2018-02-25 3303 views
今天一家去屯門牛一吃火鍋, 叫了極上和牛,每人$178。牛肉品質有保證,配料、飲料也有不少選擇,包保一定可以大快朵頤😬就連乳酪雪糕亦有四款可以挑選,為美味的一餐劃上完美句號!
就連乳酪雪糕亦有四款可以挑選,為美味的一餐劃上完美句號!
2018-02-17 2266 views
蔬菜選擇性蠻多!! 不過嫁這樣的價格還算合理! 只是啤酒是罐裝的有點失望! 另外覺得90分鐘吃得有點趕! 到最後都沒有真的吃到冰淇淋,跟服務生說我還沒吃到冰淇淋。服務生還蠻通情達理,讓我把美味的乳酪冰淇淋吃完才離開。
2018-01-01 4132 views
除夕lunch梗係要食得豐富啲~就去左牛一打邊爐!叫左「十勝芝士九州豚骨湯」,飲得啖啖芝士味!用完淥粉絲吸晒d味,邪惡得黎好好味!牛一d肉出名高質!豬肉滑身又有肉味~朋友話牛肉都很不錯(可惜戒緊牛🤦🏿‍♀️)因為肉可以任食,我地都encore左好幾次出面既配料都係任食架~主要都係菜同丸類,選擇唔算多不過最正係有任食yogurt,食兩杯已經回到本,配料都好豐富架 飲料bar就無咩特別了~因為係除夕,得任食揀,加埋一每位$140!平日揀唔任食肉(每人一盒肉),只係要70幾蚊咋~值得一試
除夕lunch梗係要食得豐富啲~就去左牛一打邊爐!

牛一d肉出名高質!豬肉滑身又有肉味~
朋友話牛肉都很不錯(可惜戒緊牛🤦🏿‍♀️)
因為肉可以任食,我地都encore左好幾次

出面既配料都係任食架~主要都係菜同丸類,選擇唔算多

飲料bar就無咩特別了~

2017-12-04 3763 views
最鍾去牛一,除左任食yoga仲有好多配料加落去,見到都真係好開心😍😍😍佢呢個和牛炒飯真係好食,打邊邊都忍唔住拎左少少黎食😍😍推介呀呢個咖哩和牛飯我就覺得麻麻地,太結身😆😆我所以選擇左食少少試下味自己去整左一大碗😍😍想食咩配料自己加,大人,小朋友都喜愛❤️❤️❤️見到好多小朋友食呢個都超開心😂😂😂自由想食咩味自己黎❤️❤️❤️湯底簡左豬骨蕃茄😍好味,自己再拎多小小蕃茄落去😂😂麻醬同老公兩份用,打邊邊一定要有辣椒豉油😍😍同老公拍拖食午餐happy😍😍❤️❤️
自由想食咩味自己黎❤️❤️❤️
同老公拍拖食午餐happy😍😍❤️❤️
2017-11-30
Lunch
2017-10-30 4681 views
我不是素食者,而是一位食肉獸, 所以吃牛肉放題是最適合我的。每次經過這食店都排長龍, 所以我們早有準備於食店開門之前10分鍾已到達, 但已有數位人客在等候。門口以金色為主, 感覺貴麗, 門口更掛上餐牌, 讓客人於等待入座前可以先看看并選擇湯底和肉食。午市分為60分鐘和90分鐘兩種時段,60分鐘分別有6種肉類級數,可配指定肉類一碟,價錢由每位$62-$148;而90分鐘有4種等級的牛肉,價錢是成人每位$118-$248;60分鐘和90分鐘都可享用配料,汽水及乳酪/雪糕任食任飲。另外湯底共有8款可供選擇,加$18可選混合鍋。店内環境十分寬敞,燈光柔和,卡位數目比較多,其他四人枱的距離亦比較闊落,感覺舒適,我們當然是要求坐卡位。今天挑選了美國牛肉, 豚肉90分鐘放題及三文魚豆腐乳湯底。先往外面逛一逛,取醬油、配料和飲料。醬油一共四款,另有蒜泥、辣椒粒、葱花,更有麻醬。配料款式亦不小,有多款肉丸、菜類(黃牙白、油麥菜、羽依甘蘭、白菜仔、紫薯、南瓜、番茄、粟米)、東菇、腸仔、豆腐、玉子豆腐、烏冬;飲料可選3款擇盒装的健康飲品或是啤酒,另外更可選6款汽水或橙汁。當我們返回座位時,湯底、牛肉和豚肉已

今天挑選了美國牛肉, 豚肉90分鐘放題及三文魚豆腐乳湯底。

玉子豆腐
腸仔, 東
汽水機

當我們返回座位時,湯底、牛肉和豚肉已奉上,牛肉和豚肉的肥瘦平均,不會過肥膩,雖然牛肉味不算太濃,但厚度適中所以口感一流。由於點了90分鐘任題,吃完可以儘情再點。
三文魚豆腐乳湯底
美國牛肉, 豚肉
美國牛肉

除了吃牛肉外,配料的麻辣醬爆肉丸值得一讚,其他牛丸和獅子狗則一般;東菇口感煙韌,粟米略嫌不夠清甜,羽依甘藍的營養價值高,口感比較硬,但由於其健康價值高所以吃了不小;紫薯清甜且纖維豐富,亦是必食之選。
麻辣醬爆肉丸, 牛丸和獅子狗
羽依甘藍, 紫薯
番茄, 腸仔
粟米, 東菇

侍應生的服務態度殷勤,主動性強,而且笑容親切,值得一讚!

吃飽後,以一杯乳酪雪糕作結尾,真是完滿。可選擇原味乳酪雪糕或芒果乳酪雪糕,我們選擇了原味乳酪雪糕加了些蘆薈粒、朱古力粒,乳酪質感軟滑而味道微酸,加了清甜蘆薈粒和香甜朱古力粒一起吃更美味。

時間飛逝,90分鐘已到了,不過已吃到十成肚飽,要慢步幫助消化一下!
原味乳酪雪糕
2017-04-09
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
三文魚豆腐乳湯底
  • 牛丸和獅子狗
  • 羽依甘藍
  • 紫薯
2017-10-13 3417 views
食放題的好處係--鐘意食咩就拎咩,食到食唔落為止,當然前提下是:不要浪費喔如果食過的朋友仔一定知道9點後入座就可以用100Coupon~ 變相平100大元,之前為左平,真係等到9點後先入座,但今次朋友生日就無理由等既😂,一早Book定6:30pm ~ 但發現原來感覺真係十分唔同,D野食好好多,唔再係「頭頭尾尾」,哩一刻只想講:平野無好野,頭啖湯真係唔同D。睇下☝🏻只係冰山一角而已。眼睇應該有10幾廿種~ 多到揀唔到,因為種種都想食,太貪心了👉🏻👈🏻最後拎左玉米、紫薯、南瓜、原條秋葵、菠菜、雞髀菇、萵荀、木耳、翠玉瓜⋯⋯ 至於比較飽肚既面條就謝絕叫😅我地叫左鴛鴦湯底(壽喜燒+辣湯),見佢滾到咁,已經等唔切放野落去~ 再逼不及待地叫左2客🐴同🐷先,其實我地揀左中間價錢,因為門口姐姐話:最平價錢個款肉會肥D~ 一聽到咁🙈,就即係話:識做啦。之後當然食完再叫,食完再叫,最終都係返唔到本,3個女仔食左8碟左右~

2017-08-28 4059 views
牛一嘅午餐放題真係好抵食啊!放題包括肉類一份,可以選擇牛肉或者豚肉。仼食有其他嘅火鍋配料,有丸類,蔬菜類,菇類,粉粉面面,飯等等。選擇唔算好多,但係覺得食材都好新鮮。另外最好嘅就係有乳酪雪糕任食,同埋有好多toppings 仼揀,價錢只係$62至到$70不等。不過就要限時食,只得60分鐘。
2017-08-12 3391 views
話說今日星期六已經提早去拎飛仔等位,18:25 拎左張A056,二人晚市,當時叫到A006,都叫做正常。天光等到天黑,19:15已經企係門口等,當時叫緊A031,直到20:30都係叫到A036,B飛3-4人台就不停叫。我:點解會咁?點解成個鐘都叫唔到十張A飛,仲有後補區,幾堆人入哂去,都唔叫號?佢:門口後補區既人係有飛仔既,之後又話後補區根本冇人排,一路都叫緊飛,好多人都等緊。What?! 門口得幾群人,B飛點叫都冇人郁,全部都係兩個兩個仲有,7點已經冇得再拎飛仔!大家要食打邊爐,其他可以好多選擇,屯市另一間根本唔會排兩個鐘都叫唔到30個號碼,你地識揀啦⋯⋯利申:我不是打手!只係一個憤怒既屯門人...

仲有,7點已經冇得再拎飛仔!

利申:我不是打手!只係一個
憤怒既屯門人...
Waiting Time
200 Minutes (Dine In)
Dinner
2017-08-07 2885 views
七點半左右原本打算用apps攞飛,點知爆咗,但屯門友堅持要食,話屯門區其他火鍋都唔得。去到現場,飛都派完,要排後補。排咗大約45分鐘,入得。按不同級數的牛收費,這跟牛涮鍋有點像。我們選了178。鴛鴦鍋加$18,選了蕃茄濃蝦湯及麻辣,蝦湯蝦味不濃,麻辣也屬小辣。牛和豬同侍應落order任叫,其他就自助。混醬方面,生蒜+麻醬+黑蒜豉油,好好味。咖喱和牛飯同那個白汁飯都超好味,好食過好多日本餐廳同KFC。和牛炒飯就反而一般,啲三文魚籽好鹹。肉類肉味不太濃。麻辣爆醬丸同一隻方形的芝士魚餅都好食。蔬菜類選擇多而且也非常新鮮。另一正嘢係有frozen yogurt同宇治抹茶雪糕,好rich, 要咩配料都有。出面食frozen yogurt, 呢度就可以任食食個過隱。

2017-08-06
2017-07-17 3626 views
今日終於都可以試牛一嘅午市,講左好耐,但次次都因為太多人,所以就無去到,今日終於試到午市真係相當多人,我吸取左教訓,原來可以用apps遠距離拎飛,我1點望一望,都要等成30個,由出門就拎定,去到2點幾就已經到我地,由於我地覺得午餐食唔到好多,於是就揀左套餐,一碟肉加無限食出面啲配料,時間60分鐘,食得比較倉促一坐低我就去瘋狂拎左好多丸啊菜啊豆卜等等,包裝野飲只有菊花茶檸檬茶椰奶仲有啤酒,無乜選擇,乳酪機旁就有汽水機橙汁等左5分鐘,個鍋同肉類都上左枱,我將啲配料一次過倒曬落去,等滾起期間我都唔浪費時間去唧左碗乳酪,後來食左先發現唧左牛奶雪糕,但都好好食,仲加左乳酪爆珠等左陣終於滾起,望落個鍋好足料,我今日係為黑蒜豉油而來,仲要落左辣,一試個湯底就知拿野,揀錯湯底,個湯底超重口味,落左好多辣椒同蒜蓉係底,蓋過曬所有配料豉油味,唔點野都好够味,所以試唔到個黑蒜油講返2碟肉類,第一碟係牛拼豬,牛只有3塊(因為一開始無影到,所以相中得返1塊),豬原本有5塊,都切得好薄,豬肉味道唔錯,牛就一般貨色,勝在够平另一隻貴少少嘅極上美國肥牛花紋好靚,但唔知係個湯底太濃定點,食落同普通肥牛無乜分別,所以下次

中華麻辣鍋

牛肉拼豚肉

另一隻貴少少嘅極上美國肥牛花紋好靚,但唔知係個湯底太濃定點,食落同普通肥牛無乜分別,所以下次可以叫返平價牛肉
極上美國牛

食到咁上下發現已經得返3.4個字,出面有炒飯有咖哩飯,唔够飽可以食
,我就覺得好够了,就去左食乳酪蛋糕,我覺得好食之餘又多配料,好抵贊
如果有肚,想食多2杯,下次一定要留肚
乳酪
牛肉拼豚肉
乳酪
2017-07-15 1984 views
貴公司明明有派飛system,但係就唔比人攞飛要來排隊等位,是什麼玩法?問職員,一位主任級既職員就只係識話你去隊尾排啦,一樣姐,但重點係見唔到隊尾!咁即係排邊?問就剩係識話最後面咪隊尾囉!愈來愈差既服務

2017-07-15
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Dinner
2017-07-05 1313 views
牛質素對於放題黎講屬於幾高質 配料及配菜都有好多選擇 仲有雪糕做甜品 每次都食到飽飽先走 大回本原過希望可以增加更多甜品同增設訂座功能 因滿座時要係門口等都唔知有冇機會可以食到 曬時間等 訂座時可預先和客人溝通
  • 美國牛肉
  • 蔬菜
2017-06-24 1361 views
每次都會揀lunch黎,因為真係好抵食!揀左午市60分鐘放題 可以揀牛豬or混合 價錢由68至148不等 睇你想食咩質素la 我通常揀中間價位 哈哈湯底方面 有眾多選擇 你想清清地有混布 干貝清湯 揀有d味道 又有蕃茄 豬骨湯 想辣都有泡菜湯 而我揀左佢最新出的 中華麻辣 同 京都藥膳湯 個湯底一黎已經聞到超級香!你睇到張相就知 真係好吸引 材料好足!以後黎應該都會叫呢兩個湯底 推介!野食方面超過50種配料 好多選擇 而且會定期轉下d野食 令你唔會厭 野飲仲有健康工房選擇 岩晒我唔中意飲汽水的人 食完仲有乳酪or雪糕 自己整 咁ge價錢 真係好抵食!
每次都會揀lunch黎,因為真係好抵食!

我今晚替家人在這裡慶祝生日,本來想試試這裡和其他日式放題有什麼分別,結果是食物種類都頗多選擇,蔬菜類多一點,但是問題中有三個,首先,其他日式放題是進去後才選擇要食什麼級數的價錢,但是這裡要在門口選擇好。 其次,其他日式放題是一人一鍋,但是這裡是家庭式鍋底,即是只可以選一種湯底,如果要兩種湯底要加錢。最後,就是顧客的問題,因為我的家人取雪糕的時候,有另外一個女顧客故意擋住,後來我找經理投訴,但是當我離開付款的時候,竟然那個女顧客走出來擺出一副惡人先告狀的樣子嚟兇人,自己攪事還要惡人先告狀。
2017-06-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday
  • 牛肉
2017-06-10 1089 views
今日兩公婆飛甩百厭仔去拍拖.  首先去睇早場, 跟住就過市中心食牛一.  行到過嚟11:45 唔使等位,  order  90分鐘 美國牛肉,豚肉放題, $118.00.湯底叫咗季節限定湯底 (京都藥膳湯).嚟到呢度梗係主攻牛肉啦, 我哋叫咗好多round呀! 多到唔記得幾多.  係首輪order啲牛肉頗肥, 之後都唔差, 係越後order嘅反而越靚 (唔知點解呢!)都有拎出面嘅丸類, 菜類, 冬菇, 薯粉......牛丸頗咸, 黑色嘅丸以為係墨丸啦, 但入口又似豬肉丸, 冬菇無剪腳, 食得較麻煩. 菜類竟然有羽衣甘藍喎. 飲品方便有紙包雪梨茶, 紙包羅漢果, 紙包檸茶, 汽水, 啤酒, 仲有我like嘅jolly shandy. 食飽主菜, 當然要食埋佢嘅乳酪雪糕先至perfect啦! 可自行加上朱古力/士多啤梨醬, 仲有好多topping揀添 . 食完真係好滿足.118.00 x2 另加一 埋單$259.60

湯底叫咗季節限定湯底 (京都藥膳湯).
京都藥膳湯

第一round嘅牛頗肥