事緣同男朋友好想打邊爐,於是上網見到呢間🤡相馬🤡,好似好吸引,所以就去試吓。🙌🏻暖羊羊海鮮火鍋放題🙌🏻任食海鮮同火鍋配料,仲有花膠湯、羊腩煲同埋蒸海鮮,仲有好多小食選擇,飽到想嘔😹任食惹味羊腩煲:羊腩燉得軟嫩入味,湯汁濃郁香濃。炸物:今次要同大家講吓幾款我最鍾意嘅炸物,首先,炸蟹籽丸口感彈牙,蟹籽鮮甜🦀,外皮香脆,真係唔得輸嘅味道!而炸午餐肉就勁夾飯😋,呢隻夠晒鹹香,仲有肉汁,外層炸到金黃色,超過癮。至於炸蝦多士,🍤 蝦肉爽滑,多士吸晒啲蝦湯同埋油,味道重,好滿足。炸吉列蝦實係脆口爽口,蝦肉咬落去,仲有啖啖蝦肉味🤤。又有炸米網蝦春卷,入面既蝦肉超級鮮嫩,配合炸得啱啱好嘅米網,又香、又酥脆。炸牛丸🥩就一啖一嚿嘅肉味,牛肉嫩滑,炸過之後外皮加咗分,令佢更加惹味。最後一款,炸甜番薯仔🍠,夠甜,軟熟,外殼金黃鬆脆,入面甜番薯香軟,呢啲我最鐘意嘅。總之,以上呢啲炸物都係我嘅心水推介,成日食都唔會悶👍。單骨雞翼:炸得酥脆,肉質鮮嫩多汁。蒸海鮮:包左扇貝、沙白、蝦、鮑魚、魚同貴妃蚌,以蒸煮方式呈現,保留左食材嘅鮮美原味。任食肉類海鮮火鍋:可以揀廣島蠔、海蝦、帶子、青口、東風螺、蟹柳、沙白蜆、灰蜆同水

🙌🏻暖羊羊海鮮火鍋放題🙌🏻
任食惹味羊腩煲:羊腩燉得軟嫩入味,湯汁濃郁香濃。

單骨雞翼:炸得酥脆,肉質鮮嫩多汁。

任食肉類海鮮火鍋:可以揀廣島蠔、海蝦、帶子、青口、東風螺、蟹柳、沙白蜆、灰蜆同水魷,都保持左高品質同鮮嫩口感。唔夠飽都仲有麵食,另外有粟米芯同千島醬丸等等。
2024-01-17 67 views
食完好滿意,覺得一定要表揚一下!一定要試佢哋嘅暖洋羊羊海鮮火鍋放題!有好多好好味嘅海鮮同肉類。🎐任食惹味羊腩煲🎐好味係件好難形容嘅事,尤其係講Foodie好味嘅羊腩煲,等我specific 小小,個煲湯底就夠香濃,一飲而盡就會感受到煲燉嘅滋味。羊腩彈牙有口感,鐘意帶嚟嗰陣滋味。快慢煮過程令到每條確就咬落去都好軟綿,咀嚼起嚟一啖一啖都好有彈性。令人猶豫落單嘅原因,就係浸入咗煲湯嘅肉嫩滋味。佢唔係只係用羊腩煮,啲肉瓣都加入咗,令到口感更豐富。話返湯底,實在令人讚歎。深沉嘅湯底有啲鮮味,配合番茄嘅微酸,令人一啖嘅時候覺得非常開胃。佢仲有啲微辣嘅感覺,夠番鮮味嘅同時,亦帶嚟一啲刺激感。呢種組合係伴隨住煲湯嘅味道,真係夠讚。另外,係咪有啲朋友擔心呢個煲湯會唔會太肥膩?當然唔會啫!雖然湯底味道實在,但係佢唔會好特別油膩。羊腩煲除咗好滋味,仲可以保持湯底嘅清爽。營養同鮮味唔會因肥膩而減低,真係好適合家人親朋一齊共享。簡單嚟講,如果你想飲一碗好滋味、營養又鮮味正嘅羊腩煲,一定要嚟試試任食惹味啦!真係唔會令你失望嘅啦!😋😍💯🎐蒸海鮮🎐啲海鮮種類又多又新鮮,有扇貝、沙白、蝦、鮑魚、魚同貴妃蚌,用蒸嘅方法保
🎐任食惹味羊腩煲🎐

🎐蒸海鮮🎐
啲海鮮種類又多又新鮮,有扇貝、沙白、蝦、鮑魚、魚同貴妃蚌,用蒸嘅方法保存咗海鮮嘅原汁原味🎊
🎐任食肉類海鮮火鍋🎐
有好多海鮮同肉類可以揀,包括廣島蠔、海蝦、帶子、青口、東風螺、蟹柳、沙白蜆、灰蜆同水魷,仲有進口牛肉同牛丸🎊
呢間餐廳啲嘢食夠晒新鮮,又多選擇,而且又煮得好好味,絕對值得推介🎊
朋友生日成班人約咗去觀塘呢一間任食火鍋放題店,呢間火鍋放題最近做緊大閘蟹任食!啱晒生日嘅主角口味🥰🥰🥰特意為咗慶祝佢生日揀呢間火鍋店!好彩淨係食物質素好好,0失望🥳😍大閘蟹隻隻都有我手掌咁大,仲要有好香濃嘅蟹膏同埋超級豐富嘅蟹肉,大家都食得好滋味。一次性極上蒸海鮮都值得一讚🤪,除咗有開邊龍蝦之餘,仲有好多唔同嘅新鮮海鮮,蒸完之後原汁原味非常鮮甜。任食港式打邊爐其中一個賣點就係佢哋嘅優質豚肉🐷,真係美味到令人讚不絕口。呢啲豚肉切成薄片,色澤紅潤誘人,一旦放落滾燙嘅湯裏頭,瞬間就可以煮得剛剛好。肉質嘅鮮嫩,配合上純正嘅湯底🍲,食落嘅時候真係滑嫩多汁、入口即溶。係呢啲嘅細緻口感裏面,伴隨住淡淡嘅甘香及肉感,絕對係冬日裏面暖笠笠嘅一大享受。重點係,即使重覆食好多次,都唔會覺得膩,反而令人越食越有味道,越食越想食🥢。豚肉嘅精選非常重要,呢個嘅港式打邊爐絕對做到咗對食材精挑細選,帶出最佳嘅烹調效果。無論係和家人一齊共渡溫馨嘅晚餐,定係和朋友暢聚叙舊,呢啲豚肉都足以成為滿桌美食嘅焦點。下次再去打邊爐,記得一定要重試呢個嘅優質豚肉,為味蕾帶嚟更多驚喜同滿足。炸物都係呢一間火鍋店唔可以唔食嘅😚,佢有十幾

炸物都係呢一間火鍋店唔可以唔食嘅😚,佢有十幾款唔同嘅選擇,無論係炸春卷、炸午餐、炸丸、炸蝦多士,總有一款啱你心水。
同埋食飽之後都可以拎韓國雪條、Milktop 雪糕當係飯後甜品,好滿足呀!
2024-01-05 96 views
相馬有好多分店,今日黎到觀塘呢間,做緊既係大閘蟹火銅放題,但真係唔止咁簡單🤫呢個放題係包埋一次性既蒸氣海鮮,我地四個人既話每人都有開邊龍蝦,仲有其他魚塊,花甲呢啲海鮮,每款都好新鮮,加埋蒜蓉去蒸就仲香,一開蓋完全係香味四溢😍蒸氣海鮮嘅開邊龍蝦,花甲同魚真係好正😋😍!開邊龍蝦肉質鮮嫩又彈牙,蒸得啱啱好,唔會過火,保持咗個龍蝦嘅天然鮮甜,仲有少少蒜蓉嘅香味,真係一絕👍🏻👌🏻。至於花甲,個個都肥美得嚟鮮甜,加埋薑絲同蔥花,味道提升咗好多,個個都食到停唔到口🤤🥰。而家講吓個魚,肉質爽滑唔膩,細細蒸一蒸,魚嘅鮮味就畀啲調味料提升埋,簡單嘅烹調方法就可以將海鮮嘅美味發揮到極致。總之,呢度嘅蒸氣海鮮真係值得一試,推薦畀大家㗎啦!🙌🏻🤩其他火鍋配料就無限量供應,款式多就唔在講,質素仲要好好,淨係豚肉我地都叫佐好多碟,豚肉一啲都唔騷,好嫩肉質好好😙另外海鮮我地都叫佐好多,火鍋既海鮮都好多款,水魷,青口,鮑魚,大頭蝦,東風螺…多到我地都食唔晒,每樣都鮮味好食,水魷夠晒爽口,鮑魚又爽嫩,蝦又彈牙,回晒本呀🫢仲有真係無咁簡單,呢度既串燒炸物都係任食,全部即叫即炸,好似單骨雞翼都已經好好食,又多味道選擇!

大閘蟹🦀當做嘅季節又到啦,今年打頭炮🔊就同咗老公去📍觀塘相馬日式火鍋🏮度食大閘蟹➕海鮮蒸鍋➕火鍋放題!🔸大閘蟹🔸大閘蟹嘅蟹膏相當之濃郁,色澤亮麗,令人口水直流🤤🤤!相信大家見到大閘蟹嘅蟹膏就一定會明白㗎啦😎!味道鮮味,令人食過返尋味!🥳🥳好味指數:🤩🤩🤩🤩🤩🔸日式炸物🔸日式炸物都非常出色,炸迷惘蝦春卷,外皮炸得脆脆,😋卜卜聲,好惹味!炸牛丸,芝士丸,蟹籽丸,都係我嘅最愛❤️食到停唔到口!好味指數:🤩🤩🤩🤩🔸火鍋放題🔸湯底係胡椒花膠湯底,激清甜,未開始打邊爐已經飲咗好多湯啦哈哈哈🤣叫咗勁多海鮮,黎襯返呢個湯底有蝦,帶子,聖子,鮑魚!😎全部材料都好新鮮,好爽口!我哋都叫咗啲蘿蔔同埋粟米仔黎打邊爐添!好味指數:🤩🤩🤩🤩🤩如果鍾意食大閘蟹嘅一定要來呢間食啦😏,大閘蟹整體質素very good🤩,咁嘅價錢可以係咁食大閘蟹,真係好難搵到!😛
🔸大閘蟹🔸

好味指數:🤩🤩🤩🤩🤩
🔸日式炸物🔸

好味指數:🤩🤩🤩🤩
🔸火鍋放題🔸

好味指數:🤩🤩🤩🤩🤩

一feel 到秋風🌬️嚟,即刻諗起大閘蟹😸嗱嗱聲搵下邊到有大閘蟹食見到有人推薦觀塘 🛑相馬日日火鍋🛑即刻 call📳 埋班志同道合👯‍♀️👯嚟trytry橙橙🟠🟠黃黃🟡🟡大閘蟹一上枱啲蟹仲辣手,同朋友一路傾一路將隻蟹拆解,一啖膏一啖肉,金黃色嘅蟹膏,淡白嘅蟹肉,能夠品嚐高質美食,幸福感爆燈🔝🔝🔝🔝🔸新新鮮鮮食海鮮🔹清蒸海鮮,配上蒜蓉,份外滋味花膠雞湯作湯底,再加海鮮落火鍋海鮮嘅鮮味,再加原本雞湯,加埋一齊令個湯底更加昇華🆙🔹不可或缺嘅肉類🔸個湯底咁正,火鍋又點少得牛肉片同豚肉片兩樣都片到薄一薄,放落去睇住佢變色就放入口確係小確幸💖🔺日式炸物同雞翼🔻有呢啲野食吓幾好, 唔洗齋火鍋咁單調超鐘意啲單骨雞翼,又多花款,而且都整得好好食🔻甜品&飲品🔺個韓式雪條好好食, 我哋幾個一人都食咗兩次🔁
一feel 到秋風🌬️嚟,即刻諗起大閘蟹😸
嗱嗱聲搵下邊到有大閘蟹食
見到有人推薦觀塘 🛑相馬日日火鍋🛑
即刻 call📳 埋班志同道合👯‍♀️👯嚟trytry

橙橙🟠🟠黃黃🟡🟡大閘蟹
🔸新新鮮鮮食海鮮🔹
清蒸海鮮,配上蒜蓉,份外滋味
花膠雞湯作湯底,再加海鮮落火鍋
海鮮嘅鮮味,再加原本雞湯,加埋一齊令個湯底更加昇華🆙
🔹不可或缺嘅肉類🔸
個湯底咁正,火鍋又點少得牛肉片同豚肉片
兩樣都片到薄一薄,放落去睇住佢變色就放入口
確係小確幸💖
🔺日式炸物同雞翼🔻
有呢啲野食吓幾好, 唔洗齋火鍋咁單調
超鐘意啲單骨雞翼,又多花款,而且都整得好好食
🔻甜品&飲品🔺
個韓式雪條好好食, 我哋幾個一人都食咗兩次🔁
2024-01-03 41 views
同事即將要去公幹,作為good teammate 嘅我哋3個當然要送個充滿驚喜既一餐俾佢😎 不二之選一定係觀塘相馬日式火鍋店💕之前食過乾淨企理,店員又好相遇,好嘢當然要分享啦😌同事話飲個花膠胡椒雞湯,花膠胡椒雞湯可以話係一個溫暖你心口嘅湯水🍲,特別適合喺天氣涼或者身體攰嘅時候飲用。花膠,又叫做魚肚,係一種高級養生食材🐟,含有豐富嘅膠原蛋白同埋多種微量元素,對改善肌膚質地同增強免疫力都有正面影響。將花膠同雞肉一齊慢火煲煮,令到湯底雞味濃郁而花膠又充分吸收咗湯汁嘅精華,口感彈牙而且入味。而加入嘅胡椒唔單止為湯加添咗一種暖胃嘅辛香,仲幫助刺激胃口🌶️。嗰種由內而外嘅暖意,就算係最凍嘅冬天都覺得窩心😌。另外,喺煲湯過程中加入嘅薑片,除咗去腥,仲會令整碗湯更加甘醇可口。好多時候,呢款湯都會做為一家人聚首時嘅開胃湯,大人小朋友都啱飲😊。飲完之後全身都會覺得溫暖,就好似被愛包圍咗一樣🤗。喺忙碌嘅生活中,得閒煲一碗こん中湯,不僅能夠補充體力,仲能夠俾自己一個慰藉同寧靜嘅時光☕。總而言之,花膠胡椒雞湯係一個充滿營養同味道嘅選擇,適合任何想要補充體力同增強體質嘅時候。下次係屋企慢慢煲呢款湯,分享俾全家人一齊

同事話飲個花膠胡椒雞湯,花膠胡椒雞湯可以話係一個溫暖你心口嘅湯水🍲,特別適合喺天氣涼或者身體攰嘅時候飲用。花膠,又叫做魚肚,係一種高級養生食材🐟,含有豐富嘅膠原蛋白同埋多種微量元素,對改善肌膚質地同增強免疫力都有正面影響。將花膠同雞肉一齊慢火煲煮,令到湯底雞味濃郁而花膠又充分吸收咗湯汁嘅精華,口感彈牙而且入味。而加入嘅胡椒唔單止為湯加添咗一種暖胃嘅辛香,仲幫助刺激胃口🌶️。嗰種由內而外嘅暖意,就算係最凍嘅冬天都覺得窩心😌。另外,喺煲湯過程中加入嘅薑片,除咗去腥,仲會令整碗湯更加甘醇可口。好多時候,呢款湯都會做為一家人聚首時嘅開胃湯,大人小朋友都啱飲😊。飲完之後全身都會覺得溫暖,就好似被愛包圍咗一樣🤗。喺忙碌嘅生活中,得閒煲一碗こん中湯,不僅能夠補充體力,仲能夠俾自己一個慰藉同寧靜嘅時光☕。總而言之,花膠胡椒雞湯係一個充滿營養同味道嘅選擇,適合任何想要補充體力同增強體質嘅時候。下次係屋企慢慢煲呢款湯,分享俾全家人一齊享受呢個暖心嘅滋味吧👨‍👩‍👧‍👦!👍再食個大閘蟹同海鮮蒸鍋,呢個步伐完全唔chur仲好滿意!
▶️主角大閘蟹◀️ 肉質肥美度適中,口感鮮脆。濃郁的蟹黃散發出濃濃嘅香氣,入口即溶🆗 蟹膏豐富濃郁,味道醇厚,令同事們都回味無窮🆙

▶️單骨雞翼◀️ 煎到金黃色😍,外皮酥脆,充滿口感。肉質鮮嫩多汁,帶有濃郁的雞肉香味🥰。調味恰到好處,係同事聚餐傾計小食嘅絕佳選擇,所以我地翻叫5次🤣
▶️海鮮蒸鍋◀️ 有蜆、蟶子和開邊龍蝦味道鮮美。蒸煮後,海鮮保持了鮮嫩既質地💯,蜆和蟶子散發出鮮甜的海洋風味,而開邊龍蝦則肉質豐滿,口感鮮嫩彈牙。湯汁濃郁,充滿海鮮的鮮味,同事食到讚不絕口,海鮮蒸鍋令大家都食到停唔到口👍🏻。

最後仲有雪糕同飲品,任飲任食,絕對係同同事同朋友暢談一番既好地方!同店員講想book定下星期再食,點知已經full晒啦🥲如果大家要食要盡早book位
晨早book mark左呢間餐廳上嚟食海鮮餐!於是一早book咗位,搵埋志同道合,都係勁鍾意食大閘蟹加海鮮嘅朋友嚟呢度試吓啦🙆‍♀️!我哋四個女仔食咗超多嘢好癲!🤦🏼‍♀️💯大閘蟹超正,隻隻都手掌🖐️咁大!打開蟹蓋,就更加覺得不得了!啲蟹膏多到流晒出嚟🤤,爆多膏! 蟹膏鮮甜美味,勁Creamy😵 !齒甲留香就真係冇形容錯喇!🫶💯海鮮蒸窩.嘩!超多海鮮,個開邊蒸龍蝦🦞,好鮮味,爽口彈牙,口感一流!😃🥇其他海鮮,聖子沙白都好鮮味,完全冇沙!餐廳嘅食材新鮮,就咁用蒜蓉蒸已經好好食囉,完全唔使其他調味!😻💯海鮮火鍋放題,我哋忍唔住叫咗d海鮮打邊爐,見個湯底係胡椒花膠雞湯咁清甜💆‍♀️,所以想叫啲海鮮嚟享受吓呢個湯底!有魷魚啦沙白啦青口啦聖子啦,你噏得出嘅海鮮都可以叫!😽選擇種類超多!但係由於我哋食咗好多大閘蟹同埋個海鮮蒸鍋😌,都已經有啲飽,😎所以都唔想嘥嘢淨係叫咗幾款你試吓!😍最後仲有埋milk top 雪糕作為呢一餐嘅總結!係一個完美嘅句號!😚
2023-12-21 99 views
Bf 在接我放工後帶我去呢間相馬 , 呢度既門面有個設計好亮麗😍, 唔少人喺度等位, 我就週圍行下打打卡先📸, 呢度效率唔錯, 好快就被安排入去;👍👌美國特選牛肩胛肉質質素更高, 有咬口牛味濃郁, 不用點醬汁都十分和味. 😋🤤😇優質豚肉肉質軟腍嫩滑, 肉味香濃; 非常嫩肉,一啲都唔肥,富有濃郁豬味!好好食😋日式串燒炸物係必點嘅,嚟得呢度又點可以唔食邪惡食物呢😈😈單骨雞翼食到停唔到口,因為實在太好食!大閘蟹任食大放送 ! 多膏 品質一定有保證佢D蟹除咗多膏,連D肉都好嫩好彈牙,價錢又抵;😍🥰我同佢同係勁鍾意食海鮮既人, 不由分說即來一大盤海鮮, 有:腳仔仍在動既新鮮大頭蝦🦐一次性極上蒸海鮮好快熟,bf話開邊琵琶蝦話要煮好耐先得,但我覺得肉咁好,呢個Moment食最正!加埋啲特製蒜汁,真係令海鮮更美味。我地都好享受💓呢一餐!

前排朋友生日約埋幾個朋友去咗食火🔥鍋放題一大班人烚烚吓最開❤️餐廳呢排仲做埋大閘蟹任食 我哋成班眼發光🤩🤩🤩🤩🤩🦀大閘蟹🦀大大隻,差唔多手掌✋🏻咁大隻平均每隻都三四両重🎚️膏多肉厚甘香黏口嘅蟹膏以及蛋黃般嘅蟹黃都同樣係我嘅心❤️頭好 我主打都係食大閘蟹多食到朋友係咁叫我唔好再食🤣🦐海鮮🦞大大份,蟶子,鮑魚,開邊龍蝦,沙白,蜆,青口,海蝦,帶子等等好多選擇海鮮都新鮮,無腥咪🐄肉類🐖有牛肩胛,豚肉片,雞髀肉🍤炸物🍤選擇多,炸得內脆內軟🍡串燒🍡都有唔同選擇,上枱都熱辣辣🐓雞翼🐓有好多口味,包有一種啱你心水🏠環境🏠坐得舒服,啲嘢擺得整齊,唔會好雜亂
前排朋友生日約埋幾個朋友去咗食火🔥鍋放題
一大班人烚烚吓最開❤️
餐廳呢排仲做埋大閘蟹任食
我哋成班眼發光🤩🤩🤩🤩🤩
🦀大閘蟹🦀
大大隻,差唔多手掌✋🏻咁大隻
平均每隻都三四両重🎚️
膏多肉厚
甘香黏口嘅蟹膏以及蛋黃般嘅蟹黃都同樣係我嘅心❤️頭好
我主打都係食大閘蟹多
食到朋友係咁叫我唔好再食🤣

🦐海鮮🦞
海鮮都新鮮,無腥咪
🐄肉類🐖
有牛肩胛,豚肉片,雞髀肉

🍤炸物🍤
選擇多,炸得內脆內軟

🍡串燒🍡
都有唔同選擇,上枱都熱辣辣

🐓雞翼🐓
有好多口味,包有一種啱你心水

🏠環境🏠
坐得舒服,啲嘢擺得整齊,唔會好雜亂
2023-12-20 54 views
男朋友請我食生日飯,我話咩都想食啲,所以就黎到觀塘呢間相馬食大閘蟹海鮮火鍋放題,有湯有海鮮有肉有點心有小食,仲有多款甜品和飲品😋,我都係拆得之人,有咁多野可以食,正呀!湯係胡椒花膠雞湯,好好味又足料,花膠養顏架要食多啲😂大閘蟹當造,一於把握時間和機會食盡佢😆好味嘅野唔可以比佢停,又海鮮蒸鍋上場的時候,先開黎個大滿貫,睇住個放滿海鮮的鍋,琵琶蝦,大頭蝦肉質彈牙,有好香的蝦膏鮮味,鮑魚好有彈性又夠甜,螺肉非常彈牙,蠔又超鮮,仲有粉𢇁底,雙眼都發光呀🤩用蒜蓉蒸,有超濃的蓉味,蒜蓉用嚟配法包🥖食一流呀,加埋海鮮都得呀!火鍋的湯底都係胡椒花膠雞湯,用嚟打邊爐一樣咁好食,美國特選牛肩胛,美國進口牛肉,優質豚肉,優質雞腿肉,全部都新鮮份量足。仲有香甜好味粟米🌽,甜甜地好有纖維南瓜🎃。

2023-12-20 43 views
🍡日式炸物已經炸好,好新鮮咁送出,係呢度食既話,炸物來講都幾豐富,全部都好食,炸到剛剛好,同時又唔會太多油,就算怕肥既對象都食得到 優質雞腿肉🍖雞肉一向都有食開,呢度既雞肉好嫩口,加上湯底一齊好入味,再加少少鼓油已滿分進口牛肉🥩食完雞肉都要食下牛肉,牛肉係最搶手,睇到佢既肉質好靚,每一塊都好平均,脂肪又唔會太高,食得過新鮮蒸海鮮🍤講到清蒸海鮮,真係一種可以令人充分品嚐到海鮮鮮味嘅好方法😋!清蒸可以保留海鮮嘅自然味道,唔使太多嘅調味,就已經非常美味👌。青口肉質韌而不柴,加上一啲薑絲同蔥段,蒸完之後既保留咗青口嘅鮮味,又消除咗可能嘅腥味,惹味無比。海蝦同大頭蝦都處理得好好,清蒸凝固住咗蝦肉嘅甜美🍤,仲可以搭配一點點醬油同檸檬汁,提升咗海鮮嘅風味。至於鮑魚,清蒸後嘅口感彈牙有勁,蒸過嘅鮑汁滲透晒入鮑魚肉裡面,每一啖都係完美嘅享受😍。嚟到餐廳食清蒸海鮮,嗰種新鮮出爐嘅熱氣騰騰,加上各種海鮮嘅豐富口感同鮮美,真係一種幸福嘅感覺🥰。清蒸嘅低油低鹽烹調方法,非常適合追求健康飲食嘅你我佢!一盤上檯,顏色繽紛,各有特色,令人垂涎三尺,一定要再次品嚐👍!甜品雪條🍨最後仲有好多甜品,其中擇一條雪條,味道好香
🍡日式炸物
優質雞腿肉🍖
進口牛肉🥩
新鮮蒸海鮮🍤
甜品雪條🍨
最後仲有好多甜品,其中擇一條雪條,味道好香好冰凍

今日同男朋友打邊爐食海鮮➿我同男朋友既共同口味都係食海鮮,今晚就搵對地方,呢度環境好大好闊落➿環境都好舒適,係度食有幾重享受,第一就有胡椒花膠雞湯➿胡椒好香,仲有好多花膠同雞,呢個湯做到一流,質素好高➿之後都食了好幾隻大閘蟹,好新鮮好大隻,完全無腥味➿之後再慢慢享受火鍋,而火鍋中都有好多食物配料,好豐富➿
2023-12-19 32 views
前排公司好多野做忙到飛起,日日都OT,有時間比較得閒,就同屋企人一齊食返餐好既,呢間餐廳係媽媽介紹,早前佢朋友推介既,呢間係觀塘既相馬,係其中一間分店,地點易搵又方便,呢間餐廳既店員都好有禮貌又細心,👐🏻入門口已經諗好食啲乜,即刻極速落單🫰🏻呢度既食物選擇包羅萬有,🙌🏻雞煲火鍋、蒸鍋、炸物、甜品等等,非常之多野食,黎到食放題又唔會趕人走,服務好好之外價錢又抵,食得好滿足👐🏻🙌🏻首先要拎少少金菇,蕃茄用來做湯底,令到湯底更加濃郁入味,本身都已經好好食,再加小小料,仲更加好👏🏻😈日式串燒炸物😈炸物既種類超多,多到數唔完,最喜愛就係炸得好香脆,同日式級數既炸物一樣,剛剛炸起又熱又新鮮,啖啖炸香,正爆😈一次性極上蒸海鮮😈佢既海鮮上面既蒜蓉都放到好滿好滿,大頭蝦勁新鮮好多蝦肉,水魷都好彈牙,仲有青口同螺仔都好好食😈優質雞腿肉 😈打邊爐嗰種優質雞腿肉,真係要點個讚👍!首先佢哋嘅雞腿肉選料一流,肉質新鮮而且完全無雜味,食落去就知道係高級啲嘅材料👌。肉嘅質感非常鬆軟嫩滑,得啖啖肉咁,夾埋啲湯底食,簡直就係美味極點🤤!無論你將佢哋放喺乜湯底都得,無論係麻辣湯定係清湯,雞腿肉咁高質素,保證每次煮嚟嘅味道都

😈日式串燒炸物😈
😈一次性極上蒸海鮮😈
😈優質雞腿肉 😈
打邊爐嗰種優質雞腿肉,真係要點個讚👍!首先佢哋嘅雞腿肉選料一流,肉質新鮮而且完全無雜味,食落去就知道係高級啲嘅材料👌。肉嘅質感非常鬆軟嫩滑,得啖啖肉咁,夾埋啲湯底食,簡直就係美味極點🤤!無論你將佢哋放喺乜湯底都得,無論係麻辣湯定係清湯,雞腿肉咁高質素,保證每次煮嚟嘅味道都淋漓盡致。重點係食起上嚟非常健康,毫無油膩感,令人食完都唔會覺得罪惡感😎!加上用來打邊爐嘅時侯就算唔用好多調味料,呢啲雞腿肉已經夠鮮美,真係夠哂天然😍。實話實說,識食嘅人都會鍾意佢,強烈推介給朋友一齊享受,打邊爐嗰陣一定唔少得咗佢!🥳
2023-12-18 65 views
新鮮滾熱辣既大閘蟹出爐喇! 可以食膏食到飽🥴🥴嗜食海鮮既我自然先要多款海鮮尼食先,有沙白,螺,蟹棒,青口,廣島蠔,海蝦,大頭蝦,樣樣都好齊!我哋仲有個蒸鍋食開邊龍蝦😂好癲㗎!呢個美國特選牛肩胛最好食♥️入口都OK,唔會乾身鞋口,偏瘦,但肥瘦適中,都有牛肉嘅香味!真心呢個抵食,唔會太肥膩之餘又可以食得多啲!優質豚肉真係食到停唔到口,完全無平時我驚嘅So味🤭質地滑嫩嘅雞腿肉真係令人encore又encore,回頭率極高!日式炸物蝦肉好新鮮,炸得脆脆嘅,一咬落汁迸出,好鮮美!炸雞粒香脆外脆,好好食。同朋友分享呢啲美味,真係開心。店舖面積頗大,環境相當闊落,空間感十足,裝潢簇新時尚,光猛透亮,加上地方乾淨企理,令人坐得舒服自在
新鮮滾熱辣既大閘蟹出爐喇! 可以食膏食到飽🥴🥴

2023-12-15 153 views
秋風起,好耐都冇食大閘蟹, 見朋友極力推介呢間餐廳, 大食妹的我,LUNCH 一於走去試試任食大閘蟹海鮮火鍋放題。入面主打:******4人用餐 送蒸鍋食開邊龍蝦!******先享用胡椒花膠雞湯,任食大閘蟹******再食海鮮蒸鍋,最後再食埋火鍋~~~~~~任食大閘蟹,大閘蟹好新鮮,而且無論係蟹公或係蟹乸,一打開都係滿滿嘅蟹膏,食落味道鮮甜,唔會有苦味!仲有薑茶俾客人驅寒,咁就可以盡情食!~~~~~~美國特選牛肩胛,肉質嫩而且非常多汁,味道係好味嘅,不過就嫌筋太多,有啲難咬,不過咁嘅價錢加上依個質素,其實性價比好高,想同friend子食好西又想唔顧儀態,大聲講嘢,呢度係一個好好嘅選擇! ~~~~~~優質豚肉,被切開一層層,好快就熟,好新鮮。~~~~~~優質雞腿肉,海鮮蒸同埋甜品,例如韓國雪條,Milktop 雪糕都好高質。總體來說,呢間真係性價比非常之高值得推介!
入面主打:
******4人用餐 送蒸鍋食開邊龍蝦!
******先享用胡椒花膠雞湯,任食大閘蟹
******再食海鮮蒸鍋,最後再食埋火鍋

~~~~~~優質豚肉,被切開一層層,好快就熟,好新鮮。

總體來說,呢間真係性價比非常之高值得推介!