一次性極上蒸海鮮海鮮只係會提供一次,但份量都有好多的!會按照人數給予唔同嘅海鮮。我地係兩個人去食就係開邊琵琶蝦,四個人就會有開邊龍蝦。而海鮮都係會佈滿蒜但都唔會蓋過咗海鮮嘅鮮味,而海鮮都係好新鮮的!呢次食嘅一次性極上蒸海鮮,真係一個字嘅形容——正!👍🏻 店家選用嘅海鮮,新鮮到令人難以置信,簡直就似係剛剛喺海入面游咗出嚟,肉質彈牙得嚟唔失嗰種鮮味。佢哋採用嘅蒸法更係保住咗海鮮嘅天然鮮甜,每一啖都能夠品嘗到海鮮嘅精華,簡直係味覺上嘅珍寶。店哋仲巧妙地加咗少少調味品,例如薑絲同蔥花,做到提味嘅效果,但又完全唔會覆蓋過海鮮嘅原始風味。蒸魚嘅湯汁清澈見底,帶有海洋嘅鮮咸同甜,倒喺白飯上面,實在係絕配。😋 呢種貼心嘅烹調方式,真係令人嘆為觀止,每一次嘗試,都好似係在頂級料理界旅行一次咁,記憶猶新。我想,對於愛好海鮮嘅食客嚟講,呢度嘅蒸海鮮實在係一個夢寐以求嘅享受。除咗新鮮,烹調手法同埋服務都一流,絕對係一個令人心情愉悅嘅美食體驗。絕對會推薦俾身邊嘅朋友!🌟打邊爐同平時嘅打邊爐放題都係大同小異,有得任食肉包美國特選牛肩胛,優質豚肉和雞肉。另外,還有蔬菜等等的打邊爐食物,但去到最後先打邊爐真係唔太食到
一次性極上蒸海鮮
打邊爐
同平時嘅打邊爐放題都係大同小異,有得任食肉包美國特選牛肩胛,優質豚肉和雞肉。另外,還有蔬菜等等的打邊爐食物,但去到最後先打邊爐真係唔太食到太多嘢。
日式炸物串燒
炸物同串燒嘅種類好多都好吸引,每一款都係熱辣辣感覺係即叫即炸。外脆肉軟,超鐘意丸類同單骨雞翼!
2023-12-13 114 views
今日約佐班姊妹係觀塘行街,行完就黎食放題,主打係火鍋,但其實咩都有得食咁濟!⭐️一次性蒸海鮮呢個一次性既蒸海鮮有開邊琵琶蝦、扇貝、蜆、魚片呢啲,非常豐富,落足蒜蓉去蒸,蒜味十足,更加提升海鮮既鮮味,好正好美味!✨火鍋配料配料款式又係好多,牛豬雞都有,豚肉更加岩晒唔食牛既我,肉質鮮嫩軟腍,肥瘦均勻,肉味又濃!另外蔬菜果啲質素都係好好,好新鮮好fresh!⚡️炸物串燒全部既炸物串燒都係即叫即炸,值得一讚,上枱果陣新鮮熱辣,真係等多一陣都抵!單骨雞翼係最正既!!雞翼又唔駛咬骨,啖啖肉,唔同味道都有,芝士味同蜜糖味最惹味香口!另外更邪惡既有不同炸丸,炸午餐肉,蝦多士呢啲,全部都好脆口感好好,真係無得頂!
⭐️一次性蒸海鮮
火鍋配料
⚡️炸物串燒
2023-12-12 74 views
YeahYeahYeah!!!!秋天係我最❤️❤️嘅季節,因為有得食大閘蟹啊🍂難得有得食,就要放仼地食🤟🏻橙黃色大閘蟹蒸起已經聞到陣香味👃🏼一揭開個蓋即刻見到流哂油嘅膏,每一啖膏都入口就溶,新鮮無臭味,食咗好多好多隻啊👅打邊爐放題嘅肉都好靚⭐️美國特選牛肩胛、優質豚肉同優質雞腿肉係必食推介⭐️塊塊肉都紅潤有光澤,每一round嘅肉質都keep住高👅仲有一個極上蒸海鮮,唔係仼食但我哋都好滿意,蒜蓉蒸真係無得輸👄今晚食咗好多好嘢,大閘蟹一定係皇牌✨

2023-12-12 53 views
一個價錢可以食到好多款食物真心係好爽而且又好抵食,真係值得一試啊٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و放題係包括左任食大閘蟹,火鍋,日式串燒炸物,一次性蒸海鮮,真係好多嘢食(*☻-☻*)特別係任食大閘蟹真係最好!任食大閘蟹我地每人應該都有食咗大概8隻左右,每一隻都係有最正的膏仲要係佔的比例都有好多(>^ω^<)呢個價錢有咁多食物又好食真心係不錯!而火鍋方面,首先講下肉類先,我地食咗美國特選牛肩胛同優質豚肉,我就鐘意食牛肉多啲,牛味都偏重但好林^_−☆還有海鮮可以任叫,都有10多款選擇真係值得一試↖(^ω^)↗整體來講真係性價比好高,加上每一款的質都唔hea你~

整體來講真係性價比好高,加上每一款的質都唔hea你~
2023-12-10 47 views
四個字-不知所謂今日同四位朋友共五人,食大閘蟹放題,食八點點半至十一點半三個鐘,一入去已經其奇怪冇人食大閘蟹嘅,唔通入錯舖頭,再問多次員工叫我哋坐低會蒸出嚟,好啦大閘蟹啲質素已經很很很差,到十點半已經last call,連出面啲調味料,火鍋料都收哂,話廚房要收工,係咁就咪鬼學人食兩輪啦,又唔係平,每日$500多元,又唔係平過人,(不知所謂,冇第二次😡
四個字-不知所謂
2023-12-08 136 views
一次性海鮮呢個係蒸海鮮鍋,一次性但係都好多海鮮,鮑魚,扇貝,蜆,開邊琵琶蝦,海蝦,花甲,款款都鮮甜,蒸海鮮保留曬海鮮啲原味,加埋蒜蓉,濃香入味,超級咁正!任食火鍋火鍋配料就好豐富,肉,海鮮,蔬菜都有,豚肉好嫩好腍,質感好好,豬味香濃,啲粟米仔同菇菌類都好新鮮,海鮮都多款式!任食炸物最吸引既一定係炸雞翼,雞翼係單骨雞翼,唔駛吐骨,雞翼味道多多,全部新鮮即炸,就咁椒鹽味都已經好好味啦!其他炸物好似吉列炸蝦,蝦多士呢啲都好正,蝦肉爽彈好食,又夠鬆脆!大閘蟹都真係好正,唔會因為任食質素就差,多膏鮮甜,味美鮮嫩!
一次性海鮮

任食火鍋
任食炸物

2023-12-05 148 views
作為一個海鮮狂,相馬嘅。任食大閘蟹海鮮火鍋放題。真係開正我個範🤩超多海鮮食,加上仲有大閘蟹放題同任食海鮮火鍋,今次點都要食返夠本🤩飲完胡椒發覺雞湯之後,就有一個。一次性極上蒸海鮮。食♨️海鮮蒸鍋材料豐富,有蒜蓉蒸琵琶蝦、蜆、帶子,就咁清蒸真係甜到飛起😋雖然海鮮蒸鍋唔係任食,但之後嘅火鍋放題就可以任食海鮮,換個食法更滋味😍除咗海鮮之外,豬牛雞丸菜腸麵都係任食,一定有一樣嘢啱你食🤭仲有。日式串燒炸物。仼食,全部都新鮮熱辣,咁多嘢食真係大🈵足💖

2023-12-05 118 views
一家四口黎到觀塘食火鍋,呢間餐廳出名大閘蟹火鍋放題,材料靚又多,湯底足料又夠正。佢哋係有既定順序,先享用胡椒花膠雞湯,食大閘蟹,再食海鮮蒸鍋,最後再食埋火鍋,炸物,點心,甜品其他食物。🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀。大閘蟹🦀️鮮又甜,大大隻又勁多膏。🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘。一次性極上蒸海鮮,因為四個人食係食龍蝦🦞的,龍蝦開邊,蒸熟就食得,蝦肉又鮮又甜又彈牙!除了龍蝦,仲有勁多的海鮮,小蟶子,蟹棒,青口,水魷,鮑魚,廣島蠔,日本帶子,沙日,海蝦,大頭蝦,灰蜆,螺,用大量蒜蓉蔥花蒸,香到成場都係。🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲火鍋係胡椒花膠雞湯,又香又濃,原汁原味,就咁飲都好好飲。火鍋料有肉,有海鮮,有丸又有菜,豐富好滋味,最近味的是美國特選牛肩胛,紅卜卜一睇就知好新鮮,食落去肉味十足,甘香又鬆化!
🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀
。大閘蟹🦀️鮮又甜,大大隻又勁多膏。
🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘
🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲
2023-12-05 73 views
美食之旅開啟,呢間餐廳專門食大閘蟹,而且價錢都好合理,今日午餐時間黎開附近,一定要再黎食啦~ 👍最後總結😋4人用餐 送蒸鍋食開邊龍蝦,價錢抵食,環境闊落舒適, 還可以享用胡椒花膠雞湯,不錯既選擇!我叫左好多野食,雨餐入面較推介以下幾個:😋美國特選牛肩胛 (*^_^*)😋全部大大塊,肉質新鮮,擺盤精緻,系誠意之作來。加上蔥蒜,沾上雞蛋,夠惹味。一次性極上蒸海鮮海蝦/大頭蝦/水魷/鮑魚 (*^_^*)😋全部都系高質海鮮,食到海鮮既鮮美之余仲有海水既甜味,再點埋提供既沙律醬,增加酸酸甜甜既味道,所有味道同埋香氣系口中不斷翻滾,滋味無窮。任食大閘蟹  (*^_^*)😋大閘蟹屬於淡水蟹,味道甘鹹,以膏質甘香,肉味鮮美爽甜。呢度既韓國雪條同埋優質雞腿肉都好新鮮(*^_^*)相信來幫襯既朋友一定會有驚喜!:)(*^_^*)😋

我叫左好多野食,雨餐入面較推介以下幾個:😋
美國特選牛肩胛 (*^_^*)😋
一次性極上蒸海鮮海蝦/大頭蝦/水魷/鮑魚 (*^_^*)😋

任食大閘蟹  (*^_^*)😋
大閘蟹屬於淡水蟹,味道甘鹹,以膏質甘香,肉味鮮美爽甜。
He he he😺 ,秋意濃,又係時候食大閘蟹啦!觀塘區放題嘅選擇都好多,今日就揀咗呢間性價比好高嘅大閘蟹日式火鍋放題喇😳!真係包羅萬有🫣!食物種類選擇多,食材新鮮,大閘蟹質素高!價錢合理🈴,絕對值回票價!🙌🏼🦀主角大閘蟹即叫即蒸,蟹黃嫰滑濃郁,鮮甜美味,蟹膏入口慢慢溶化,蟹肉結實天然鮮美!咁正嘅大閘蟹,仲可以無限追加,真係好滿足😍🐟🐟海鮮蒸鍋, 10分豐富,有唔同嘅海鮮!蒸開邊琵琶蝦,鮮甜美味,爽口彈牙,蝦肉有咬口!😺好味到不得之了!一次過食咁多蒜蓉蒸海鮮,真係好開心!💯任食火鍋放題,其實食完大閘蟹已經好飽㗎喇,不過但都仲好想打邊爐!哈哈哈😻,雞髀肉juicy 嫰滑食完一舊又一舊!牛肩胛都好唔錯,咬落去,牛味爆曬出嚟!豚肉都係一流,肉味濃郁!🐠🦐🦞海鮮蒸鍋覺得食唔夠,再追加左啲蝦and 帶子黎打邊爐!蝦同帶子都好新鮮,加埋花膠湯底打邊爐鮮味十足!
2023-11-28 108 views
收工後一大班人嚟到相馬食放題,我哋嘅target 已經瞄準大閘蟹同海鮮!放馬過嚟,睇吓今晚食到幾多隻🙈⭕️流油大閘蟹—唔好講笑,今次食咗起碼15隻🤪因為佢哋嘅大閘蟹非常多膏,仲要隻隻都咗多膏,一啜啲膏滑入喉嚨,依個滋味真心無得輸😚⭕️一次性極上蒸海鮮—今次多人食,所以有開邊龍蝦食😎⭕️ 日式串燒炸物—依啲一串串嘅小食最啱用嚟送酒,調味正正常常,食放題有串燒炸物食果然唔錯🤭相馬放題抵食夾大件,襯有大閘蟹嚟食仲更精彩,咁高質一定唔好錯過😎

⭕️一次性極上蒸海鮮—今次多人食,所以有開邊龍蝦食😎
2023-11-27 64 views
不知不覺又到左大閘蟹肥美的時間!餐廳好掛了好多特色牆畫和裝飾,都幾夠特別。呢間餐廳地理位置方便,環境光猛舒服。最推薦當然系蒸鍋食開邊龍蝦餐,性價比高,中意食龍蝦既朋友一定唔可以錯過!🔹龍蝦肉質比較紮實,夠曬大塊,每塊都好入味,必選之食物,肉味濃。美國特選牛肩胛肉質紮實而富有彈性。 仲有燒豚肉,雞中翼,雞腿肉任食非常新鮮,滿口的幸福感!一次性極上蒸海鮮同樣出色,有好多海鮮等等。虎蝦,扇貝,鮑魚都系任燒任食。即叫即蒸點心肉質夠新鮮,鹹鹹香香好好食。日式串燒炸物 🔹金黃酥脆的外皮多了一份惹味,呢度鮮料每日新鮮返貨。韓國雪條最後記得食埋。總體來說,都系值得推薦的餐廳,打卡食野都系一流!

總體來說,都系值得推薦的餐廳,打卡食野都系一流!
2023-11-22 148 views
今日放假,整完手作之後就過黎觀塘相馬食火鍋,一黎到就先上個胡椒花膠雞湯,雞湯足料又夠味,飲落去好暖胃!食海鮮🦞🦀🐙🐟🦑🦪🐚✔️飲完湯就食大閘蟹,橙黃色的大閘蟹蟹膏爆滿,非常吸引,仲要係任食正到爆!✔️再食海鮮蒸鍋,蒸鍋我裝滿海鮮,海鮮非常鮮甜,用蒜蓉蔥花清蒸蒜香味十足。海鮮包括有龍蝦,灰蜆,螺,小蟶子,蟹棒,青口,廣島蠔, 海蝦,水魷,鮑魚,日本帶子,極度豪華 !食肉🥩🍖🍗🥓🧆最後再食埋火鍋,豬肉,雞肉,牛肉。美國特選牛肩胛勁推,可以大叫特叫,肉味濃,鮮甜甘香又鬆化。雞肉又滑又鮮味,都不錯。豬肉新鮮又甜👍食甜品🍨🍧🍮甜品竟然有韓國雪條和Milktop雪糕,真係要食多幾件呀!
食海鮮🦞🦀🐙🐟🦑🦪🐚
食肉🥩🍖🍗🥓🧆

甜品🍨🍧🍮
甜品竟然有韓國雪條和Milktop雪糕,真係要食多幾件呀!
任食大閘蟹🦀只有清蒸就冇其他烹煮方法嘅大閘蟹,但個人就只鐘意清蒸!咁先可以食到大閘蟹的鮮味,而每一隻蟹色澤都好靚🤩一次性極上蒸海鮮🦞套餐最期待就係呢個蒸海鮮,海鮮上面餐廳會放滿咗好多蒜蓉,咁就可以改過咗海鮮嘅腥味但係同樣都可以食到佢嘅鮮味!餐廳會按照人數安排海鮮嘅數量同埋款式😆打邊爐🍲火鍋有海鮮,豬肉,牛肉,雞肉,蔬菜等。可以安招自己想食啲咩叫食物,我哋所叫嘅食物嘅都係好好食!即叫即蒸點心🥧估唔到竟然可以有點心食,有叉燒包,奶皇包,燒賣,蝦餃,牛肉球!全部都係幾好食同好熱❣️
任食大閘蟹🦀
一次性極上蒸海鮮🦞
打邊爐🍲
即叫即蒸點心🥧
相馬日式火鍋有好多唔同嘅分店,今次就嚟到佢哋觀塘成業街嘅分店食火鍋放題〰️〰️火鍋放題價錢抵食質素亦都相當唔錯。今次我同朋友兩個人嚟到用餐,我哋所叫嘅套餐就係任食大閘蟹火鍋放題。任食大閘蟹:大閘蟹蟹膏特別豐富、蟹肉肥美👍🏻👍🏻一次性極上蒸海鮮:每款海鮮都絕對高品質同特別鮮甜,蒸鍋琵琶蝦都係我嘅特別推介👍🏻👍🏻另更有日本帶子/沙日/灰蜆/螺/小蟶子/蟹棒青口/廣島蠔/海蝦/大頭蝦/水魷/鮑魚等美味海鮮。美國特選牛肩胛、優質豚肉、雞腿肉:美國特選牛肩胛脂肪含量適中,而且油花分佈均勻,牛味濃。豚肉肉質入口非常鬆軟。厚肉又滑亂嘅雞腿肉超級好食👍🏻👍🏻👍🏻

任食大閘蟹:
大閘蟹蟹膏特別豐富、蟹肉肥美👍🏻👍🏻
一次性極上蒸海鮮:

另更有日本帶子/沙日/灰蜆/螺/小蟶子/蟹棒
青口/廣島蠔/海蝦/大頭蝦/水魷/鮑魚等美味海鮮。
美國特選牛肩胛、優質豚肉、雞腿肉: