The Place

Terms & Details:
Restaurant: The Place
Info:

2023-11-26 1312 views
The Place 旺角康得思酒店位於朗豪坊幾方便同易預約的酒店自助餐,呢排仲有預約優惠算係幾抵食。 冷盤區:煙肉薯仔沙律、泰式牛肉沙律、豆腐、泡菜、海苔鮑魚、枝豆、中華沙律及螺肉。凍海鮮區:龍蝦、長腳蟹、青口及蝦兩款,而要排隊向職員索取,還好不是太多人排隊,當中長腳蟹最為出色,一份半隻,解凍做得好好,有蟹肉鮮甜又食唔到雪味,食過幾間五星酒店自助餐,佢長腳蟹質素算係個人覺得數一數二,其他凍海鮮正常無特別。 生蠔區:兩款生蠔🦪分別是美國蠔及法國蠔,每人每款可取兩隻。美國蠔海水味較重較腥,法國蠔較甜,人龍非常長,取左一次無動力取。 刺身壽司區:刺身有三文魚、吞拿魚、鯛魚、希靈魚、八爪魚、阿根廷紅蝦、馬刀貝、北寄貝。壽司另有玉子、醋青魚及腐皮。 鐵板區:燒魷魚、燒牛舌、燒肉眼、燒雞翼及翠玉瓜。魷魚無味,牛舌唔好食,肉眼過熟,個人建議呢區可以 skip。 熱葷區燒牛肉、蒸鮑魚、蒸蝦、蒸帶子粉絲、鵝肝多士、釀蟹蓋、吉烈蝦、煮海鮮、煮肉、各式粉麵、丸類魚腐。燒牛肉有牛味但有點靱。鵝肝多士調味很好先用黑椒鹽煮配脆多士,排隊很快容易取。釀蟹蓋薯蓉幾好食。蒸鮑魚唔錯。 飲品區:
The Place 旺角康得思酒店

冷盤區:

凍海鮮區:

生蠔區:

刺身壽司區:

鐵板區:

熱葷區

飲品區:
各或汽水、茶、咖啡、果汁、紅酒白酒任飲。

甜品及雪糕區:
榴連泡芙、葡撻、鮮草、芒果西米布甸、芝麻糕、玄米茶咸蛋黃撻、焙茶奶凍、桃膠雙皮奶、芒果牛奶朱古力、海鹽荔枝乳酪啫喱、熱情果香蕉慕絲蛋糕、馬卡龍、開心果士多啤梨蛋糕、楊枝甘露、芒果布甸、咸蛋雞蛋仔及movenpick雪糕。
2023-11-21 1103 views
價錢貴唔值得食物,質量一般 所謂嘅鵝肝特登慢慢慢煮搞到所有食客有排等之後$1鵝肝仲要一開二食物質素非常一般環境一般咁多人食純粹係因為地理位置好真係唔建議再去 完全唔值得廚師,態度還可以
2023-11-20 1410 views
平日好少食自助午餐,今次有優惠就試吓!個場都幾大,估唔到差唔多坐滿哂,我地坐嘅位置,枱與枱之間唔算闊落,如果以午餐自助餐來講,都算多選擇。食物種類:有刺身(好新鮮,三文魚肥美,唔會切到薄一薄),生蠔,蝦,青口,螺⋯ ⋯等等。最難食係青口,第一件啲未好怪似變壞,第二件好啲,但都覺得難食。雖然有熱盤,但我就好少食,留肚食甜品,甜品選擇也多,當然唔少得要食雪糕。仲有要提一提佢地有個湯好好飲,😅唔記得咩湯,有雪梨,夠滋潤。好惜太飽,冇辦法飲第二碗😅😆
食物種類:有刺身(好新鮮,三文魚肥美,唔會切到薄一薄),生蠔,蝦,青口,螺⋯ ⋯等等。最難食係青口,第一件啲未好怪似變壞,第二件好啲,但都覺得難食。雖然有熱盤,但我就好少食,留肚食甜品甜品選擇也多
2023-11-20
Lunch
2023-11-15 1054 views
今次揀呢度食自助午餐,係為咗慶祝我親愛嘅媽媽生日,難得可以去一個環境舒服,樓底高嘅自助午餐🍱黎慶祝,家人十分滿意,酒店中幫忙訂生日蛋糕(優惠價)🎂👍🏼👍🏼👍🏼雖然當中訂位過程有啲小插曲,但係最後都圓滿完成,都好多謝經理姐姐的幫手,但係下次訂位時真係要留意多啲唔同嘅優惠😅😅唔講咁多留意以下嘅相片有好多好好味嘅食物,生蠔任食🦪,熱食🥘🍲🍜好好味,好多飲品任君選擇🥂🍷🧃🥤☕️,整體我最滿意係佢嘅甜品🧁🍰🍨
今次揀呢度食自助午餐,係為咗慶祝我親愛嘅媽媽生日
,難得可以去一個環境舒服
,樓底高嘅自助午餐🍱黎慶祝,家人十分滿意
,酒店中幫忙訂生日蛋糕(優惠價)🎂👍🏼👍🏼👍🏼

好靚的酒店蛋糕
2023-11-04
$410 (Lunch)
Birthday
Dining Offer
Coupon
2023-11-11 893 views
用餐日期:2023/11/10可用餐時段:6:30-8:00/8:00-9:15/9:15-10:30,1小時30分鐘 /1小時15分鐘用餐費用(每人):$138net餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服 服務:服務員服務有禮貌態度好 收碟及時 食物及時refill 沙律菜乳酪穀物麵包熱食冷食水果飲品都如以往的選擇多味道好但變化不大 這次增加了羊奶芝士+凍麥皮1: 羊奶芝士:羊奶芝士在酒店自助早餐中極少見 這羊奶芝士對好羊人士是一大喜訊 因羊味十足 質感軟滑 和酸種麵包很配 推薦 2: 凍麥皮:凍麥皮在酒店自助早餐中很少見 這款加了檸檬 口感清新 味道比純麥皮好味 推薦 但因是放在特飲區 容量很細杯 如可做成大盤裝放在乳酪穀物區給食客做西式早餐冷食之一更好 總結:這家的環境舒適 服務好 早餐比較適合喜歡西式早餐的客人 因這家的西式早餐選擇很多也味道好 現OpenRice有138net早餐價後價錢合理 食物不論沙津菜麵包乳酪穀物的選擇都多而且味道好 特別推薦沙律菜 煙三文魚Egg Benedict 羊奶芝士 布里芝士 凍麥皮 酸種麵包 日式醃魚 咖啡 熱菜如可多些素食
用餐日期:2023/11/10
用餐費用(每人):$138net
餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服

總結:這家的環境舒適 服務好 早餐比較適合喜歡西式早餐的客人 因這家的西式早餐選擇很多也味道好 現OpenRice有138net早餐價後價錢合理 食物不論沙津菜麵包乳酪穀物的選擇都多而且味道好 特別推薦沙律菜 煙三文魚Egg Benedict 羊奶芝士 布里芝士 凍麥皮 酸種麵包 日式醃魚 咖啡 熱菜如可多些素食和魚類選擇更好
缺點:這家餐廳近門口特飲區飲品是在櫃中不能自取但長時間沒服務員在 對客人造成不便 希望酒店有所改善 另這家早餐熱食較少素食魚類選擇 對喜歡多菜少肉的人來說熱食選擇不多 也因分了3時段 每段只有1個多小時 客人進食會有點壓迫感覺不舒服 如可像其他酒店早餐自助餐只有一個時段3-4小時自由進食更好
這家早餐整體來說是推薦的 但要注意用餐時間限制。
2023-11-10
$138 (Breakfast)
2023-11-09 721 views
麵包蟹今次比上次食的時候遜色了,我食了3隻,有2隻是水狀的,之後就沒有興趣再添食,由於第一次10月18日去食的時候'感覺好好味,所以,今次係encore,結果有少少令到我失望😅
2023-11-02
Birthday
2023-11-02 1175 views
服務好好,收碟快速,服務員亦都好有禮貌。lunch buffet 有生蠔,即開即洗,每人每次可以拎3隻,凍海鮮有螺,青口,蝦,龍蝦鉗,設有刺身同即扼壽司。熱食方面,質素亦都可以,款式唔算多。雪糕係movenpick,甜品當日有榴槤泡芙同榴槤拿破崙,飲品亦有汽水,咖啡機,果汁等任飲。上官網訂位lunch buffet,成日連加一都係$313蚊,所以閒日都幾爆場美中不足,個日場內有幾隻烏蠅,拎完甜品未食已經比烏蠅食左先。
2023-11-02 846 views
用餐日期:2023/10/26可用餐時段:6:30-8:00/8:00-9:15/9:15-10:30,1小時30分鐘 /1小時15分鐘用餐費用(每人):$138net餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服 服務:服務員服務有禮貌態度好 收碟及時 食物及時refill 沙律吧:這家的酒店沙津吧菜新鮮配料選擇多 味道好 有黑醋乳酪:乳酪樽裝有3種味道 也有益力多飲品 另有我喜愛的新鮮純乳酪 希臘式純乳酪選擇 這是早餐自助餐中較少見的 值得推薦 穀物:有6款穀物 4款果乾 10款生果果醬瓜子等 2款牛奶 1款豆奶 有植物奶對不能飲用牛奶人士很大幫助 麵包:有大約20款 更有酸種麵包 這是很少酒店早餐上會提供的 另提供牛油 2果醬 朱古力醬 花生醬 有3款火腿片 3款芝士 芝士選擇有軟芝士很難得 值得推薦 熱食:有大約18款 都是多數西式 少量中式印式 另有麵檔蛋檔 蛋檔有提供Egg Benedict 這是酒店自助早餐中很少見 推薦煙三文魚Egg Benedict 好味健康有益 熱食如有多些素食或魚選擇更好冷食:日式豆腐 醃魚 冷麵 4款前菜 豆腐醃魚前菜都味道好 冷麵
用餐日期:2023/10/26
用餐費用(每人):$138net
餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服
沙律吧:這家的酒店沙津吧菜新鮮配料選擇多 味道好 有黑醋
冷食:日式豆腐 醃魚 冷麵 4款前菜 豆腐醃魚前菜都味道好 冷麵味道一般
水果:有4款,味道正常鮮甜
飲品:有果汁 沙冰 茶 咖啡 咖啡味道好 咖啡豆更有不同烘焙程度選擇 值得推薦

總結:這家的環境舒適 服務好 早餐比較適合喜歡西式早餐的客人 因這家的西式早餐選擇很多也味道好 現OpenRice有138net早餐價後價錢合理 食物不論沙津菜熱食冷食麵包乳酪穀物的選擇都多而且味道好 特別推薦沙律菜 煙三文魚Egg Benedict 酸種麵包 軟芝士 日式醃魚 咖啡 熱菜如可多些素食和魚類選擇更好
缺點:這家早餐分了3時段 每段只有1個多小時 客人進食會有點壓迫感覺不舒服 如可像其他酒店早餐自助餐只有一個時段3-4小時自由進食更好
這家早餐整體來說是推薦的 但要注意用餐時間限制。
2023-10-26
$138 (Breakfast)
2023-10-23 10889 views
門口位凍櫃有螺,蝦,蟹腳,龍蝦,麵包蟹蟹腳,龍蝦好鮮甜,麵包蟹(蟹膏少左d)生蠔有2款每人每次(每款2隻)每次都好受歡迎(排長龍)好新鮮龍蝦大隻烤牛肉牛肉好多肉汁(好滑)羊扒唔(蘇)鲜嫩最愛鵝肝配多士鹅肝都多人排隊入口即溶(唔蘇)好好味門口位甜品位尾段~多人排隊今次有2款榴槤甜品榴槤泡芺外表鬆軟(入面d榴槤慕絲,好幼滑好香)榴槤拿破倫好重榴槤香味,酥皮好香脆雪梨(內裡陳皮配慕絲蛋糕)好清新綠色蛋糕(開心果芝士蛋糕)好香開心果味朱古力蛋糕+朱古力慕絲杯最後~酒店安排小蛋糕俾客人慶祝(訂位要預訂~小蛋糕free)大蛋糕就要加錢預訂貼心位~小孩位有BB椅,枱面有膠杯,膠餐具,有填色餐枱纸(俾小孩填色),顏色問店員取整潔~收已用餐碟(快手)水吧位(好多飲品選擇)成人$798出示openrice版面 有20%折扣優惠另加10%服務費小孩兩歲免費熟食類~多選擇(小朋友最愛~蒸魚柳)
門口位凍櫃
有螺,蝦,蟹腳,龍蝦,麵包蟹
海鮮

蟹腳,龍蝦好鮮甜,麵包蟹(蟹膏少左d)

麵包蟹,蟹腳,龍蝦

生蠔有2款
每人每次(每款2隻)
每次都好受歡迎(排長龍)
好新鮮

兩款生蠔

龍蝦大隻

烤牛肉

牛肉好多肉汁(好滑)

羊扒唔(蘇)鲜嫩

門口位甜品
尾段~多人排隊
今次有2款榴槤甜品
榴槤泡芺
外表鬆軟(入面d榴槤慕絲,好幼滑好香)

榴槤拿破倫
好重榴槤香味,酥皮好香脆

雪梨(內裡陳皮配慕絲蛋糕)好清新
綠色蛋糕(開心果芝士蛋糕)好香開心果味

朱古力蛋糕+朱古力慕絲杯

最後~酒店安排小蛋糕俾客人慶祝
(訂位要預訂~小蛋糕free)
大蛋糕就要加錢預訂

週年小蛋糕(附上寫名祝福朱古力牌)

整潔~收已用餐碟(快手)
水吧位(好多飲品選擇)

成人$798
出示openrice版面 有20%折扣優惠

另加10%服務費
小孩兩歲免費

熟食類~多選擇(小朋友最愛~蒸魚柳)

2023-10-22
Anniversary
海鮮
麵包蟹,蟹腳,龍蝦
兩款生蠔
鵝肝多士
甜品
週年小蛋糕(附上寫名祝福朱古力牌)
  • 生蠔
剛剛有人問我,你天天减肥有没有瘦?真是搞笑,你还天天上班呢,那你有没有存款?!💕🥰原價$368喺OpenRice訂位,可以七五折,折後大人人均$313/位。食材新鮮,豐富,質素高!不會踩雷!
剛剛有人問我,你天天减肥有没有瘦?
真是搞笑,
你还天天上班呢,那你有没有存款?!💕

食材新鮮,豐富,質素高!不會踩雷!
2023-09-18 2280 views
好正 當初揀咗呢個自助餐最主要嘅原因係因為佢有任食嘅生蠔🦪而佢都冇令到我失望 我應該食咗5-6轉😂😂😂(生蠔)整體個環境都非常之好生蠔都幾好食既 每次一人都係可以攞到三隻😂基本上我係衝住佢個生蠔🦪黎的 至於甜品呢就不過不失啦😂😂 啲嘢都算係比較細件可以一啖食晒的個拿破崙幾好食的仲會有啲白酒同紅酒俾你飲至於壽司嗰個section,就唔算係好多選擇而壽司嘅質素都不過不失啦反而熟食會有啲驚喜我覺得整體嚟講都算係不錯,我會推介人哋再去的🤤🤤🤤🍝🍝🍝

整體個環境都非常之好
生蠔都幾好食既 每次一人都係可以攞到三隻😂
基本上我係衝住佢個生蠔🦪黎的

個拿破崙幾好食的

仲會有啲白酒同紅酒俾你飲
至於壽司嗰個section,就唔算係好多選擇
壽司嘅質素都不過不失啦
反而熟食會有啲驚喜
我覺得整體嚟講都算係不錯,我會推介人哋再去的🤤🤤🤤🍝🍝🍝
2023-09-17 1997 views
康得思酒店自助晚餐真係唔錯👍🏻,算多野食,最特別有鵝肝,紅白酒啤酒任飲。有時有特價星期一至四真係抵食,平均$400多一個人,真係超值。海鮮冷盤沙律都好多款,蠔,龍蝦,長腳蟹,麵包蟹。熱盤方面有鐵板燒,炸蝦,燘牛腩,羊架,咖哩等多國熱食。壽司bar有人serve,要咩同佢講,有即包手卷,最正有手指咁粗嘅生蝦,呢個想食真係要早攞,食到後面想再食就無哂,反而鵝肝唔使咁早排隊,後期少人啲,都排好耐,因為即整。康得思甜品唔算多,無咩蛋糕,雪糕係movenpick ,全部有人夾俾你,我覺得焦糖燉蛋同開心果芝士蛋糕係幾好食。

2023-09-11 1503 views
好耐冇食下午茶自助餐!去到先知改咗半自助餐形式!即係沙律、湯任食每人一個海鮮頭盤揀一個主菜食好D又要加$甜品只限三細件加一盒雪糕我唔食雪糕變咗多三件甜品飲品又要加$半自助餐基本價$168左加右加加埋一其實都二百幾一位但食物選擇不多!主菜味道好一般下次唔會去
每人一個海鮮頭盤
下次唔會去

兩款海鮮頭盤
海鮮意粉
2023-08-20 11522 views
公司20人去酒店食自助餐,現在有75折而且有任飲,好正!一入門口見到右邊甜品,左邊凍海鮮和生蠔!生蠔有2款分別法國和美國味道鮮甜比較細隻,每次可以取4件另一喜歡就是麵包蟹和龍蝦麵包蟹的蟹膏好濃好正,龍蝦比較普長腳蟹出奇鮮甜,肉質不錯!刺身好豐富,比較少見是阿根廷蝦,超紅又大隻,肉質爽甜彈牙!有煎鵝肝,忘了影相,非常甘香最多人排隊食物!天婦羅好香脆,蝦肉好大隻爽口,正!釀蟹蓋比較普通,釀蔬菜和薯蓉陳皮蒸鮑魚,德國咸豬手,炒蝦,熟食款式都很多,而且都是貴價,酒店材料品質好好!蒜蓉蒜篇貝超好味食物種類很多,而且水準很高,值回票價!甜品櫃好多選擇,而且有movenpick雪糕芝士雞蛋仔,樣樣都好食!難得見到(貓山王)榴槤拿破崙,榴槤果肉味道很濃,非常吸引。任飲有即磨咖啡,檸茶,奶茶,橙汁,芒果汁,汽水,紅酒,白酒,啤酒,自己去取。
公司20人去酒店食自助餐,現在有75折而且有任飲,好正!
一入門口見到右邊甜品,左邊凍海鮮和生蠔!

生蠔有2款分別法國和美國
味道鮮甜比較細隻,每次可以取4件

另一喜歡就是麵包蟹和龍蝦

麵包蟹的蟹膏好濃好正,龍蝦比較普長腳蟹出奇鮮甜,肉質不錯!

刺身好豐富,比較少見是阿根廷蝦,超紅又大隻,肉質爽甜彈牙!

有煎鵝肝,忘了影相,非常甘香最多人排隊食物!

天婦羅好香脆,蝦肉好大隻爽口,正!
釀蟹蓋比較普通,釀蔬菜和薯蓉

蒜蓉蒜篇貝超好味

食物種類很多,而且水準很高,值回票價!

甜品櫃好多選擇,而且有movenpick雪糕
芝士雞蛋仔,樣樣都好食!

難得見到(貓山王)榴槤拿破崙,榴槤果肉味道很濃,非常吸引。

2023-08-18
Dinner
2023-08-09 3460 views
好耐冇嚟過the place食自助餐上一次嚟 已經隔咗一段時間估唔到今次嚟到 俾到好多驚喜我✨✨經過旺角朗豪坊4樓條橋就可以過到去the place地理位置相當方便!我喺平日嘅夜晚嚟食 可以由6:30pm食到9:45pm絕對夠時間俾我慢慢食🕑🕖我仲喺open rice訂座 有七五折優惠👍🏽首先一入到嚟就見到海鮮區呢度有兩款即開生蠔 🦪 都好鮮甜海鮮有長腳蟹、龍蝦、青口、麵包蟹、東風螺等等個人最鍾意長腳蟹 好fresh 有足夠嘅海水味之後呢個燒烤嘅區域多咗好多選擇🔥🔥牛舌同埋肉眼扒都好唔錯師傅煎完 我即刻攞返埋位食 熱辣辣真心正👄!!鵝肝!!我記得上一次嚟冇鵝肝 所以都冇expect今次會有點知而家有返鵝肝之外 仲要係師傅即刻煎 配上吸油嘅多士🍞鵝肝入口即溶👅我同朋友都忍唔住啪左四 五粒減肥嘅朋友 嚟到就減少一日啦🤫食完鵝肝 想解膩的話 鵝肝隔籬就係前菜區除咗呢個水牛芝士蕃茄 仲有好多其他小菜可以試試佢😎甜品區食飽飽啦 梗係要用甜品埋尾✨甜品嘅賣相都幾吸引咁多款甜品入面 我最鍾意就係呢個榴槤泡芙一咬入去 超級超級濃烈嘅榴槤味湧出來 🫣仲有榴槤拿破崙都好正 榴槤愛好者可以一戰!🫶🏽
好耐冇嚟過the place食自助餐
上一次嚟 已經隔咗一段時間
估唔到今次嚟到 俾到好多驚喜我✨✨

經過旺角朗豪坊4樓條橋就可以過到去the place
地理位置相當方便!
我喺平日嘅夜晚嚟食 可以由6:30pm食到9:45pm
絕對夠時間俾我慢慢食🕑🕖
我仲喺open rice訂座 有七五折優惠👍🏽

首先一入到嚟就見到海鮮區

呢度有兩款即開生蠔 🦪 都好鮮甜

海鮮有長腳蟹、龍蝦、青口、麵包蟹、東風螺等等
個人最鍾意長腳蟹 好fresh 有足夠嘅海水味

之後呢個燒烤嘅區域多咗好多選擇🔥🔥