2019-06-28 125 views
很差很差很差,寫左單既刺身(唔係好多,只不過係三樣,同埋落左一次only),同埋就咁叫既豬肉(都係order左一碟,而且檯面既食物已經清晒)都無入單。明明講左2大1小,出單時打左3大人。叫左海鮮餐又唔俾雪榚紙,絕對無下一次。無諗過會係咁樣,難怪星期五晚上時段都唔full...個人認為,做生意既手法唔應該係咁lor...雖然食物質素係還可以,但係咁樣縮數法,真係好一般。。。。都係果句,很差很差很差。。。。

都係果句,很差很差很差。。。。
2019-06-28
 食足120分鐘旺角又有新火鍋專門店開幕了仲可以加錢食埋海鮮+刺身~火鍋配料選擇極豐富!環境舒適無得彈~抽氣去油去煙做得好飲品選擇多,甜品也不少仲可以自製綿花糖多款雪條任食,算係極高性價比既火鍋店近年完成了自助餐皇呢個任務寫了多間自助餐後,開始轉攻放題與火鍋類今次呢間價錢抵食,所以同大家分享一下飲品種類超誇張!有啤酒,各種果汁,有氣飲品,茶類目測最少20款!店內設有wifi有朱古力撻,甜品供應基本上食足120分鐘無停手仲有豆腐花等甜品供應先選湯底,等待期間就可以去配料區執料 有常見既紅腸肉丸 可愛造型既丸子,芝士腸等 魚蛋,魚皮,豆皮,貢丸,午餐肉等等~個人最喜歡午餐肉同白魚蛋 提供酸辣涼麵,涼拌菜,中華沙律當前菜也不錯蔬菜類,番茄,甜粟米,金姑金針花,翠肉瓜,雞脾姑等等都有,數埋都十幾款  牛柏葉,紅豬,豆腐芽菜小吃有泡辣雞翼,少辣 仲有2款炸物,薯餅幾脆身,唔錯麵有韓國麵同一丁配料區大到,每款食一粒都未必食得曬 豆腐,魚餅,百頁豆腐,各類時菜,丸,豆卜 生菜,波菜,姑類,南瓜片,秋葵 麵食仲有烏冬甜品有七至八款朱古力蛋糕,和果子,泡芙 芝士蛋糕,切成一口size,方便取方便食 九款
 食足120分鐘
旺角又有新火鍋專門店開幕了
仲可以加錢食埋海鮮+刺身
火鍋配料選擇極豐富!
環境舒適無得彈~抽氣去油去煙做得好
飲品選擇多,甜品也不少
仲可以自製綿花糖
多款雪條任食,算係極高性價比既火鍋
近年完成了自助餐皇呢個任務
寫了多間自助餐後,開始轉攻放題火鍋
今次呢間價錢抵食,所以同大家分享一下
飲品種類超誇張!
有啤酒,各種果汁,有氣飲品,茶類
目測最少20款!
店內設有wifi
有朱古力撻,甜品供應
基本上食足120分鐘無停手
仲有豆腐花等甜品供應
先選湯底,等待期間就可以去配料區執料
 有常見既紅腸肉丸

可愛造型既丸子,芝士腸等

魚蛋,魚皮,豆皮,貢丸,午餐肉等等~
個人最喜歡午餐肉同白魚蛋

提供酸辣涼麵,涼拌菜,中華沙律
當前菜也不錯

牛柏葉,紅豬,豆腐芽菜
小吃有泡辣雞翼,少辣

仲有2款炸物,薯餅幾脆身,唔錯
麵有韓國麵同一丁

配料區大到,每款食一粒都未必食得曬

豆腐,魚餅,百頁豆腐,各類時菜,丸,豆卜

生菜,波菜,姑類,南瓜片,秋葵
 麵食仲有烏冬
甜品有七至八款
朱古力蛋糕,和果子,泡芙
 芝士蛋糕,切成一口size,方便取方便食
 九款配料醬自選
麻醬辣醬蔥蒜任取
 選好了2種湯底
再選肉既種類
 全部肉都係即點即切,質素都算唔錯
你睇手工幾好,燙幾下就食得了XD
湯底味道可以再濃郁一點就好了
 食完肉類同前菜小吃
準備出擊食海鮮了
 人數多,有野送!
預訂記得問清楚!
 有分海鮮+肉或純肉打邊爐
睇自己需要選擇
刺身任食
海鮮盛合一款
最便宜一款深夜特價只要$98!
好抵!點圖可放大!
 海鮮有奄仔蟹,海蝦,沙白,聖子皇,貴妃蚌,青口,龍蝦~
仲有新鮮鮑魚
食材相當唔錯呢!
扇貝夠鮮甜肉質彈
鮮蝦甜爽,龍蝦肉多雪白味美
超盛海鮮盤
 新鮮龍蝦,肉質細緻鮮味
 大蝦,鮑魚,蟹!
特大隻鮑魚!鮮味大爆發!
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2019-06-22 82 views
極少吃放題的我,某天跟老公說想吃放題。老公很想吃火鍋,於是上網尋找餐廳位於旺角店的日日涮火鍋放題,於是上網訂座晚上享愛餐廳,餐廳環境舒適,員工有禮貌,態度有善。食物品質良好,好適合一家大小享用晚餐。 我最愛吃的就是刺身,味道鮮甜,我特別愛吃的,老公就最愛吃肥牛,刺身。最可惜我沒有拍照。

2019-06-12 163 views
環境 一流很光猛門口的店員很有禮貌,會清晰的跟你介紹餐牌內容。因為是本人第一次嘗試這種有火鍋亦有魚生刺身的店子 心態還是有點期待,進桌後,選了一個最基本價錢的單位。然後店員跟我說 刺身先不用點 ,會有一盆例牌的,吃完才可以再點,結果刺身到了,發現肉質很不新鮮,味道亦一般,驚喜是 他們選用的是貴價那種 短身甜蝦,但吃起來 味道 亦一般,沒什麼蝦味🤦‍♂️再叫幾盆刺身 發覺 他們沒有換冰,來到的已經是半溶 狀態... 🤨再來說說火鍋。火鍋的配料 還可以接受,配料連熱食 有四十多種。沒什麼特別。但要說說的是牛肉,牛肉一大片,肉質一夾起便可以散開,很多肥膏,吃起來亦沒有牛肉味,可能選的是最基本吧... 結果就是這樣的牛肉。值得推介的是豆腐花。最正常... 🤦‍♂️最後埋單要加一服務費。埋單一百九十多元一位。 真心 失望而回。
環境 一流
很光猛

門口的店員很有禮貌,會清晰的跟你介紹餐牌內容。
進桌後,選了一個最基本價錢的單位。

再來說說火鍋

值得推介的是豆腐花。最正常... 🤦‍♂️

最後埋單要加一服務費。

埋單一百九十多元一位。 真心 失望而回。
2019-06-12 108 views
呢日好想打邊爐😂😂即慶約埋隔離位同事收工一齊去。我地去咗全棟都係放題/火鍋嘅創興,諗住邊間火鍋有位就食邊間,咁啱6樓有人出,見環境唔錯,就跟入呢間試試。呢到環境闊落,座位多,仲有長枱,方便一大班人嚟食。湯底有8款,鰹魚昆布湯/骨膠原雞湯/泡菜豬骨湯/日式壽喜燒/小魚蕃茄湯/日式和牛清湯/四川麻辣湯/日式豆乳。我地揀咗昆布同雞湯,昆布湯味道清甜,雞湯味濃。先嚟廚師精選嘅刺身拼盤,之後仲可以冇限追加,每次加單可自選五款 : 三文魚、甜蝦、劍魚腩、北寄貝、黃金魷魚、吞拿、帶子、赤貝、油甘魚、立魚、八爪魚、希靈魚。刺身有光澤,新鮮,鮮甜👍🏻海鮮盛合(每人可選1款):A: 龍蝦、鮑魚、扇貝、桶蠔、花甲、海蝦 B: 爆膏奄仔蟹、蟶子皇、貴妃蚌、沙白、青口、海蝦海鮮款款都好新鮮!見到有啲仲郁緊㗎!食落好有鮮味,口感彈牙。出面嘅自助區域好大,有海量火鍋配料可以自取。旁邊有甜品區,有各款小蛋糕,泡芙,豆腐花,仲可以自制鯛魚燒。飲品區,有一整排雪櫃,內有多款汽水,解茶,啤酒。澳洲和牛,肉味濃,油脂呈雪花狀。美國頂級牛小排,質感嫩滑。特級美國肥牛,香滑彈牙。黑毛豬豚肉及雞腿肉,肉嫩味美。🍨最後仲有Haage
呢到環境闊落,座位多,仲有長枱,方便一大班人嚟食。

我地揀咗昆布同雞湯,昆布湯味道清甜,雞湯味濃。

刺身有光澤,新鮮,鮮甜👍🏻

海鮮盛合(每人可選1款):
A: 龍蝦、鮑魚、扇貝、桶蠔、花甲、海蝦
B: 爆膏奄仔蟹、蟶子皇、貴妃蚌、沙白、青口、海蝦

出面嘅自助區域好大,有海量火鍋配料可以自取。
飲品區,有一整排雪櫃,內有多款汽水,解茶,啤酒。

澳洲和牛,肉味濃,油脂呈雪花狀。

美國頂級牛小排,質感嫩滑。

特級美國肥牛,香滑彈牙。
黑毛豬豚肉及雞腿肉,肉嫩味美。
🍨
最後仲有Haagen Dazs或者Movenpick一杯。
2019-06-10 378 views
火鍋怪生日,唔係唔食火鍋呀😂而且神秘嘉賓快閃香港,梗係要食餐海鮮啦。咁就一於海鮮火鍋啦。肉就交俾壽星發板,要左澳州和牛。另外就係任食海鮮加刺身,同無海鮮之選,咁就豪一豪佢,嗌任食海鮮加刺身啦。啲海鮮一黎到,我就後悔了。(圖中係八人既份量)我覺得我食海鮮已經夠飽 (而事實上,大家都係)。我地仲要like左facebook,再送每人兩隻鮑魚,係每人!重點,啲海鮮唔止大,仲係新鮮到郁緊!刺身已經變左綠葉。牛係靚既,但係吸引力都比唔上海鮮。呢個小食,泡椒雞翼好入味👍🏻general 既任食items已經唔洗refill太多次😂不過魚腐都好食👍🏻Overall,下次嗌最平既牛已經得,海鮮先係重點😍

海鮮盛合

重點,啲海鮮唔止大,仲係新鮮到郁緊!

刺身

刺身已經變左綠葉。
澳洲牛
牛係靚既,但係吸引力都比唔上海鮮。

泡椒雞翼

呢個小食,泡椒雞翼好入味👍🏻

Overall,下次嗌最平既牛已經得,海鮮先係重點😍
2019-06-08 69 views
一坐落店員落單西面 湯底20分鐘都未上 刺身都過咗好耐先上 但係d wasabi唔多掂 好似jelly咁 搞唔爛 搞唔開 唔知可以點食 仲要後嚟先上 其他野食又上得慢 火鍋料選擇又唔多 雖然野飲選擇係幾多 肉都幾好食 但個人認為如果要打邊爐有好多平過呢間 服務態度好過呢間 火鍋料選擇多好多嘅鋪頭
2019-06-08
近年刺身火鍋大行其道~有唔少係做得十分出色~呢晚7點黎到日日涮,餐廳都接近full了~先點一下刺身,三文魚,油甘魚,希靈魚,甜蝦,赤貝,吞拿等等都有,十分新鮮! 而且任點~食過刺身後,就係hot pot time~選了小魚蕃茄湯,以及日式和牛清湯~火鍋配料應有盡有,竟然有蟲草花! 打邊爐一流~滋陰之選而全晚重點就係超豐富海鮮盛合啦~A set 包括有龍蝦,花甲,海蝦,鮑魚,扇貝,生蠔。B set 則有奄仔蟹,海蝦,沙白,蟶子皇,貴妃蚌,青口。扇貝非常有份量~蟶子王size當然有番咁上下,而且新鮮,重要的是洗得乾淨無沙。生蠔尺碼超大,啖啖肉,很是滋味薄切牛小排,非常彈牙,推薦之選。而且當然小不了香港人火鍋必備肥牛。任食加上汽水任飲~最後還有朱古力movenpick雪糕~飽到捧住個肚走
近年刺身火鍋大行其道~有唔少係做得十分出色~
呢晚7點黎到日日涮,餐廳都接近full了~

食過刺身後,就係hot pot time~
選了小魚蕃茄湯,以及日式和牛清湯~

火鍋配料應有盡有,竟然有蟲草花! 打邊爐一流~滋陰之選

而全晚重點就係超豐富海鮮盛合啦~
A set 包括有龍蝦,花甲,海蝦,鮑魚,扇貝,生蠔。
B set 則有奄仔蟹,海蝦,沙白,蟶子皇,貴妃蚌,青口。

扇貝非常有份量~

生蠔尺碼超大,啖啖肉,很是滋味

薄切牛小排,非常彈牙,推薦之選。

而且當然小不了香港人火鍋必備肥牛。

任食加上汽水任飲~

最後還有朱古力movenpick雪糕~

飽到捧住個肚走
2019-06-07 91 views
今晚放工好想打邊爐,就泥左創興搵食,我們選擇左openrice買coupon 優惠$238 套餐,有海鮮、任食刺身、火鍋配料同加$50升級左牛小排。連埋服務費及加一,總共323一位,應該無計錯急不及待睇下有咩食先,擺放任夾火鍋配料前端,供應小食有雞翼、麻辣冷麵同麻辣木耳青瓜我同老公都係選擇海鮮set A有龍蝦、鮑魚、扇貝、蠔、蝦、蜆,樣樣都好新鮮,這個價食埋海鮮好划算由肥牛升級做牛小排,肉質均勻,泥左3碟都係一樣貨色火鍋配料都有很多選擇湯底叫了甜醬油同蕃茄湯底,2款都非常夠味第一round刺身不用點,會設定性給客人。第二round刺身,質素都可以,都食左4轉有得自己落手落腳整甜品,紅豆餡魚型燒餅。擺放火鍋仼夾配料後端,有小食炸榴槤球、 薯角、春卷。甜品櫃飲品櫃,多款韓國飲料棉花糖機
今晚放工好想打邊爐,就泥左創興搵食,我們選擇左openrice買coupon 優惠$238 套餐,有海鮮、任食刺身火鍋配料同加$50升級左牛小排。連埋服務費及加一,總共323一位,應該無計錯

由肥牛升級做牛小排,肉質均勻,泥左3碟都係一樣貨色
火鍋配料都有很多選擇
湯底叫了甜醬油同蕃茄湯底,2款都非常夠味
第一round刺身不用點,會設定性給客人。

第二round刺身,質素都可以,都食左4轉
有得自己落手落腳整甜品,紅豆餡魚型燒餅。
擺放火鍋仼夾配料後端,有小食炸榴槤球、 薯角、春卷。
甜品
飲品櫃,多款韓國飲料
棉花糖機
2019-06-04
Dining Offer
Coupon
  • 牛小排
  • 海鮮盛合
2019-06-06 997 views
之前幫朋友搬屋,又一齊格價添置新傢具,新屋終於裝置好,朋友就同咗我去創興嘅日日涮,請我食放題打邊爐。店員手腳動作極快,set位,落單,上菜都好快手,務求可以盡快開餐,所以120分鐘,夠時間有餘。四款牛肉級數,不同價錢。見佢嘅夜割價錢幾抵食,地方大,座位多,打算下次可以試下宵夜時段再嚟開餐。湯底8款,有鰹魚昆布湯,骨膠原雞湯,泡菜豬骨湯,日式壽喜燒,小魚蕃茄湯,日式和牛清湯,四川麻辣湯同日式豆乳。多款調味料,調味吧清潔乾淨。大量飲品,啤酒,汽水,熱茶都有,均以自助形式。左上 : 澳洲和牛左下 : 特級美國肥牛右上 : 美國頂級牛小排右下 : 黑毛豬豚肉及雞腿肉肉類新鮮,留意返,每追加一碟牛都會跟一碟黑毛豬豚肉及雞腿肉,所以落單時要注意份量,食得哂先至好嗌呀!按人頭提供嘅限量海鮮盤,款款新鮮,味道鮮甜。刺身同樣新鮮,仲可以無限追加。蔬菜,菇類,丸腸,粉麵,多款大量供應。仲有炸物同前菜😋😋最後仲可以揀一杯Haagen Dazs 或者Movenpick做甜品🥰

多款調味料,調味吧清潔乾淨。
大量飲品,啤酒,汽水,熱茶都有,均以自助形式。

左上 : 澳洲和牛
左下 : 特級美國肥牛
右上 : 美國頂級牛小排
右下 : 黑毛豬豚肉及雞腿肉

按人頭提供嘅限量海鮮盤,款款新鮮,味道鮮甜。
刺身同樣新鮮,仲可以無限追加。

蔬菜,菇類,丸腸,粉麵,多款大量供應。

仲有炸物同前菜😋😋
2019-06-06 78 views
日日涮宵夜星期一OT到10點幾,見FACEBOOK推介呢間勁平邊勞宵夜,11點後入座$98,就同男朋友去食下。去到都吾太多人,等到11點就入得。侍應就我地UPGRADE,有刺身同海鮮既,宵夜吾食咁多啦,所以冇加。一人一鍋,我地叫左日式壽喜燒同泡菜豬骨湯。$98一分錢一分錢,牛肉好一般,REORDER都算快上,5-10分鐘到。其他都可以接受。火鍋料都20款到揀,基本野都有。熟食有雞翼,冷面,凍食蓮藕,春卷同炸榴槤,都OK既。雪糕甜品都選擇多既。CHEESE CAKE,西餅款,泡乎..同埋野飲都多,可樂汽水,茶呀,10幾款。$98+1每人$108
日日涮宵夜

去到都吾太多人,等到11點就入得。

一人一鍋,我地叫左日式壽喜燒同泡菜豬骨湯。

其他都可以接受。

火鍋料都20款到揀,基本野都有。

熟食有雞翼,冷面,凍食蓮藕,春卷同炸榴槤,都OK既。

同埋野飲都多,可樂汽水,茶呀,10幾款。

$98+1
每人$108
2019-06-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$108 (Last Night Supper)
2019-06-06 1052 views
旺角創興廣場係一個食肆林立嘅地方,有不少火鍋店,放題都在這個Building。今日我就去咗6樓嘅日日涮日式火鍋放題店,同舊同事食返個生日飯。店內裝修唔算得十分靚,但係好整齊好乾淨,出面攞食物嘅地方都好乾淨,好多火鍋放題嘅店舖都唔算十分乾淨,但呢間我覺得乾淨程度都幾高。講返食物質素,今日叫咗個特級美國肥牛餐同埋美國頂級牛小排餐,包刺身任食。湯底我哋叫咗鴛鴦鍋,係小魚番茄及骨膠原雞湯。蕃茄味夠濃郁, 至於骨膠原湯底都好清甜。肥牛方面,脂肪分配好平均,肉質好鮮嫩,切得很薄, 唔使20秒就食得!至於牛小排, 肉質都好新鮮,又係浸一浸,好快又食得!我哋都叫咗黑毛豬豚肉同雞腿肉。質素都唔錯,仲幾新鮮!海鮮拼盤有扇貝,帶子,鮑魚,蟹,蝦,龍蝦仔,蜆肉,青口等等。。。呢度嘅飲品櫃有好多唔同類型嘅啤酒,果汁汽水,茶,係我見過咁多間火鍋放題最多飲品嘅一間!仲有得整棉花糖,又有牛奶公司雪糕任食,而且仲可以選一杯Haagen Dazs or movenpick!呢間火鍋放題真係唔錯,個人認為CP值幾高,就必會encore!

湯底我哋叫咗鴛鴦鍋,係小魚番茄及骨膠原雞湯。
蕃茄味夠濃郁, 至於骨膠原湯底都好清甜。

至於牛小排, 肉質都好新鮮,又係浸一浸,好快又食得!

我哋都叫咗黑毛豬豚肉同雞腿肉。
質素都唔錯,仲幾新鮮!

2019-06-05
Celebration
Birthday
2019-06-06 50 views
同男朋友黎食宵夜,食咗個2300後138既牛小排set, 泡菜湯唔伏,d味唔膠唔假,骨膠原雞湯就普普通通,未有很突出的雞湯味。d豬雞牛雖然唔係好正好好食個種,但係係有肉味,唔似得其他舖頭得個咬字。其他配菜都有不少選擇,而且都好食。而且飲品又有鴻福堂,平時出面十幾蚊支又順便清熱。仲可以自己整waffle同cotton candy,幾好玩👍🏻👍🏻必定會再黎食👍🏻👍🏻👍🏻但唯一美中不足的是,醬料沒有辣椒絲,只有乾椒粉。
其他配菜都有不少選擇,而且都好食。
必定會再黎食👍🏻👍🏻👍🏻
但唯一美中不足的是,醬料沒有辣椒絲,只有乾椒粉。
見openrice 有83折coupon,$238任食2小時+海洋盛合+刺身任食,價錢唔太貴,一試也無妨。日日刷就在創興廣場6F, 門面仲有DIY小食Corner,有棉花糖機,又有格仔餅整。入座就揀左兩款湯底-昆布清湯及牛肉湯底,牛肉湯底有厚厚牛肉,營養十足!肉方面,package 已包肥牛,黑毛豬及雞脾肉。店員推介,我地再加$50升級美國頂級牛小排,款款鮮肉又好味。海洋盛合,有AB兩款選擇,貪食gei我,就兩款環哂,有齊半隻龍蝦、鮑魚、扇貝、桶蠔、花甲、海蝦;半隻蟹、蟶子、貴紀蚌、青口、沙白。簡直係一餐海鮮大宴,海鮮絕不騙場,款款鮮甜,食完已經飽飽地。刺身選擇貴精不貴多,簡單選左幾款,味道都非常新鮮。自助區方面-好多蔬菜/什菇/豬紅/炸魚皮/什丸等等,選擇豐富,另設小食專區開開胃。飲品/雪榚/甜品,選擇都非一般多,一次都係試唔完。秉持餐廳精神-惜食!咪做大嘥鬼,未有機會試款式,下次再黎過!

肉方面,package 已包肥牛,黑毛豬及雞脾肉。
牛小排
海鮮盛合  AB  款

刺身選擇貴精不貴多,簡單選左幾款,味道都非常新鮮。

自助區方面-
自助區

飲品/雪榚/甜品,選擇都非一般多,一次都係試唔完。

Type of Meal
  • 海鮮盛合
  • 黑毛豬豚肉
  • 美國頂級牛小排
2019-05-27 86 views
🔎日日涮 (旺角)📍旺角彌敦道601號創興廣場6樓-晚市120分鐘日式火鍋放題 $148任食特級美國肥牛 加$30升級刺身任食 另送海鮮盛合刺身頭盤會由廚師精選 三文魚、油甘魚、甜蝦、北寄貝、帶子、赤貝、希靈魚、鮨片、立魚、吞拿、八爪魚、黃金魷魚 其中6款 之後可以再加單刺身盛合有大蜆、蟶子皇、帶子、龍蝦半隻、生蠔、海蝦、鮑魚、青口同埋大肉蟹半隻 海鮮類都真係幾新鮮 有別於一般火鍋店自助區的配料種類非常齊全 各種丸類 蔬菜類 粉麵 亦有冷盤 熟食區 仲有雀巢雪糕雪條 連飲品選擇都非常之多 足足有3個飲品櫃 如果唔飲甜野亦都有茶類提供湯底選了泡菜湯拼壽喜燒 加湯都係加返同款嘅湯 唔會溝淡個湯底最後每人都可以揀一杯Haagen Dazs或者MOVENPICK雪糕~ 相當滿足呀!總括黎講 環境唔錯 價錢合理 配料款式多 座位都幾闊落 約埋三五之己黎都唔錯。
🔎日日涮 (旺角)
📍旺角彌敦道601號創興廣場6樓