2024-04-17 271 views
自問我未試過喺OpenRice度,留劣評因為真係好耐好耐未試過食到一間咁難食嘅嘢!4月6號就已經食,今日先得閒補返呢個評價!事源朋友因為睇左鋪天蓋地嘅廣告,就訂了這間餐廳食飯!點知出事了…… 食到我地懷疑人生!我再睇返OpenRice啲好評,更加覺得如果我唔留呢個劣評對唔住自己🫣我覺得一間餐廳賣咁多廣告,搵水軍都冇問題,前提係要好食先得㗎,質素完全對唔住個價錢!廣告同現實係天淵之別!相馬開咗咁多年,未搬之前好初期食過一次都冇咁差,而家係越做越差…淨係識得俾錢賣廣告!倒不如抌錢真係做返好食物嘅質素,培養員工嘅態度,注重返舖頭嘅衛生狀況好過啦!唉所有海鮮全部是雪藏唔新鮮…又好似洗唔乾淨咁嘅感覺。。。主打嘅龍蝦雪藏細隻之餘,仲要係霉嘅蒸蛋過晒火又唔熱…花膠湯懷疑係味精粉煲嘅…打邊爐湯底淡而無味,我都唔記得我叫咗咩湯啊!炸物正常係叫做食到入得下口填飽個肚嘅食品!火鍋配料,牛肉2款,都叫食得下,唔食冇咩食㗎啦!其他配料選擇並唔多。。。出面自助Bar衛生情況欠缺!真係睇見都唔想夾總之真係真心伏伏伏伏伏伏…體驗極差!永不錄用!每人$458呢個價位我真係可以食到好多好高質嘅餐廳啦!嬲到真係一張相都冇影
自問我未試過喺OpenRice度,留劣評

因為真係好耐好耐未試過食到一間咁難食嘅嘢!

4月6號就已經食,今日先得閒補返呢個評價!

事源朋友因為睇左鋪天蓋地嘅廣告,就訂了這間餐廳食飯!
點知出事了…… 食到我地懷疑人生!

廣告同現實係天淵之別!
倒不如抌錢

所有海鮮全部是雪藏唔新鮮…又好似洗唔乾淨咁嘅感覺。。。
主打嘅龍蝦雪藏細隻之餘,仲要係霉嘅

蒸蛋過晒火又唔熱…
花膠湯懷疑係味精粉煲嘅…
打邊爐湯底淡而無味,我都唔記得我叫咗咩湯啊!

炸物正常係叫做食到入得下口填飽個肚嘅食品!

總之真係真心伏伏伏伏伏伏…體驗極差!
永不錄用!

每人$458呢個價位
我真係可以食到好多好高質嘅餐廳啦!

嬲到真係一張相都冇影……希望大家唔好再俾啲廣告欺騙!

2024-04-06
2024-04-10 256 views
真心伏,好耐都未試過食一間餐廳食到想講粗口,貨不對辦,蒸蛋又凍又嚡,雞煲無味,好似水煮咁,花膠雞湯陣味居然似岀前一丁麻油味,蒸海鮮又哽又柴,任食龍蝦真係食咗一件都唔想再order,上面個龍蝦汁食到想嘔,服務態度又差,成晚食得落嘅只有炸物,前兩日見到有人係社交平台 page留差評,過一陣就會俾人delete ,最近廣告賣到咁勁,我從來都未試過係OpenRice 留食評,真係唔想再有人中伏,無諗過食到一肚氣,所以連相都無影
🤬🤬🤬中伏中得好交關,收費連加一平均$458一位,無限食蒸急凍波頓龍蝦,龍蝦鉗就要咗嚟做龍蝦鉗雞煲,急凍都唔緊要,最慘係啲肉係霉嘅,冇辦法食用,問店員點解唔係蒜蓉蒸佢話冇得揀,只得龍蝦汁蒸龍蝦,就連一次性蒸氣海鮮都係用急凍貨,全場波頓龍蝦size手掌咁細,見到都覺得可憐,唔會再幫襯
蒸氣海鮮全部急凍貨
急凍波頓龍蝦鉗加雞髀
2024-03-20 384 views
試完任食羊腩煲同火鍋🍲,即刻喺好朋友群組分享,book到位的話希望下次會再同好朋友黎食。首先,餐廳裝飾好有日式感覺,衛生程度仲係日本級數,非常滿意!💯今次揀左《相馬日式火鍋》😗📌胡椒花膠湯香氣撲鼻,花膠質感幼滑爽口,散發出胡椒花膠湯味既香氣,越飲越覺有一層膜係個口,係骨膠原的感覺,好味又美顏🥰,係一道不容錯過嘅美食💃🏻📌 日式蒸海鮮一直都鍾意食蒸海鮮,蔥蒜既調味完全係舌尖上嘅享受,非常香口惹味,再粉絲食,成個口感層次好豐富,不能忘記咁豐富同多層次既感覺!😋📌 炸物賣相非常吸引,口感爽脆,入口非常香,每一件炸物都散發着香味,令人再三回味,而家講起又想再食,好彩一早再訂定位過食😌📌 豚肉超有驚喜!豚肉鮮味十足,肉質滑嫩放入火鍋後仍能夠鎖住肉汁,一咬落好多汁,果然係有料到,選擇食材十分好👍🏻係觀塘返工或者住附近既人一定要去,唔去走寶,羊腩煲、火鍋都係任食!😚
📌胡椒花膠湯
📌 日式蒸海鮮
📌 炸物
📌 豚肉

2024-03-19 336 views
話說老公介紹觀塘有間日式火鍋店幾好食,裝修非常日系,仲好整潔,於是放工同埋老公同朋友一齊去食🧏🏻‍♀️單骨雞翼⭐️我同老公都最鍾意既雞翼🤩擺盤靚靚。雞翼外皮炸到非常香脆,有唔同特色味道,每一啖都帶來濃郁口感,雞肉肉質鮮嫩多汁,回味無窮🙆🏻‍♀️海鮮火鍋⭐️賣相擺盤已經超吸引。海鮮新鮮到有去左日本魚市場既鮮味!選擇又多,有我最愛的廣島蠔、日本帶子、青口,仲有蟹棒、水魷等等⋯鮮味無窮,真係唔食走寶🧏🏻‍♀️羊腩煲⭐️賣相都已經相當吸引。羊腩顏色色澤鮮亮,肉質十分香口,入口煙韌彈牙,味道濃郁,非常好味🙋🏻‍♀️蒸海鮮⭐️海鮮賣相新鮮。有扇貝、沙白、鮑魚、貴妃蚌,全部海鮮都好新鮮,無雪藏味道,有粉絲同蒜蔥,十分惹味,海鮮肉質口感都好彈牙,非常回味💁🏻‍♀️餐廳無限時,羊腩煲都有得任食,推薦💁🏻‍♀️
單骨雞翼⭐️
海鮮火鍋⭐️
羊腩煲⭐️
蒸海鮮⭐️

餐廳無限時,羊腩煲都有得任食,推薦💁🏻‍♀️
2024-03-14 206 views
嚟到冬天呢啲時間,最好一定係食火鍋,加上我呢啲食肉獸,對於火鍋我係非常之挑剔嘅!呢間試過都真係幾滿意💖胡椒花膠湯💖花膠雞湯絕對係真材實料,用多隻鮮雞大量豬骨等熬上數小時至金黃色,再加入花膠😍入口不但鮮甜濃郁,滿滿骨膠原之感🥰仲帶點膠質黏黏的😎💖羊腩煲💖肉質嫩滑完全唔嚡囗,每舊都有帶有濃濃的羶香味,配上腐乳醬,非常推薦,有好多羊腩同支竹,羊腩汁非常濃郁,羊腩炆得好入味,肉質唔會過韌,肉味香濃,而且唔會好多骨,絕對超值!💖蒸海鮮💖一望到呢度海鮮嘅款式就覺得餐廳真係非常揼本!好新鮮嘅海鮮再加埋蒸氣嘅烹調方式,可以食得到海鮮嘅原汁原味好正,而且呢度嘅海鮮亦都好高質👍🏽👍🏽我自己都幾鍾意食呢度嘅鮑魚同貴妃蚌!啖啖肉真係好滋味!💖進口牛肉💖這種肉質柔軟,帶有豐富的肉汁和口感,旦容易烹調💖雞肉💖雞肉質細嫩,就算淥耐咗都唔會靭

💖胡椒花膠湯💖
💖羊腩煲💖
💖蒸海鮮💖
💖進口牛肉💖
這種肉質柔軟,帶有豐富的肉汁和口感,旦容易烹調
💖雞肉💖
雞肉質細嫩,就算淥耐咗都唔會靭
2024-03-14 154 views
蒸海鮮🌟非常出色🌟佢地既海鮮都係有唔同款式,全部都係新鮮既海鮮,好有保證,帶子經過蒸煮後,保留佐鮮甜既味道,爽嫩非常;海蝦肉質飽滿,爽口彈牙;鮑魚則鮮嫩味美,甘香有嚼勁,全部都原汁原味,令我完全陶醉其中!羊腩煲⭐️棒棒⭐️羊腩煲都真係無得彈,羊腩燉煮得十分入味,肉質醇香,有啲肥膏,入口即化,而煲中既配菜亦好豐富,蔬菜既甜味同羊肉既鮮香相互融合,令人胃口大開!任食火鍋✨滿足✨餐廳提供佐多種火鍋底料同配菜,客人可以根據自己既口味搭配,我地就簡佐辣味既底料,配以蔬菜、海鮮同肉類食材。經過煮熟後,食材既味道完全展現出來,火鍋湯底亦好美味,暖笠笠好舒服!任食炸物🔥熱愛🔥呢個當然都不容錯過,牛丸、芝士丸、蝦球、芝士春捲、蝦多士同午餐肉都係令人垂涎欲滴既炸物選擇,每一款食物都炸得金黃酥脆,內外口感非常出色,特別係芝士丸同芝士春捲,每一口都散發著濃郁既芝士香味,十分誘人!
蒸海鮮
羊腩煲
任食火鍋
任食炸物
2024-03-14 117 views
今天同屋企人試了一間裝修非常日系感,環境好舒適既餐廳🍴:相馬日式火鍋,數碼餐牌非常清晰易睇,而且有相非常吸引✨超興奮係有得任食羊腩煲👐🏻🌸 任食火鍋(肉類),豚肉、牛肩胛、美國進口牛肉都充滿香氣,口感柔滑,每一啖都係迷人既滋味,脂肪分布平均,食落牛肉味同豚肉味十足,新鮮既肉食落爽口又有濃濃既肉汁,食到上癮,絕對不能錯過❤️🌸 羊腩煲-羊肉肉質鮮嫩,又十分多汁,擁有好惹味既羊肉味,口感豐富。有蔥同生菜配合成個羊腩煲,香氣十足,生菜吸哂所有羊腩汁,好食到停不了口💚呢間餐廳最正係仲有胡椒花膠湯飲,養生又抵食,性價比高所以好full,老公好勁book到位,我地好努力book緊下次再嚟食🫰🏻
🌸 任食火鍋(肉類),豚肉、牛肩胛

2024-03-13 168 views
見廣告好似好好食,就去試下,點知奶哂野首先,茶蒸碗一般跟住到佢個龍蝦雞煲第一,成個煲無咩味,食落去無味道,係得舊豆卜叫有下味,第二,雞肉食落去一般,第三!龍蝦,無鮮味,食落似普通蟹柳,而且仲要無咩肉食,雖然任食,但食完已經唔想再食…下道菜係 花膠雞湯,飲落去第一下感覺!好很咸!!飲完已經無咩胃口,係咁飲茶!跟住就到最難食個Part-海鮮蒸鍋,鮑魚!!咩味都無!!係唔知自己食咩!!蜆!!食落口成口沙!!!!!魚!!無味!!蝦直情無食!!龍蝦!!肉唔新鮮,仲要無味,口感好差,成盤野都基本得蒜泥味,原完全唔知自己食緊咩!!!到打邊爐個part,可以叫炸物,我叫左炸牛丸,食落口,第一個感覺係酸臭!食一啖,即刻扔,炸牛丸有咩理由係酸臭??個芝士丸我唔知係咪少食,我食落去係覺得個餡係乳酪味道,又係怪怪地,得個牛肩肉係同出面平價火鍋店差唔多,叫食得落肚,咁叫左個帶子,無味,由佢…海蝦,出到嚟,仲帶冰係蝦身,又係唔好食…急凍蝦…食左幾樣野已經拿拿林埋單走人,仲要人頭429蚊,都唔知食緊咩落肚!明既4百幾主打任食龍蝦,都知會有差距,但有咩理由,係無一樣野好食??龍蝦完全係唔好食,咁既龍蝦任食都無用喇!!
見廣告好似好好食,就去試下,點知奶哂野

首先,茶蒸碗一般

跟住到佢個龍蝦雞煲

第一,成個煲無咩味,食落

去無味道,係得舊豆卜叫有下味,第二,雞肉食落

去一般,第三!龍蝦,無鮮味,食落似普通蟹柳,

而且仲要無咩肉食,雖然任食,但食完已經唔想再

食…

下道菜係 花膠雞湯,

飲落去第一下感覺!好很咸!!

飲完已經無咩胃口,係咁飲茶!

跟住就到最難食個Part-

海鮮蒸鍋,鮑魚!!咩味都

無!!係唔知自己食咩!!蜆!!食落口成口沙!!!!!

魚!!無味!!蝦直情無食!!龍蝦!!肉唔新鮮,仲

要無味,口感好差,成盤野都基本得蒜泥味,原完

全唔知自己食緊咩!!!

到打邊爐個part,可以叫炸物,我叫左炸牛丸,食落

口,第一個感覺係酸臭!食一啖,即刻扔,炸牛丸

有咩理由係酸臭??個芝士丸我唔知係咪少食,我食

落去係覺得個餡係乳酪味道,又係怪怪地,得個牛

肩肉係同出面平價火鍋店差唔多,叫食得落肚,咁

叫左個帶子,無味,由佢…海蝦,出到嚟,仲帶冰係

蝦身,又係唔好食…急凍蝦…食左幾樣野已經拿拿林

埋單走人,仲要人頭429蚊,都唔知食緊咩落肚!

明既4百幾主打任食龍蝦,都知會有差距,但有咩理

由,係無一樣野好食??龍蝦完全係唔好食,咁既龍

蝦任食都無用喇!!你主打係海鮮龍蝦,有冇一樣野

係有鮮味呢一樣野??整體而言得汽水係最有水準發

揮👍🏻

真係無下次👎🏻

無味龍蝦雞煲
難食  有沙  得蒜泥遮醜海鮮蒸鍋
2024-03-12 131 views
首先嘗試佐佢地既蒸海鮮,當中蒸扇貝配蒜蓉粉絲簡直太美味啦!帶子肉鮮嫩多汁,每一啖都滿足到我既味蕾,蒜蓉粉絲既味道搭配得恰到好處,帶給整個蒸海鮮更多層次感!😍之後品嘗佐呢間餐廳既招牌菜之一,任食的羊腩煲,羊腩煲獨特既香氣讓我食慾大增,羊腩炆得十分入味,每一塊肉都嚼勁十足,配上煲入面其他配料,絕對係饕餮之選!🥰跟住任食火鍋菜單亦豐富多彩,海鮮品種好多又新鮮,包括各種不同魚類貝類,丸類又有肉丸、芝士丸等等,種類繁多。而肉類中,最難忘就係美國特選牛肩胛,肉質嫩滑多汁,有嚼勁,配上各種醬料蘸料,火鍋味道更加豐富多樣!😘
2024-03-11 97 views
最近去到觀塘既相馬試佐佢地既放題,無限時,任食放題,超豐富,其中令我印象深刻既就係佢地既胡椒花膠湯、任食羊腩煲同任食火鍋。一黎到就先飲佐胡椒花膠湯,呢個絕對係濃郁香醇既湯,湯底呈現出濃郁既骨湯味道,入口之後舌尖被深沈而激動既胡椒味刺激,令人回味無窮。湯裡面既花膠增添佐豐富既口感同滋味,成個湯俾人既感覺就係溫暖舒適,非常適合係寒冷既天氣享用😚😚之後就到佢地既任食羊腩煲,以鮮嫩多汁既羊腩為主料,搭配上新鮮既蔬菜配料同香料炆煮而成,羊腩肉質軟嫩,入口即化,配合上獨特既煲仔烹調方式,更具口感滋味🤪🤪仲未食飽就繼續任食火鍋,肉類丸類蔬菜海鮮都有,而且選擇多多,包括沙白蜆、東風螺、青口、帶子、海蝦、蟹柳同生蠔等等,全部海鮮都非常新鮮,味道鮮甜,煮熟既海鮮搭配上熱辣既鍋底,感受到細膩既口感同鮮美既味道😋😋
2024-03-11 69 views
今日我去咗相馬呢間餐廳,係一間以任食放題形式為賣點既火鍋餐廳,呢間餐廳既口碑一直好好,所以我都要特登去試一試!一定要食既就係佢地既任食羊腩煲✍🏻✍🏻✍🏻成個煲味道鮮美,羊肉酥爛入味,湯汁濃郁,滋味十足,而且,餐廳提供的羊既腩肉塊十分新鮮,完全無羶味,烹制得亦非常獨特,俾人一種細膩既口感,羊腩同鮮嫩既蔬菜仲有爽脆既馬蹄一齊燉煮,令人既味蕾得到極大滿足!同樣一定要食既就係佢地既任食火鍋✍🏻✍🏻✍🏻火鍋有不同肉類,海鮮,丸,蔬菜等等,美國進口牛肉、海蝦、沙白蜆和蟹柳等各種海鮮都有,完全係美味既享受。美國進口牛肉都係肥牛黎,鮮嫩多汁,肥美柔嫩;海蝦肉質緊實,味道鮮美;沙白蜆汁水豐富,口感清爽;蟹柳則鮮嫩可口,真係超級豐富!仲有不可不提既係佢地既任食炸物✍🏻✍🏻✍🏻我試佐炸牛丸、炸芝士春捲、炸蝦多士、炸米網蝦春捲同炸番薯等美食,全部炸物都熱騰騰咁上枱,外脆內軟,非常好食,牛丸炸得香脆彈牙,嚼起來口感十分豐富;芝士春捲外皮酥脆,內餡芝味十足;蝦多士外焦里嫩,非常鮮美;米網蝦春捲外脆內腍,有不同既口感層次;番薯炸得亦香甜可口,全部都好正!
一定要食既就係佢地既任食羊腩煲✍🏻✍🏻✍🏻
同樣一定要食既就係佢地既任食火鍋✍🏻✍🏻✍🏻

仲有不可不提既係佢地既任食炸物✍🏻✍🏻✍🏻
2024-03-08 87 views
今日約咗一班朋友喺觀塘聚會食飯,訂咗枱喺相馬日式火鍋食一個豐富嘅放題餐,呢一個套餐有一個任食羊肉煲,胡椒花膠湯,蒸海鮮和肉類海鮮火鍋。任食羊肉煲,濃郁惹味。羊腩肉🐏埋枝竹和生菜🥬,食得津津有味。唔夠食可以叫侍應再加,食到飽為止。不過一陣仲有其他嘢食,所以都唔使喺一開始就食得咁飽。蒸海鮮都係香味十足。海鮮新鮮彈牙,分別有粉絲,扇貝、沙白、🦐蝦、鮑魚、魚,貴妃蚌等多種精選海鮮。用蒜蓉🧄蒸,又好香嘅蒜蓉味和充滿海鮮鮮味,粉絲更加係吸左蒜蓉和海鮮嘅精華,成為漩渦中最好食嘅食物,真係好味到一啲都唔想返俾人食。仲有一個鍋可以食生菜、金菇、粟米、午肩胛、生蠔、魷魚、帶子、蟹柳和蝦等多種肉類和海鮮。粟米🌽香甜,飽滿又多汁。午肩胛的肉質鮮美,有香濃牛肉味。生蠔🦪肉厚鮮甜滋味、魷魚🦑彈牙,帶子鮮嫩和蟹柳鮮甜啖啖肉。
2024-03-08 70 views
男朋友請食飯今次真係大飽口福,我哋喺觀塘呢一間相馬日式火鍋食放題,食一個暖羊羊海鮮火鍋放題套餐,套餐有胡椒花膠湯,任食羊肉煲,蒸海鮮和任食肉類海鮮火鍋,仲有多款甜品和飲品。超多嘢食,食到個肚都脹埋。首先來品嚐一碗香濃的胡椒花膠湯,這個湯充滿胡椒的香氣,飲落去非常暖胃,花膠肉厚大隻,膠質十足,惹味無比。🤤接下來,任食惹味羊腩煲,羊腩肉搭配支竹和生菜,羊肉入口溶化,有超香羊肉味,支竹充滿香味,又有口感。生菜清爽又多水份。羊腩煲加咗香蒽,令整個煲嘅香氣更加提昇。🤤蒸海鮮就啱晒鍾意食海鮮嘅人,海鮮鍋入邊包括扇貝、沙白、蝦、鮑魚、魚,貴妃蚌和粉絲。加上蒜蓉和香蔥一齊蒸,充滿了海鮮的原汁原味。一邊蒸,海鮮的香氣和蒜蓉的香濃味道隨着煙霧飄散出來,散發出誘人的香氣,未食已經流口水🤤跟住仲食埋豚肉、牛肉,雞肉,包心丸、青口、螺肉和蜆肉和各種蔬菜任食的任食火鍋。豚肉鮮嫩,包心丸的彈牙,仲有爆汁嘅口感。青口、螺肉和蜆的鮮甜爆燈,食得非常滿足。🤤
男朋友請食飯今次真係大飽口福,我哋喺觀塘呢一間相馬日式火鍋放題,食一個暖羊羊海鮮火鍋放題套餐,套餐有胡椒花膠湯,任食羊肉煲,蒸海鮮和任食肉類海鮮火鍋,仲有多款甜品和飲品。超多嘢食,食到個肚都脹埋。

2024-03-08 64 views
在呢間餐廳既用餐體驗非常出色。首先,他們既蒸海鮮係我去過既餐廳中最新鮮之一。無論係海蝦,沙白蜆定係鮑魚,都散發著誘人既香氣,肉質鮮嫩多汁,回味無窮!此外,他們既炸物都非常出色,任食夠晒抵,炸午餐肉、炸牛丸、炸墨丸、炸蝦、炸春捲同炸番薯等外面酥脆,內里軟腍,每一口都帶到絕對的滿足感,而另外炸單骨雞翼亦係酥脆外皮同多汁雞肉既完美結合,令人欲罷不能!而去到任食火鍋就更有任食既海鮮,包括海蝦、蟹柳等,無論係鮮味既湯底定係新鮮既海鮮材料,都可以滿足你對火鍋既各種需求,而且,海鮮款式多多,絕對可以品嘗到各種不同既海鮮口味!最後,任食羊腩煲都絕對係呢間餐廳既一大亮點,羊腩煲燉得恰到好處,肉質鮮嫩,湯汁濃郁,配料豐富,每一啖都感受到羊肉既鮮美滋味,暖胃佳餚!