2021-06-22 97 views
尋晚食完越南菜真係有d掛住, 尤其係牛肉湯河嗰d好好味嘅牛, 今晚encore先, 又一城li間錦麗喺foodcourt入面好大間.🇻🇳煎蛋香茅豬扒飯 (HKD66)豬扒比想像中大塊同埋厚身, 醃得好入味充滿香茅嘅香氣, 豬扒肉好易咬開夠哂juicy勁好食. portion黎講算大份, 抵食推介!!! 🇻🇳胡志明粽合粉 (HKD70)越南嘅南部胡志明市名物Pho嘅豐富版本: 有齊生牛肉, 熟牛肉-應該話係牛腩先啱, 有成3大舊呢, 好彈牙嘅牛丸, 湯底嘅牛味都非常之濃, 飲多啖完全無口渴感呢.🇻🇳Li間餐廳嘅特飲都OK大杯, 椰汁紅豆冰同椰汁三色冰(HKD30@)咁多椰汁黎講真係足料又抵飲.

🇻🇳
煎蛋香茅豬扒飯 (HKD66)
香茅豬扒

🇻🇳
胡志明粽合粉 (HKD70)

椰汁三色冰
椰汁紅豆冰

2021-06-22
香茅豬扒
椰汁三色冰
椰汁紅豆冰
  • 胡志明綜合粉
2021-05-15 274 views
今日在又一城睇完早場已經11:05,諗住去錦麗食越南湯粉,點知行入餐廳只見成班伙記在吃飯,企咗一陣都冇人招呼!乜營業時間唔係11:00開始嗎?見到客人都懶得招呼,只顧自己吃,似乎服務態度有待改善!
2021-04-22 312 views
想問下呢,係咪唔洗做生意?2日下午茶過嚟,都冇位坐,但明明後邊就大把位,只不過係封住左,問你哋d同事(藍色衫),又話後面呢到,唔入客,搞到我要焗住食敏華,離9哂蒲🤬
2021-04-13 293 views
以前既錦麗係好味到排長龍🚶🏻‍♀️🚶🏻🚶🏻‍♀️🚶🏻‍♀️🚶🏻果日做完野去又一城搵野食,見到錦麗無排隊,所以就入左去食野~態度差,服務差落錯單d野落錯哂😓仲要漏單,等左差唔多半個鐘都未到😰😰😰已經係無乜人野食質素當然同佢服務一樣,都好一般以前我喺將軍澳果間係好好味🥺估唔到而家差左咁多😌失望.....

態度差,服務差

野食質素當然同佢服務一樣,都好一般

以前我喺將軍澳果間係好好味🥺
估唔到而家差左咁多😌
失望.....
小食拼盤
生牛肉湯河
2021-03-27 275 views
碗麵係求其㗎得壹塊扎肉切開一半,求其擺啲雞絲,搵啲唔知乜嘢扮金邊粉... 問過哥哥仔(劉俊傑)有冇火車頭,佢竟然會答一句:「我哋冇啲咁嘅嘢㗎喎」.... 做越南粉麵竟然冇火車頭,啲員工仲要乜都唔識....
碗麵係求其㗎
本人好耐冇打食評,但佢令我食完後好反感,實在不吐不快。今次叫左豬扒撈檬,午餐包飲品,我揀左薏米水。一黎杯薏米水都靚靚仔仔嘅,點知飲落去有薑茶味,都唔緊要,仲要有薑絲,認真接受唔到。至於碗撈檬,唔知點解又有肉鬆,又有薑蔥,可能係想有d港式嘅味道啦。佢地都唔係好大影響,但最可惜係d檬粉有陣生水味。唔知係因為用生水過冷河,定d魚露有怪味呢? 豬扒都還可以,不過不失啦!整體而言,好差,可以用奇怪黎形容成個餐。

整體而言,好差,可以用奇怪黎形容成個餐。

2021-03-26
$66 (Lunch)
2021-03-06 389 views
原來九龍塘又一城又開了間錦麗, 餐廳環境 都幾大, 座位唔會密麻麻。 原先想吃生牛肉河, 最後點了午市套餐~ 魚丸扎肉香濃雞湯金邊粉$66、 香茅咖哩雞腿飯$68、 越南滴滴咖啡$8( 跟餐價)。💠魚丸扎肉香濃雞湯金邊粉~ 每次都吃生牛河今次決定轉下口味, 香濃雞湯果然唔錯, 有一塊黑椒扎肉好香口, 魚蛋彈牙, 金邊粉質感稍為硬了一些。💠香茅咖哩雞腿飯~ 炸雞腿好juicy, 咖哩味道香濃好適合我胃口, 真係可以食曬成碟飯啊!💠越南滴滴咖啡~ 喜歡這裏的咖啡, 香濃又好飲,每一次必點 。每次都是食 pho, 今次有突破試一試咖哩飯, 原來又幾好喎!😊

💠魚丸扎肉香濃雞湯金邊粉~ 每次都吃生牛河今次決定轉下口味
魚丸扎肉香濃雞湯金邊粉

香茅咖哩雞腿飯

越南滴滴咖啡$8( 跟餐價)

2021-03-04
$75 (Lunch)
魚丸扎肉香濃雞湯金邊粉
香茅咖哩雞腿飯
越南滴滴咖啡$8( 跟餐價)
  • 越南滴滴咖啡$8(跟餐價)
2021-02-14 373 views
河粉雞肉俱甚鞋。雞翼夠香但不脆。45/100從未吃過有眾多分店的「錦麗」,但見其他分店好評的比例都頗高所以一試。點了雞絲扎肉香濃雞湯金邊粉加蔥油雞翼外賣,盛惠$97。回家看見裝雞翼的膠盒是完全密封的便心知不妙。果然如此,蔥油煎雞翼是蠻香的,肉質亦不鞋,但因為膠盒密封的關係,熱力將雞翼全部焗「淋」了,一點香脆也沒有。提議裝炸物的盒應該剪開一角。說回主角,雞湯確是比很多越南餐廳濃郁多倍的,但也不能說是鮮味很突出。沒有附上任何香草和辣椒是不足之處。金邊粉可能是我吃過所有越南餐廳之中最鞋的,實在難以下嚥。雞絲很韌,想不到連扎肉也可以特別粗糙。見餐廳內其他食客主要是點飯食,望起來好像比金邊粉好吃。希望餐廳能積極檢討選用的食材,積極改善食物質素。
河粉雞肉俱甚鞋。
雞翼夠香但不脆。

45/100

點了雞絲扎肉香濃雞湯金邊粉加蔥油雞翼外賣,盛惠$97。

見餐廳內其他食客主要是點飯食,望起來好像比金邊粉好吃。

希望餐廳能積極檢討選用的食材,積極改善食物質素。

2021-02-13
TakeAway