套餐
澳洲安格斯肉眼套餐
西班牙豚五花+亞洲豬頸肉同日本新瀉雞爽肉套餐
生菜
2023-08-09 51 views
又嚟介紹特色燒肉喇🍖!見呢排越來越多人鍾意選擇一人燒肉😋,今次想同大家介紹一間位於銅鑼灣嘅一人燒肉店😎。呢間燒肉店除咗位置好方便之外,另外佢嘅價錢都好吸引㗎🤑,喺下午茶時段仲要可以半價食燒肉添🧡。想知我嗰日食咗咩嘅,就一定要繼續睇落去啦~食物方面☝🏻西班牙豚五花+亞洲豬頸肉+日本新瀉雞爽肉套餐(300g)($148)首先就想同大家介紹吓當日食嘅套餐🤩,基本上我見到新瀉雞肉就會好想試下🐓。我自己覺得口感上真係好唔同㗎😎,真係會比一般雞肉爽好多🤪。除咗可以試日本雞肉,套餐仲包括埋西班牙五花肉添🇪🇸。每塊肉都放得好工整,唔會好散👍。套餐仲會包括埋沙律同埋日本米飯🍚,整體份量我都幾滿意㗎🥰。#美國牛胸腹($38)之後就係時候介紹吓單點嘅燒肉🥩。我嗰日就叫咗兩份牛胸腹😗,我咁鍾意食嘅原因係因為胸腹嘅油花分布均勻😋,用來做燒肉真係啱晒😬。食落嘅肉質都非常之結實,而且帶有牛嘅油脂香味,真係可以encore再encore👾。#美國牛小排($58)至於第二個我好鍾意食嘅牛部位就係牛小排啦🤤,牛小排喺燒肉來講都係一個好熱門嘅選擇🫶🏻。我自己覺得牛小排燒過之後嘅口感非常軟嫩,而且肉質鮮美❤️,絕對係啱晒鍾意啖
又嚟介紹特色燒肉喇🍖!

食物方面☝🏻

#美國牛胸腹($38)

#美國牛小排($58)
至於第二個我好鍾意食嘅牛部位就係牛小排啦🤤,牛小排喺燒肉來講都係一個好熱門嘅選擇🫶🏻。我自己覺得牛小排燒過之後嘅口感非常軟嫩,而且肉質鮮美❤️,絕對係啱晒鍾意啖啖肉嘅人~

#南美洲牛舌($58)
至於牛舌,我覺得都係唔可以錯過㗎😍。牛舌主打嘅口感係爽脆😬,所以追求嘅口感都好唔一樣㗎😚。我自己都幾鍾意餐廳嘅牛舌,冇諗過燒過之後嘅牛味都係咁濃郁😋,而且餐廳處理牛舌都處理得好乾淨,唔會有餘下嘅脷苔及筋膜,破壞當中嘅口感🫡。

👉🏻如果大家鍾意有唔同調味嘅話,餐廳亦都放咗好多款唔同口味嘅燒肉醬汁😎。仲加插咗好多說明喺入邊㗎,等你喺食唔同部位燒肉嘅時候點唔同嘅醬汁🤤。另外餐廳嘅飲用水都大有來頭㗎☺️,聽講日本還原水係會越飲越健康😳,都鼓勵到大家飲多啲水💧!

評分以🌕表示(滿分為5)
賣相:🌕🌕🌕🌕🌑
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
2023-08-06 54 views
店名: 燒肉ONE 地址: 銅鑼灣東角道26號怡安大廈地下1-3號舖銅鑼灣站D4出口,行2分鐘環境: 4/5價錢: 4.5/5味道: 4.5/5銅鑼灣一向食lunch都唔平,但今次發掘到一間係sogo後面嘅燒肉店,lunch set十分之抵😆幾十蚊就食到一個有飯有前菜嘅燒肉套餐😗而且肉質都好高,最特別係佢哋醬汁嘅選擇有成十幾款,總有一款啱大家心水🤤Lunch set C❤️❤️❤️❤️❤️$126C餐包左美國牛胸腹,西班豚五花,南美洲牛舌,日本新潟雞爽肉 一共200g,仲轉左要紫菜溫泉蛋飯,飯量可以自己選擇,最多可以叫到300g,咁就唔會怕唔夠食啦🙈 牛胸腹同牛舌十分有牛香,輕輕一燒,油脂已經出哂黎,五花亦肥瘦適中😝我地仲半價加購左澳洲M8和牛嫩牛胸腹 50g,同樣有牛味,肉質亦十分嫩滑🤩亞洲豬頸肉❤️❤️❤️❤️$38豬頸肉唔太肥,燒完肉質爽口🥳美國牛頸背❤️❤️❤️❤️❤️$58牛頸背有肉味,亦比較有咬口,啱哂啲鍾意牛味嘅人士😋日本A4和牛三角肉❤️❤️❤️❤️❤️$108估唔到仲有日本和牛可以叫,食落入口即化,和牛嘅水準😍日本紫蕃薯仔(6件)❤️❤️❤️❤️❤️$28竟然有紫蕃薯仔,輕輕一烤,外脆,入面嘅紫薯味出哂黎,好甜啊🥰
店名: 燒肉ONE

地址: 銅鑼灣東角道26號怡安大廈地下1-3號舖
銅鑼灣站D4出口,行2分鐘

環境: 4/5
價錢: 4.5/5
味道: 4.5/5

Lunch set C❤️❤️❤️❤️❤️

亞洲豬頸肉❤️❤️❤️❤️
豬頸肉唔太肥,燒完肉質爽口🥳

美國牛頸背❤️❤️❤️❤️❤️
牛頸背有肉味,亦比較有咬口,啱哂啲鍾意牛味嘅人士😋

日本A4和牛三角肉❤️❤️❤️❤️❤️
估唔到仲有日本和牛可以叫,食落入口即化,和牛嘅水準😍

日本紫蕃薯仔(6件)❤️❤️❤️❤️❤️

燒新鮮菠蘿 (4件)❤️❤️❤️❤️❤️
菠蘿🍍同樣新鮮,少少焦香味加上菠蘿嘅甜味,十分之鮮甜😌

溫泉蛋紫菜飯200g❤️❤️❤️❤️❤️
燒肉點上燒肉汁,加上呢個配搭,諗到就正😎

Hoegaadrden 支裝啤酒蜜桃味❤️❤️❤️❤️
蜜桃味🍑淡淡地,唔會太甜,配燒肉一流

無糖可樂支裝汽水Coke Zero❤️❤️❤️❤️❤️
支裝可樂零舍好飲,凍冰冰,配搭上燒肉好正☺️
2023-08-03 60 views
今日同男朋友去行銅鑼灣,行到攰就入咗東角條街嗰邊食嘢估唔到又搵到間抵食餐廳!環境方面都好舒服唔會太迫,或者太多人大家都好安靜咁食嘢🤣仲有凳俾你擺嘢嘢食方面,今次叫咗個牛胸腹SET 70幾蚊已經有埋嘢飲同沙律唔夠嘅,仲可以加多$6要個雪糕!佢啲雪糕係幾coco berry, 幾好食我同男朋友都一人叫咗一個🍨我哋一人叫咗100g 牛+ 200g 飯已經好飽點知佢仲喺優惠期內,送埋三塊和牛俾我哋下次會去再試吓其他人套餐🤩
今日同男朋友去行銅鑼灣,
行到攰就入咗東角條街嗰邊食嘢
估唔到又搵到間抵食餐廳!

環境方面都好舒服
唔會太迫,或者太多人
大家都好安靜咁食嘢🤣
仲有凳俾你擺嘢

嘢食方面,今次叫咗個牛胸腹SET
70幾蚊已經有埋嘢飲同沙律
唔夠嘅,仲可以加多$6要個雪糕!
佢啲雪糕係幾coco berry, 幾好食
我同男朋友都一人叫咗一個🍨

我哋一人叫咗100g 牛+ 200g 飯已經好飽
點知佢仲喺優惠期內,送埋三塊和牛俾我哋

下次會去再試吓其他人套餐🤩

2023-07-15 105 views
今次依一間燒肉店舖嘅位置非常好,就喺地鐵站隔離,夠晒方便。店內環境都幾闊落,入邊啲嘢好整齊乾淨,醬料都非常之齊全,亦有水提供燒肉嘅爐係可以自己較,乾乾淨淨,火力好足今次我揀咗一個A4嘅牛set,但我覺得佢無論喺咪send定係味道都超A4嘅標準好驚喜講真嗰句,去得食燒肉,其實我都唔預佢啲海鮮有幾咁高級,但係依度啲海鮮食落去都唔會有冰鮮味,咩都正正常常個set仲有飯同埋甜品。飯就係紫菜加溫泉蛋飯。撈埋一齊夾一夾燒肉落去真係勁正,輕輕鬆鬆就可以食晒一碗店員嘅服務態度好良好,好友善,主動幫手。唔知係咪因為我今次中午嘅時候去食坐開咗人流最多嘅時間,所以佢完全冇限制用餐時間,我可以舒舒服服咁食。正我一定會再次幫襯
今次依一間燒肉店舖嘅位置非常好,就喺地鐵站隔離,夠晒方便。
店內環境都幾闊落,入邊啲嘢好整齊乾淨,
醬料都非常之齊全,亦有水提供

燒肉嘅爐係可以自己較,乾乾淨淨,火力好足

好驚喜

我一定會再次幫襯