2023-11-11 1098 views
星期日排隊都唔算排好耐,大概等咗15分鐘就有位坐越南粉 霸氣總裁粉安格斯牛小排、牛尾、牛筋及牛湯底,配油炸鬼安格斯牛小排香濃牛肉味,唔韌牛筋好淋,牛骨好出味而且好容易咬開湯底本身已經好濃郁,可以再自己落啲辣椒同青檸汁調節味道配油炸鬼可以吸晒湯底,脆脆地河粉唔碎,可以夾得起蔥同洋蔥份量都幾多整體嚟講呢個新嘅產品都幾特別,可以試吓有果蠅飛來飛去,食食下就會飛過黎,要自己撥走錦麗 (九龍塘)九龍塘達之路80號又一城L2樓L2-28號舖
星期日排隊都唔算排好耐,大概等咗15分鐘就有位坐
越南粉 霸氣總裁粉
安格斯牛小排、牛尾、牛筋及牛湯底,配油炸鬼

安格斯牛小排香濃牛肉味,唔韌
牛筋好淋,牛骨好出味而且好容易咬開
湯底本身已經好濃郁,可以再自己落啲辣椒同青檸汁調節味道
配油炸鬼可以吸晒湯底,脆脆地
河粉唔碎,可以夾得起
蔥同洋蔥份量都幾多
整體嚟講呢個新嘅產品都幾特別,可以試吓

有果蠅飛來飛去,食食下就會飛過黎,要自己撥走

錦麗 (九龍塘)
九龍塘達之路80號又一城L2樓L2-28號舖
錦麗 ~ 最好食越式牛肉粉😋夏日炎炎🌞無咩胃口~來一碗清甜湯底Pho @pholehk 最近推出左~總裁霸氣粉~😎真材實料👏🏻推介大家一定要試試☝🏼足料配制💯每日鮮熬 23 小時牛骨湯底用料上乘👍🏻No.1 安格斯牛小排、強筋骨牛尾配充滿骨膠原入口又Q彈牛筋 ~加上即炸香脆油炸鬼 ~ 口感層次豐富濃郁牛骨牛肉湯~入口清甜~真系好味道👏🏻食總裁霸氣粉 ~ 記得以下四部曲💕推薦食法~更能品嘗到總裁霸氣粉精粹第一步 湯頭~先飲一口湯,細味品嘗錦麗每天新鮮熬制 23 小時濃郁牛骨牛肉湯。第二步 調味~根據個人口味加入青檸辣椒增加風味。 第三步 食材~ 依次品嘗總裁霸氣粉食材🐃口感更豐富。享受 No.1 鮮嫩🥩安格斯牛小排 ~富活力又補氣強筋骨的牛尾 ~再享用骨膠原滿滿的牛筋。最後,將香脆可口的油炸鬼點湯吸收牛肉湯與粉同食,嘗盡牛肉湯精華仲叫左2款最近新出特飲~富有越南風味😁。香芒生椰乳 🥭用上芒果混和生椰乳🥥飲椰香味重更加入奶油及芒果乾~口感豐富。越式椰子冰咖啡☕️越南咖啡~飲落回甘~配上清甜椰子🥥醒神又清新👍🏻叫左幾款小食♥️😎好滿足。特色小食拼盤 一次過食到多款特色越式小食😃有法式蒜蓉牛油雞

錦麗 ~ 最好食越式牛肉粉😋
夏日炎炎🌞無咩胃口~來一碗清甜湯底Pho

@pholehk 最近推出左~總裁霸氣粉~
😎真材實料👏🏻推介大家一定要試試☝🏼

足料配制💯每日鮮熬 23 小時牛骨湯底
用料上乘👍🏻No.1 安格斯牛小排、
強筋骨牛尾配充滿骨膠原入口又Q彈牛筋 ~
加上即炸香脆油炸鬼 ~ 口感層次豐富
濃郁牛骨牛肉湯~入口清甜~真系好味道👏🏻

食總裁霸氣粉 ~ 記得以下四部曲💕
推薦食法~更能品嘗到總裁霸氣粉精粹

第一步 湯頭~先飲一口湯,細味品嘗錦麗

每天新鮮熬制 23 小時濃郁牛骨牛肉湯。

第二步 調味~根據個人口味加入青檸
辣椒增加風味。

第三步 食材~ 依次品嘗總裁霸氣粉食材🐃口感更豐富。
享受 No.1 鮮嫩🥩安格斯牛小排 ~
富活力又補氣強筋骨的牛尾 ~
再享用骨膠原滿滿的牛筋。

最後,將香脆可口的油炸鬼點湯
吸收牛肉湯與粉同食,嘗盡牛肉湯精華

仲叫左2款最近新出特飲~富有越南風味😁

。香芒生椰乳 🥭
用上芒果混和生椰乳🥥飲椰香味重
更加入奶油及芒果乾~口感豐富

。越式椰子冰咖啡☕️
越南咖啡~飲落回甘~
配上清甜椰子🥥醒神又清新👍🏻

叫左幾款小食♥️😎好滿足
。特色小食拼盤

一次過食到多款特色越式小食😃
有法式蒜蓉牛油雞翼、金絲乾蝦春捲、
越式蔗蝦、香茅豬扒

。大蝦扎肉米紙

配上酸辣汁~開胃又清新

📍九龍塘達之路80號又一城L2樓L2-28號鋪

#錦麗 #總裁霸氣粉 #越南美食 #過江龍越式牛肉粉專門店
#胡志明市 #人氣過江龍 #pho #胡志明市最好吃的牛肉粉
#一種味道半世紀的堅持 #hkfoodie #hkfood

2023-06-10 1309 views
選擇的食物:火車頭飯 椰青食物的賣相: 賣相非常吸引,好多好多肉 感覺到食完之後一定好飽 好適合年青力壯男子 Bodybuilder香氣 味道:一般炸物嘅香氣 味道都可以 肉質偏硬 好有咬口 但係唔係咁適合女仔食食後感:好豐富 好飽 食咗好多蛋白質感覺 加個椰青 絕配 我最喜歡就係食埋 椰子肉 超正 超軟滑 將炸物留响口的油膩感覺 一掃而清餐廳環境:一般茶餐廳的環境 又一城即係又一城 環境比普通茶餐廳 好好多侍應服務:一般茶餐廳的服務 唔可以要求高總括嚟講 感覺良好 食物質素唔錯 會再返嚟
選擇的食物:火車頭飯 椰青
侍應服務:一般茶餐廳的服務 唔可以要求高
總括嚟講 感覺良好 食物質素唔錯 會再返嚟
火車頭飯
2023-06-09
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$112 (Lunch)
火車頭飯
甚少介紹連鎖餐廳,更少介紹越南菜,因為越南菜我真心麻麻地🤣其中一個原因係越南菜嘅材料比較平民,而且啲pho輕盈到好似食風咁,但由越南來到香港後價錢幾級跳,令我經常有種好唔抵嘅感覺🤦🏻‍♀️今次介紹依間好多區都有分店,啲pho幾好食(不過我始終覺得唔值咁貴),反而香茅咖喱飯我多次encore😆🍗🍛 香茅咖喱雞槌飯 $𝟟𝟚 (𝟡.𝟝/𝟙𝟘)個咖喱幾辣,但辣得來令人精神為之一振,而唔係死辣。雞槌香茅味濃,炸得有啲偏硬,但點咖喱濕濕地一齊食會覺得剛剛好。咖喱入面跟左四五件炸薯角,肥到喊但都會忍唔住口食哂。之前食過香茅咖喱豬扒飯,豬扒都炸得好好食!

🍗🍛 香茅咖喱雞槌飯 $𝟟𝟚 (𝟡.𝟝/𝟙𝟘)
香茅咖喱雞槌飯
2023-05-02
$80 (Lunch)
香茅咖喱雞槌飯
2023-05-06 893 views
這間餐廳的食物很美味 價錢很便宜 同埋不用付+1😀 可以出去付錢 不用等 可以節省時間☺️食物很美味 叫了豬肉越南檬粉及魚蛋粉麵 我次次都叫😁 因為我很愛吃這兩個菜色 下次會再試下其他菜色😀😀

2023-04-12 731 views
行完街又係搵嘢食嘅時候,冇特別原因就揀咗呢間越南餐廳,知佢好出名,好似話港澳台都有佢嘅分店。今次叫咗安格斯火車頭、胡志明綜合粉,再加一個小食拼盤,同埋一杯越南滴滴咖啡兩碗河粉嘅牛肉質素都好唔錯,湯底雖然較淡,但都好有牛味,整體都係好食嘅越南河👍🏼而佢杯咖啡都唔錯,好有越南風味不過小食拼盤就比較失望,豬扒炸得太乾身,而且本身塊扒比較瘦,所以好快就變硬⋯⋯另外個䉀蝦同春卷個餡太細,所以咬落去個感覺好油淋淋⋯

• 胡志明綜合粉
2023-03-05 679 views
時日晚餐有錦麗生牛肉粉、再追加金絲網蝦春卷兩件及飲品新鮮椰青。如果想吃好吃的生牛肉河粉,錦麗必定是其中一間。招牌越式生牛肉湯河,上菜時,湯底熱度剛剛好,可令生牛肉僅僅熟,牛肉鮮嫩無比。而且每喝一口湯底,都會有種份外滿足感,令人不經意地將湯全部喝光,這種魔力無法抗拒。湯河配料還有洋蔥、蔥、芽菜、檸檬葉及靑檸。一邊品嘗熱焫焫的湯河,一邊喝冰凍新鮮椰靑,這種配搭無懈可擊,實在讚不絕口。至於春卷,不吃也罷,因為錦麗生牛肉河已經夠晒滿足。

至於春卷,不吃也罷,因為錦麗生牛肉河已經夠晒滿足。
朋友介紹過嚟食牛肉粉, 喺九龍塘呢又一城可以食到一個咁有質素嘅牛肉粉我都覺得唔錯中, 牛肉好靚,湯底淡咗少少。 炸物拼盤都好ok。餐廳環境都好光猛,職員服務態度都勤快。
2023-02-03 680 views
一個人喺又一城行完街,去錦麗嘆返個下午茶😚掃QR code點餐都好方便,今次叫左個下午茶餐,有生牛肉河粉、越式魚餅、熱清甜甘蔗汁!每樣野上枱都熱辣辣,牛肉河粉的湯底好好味😋,甘蔗汁不太甜,美中不足之處就係份量偏小。
一個人喺又一城行完街,去錦麗嘆返個下午茶😚

2023-02-03
$48 (Tea)
  • 生牛肉河粉
2023-01-03 582 views
行完商場求其搵啲嘢食,好耐無食生牛肉河好想食🐂🦥錦麗生牛肉粉錦麗始終係連鎖集團,比一般牛肉河貴,但係質素就比較好,晚市設有一人餐,可以選埋小食我正係選咗牛肉粉,驚食唔灑🤣湯底牛肉味濃,每啖都食到牛肉香,將一碗簡單嘅河粉整得好好食🍜雖然性價比唔高,但偶然都會想食😂🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌴只想懶住食、懶住玩、歡迎餵食🌴💤🦥得閒就Follow吓,不過懶得Follow翻你🦥💤 錦麗 (九龍塘)九龍塘達之路80號又一城2樓28號舖
行完商場求其搵啲嘢食,好耐無食生牛肉河好想食🐂
🦥錦麗生牛肉粉

🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲
🌴只想懶住食、懶住玩、歡迎餵食🌴
💤🦥得閒就Follow吓,不過懶得Follow翻你🦥💤
錦麗 (九龍塘)
九龍塘達之路80號又一城2樓28號舖
2022-08-23 1543 views
記得幾年前錦麗引入黎香港時,我專登襯佢新開張去APM試,試完覺得佢嘅胡志明綜合湯河好正宗,湯底好鮮甜而且冇乜味精,而牛丸係勁彈牙多汁,所以間中就去食事隔一兩年,原來佢多咗咁多間分店,而又買咗“賞你食”coupon,所以諗住去食番當日嘅味道點知湯底已經俾我感覺重咗味精,而且餐廳冇再主動俾芽菜同九層塔,呢兩樣配菜冇咗真係唔配叫做胡志明嘅pho咁我唯有主動問,點知送上枱嘅芽菜差唔多全部都爛嘅,真係好失望。。。雖然牛肉同牛丸依然唔錯,但下次唔會再黎呢間分店食了,希望其他分店可以保持到水準
胡志明綜合粉

配菜

特色小食拼盤
蔗蝦
Dining Offer
Voucher
特色小食拼盤
2022-08-10 1034 views
又一城行街行到攰上foodcourt揾下野食抖下foodcourt隔離有連續三間餐廳未試過錦麗menu個蟹肉餅湯粉又好吸引,試下啦越色蟹. 肉餅蕃茄湯粉蕃茄味濃 仲有蟹味 就咁飲個湯都得蟹肉餅幾大塊 啖啖蟹肉仲有扎肉 豆卜索哂d湯 推薦胡志明綜合粉湯底牛骨味濃 牛肋條煮得剛剛好 一d都唔韌牛丸同生牛肉都好好味可以跟餐 包一杯風味飲品另外加錢可以配埋小食$22/1款 $40/2款 $54/3款加左庶蝦 普普通通 無兩款粉麵咁出色
又一城行街行到攰

上foodcourt揾下野食抖下

foodcourt隔離有連續三間餐廳
未試過錦麗

menu個蟹肉餅湯粉又好吸引,試下啦

越色蟹. 肉餅蕃茄湯粉

加左庶蝦 普普通通 無兩款粉麵咁出色
  • 胡志明綜合粉
  • 越色蟹. 肉餅蕃茄湯粉
2022-07-25 871 views
星期日下晝3:30諗住去食個晏,小弟因為唔食澱粉質,所以嗌咗一碗粉,咁我就要求將個粉另上,可以分俾我老婆同個仔(已經每人叫一碗)。嗰度啲侍應如果唔講我以為我爭佢錢,我好聲好氣同佢講,佢話唔得㗎喎,我想你你自己夾起佢。咁我覺得真係好搞笑,如果我叫外賣咁點算?我純粹係想飲啖湯,想啲粉另上係因為唔想啲碳水入落渴入邊。再加上嗰度啲侍應唔知係咪未出糧,黑口黑面。雖然佢個湯係吾錯,但係咁樣嘅服務態度我真係接受唔到!

雖然佢個湯係吾錯,但係咁樣嘅服務態度我真係接受唔到!
2022-07-24
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$90 (Lunch)
2022-07-16 727 views
今次第二次幫襯,今早叫左豬扒早餐,內容有牛角包,炒蛋同豬扒金邊粉,加一杯凍咖啡少甜。首先炒蛋同牛角包到左,炒蛋幾特別,放左香葉炒,食落去幾好,牛角包一般,最後豬扒金邊粉到左,豬扒厚切,賣相可以,跟住問樓面取青檸芽菜,早餐冇提供,大佬我黎食越南早餐,你地冇提供,有少少失望,跟,住試下豬扒,一般唔好食,比我去銅鑼灣蘭芳道X色,差好遠。最後凍咖啡少甜比左一杯凍咖啡少少少少少甜。

最後凍咖啡少甜
比左一杯凍咖啡少少少少少甜。
2022-07-16
$45 (Breakfast)
2022-06-17 941 views
🇻🇳🇻🇳高級越南菜🇻🇳🇻🇳果日好早就肚餓所以決定去食early dinner去到嘅時候仲有lunch set 同下午茶餐,不過呢啲咁大食嘅女仔,都係叫返lunch set hahaha叫咗一碗胡志明河粉同埋一杯三色冰😋😋個河粉有生牛肉,熟牛肉同埋牛丸三個配菜都有surprise到我!生牛肉好滑,熟牛肉應該係用咗牛腩位,超級淋,牛丸有勁重牛味同彈牙!食到我個人好開心🥳因為前一日食咗碗好難食嘅拌麵!今日可以補償番佢個三色冰又係好出色!甜度偏低,但係佢啲椰汁落得好重手!超級濃!
🇻🇳🇻🇳高級越南菜🇻🇳🇻🇳

果日好早就肚餓所以決定去食early dinner

叫咗一碗胡志明河粉同埋一杯三色冰😋😋
個河粉有生牛肉,熟牛肉同埋牛丸
三個配菜都有surprise到我!

佢個三色冰又係好出色!
甜度偏低,但係佢啲椰汁落得好重手!超級濃!