2020-09-16 637 views
一開始諗住是但搵間邊爐打下 係樓下個廣告牌見到寫住火鍋加刺身就上佐黎 一望6點幾 個場一半人都坐唔夠 心知都唔係好對路 正常旺角6點幾都應該要等位 火鍋醬料比起其他火鍋店差 款式少 豉油又無味辣椒唔係新鮮辣椒(完全唔辣)火鍋湯底淡而無味 火鍋配料少 好多大路既配料例如蟹柳 芝士丸都冇 個料又唔得 個底又唔得 刺身更加不值一提 非常乾身 真係隨便一間都好食過佢 未食到一半已經想走 深信大家都係樓下廣告呃佐入黎 no take two 不值得一試
一開始諗住是但搵間邊爐打下 係樓下個廣告牌見到寫住火鍋刺身就上佐黎 一望6點幾 個場一半人都坐唔夠 心知都唔係好對路 正常旺角6點幾都應該要等位 火鍋醬料比起其他火鍋店差 款式少 豉油又無味辣椒唔係新鮮辣椒(完全唔辣)火鍋湯底淡而無味 火鍋配料少 好多大路既配料例如蟹柳 芝士丸都冇 個料又唔得 個底又唔得 刺身更加不值一提 非常乾身 真係隨便一間都好食過佢 未食到一半已經想走 深信大家都係樓下廣告呃佐入黎 no take two 不值得一試
2020-09-04 808 views
可能因為疫情期間冇乜人食,啲質素好一般🤭,可以講係我試過咁多打邊爐最差既一間,首先我叫咗$178既餐,原先安排一人一鍋,我地兩個人想要個大鍋,所以叫人換,就坐係全店最入面既位置,加上前面好多人食緊嘢好多煙,店員完全見唔到我地😂,坐低差唔多有10分鐘都冇人問/經過問要咩湯,又有好多時候係選擇性睇唔到咁🤷🏻‍♀️。全店得幾個人,冇人落單又冇鐘可以禁,下下都行出去搵人,而且又要成日冇人🤷🏻‍♀️ 有一次出去拎野食想叫碟雞,一位疑似經理既女士行過,咁我叫同佢講xx號想要碟雞,佢冇回應然後好不屑我就行走咗😗再者到有人得閒加湯,店員只行到我地前面個檯客,而我地個湯已經差唔多可以煮到燶底咁,都冇人理我地,但係其實我地同前面張檯唔係近幾百米咁遠🤣 都見唔到我地都冇問我地要唔要加湯,最後要自己走出去加湯,而且湯底都冇咩只剩低少量。講返啲肉,豬肉個質地好奇怪,牛肉好老,不過入面啲丸/菜的確幾多品種,飲品只有凍😨如果唔飲凍嘢就可以選擇熱茶。醬料方面,豉油冇味,冇辣椒粒,只有辣椒粉。湯底方面,揀鴛鴦鍋,壽喜燒同辣,壽喜燒比例唔好,好鹹完全冇甜味,辣既湯底,得很多辣椒同埋紅油,唔辣唔麻唔香,冇後勁😗到最後埋單,一位
醬料方面,豉油冇味,冇辣椒粒,只有辣椒粉。
到最後埋單,一位類似女經理,著間條衫,收錢要求比現金,食飯食到連俾錢方法都唔可以選擇,佢行過黎比單我地睇,之後就話可唔可以比現金,我話比信用卡得唔得,佢冇回答,然後不耐煩咁講多次「現金得唔得」,我都費時煩,服務態度差,質素差,價錢又唔係平,不如我上去食牛牛而且唔洗加一😂
成日都好想打邊爐同時又想食吓刺身😵今次係旺角又搵度一間可以一次過享受晒☺️食物質素整體都唔錯😍加上呢度啲坐位夠闊落又唔會同人搭枱,唔洗同人逼來逼去又唔驚有其他人係度傳播病毒😙🍣刺身質素唔錯,新鮮得嚟又唔覺有雪味👍🏻上盤速度都叫快,以前人多個陣食都等好耐但今次好快就上盤😂同坊間大部分放題店差唔多但冇乜雪味😋🥘湯底 - 壽吉燒及小魚蕃茄湯甜鼓油都可以接受😋唔會太甜同太濃,配牛肉/豬肉十分適合👍🏻但蕃茄湯底係完全冇味,好似清水咁淡👎🏻要去到食完先有啲蕃茄味出嚟😭🥩肉類牛肉試咗美國頂級牛小排,肉質普通,口感尚可接受☺️豬肉反而有驚喜🤩係黑毛豬豚肉,比牛小排更佳,肉味同口感更勝一籌🥰🍥火鍋材料材料同平時火鍋店差唔多冇乜特別😊但都會有少量熟食,由於每日不同,啱食都可以一試🥰.是日甜品就較為普通😟有少量糕點同雪糕揀,冇乜特別😀飲品都係大部分打邊爐嘅飲品,款式都叫多👍🏻.角落評分:🌕🌕🌕🌗🌑角落翻兜指數:🌕🌕🌕🌑🌑

🍣刺身

🥘湯底 - 壽吉燒及小魚蕃茄湯

🥩肉類
牛肉試咗美國頂級牛小排,肉質普通,口感尚可接受☺️

🍥火鍋材料
角落評分:🌕🌕🌕🌗🌑
角落翻兜指數:🌕🌕🌕🌑🌑
  • 黑毛豬豚肉
2020-06-02 938 views
同朋友見到這間店好似新開😊立即去試吓💪價錢合理二百幾蚊任食放題👍環境非常衛生✨位置坐得舒服💪出邊有自助美食亭自己拿蔬菜魚蛋公仔麵🍜仲有刺身任食自己叫💕刺身比想像中新鮮💪之後我哋就開咗個湯底打邊爐🤪牛肉豬肉非常新鮮✨好有肉味💕之後就食海鮮✌️龍蝦非常新鮮超級好食👍帶子又夠大隻又係非常新鮮❤️通常放題海鮮盤都不是太新鮮但這間舖真係非常有驚喜💪💪💪💪💪下次會再約朋友去食🥰甜品方便有雪糕有豆腐花✌️不過食到好飽只食咗豆腐花🤪
食過呢度幾次 今次終於的起心肝寫食評今次我地一行二人 叫左最平果個course 《晚市120分鐘 特級美國肥牛$178任食》 個course包刺身 火鍋 飲品 少量熟食 甜品 雪糕(openrice有做優惠價$148 但要早一日打去confirm)基本上呢個價錢有刺身同火鍋任食 我對佢要求都唔會太苛刻既 你估我唔驚遭天譴咩!-肉類方面 不過不失啦 正常美國牛既質素 我地都食左幾round既 -刺身都同樣係不過不失正正常常咁囉 佢第一round上既刺身(份量都幾多 尤其係三文魚)我地都有食晒 不過之後就冇再加單 主要想食熱野-火鍋配料選擇都唔少 正常既丸類 粉麵 菜類都有 值得一提既係有原包出前一丁麻油麵任拎唔嬲 都算係幾闊佬既-湯底方面 有日式壽喜燒 骨膠原雞湯 四川麻辣湯 小蕃茄湯 日式昆布湯等等記得之前明明有豆乳湯底ga 點解冇左 希望佢會有返啦 -飲品選擇都幾多 啤酒 道地解茶 Lemon CC 呢一類比較貴價(平價放題黎講)都有得任飲-服務唔錯 入座既時候有位係相信係經理既職員好細心講解個course包d乜 點落order 其他職員都普遍有禮貌 不過就有幾次將我地同隔離枱既or
食過呢度幾次 今次終於的起心肝寫食評

基本上呢個價錢有刺身火鍋任食 我對佢要求都唔會太苛刻既 你估我唔驚遭天譴咩!

記得之前明明有豆乳湯底ga 點解冇左 希望佢會有返啦

-服務唔錯 入座既時候有位係相信係經理既職員好細心講解個course包d乜 點落order 其他職員都普遍有禮貌 不過就有幾次將我地同隔離枱既order搞亂左 另外值得一讚既係雖然話限時120分鐘 但以我幾次既經驗 佢地夠鐘都唔會趕客人走 只要埋左張單 基本上佢都唔會點理你 當然我唔係話鼓勵大家係嗰賴死啦🤣

有興趣既朋友可以睇下openrice個優惠 真係幾抵 不過記得要早一日打去餐廳confirm

利申:非打手

刺身

鴛鴦湯底:蕃茄/壽喜燒
2020-05-04 966 views
比樓下廣告呃左, 又話有Haagen-Dazs同Movenpick食, 但上到去原來只有雀巢, 泰國杯裝雪糕同不知名牌子果汁雪條,,刺身方面帶子又無油甘魚又無,感覺俾人呃左!。牛無牛味,反而個豬仲好食過佢,不過都係唔好味,浪費quota咁打邊爐最緊要當然係個爐啦, 今次我揀咗個細爐,但係個爐竟然用咗我成半個鐘頭都唔滾,叫個店員幫我換爐,仲慢慢行黎行去話幫我安排,行吓行吓仲當無事發生咁,白白浪費咗成個鐘嘅邊爐時間,真係無下次。
刺身方面帶子又無油甘魚又無,感覺俾人呃左!。

咁打邊爐最緊要當然係個爐啦,
今次我揀咗個細爐,但係個爐竟然用咗我成半個鐘頭都唔滾,
叫個店員幫我換爐,仲慢慢行黎行去話幫我安排,
2020-05-02
新年流流來個火鍋 暖暖身 年初二與知己聚頭 聊聊近況 餐廳格局闊落 桌與桌間有足夠空位 兩人打邊爐 桌面位置也夠寬 可放火鍋料和小食。擺放材料的桌面整潔 有丸類 菜類和 涼盤小食 另外也設醬汁區 和飲料區 好像也有甜品。較失策是我們茹方便素 不吃肉 整體上 對少吃肉者而言 在性價比上較為低 但餐廳環境舒適 不會太吵 也適合傾計。 魚生刺身方面也不過不失,也新鮮的。
新年流流來個火鍋 暖暖身 年初二與知己聚頭 聊聊近況

較失策是我們茹方便素 不吃肉
魚生刺身方面也不過不失,也新鮮的。

2020-01-28 773 views
天氣凍突然好想打邊爐去左日日涮呢間去試食話說去到揀左$238果一款既牛小排放題+刺身;湯底揀左四川麻辣同壽喜燒,個人覺得四川麻辣味道係ok ge, 真的辣,但太油。而牛肉同刺身分別叫左3round, 3round 都係一致靚牛,刺身都係,可以睇相核對下😆加上都有牛味,不錯不錯:)唔似平時去既日x, 牛x, 牛xx果啲,會食第2,3round時明顯啲肉無咁靚同埋比較少。刺身係好味,仲係好味過本地某「高速」連鎖壽司店佢其他自助任食既類別其實有好多,仲有好多特別既熟食,但我太飽,無試太多~反而走左去試佢啲蛋糕,恕我唔識欣賞,唔食一啲都唔會浪費既。雪糕雪條方面只係雀巢公司,不過有啲特別款「紫糯米雪條」好似糖水既☺️都不錯果日係年初三,有位,坐既空間都唔錯,唔逼,可以三、五知己食飯暢談都ok話說都有個小插曲係我叫左湯底去等左十幾分鐘都未黎個鍋,但後來者已有鍋,有少少不爽,但叫侍應幫我追,佢立即在我面前call咪跟進,好快就有啦,真係覺得有人跟進!所以整體感覺良好,主要既牛雞豬同刺身都好味😋我估會再去食!
天氣凍突然好想打邊爐
去左日日涮呢間去試食
話說去到揀左$238果一款既牛小排放題+刺身
刺身係好味,仲係好味過本地某「高速」連鎖壽司
反而走左去試佢啲蛋糕,恕我唔識欣賞,唔食一啲都唔會浪費既。

所以整體感覺良好,主要既牛雞豬同刺身都好味😋我估會再去食!
牛小排
2020-01-27
Type of Meal
Dinner
牛小排
2020-01-08 776 views
日日涮幫襯過五六次,每次都覺得食物啲質keep得好好。直到最近呢次,大家食到撒手擰頭一致認同係差左。海鮮無以前咁新鮮,生意亦明顯地無以前咁好。未食之前好期待快啲食,但係呢次就麻麻了
於openrice訂位已註明是生日,亦已電話確認訂單仲講比職員聽係生日,職員話會送香檳,點知最後又冇送。仲有我book6點入左,正常食到8點,兩個鐘,7點15找數截單都算,7點40分有個男職員叫我地離座,我就同職員講,唔係兩個鐘咩,個職員話係兩個鐘,7點50分又再催交枱,仲話我係5點55分入座,仲要態度超差
2019-12-07
Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
2019-12-05 464 views
爐又廢 等成半個鐘先可以煮野食 d牛又上得慢 落次單要追4.5次先有得食 出面自助d野食無晒又唔補 d侍應態度又差 係禁話俾時間你禁邊個俾返d時間我 成2舊水食得個小小野唔會再黎
唔會再黎
食物質素:服務態度:抵食程度:成班朋友去食飯揀依間係唔錯既選擇~坐得舒服,性價比高唔記得前一日要買定優惠劵,不過好彩服務員話照食,照計優惠比我地$160咋(計埋加1) 食足兩個鐘!任食刺身火鍋~食物唔差👍🏻 絕對會再去~*記得提早一天訂個張劵

食物質素:

服務態度:

抵食程度:

成班朋友去食飯揀依間係唔錯既選擇~坐得舒服,性價比高

$160咋

*記得提早一天訂個張劵

2019-11-07 367 views
戒左口一段時間,今晚決定要大開殺戒,食海鮮!🤩海鮮,識食一定係食蒸既,因為只有新鮮既海鮮蒸既時候先會有鮮甜味,亦都係原汁原味。見到呢個二人份量既兩層蒸鍋已經食指大動🤩有侍應會幫你計時,同serve你,時間來得剛剛好👍🏻蟶子好鮮甜,值得一讚係隻龍蝦,連膏都係甜架🤤蒜蓉粉絲蒸帶子好食就梗既,最愛既甲殻類都鮮甜,最抵讚係隻蝦,又大隻肉又爽,最緊要係甜添呀🤤蒸完海鮮,侍應幫我地每人盛左一碗南瓜粥,入面有晒海鮮既精華🤤跟手出去自己夾任食既火鍋料,好多選擇👍🏻又衛生👍🏻仲有小食可以食住等🤗泡椒雞翼正呀🤤先黎一客刺身,全部都好肥美。豬肉牛肉兩款肉都可以不停encore,食到你唔想食😂除左出面任食既雀巢雪糕,仲有每人限定一份既甜品😍性價比高呀👍🏻
戒左口一段時間,今晚決定要大開殺戒,食海鮮!🤩
見到呢個二人份量既兩層蒸鍋已經食指大動🤩
跟手出去自己夾任食既火鍋料,好多選擇👍🏻又衛生👍🏻
仲有小食可以食住等🤗泡椒雞翼正呀🤤
先黎一客刺身,全部都好肥美。
豬肉
牛肉
兩款肉都可以不停encore,食到你唔想食😂
除左出面任食既雀巢雪糕,仲有每人限定一份既甜品😍
性價比高呀👍🏻
  • 海鮮盛合
2019-10-17 225 views
琴日凌晨去食都係98一位,有超多配料同飲品,而且豬牛雞都係仼添,真係超抵食。湯底仲有好多項揀,壽喜燒個味超濃,加埋蛋汁就更加好食😋甜品方面都有好夠種揀,仲有得自己整棉花糖添🤣
2019-10-12 342 views
  早幾日老公話想食蒸海鮮,我話又要買餸,又要處理海鮮,又驚唔新鮮,咁多功夫不如出去算😅  所以今晚出去旺角就去食日日涮嘅八寶蒸高峰😋蒸海鮮+粥底+火鍋放題,上到去先知原來宜家2-4位再送鮑魚,每位+$60重有埋 任食刺身😍不得了啦!  侍應服務好好,叫餐唔洗兩分鐘已經擺好晒海鮮鍋陣,set咗蒸幾分鐘,我哋就利用呢個時間出去拎嘢飲同倒豉油,任食火鍋配料選擇超多,一排全丸一排全菜,上面高掛 #勿做大嘥鬼 告示👍非常好嘅提醒,所以我都係拎飲品先得啦  好少見放題有超過3個雪櫃嘅飲品揀😲日日涮真係好有誠意,堅唔Hea, 抵讚!  返埋位夠鐘食得第一層🤩 有波士頓龍蝦、花甲、蜆同鮑魚,全部都好夠鮮味,波士頓龍蝦比寶貝仔搶埋兩隻嚟食🙈睇嚟應該好正,偷食到一啖,肉好實淨鮮甜,正。  我就主攻刺身, 甜蝦、螺頭、八爪魚、赤貝同帶子,全部都係我最愛🤣所以是晚我基本上都係食海鮮👍  第二層海鮮重有扇貝、蟶子王、蠔,真係食到😋😋😋食埋個肉碎南瓜粥,加湯再食美國肥牛同黑毛豬豚肉,試問係屋企邊度有咁豐富嘅食材去打邊爐😂都係出街食好~食晒重有杯movenpick雪糕食,大滿足之夜🌛
  所以今晚出去旺角就去食日日涮嘅八寶蒸高峰😋

八寶蒸高峰