2023-12-03 55 views
今天我走在西貢的街道上,無意中路過了一家名為NN coffee的咖啡店,被它獨特的門面吸引住了。好奇心驅使我走進店裡,想親自體驗一下這家咖啡店的魅力。店員們親切地問候我,讓我感到非常受歡迎。作為一家咖啡店,NN coffee當然有不少美味的咖啡選擇。然而,我今天的目標是試試他們的餐點。我點了他們的招牌菜鰻魚飯和蕎麥麵。很快,這兩道菜就被端到了我的面前。首先讓我驚喜的是鰻魚飯。一碗香噴噴的烤鰻魚配上煮得恰到好處的白飯,散發出誘人的香氣,這碗鰻魚飯的份量絕對是令人驚喜的大碗,讓我感到非常滿足。接下來,我試了他們的蕎麥麵。一碗涼拌的蕎麥麵配上了鮑魚,鮑魚和配菜都非常好味,配搭上溫泉蛋,份量足夠剛好。總的來說,我對NN coffee的食物非常滿意。不僅味道美味驚喜,份量也十分足夠。唯一門外因為有一張枱可供人進餐,今天剛好坐了一個食煙的叔叔,風向剛好進入餐廳,還好不是煙接煙,否則一定整個體驗大打折扣,還好逅家餐廳有兩層,如果對煙味比較介紹,可以選樓上。

2023-11-25 41 views
係一間可以打卡又可以做文青嘅cafe 一個人去又得二人世界去亦得的好餐廳~難得同老公一齊放假 當然要出去行下拍下拖❤️, 出油尖旺出得多都悶 今次我哋反而去西貢吹下海風。 沿著碼頭一路行到牌坊入面的「小區」 見到有一間餐廳nn coffee, 望入去 感覺幾舒服於是就拉住老公入去試下。服務員親切有善地邀請我哋坐低, 環境安靜,店員有禮值得一讚。當然一間餐廳 最重要還是食物。等咗一陣我點的鰻魚蛋飯到了🥰,個鰻魚係好香同埋食落唔會有骨😊玉子好足料甜度剛好, 好香,食落大滿足👍跟住我就見到更正嘅鮑魚🤣我都忍唔住 夾咗一啲佢嘅冷麵嚟食, 冷麵汁味道調教得非常好,鮑魚切片後入口亦爽口 ,明顯烹調方便真係落過唔少心思。 而且鮑魚亦都幫我哋 鎅開了一片一片,唔怕食得冇儀態,非常貼心。兩杯嘢飲 都很不錯,賣相亦都做足功夫, 我覺得好靚🤩(如圖),抹茶牛奶上面有小丸子,好creamy,富士山梳打係超靚,我冇特別要少甜但甜度已經剛好,最開心係嘢飲上面仲有雪糕🤗。如果想 同朋友或者另一半 坐低傾下偈 食下飯,呢度絕對係一個不二之選。

當然一間餐廳 最重要還是食物。

跟住我就見到更正嘅鮑魚🤣

• 日式磯煮時令鮑魚月見蕎麥麵
  • 巨大鰻魚玉子丼
2023-11-11 33 views
西貢真係越嚟越多Cafe,行幾步又見到一間。行過市場街又唔想去連鎖店,就揀咗呢間小店休息一下。呢間係日系Cafe,連食物都係和風。蕎麥麵、關東煮、飯團、茶漬飯都有,但係又有All Day Breakfast、意粉、窩夫等,非常多元化。以為剩係得地下原來仲有一樓座位,仲舒服。叫咗個焙茶Latte、店員推介磯煮鮑魚蕎麥麵。鮑魚都係用鮮鮑魚煮。蕎麥麵擺盤好西式,有兩隻鮑魚、味玉、大根,全部煮到入曬味,鮑魚味道仲好濃好淋添。杯焙茶Latte除咗味道香濃,個拉花仲好靚添。食完追加咗個Cream Brûlée,面層焦糖勁薄勁脆,仲配咗雲呢拿雪糕,一凍一熱,好正。

每個週末我都會諗吓去邊安排一下親子活動,今個週末實特登揸車入西貢,食吓嘢行吓小店。差唔多成10年都冇去過西貢喇,風貌依然,對於城市人,這裡總使人有種心曠神怡輕鬆慢活的感覺,近幾年更多添了很多特色小店,隱世咖啡店的進註,特別係西貢嘅市場街,可以話係西貢嘅咖啡一條街,有很多特色嘅咖啡小店,輕輕鬆鬆讓你慢活大半天。我哋就唔打唔撞揀咗呢一間NN Coffee,店員見我哋三小口子,所以就特登帶咗我哋上咗2樓的一層,面積寬敞,簡約設計,配上和諧燈光,彌漫着寫意舒適的居家感覺,十分Cozy🔮Match latte 丸久小山圓•若竹抹茶粉調配而成的抹茶latte,抹茶味道濃郁,回甘的茶澀味和綿滑的奶泡,入口順滑茶香四溢,還很喜歡咖啡師拉了一個獨角獸的latte art 給我,真係整得好靚呀! 🔮巨鰻滑蛋牛角包窩夫 真的不愧為巨鰻呀~整條燒鰻魚又闊又厚,完全cover晒整個牛角包,真的不禁驚喜了一下,外面輕輕煎香,鰻魚肉質香口而軟綿,鰻魚皮和鰻魚中間夾了層微微的油脂,魚油在咀內慢慢滲出,很有魚香,Scramble egg絲滑,入口有豐富的蛋香味,牛角包也有富有牛油香,酥香煙靭,整個konffle 上的三

🔮Match latte

🔮巨鰻滑蛋牛角包窩夫
真的不愧為巨鰻呀~整條燒鰻魚又闊又厚,完全cover晒整個牛角包,真的不禁驚喜了一下,外面輕輕煎香,鰻魚肉質香口而軟綿,鰻魚皮和鰻魚中間夾了層微微的油脂,魚油在咀內慢慢滲出,很有魚香,Scramble egg絲滑,入口有豐富的蛋香味,牛角包也有富有牛油香,酥香煙靭,整個konffle 上的三個主角像是互相襯托,互不搶大家的風頭,鰻魚的魚香滑蛋的蛋香,牛角包的牛油香,味道反而互相配合,十分有層次,thumbs up推介呀~

🔮Crème brûlée
即叫即焗,質地如豆腐般嫩滑,雖有表面有焦糖,不過入口反而覺得甜度恰到好處,上面放上新鮮的士多啤梨和藍莓,多一份清新的果甜香,旁邊更附上一球雲呢拿雪糕,這個甜品幸福感滿滿啊~每個週末我都會諗吓去邊安排一下親子活動,今個週末實特登揸車入西貢,食吓嘢行吓小店。差唔多成10年都冇去過西貢喇,風貌依然,對於城市人,這裡總使人有種心曠神怡輕鬆慢活的感覺,近幾年更多添了很多特色小店,隱世咖啡店的進註,特別係西貢嘅市場街,可以話係西貢嘅咖啡一條街,有很多特色嘅咖啡小店,輕輕鬆鬆讓你慢活大半天。我哋就唔打唔撞揀咗呢一間NN Coffee,店員見我哋三小口子,所以就特登帶咗我哋上咗2樓的一層,面積寬敞,簡約設計,配上和諧燈光,彌漫着寫意舒適的居家感覺,十分Cozy
2023-10-23 34 views
之前入黎西貢行,見到呢間cafe 裝修幾好,餐廳好寧靜,好多人都會係度一路食嘢,一路做自己嘢,好悠閒。我同朋友今日終於黎試下❤️我地叫左1️⃣明太子龍蝦手工意大利粉💰168一上臺已經覺得好吸睛,起左肉嘅龍蝦肉都幾大塊,肉質爽口彈牙,意大利粉係扁意粉,全部都沾滿曬忌廉同明太子醬,明太子一粒粒,咬落鹹香帶有微辣,好味道😋2️⃣秘制辣蝦牛角包🥐窩夫🧇💰108未試過辣蝦🦐同牛角包🥐窩夫🧇 嘅組合,所以叫黎試下、辣蝦彈牙,加埋店家秘制辣醬,好惹味,鍾意食辣嘅朋友可以叫❤️3️⃣Matcha Latte Latte💰48抹茶鮮奶Latte 拉花好靚,第一次見到咁靚,抹茶🍵飲落茶味香醇濃郁,帶有回甘,奶味好香濃,同埋杯野飲都幾大杯,好適合坐係度慢慢飲😌4️⃣Tofu Latte 💰56未見過豆腐同咖啡嘅組合,飲落居然一啲都唔違和,咖啡又香濃、日本豆腐又幼滑,非常唔錯,欣賞餐廳嘅創新👍消費價錢:2人💰418,人均💰209結論:(10分為滿分)味道:8/10性價比:7.5/10回頭指數:8/10餐廳名稱:NN Coffee (西貢)餐廳地址:西貢市場街47號地舖

我地叫左
1️⃣明太子龍蝦手工意大利粉💰168

2️⃣秘制辣蝦牛角包🥐窩夫🧇💰108

3️⃣Matcha Latte Latte💰48

4️⃣Tofu Latte 💰56

消費價錢:2人💰418,人均💰209

結論:
(10分為滿分)

味道:8/10
性價比:7.5/10
回頭指數:8/10

餐廳名稱:NN Coffee (西貢)
餐廳地址:西貢市場街47號地舖
  • Tofu  Latte
  • 明太子龍蝦手工意大利粉
行到市場街cafe聚集地 本身想去果間無開🥹見到呢間店面純白色無印風 感覺悠閑 就衝去樓上嚕~空間比樓下闊落 平日下晝唔少人work from home😚🍫Mocha ($48)獨角獸拉花😍咖啡偏nutty 同朱古力味幾夾甜度適中 ㊙️🧇秘製辣蝦牛角包窩夫 ($108)Topping有蕃茄 芝士 辣蝦~份量足 食落幾惹味 有種食pizza feel 辣度對我來講有點高🙈🍮Crème brûlée ($78)———————————————————📍NN Coffee 西貢市場街47號地舖
Mocha
🍫Mocha ($48)
獨角獸拉花😍咖啡偏nutty 同朱古力味幾夾甜度適中
秘製辣蝦牛角包窩夫

㊙️🧇秘製辣蝦牛角包窩夫 ($108)
Crème  brûlée

🍮Crème brûlée ($78)

———————————————————
📍NN Coffee
西貢市場街47號地舖
2023-10-18
TakeAway
$230 (Lunch)
Mocha
秘製辣蝦牛角包窩夫
Crème  brûlée
2023-10-16 29 views
我最近入咗西貢Chill 吓,行到去市場街,見到一間很簡約的Café,再見到menu有龍蝦意粉,便決定進去試試並放吓空。Cafe分為兩層,下層主要是製作區,設有一個吸引眼球的長吧枱,專門供咖啡師沖泡咖啡及cashier。整個店內以簡約的木色和水泥牆為主,營造出舒適自然的氛圍。上層全層都是坐位,都容納到不少客人。我選擇了坐在靠近門口的位置,這裡能夠欣賞到外面的街景,給人一種放鬆的感覺。明太子龍蝦手工意粉擺盤好靚,採用了豐富的龍蝦肉和明太子醬汁,味道濃郁,意粉好掛汁,麵條煮得剛好彈牙,配上鮮爽的龍蝦肉,感覺很豐富滿足。Mocha咖啡這杯咖啡最impressive是拉花,充滿夢幻的獨角 技巧非常出色。咖啡本身有著濃厚的口感,我本身唔令得太濃的咖啡,這杯mocha啱哂我,又mix咗朱古力,好好味啊,可以飲住杯嘢chill好耐。由於我唔算好肚餓,所以只點了意粉和飲品,但menu內還有很多美食,加上見到甜品都好吸睛,下次會同Friend再來。這裡都幾relax,如果你正好在西貢附近,不妨來這裡一試。

Mocha咖啡

2023-10-13
$200 (Tea)
  • 明太子龍蝦手工意粉
2023-10-13 394 views
西貢真係愈黎愈多好野食,難得入西貢,搵左間cafe坐低食個lunch飲杯野chill下。呢間日式fusion cafe分左兩層,樓下個層店面好日系有得打下卡,樓上個層半工業風,水泥石牆帶住暗沉既燈光,成個環境好有feel明太子龍蝦手工意大利粉 $168 原隻既龍蝦起肉出黎煮意大利粉,肉質唔細仲要好彈身爽口,龍蝦肉味夠突出。 大量既明太子加上忌廉煮意粉,鮮味鹹香,每啖都有大量既明太子黏住意粉上面,勁滿足。意粉用上扁意粉,咬落比較實在而且彈身,掛汁既程度都夠晒多。磯煮鮑魚蕎麥麵 $178呢個麵餐勁健康,好岩就算減肥或者唔食得多既人都可以黎cafe食野。兩大隻既鮑魚切片,入口爽口彈牙既,加上有少量wasabi伴碟,沾埋少少真係仲更加好食特別有日式既風味。蕎麥麵質感夠彈,放落湯汁一齊食掛起晒個湯汁。加上有蘿蔔,蘿蔔煮到入晒味,入口勁淋,勁正。丸久小山園 焙茶鮮奶 - Hojicha Tea Latte $48 呢杯焙茶latte好夠濃香茶味,餐廳仲要用埋日本茶葉沖泡出黎,個茶底香爆發出黎,原全唔覺得自己飲緊咖啡。豆腐鮮奶咖啡 - Tofu Latte $56呢杯都非常特別,加入一磚日式豆腐沖泡

明太子龍蝦手工意大利粉 $168

磯煮鮑魚蕎麥麵 $178

豆腐鮮奶咖啡 - Tofu Latte $56

呢杯都非常特別,加入一磚日式豆腐沖泡既latte出奇地match,豆腐軟滑口感加上香滑既咖啡,一啖豆腐一啖啡好特別。
2023-10-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$225 (Lunch)
2023-10-04 42 views
去西貢經過呢間Cafe,見網上面咁多正評,所以試吓。因為假期好多人食,所以要上2樓,環境算係舒服。我地叫左出名既明太子龍蝦意粉,照燒雞腿飯團同埋鮮奶抹茶。明太子汁意粉味道都幾入味,意粉都幾彈牙,但係期待中嘅龍蝦連少少龍蝦味都冇,完全無味,好似白烚咁,只係有啲彈牙既肉,浪費左咁大舊龍蝦肉。照燒雞腿味道可以,但乾爭爭,好難咬,飯團正常。鮮奶抹茶好飲,重奶味。食物同賣相出入太大,性價比低,下次唔會再試,淨係飲嘢都OK嘅。
去西貢經過呢間Cafe,見網上面咁多正評,所以試吓。
因為假期好多人食,所以要上2樓,環境算係舒服。
我地叫左出名既明太子龍蝦意粉,照燒雞腿飯團同埋鮮奶抹茶。
照燒雞腿味道可以,但乾爭爭,好難咬,飯團正常。
鮮奶抹茶好飲,重奶味。
2023-09-14 34 views
餐廳裝潢走日系風格,適合休閑傾偈嘅好地方。環境寬敞闊落,枱與枱距離充足。用餐時間係星期六午餐時間,入座率九成。市場街假日一向人潮擠擁,今日竟然行運唔使排隊,真係好好彩。- 日式蘋果咖喱慢煮牛肋條飯糰¹¹⁸甜咖喱配上鮮蘋果果香,酸酸甜甜好開胃。慢煮牛肋條肉質嫩滑入味。飯糰加入飯素,只食飯糰已經好好味。- 煙三文魚焙茶漬丼¹⁰⁸焙茶味唔算濃,但配上濃味嘅煙三文魚,令整體味道配合得恰到好處,互補不足。- 鮮奶咖啡⁴²咖啡醇香,奶泡綿滑,獨角獸拉花夠特別。

- 日式蘋果咖喱慢煮牛肋條飯糰¹¹⁸

- 煙三文魚焙茶漬丼¹⁰⁸

- 鮮奶咖啡⁴²
咖啡醇香,奶泡綿滑,獨角獸拉花夠特別。
日式蘋果咖喱慢煮牛肋條飯糰
煙三文魚焙茶漬丼
鮮奶咖啡
日式蘋果咖喱慢煮牛肋條飯糰
煙三文魚焙茶漬丼
通常嗰排生活壓力大就會想趁週末入去西貢行個圈,脫離一下城市嘅繁囂。喺碼頭嗰邊行咗陣就見到呢一間以白色為主調嘅cafe,門口餐牌上面嘅日式磯煮時令鮑魚月見蕎麥麵成功吸引到某個好想食海鮮嘅人👧🏻😑。⠀⠀溫泉蛋慢煮牛肋條丼 ($118) 🍚⠀嚟到西貢嘅我,想留返個肚食本地海鮮,所以今次就幫自己叫咗個溫泉蛋牛肋條丼。整體嚟講個飯都唔錯,牛肉炆得夠淋,個飯軟硬適中,仲加咗啲鴻喜菇落去增加口感,再配埋隻煮得啱啱好嘅溫泉蛋同埋啲壽喜燒汁,基本上都90分。剩返嗰10分就扣咗喺個太硬嘅紅蘿蔔嗰度,唔入味,口感唔夾個丼飯。⠀⠀日式磯燒時令鮑魚月見蕎麥麵 ($168) 🍜⠀蕎麥麵方面,個人覺得個蘿蔔係成碟嘢入面最出色,醃得好入味同埋煮到好淋,刨得比較深亦唔會食到有渣,而鮑魚就正常啦。⠀

溫泉蛋慢煮牛肋條丼 ($118) 🍚⠀

日式磯燒時令鮑魚月見蕎麥麵 ($168) 🍜⠀

2023-09-06 390 views
難得入黎西貢,就打算搵間CAFÉ食下嘢Chill下,咁啱呢間有兩層,唔洗等太耐位,就一於試下!🔶日式磯煮時令鮑魚月見蕎麥麵 $168★★★★☆鮑魚2大隻切成片狀,食落入味又爽口彈牙,有驚喜。蕎麥麵軟硬剛好唔會太淋,醬汁另外碗上,可以自行加落去。除左呢啲仲有溏心蛋、關東煮蘿蔔等等,成個擺盤都好精緻有心機,望到都覺得開心!🔶明太子龍蝦手工意粉 $168★★★★☆意粉賣相好吸引之外,食落都好正!首先意粉超夠熱,每條意粉都掛滿明太子汁,啖啖都好滋味!龍蝦好貼心咁起哂肉,食落夠爽彈。呢個意粉都見到差唔多每枱都必點,絕對值得一食。🔶照燒雞扒拌飯糰 $98★★★★☆飯糰有三件有啲飯素係面,成個擺盤幾靚同精緻。照燒雞扒份量多,雞皮煎到好香脆,加埋個照燒汁夠濃郁,好食。🔶巨大鰻魚玉子DON $128★★★☆☆呢個餐牌寫住每日限量供應,週末2點左右都仲有,但剩低唔多。鰻魚幾大件同埋夠厚身,玉子係厚身,但煮得略微太熟,如果做到玉子入面半熟好嫩滑嘅口感會更加之好。整體食落普通冇話特別驚艷。🔶蒜香時令海硯手工意粉 $138★★☆☆☆呢個可以話係全餐最冇特別嘅一道菜式。手工意粉煮得太淋冇哂口感,食落更似油麵之類。
日式磯煮時令鮑魚月見蕎麥麵
🔶日式磯煮時令鮑魚月見蕎麥麵 $168
🔶明太子龍蝦手工意粉 $168
🔶照燒雞扒拌飯糰 $98
🔶巨大鰻魚玉子DON $128
★★★☆☆
🔶蒜香時令海硯手工意粉 $138
★★☆☆☆
呢個可以話係全餐最冇特別嘅一道菜式。手工意粉煮得太淋冇哂口感,食落更似油麵之類。個醬汁本身都唔夠濃郁,唔夠蒜香,加埋意粉就更冇味道
雜莓法式西多士
🔶雜莓法式西多士 $108
★★★★☆
西多士熱辣辣食落仲係好酥脆,有牛油、煉奶嘅甜,仲有雲尼拿雪糕,冰火交融,雖然好邪惡,但好正,仲會有士多啤梨、藍莓片裝飾。
久園小山丸.糰子黑糖抹茶鮮奶
🔶久園小山丸.糰子黑糖抹茶鮮奶 $58
★★★★☆
賣相一百分,飲落味道中上,係預期內嘅抹茶鮮奶味道。飲落唔會太甜,但唔太飲到黑糖味道。我諗成杯飲品最特別就係個一串久園小山丸.糰子,食落真係好軟糯Q彈!
提拉米蘇鮮奶
🔶提拉米蘇鮮奶 $58
賣相都係一貫咁精緻,呢杯出奇地個味道好濃郁,唔會太過苦澀,好香濃朱古力味,仲要唔會太甜,真係飲完一啖接一啖,勁快清哂!

🌟總括:環境舒適,食物味道整體上都好唔錯,食物擺盤別出心裁,好細微位置都做到好靚,絕對係有心機嘅小店。
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$200 (Lunch)
日式磯煮時令鮑魚月見蕎麥麵
雜莓法式西多士
久園小山丸.糰子黑糖抹茶鮮奶
2023-08-28 34 views
🌟今日嚟西貢買嘢,順便來市場街走走,呢間「NN」餐廳門口好吸引,全日式木系裝修,侍應安排我在樓上窗邊位,勁舒服。***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** 🍳巨鰻滑蛋牛角包窩夫🧇$118鰻魚燒得顏色好靚,厚肉肥美彈牙,一入口感受到魚油香氣,醬汁分量剛剛好,滑蛋配上窩夫,味道好配合。🥃Mandarin Mocha $52好想來一杯特別咖啡,有橙酒香味嘅咖啡,飲一口即刻精神為之一振。🍮Gin酒想食焦糖燉蛋$78香滑雲呢拿雪糕配上輕微酒香燉蛋,寧捨好味😋***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** 餐廳環境好靚,好多三五知己嘆咖啡,期望下次再來,想食餐單上的鮑魚蕎麥麵🍜。

🍳巨鰻滑蛋牛角包窩夫🧇$118

🥃Mandarin Mocha $52

🍮Gin酒想食焦糖燉蛋$78
香滑雲呢拿雪糕配上輕微酒香燉蛋,寧捨好味😋

西貢𝕔𝕒𝕗𝕖間間都好𝒸𝒽𝒾𝓁𝓁(*´∀`*)海傍附近就有NN coffee嘅分店 環境係日式木系風 仲有個小閣樓 好悠閒好好坐 更估唔到嘅係原來佢地主打𝘧𝘶𝘴𝘪𝘰𝘯料理 菜式幾特別!.♥ 巨大鰻魚玉子丼 $①②⑧果然無改錯名~鰻魚真係大大條(•゚д゚•)調味同口感都不錯 底下隱藏超厚玉子燒 甜甜地有蛋香 係加分位✨飯底亦有醬油香 .♥ 龍蝦蛋班尼迪(平日限定) $①④⑧用𝘤𝘳𝘰𝘧𝘧𝘭𝘦代替英式鬆餅嘅另類𝘌𝘨𝘨 𝘉𝘦𝘯𝘦𝘥𝘪𝘤𝘵🧇龍蝦肉+菠菜+千島醬+ 流心蛋漿 集鹹甜於一身 窩夫偏稔身 夾埋啲料口感豐富.♡ 𝙏𝙤𝙛𝙪 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 (𝘾) $⑤⑥♡ 𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 (𝙃) $④⑧豆腐拿鐵驚喜!真係有成嚿滑豆腐喺入面(⊙ꇴ⊙)感覺食緊啡味甜品 中和到苦澀味☕️抹茶拿鐵亦香滑濃郁 完全無粉粒

♥ 巨大鰻魚玉子丼 $①②⑧

♡ 𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 (𝙃) $④⑧
Tofu Latte
Matcha  Latte

Tofu  Latte
難得去到西貢落起大雨,喺街頭見到呢間簡約文青feel cafe就走左入去避雨。餐廳weekdays都多人,係一個氣氛非常好同埋適宜坐半日休閑吹水既好地方!⏩️抹茶巴斯克芝士蛋糕 蛋糕奶香味好重,一入口就感受到濃郁抹茶味混合左奶酪味。蛋糕應該用左高質抹茶粉,保留左抹茶嗰種種微苦又甘香嘅風味,非常開胃。蛋糕中層沾滿鬆軟特濃既抹茶芝士忌廉餡料,入口即化,超級滑順。蛋糕頂既忌廉同抹茶芝士蛋糕嘅口感形成一個完美嘅結合,令整個蛋糕有絲滑既口感同層次感。⏩️ NN全日早餐 All day breakfast全日早餐好豐富,包括有牛油果、芝士波波、玉子燒、秀珍菇、紫薯薯餅、照燒雞扒、日式豚肉腸、牛角包窩夫。⏩️培茶鮮奶 Hojicha Tea LatteMenu寫呢杯latte用左 “丸久小山園” 既培茶粉,帶有一種培茶特有既濃郁烤焙味,味道溫潤又多咗一份深邃嘅風味,仲有少少微妙嘅甜香。Latte既拉花好靚,如果鍾意焙茶味同牛奶嘅組合,呢款拿鐵絕對值得一試!⏩️豆腐鮮奶 Tofu Latte豆腐latte好有趣地有真正嘅豆腐花喺入面,每飲一啖都食到豆腐花既豆香同咖啡既苦澀味道,同之前食過用豆腐雪糕制作既豆腐l

抹茶巴斯克芝士蛋糕

⏩️抹茶巴斯克芝士蛋糕

All  day  breakfast

⏩️ NN全日早餐 All day breakfast

Hojicha  Latte

⏩️培茶鮮奶 Hojicha Tea Latte

⏩️豆腐鮮奶 Tofu Latte
豆腐latte好有趣地有真正嘅豆腐花喺入面,每飲一啖都食到豆腐花既豆香同咖啡既苦澀味道,同之前食過用豆腐雪糕制作既豆腐latte好唔同好特別!

Type of Meal
Lunch