2017-08-07 2885 views
七點半左右原本打算用apps攞飛,點知爆咗,但屯門友堅持要食,話屯門區其他火鍋都唔得。去到現場,飛都派完,要排後補。排咗大約45分鐘,入得。按不同級數的牛收費,這跟牛涮鍋有點像。我們選了178。鴛鴦鍋加$18,選了蕃茄濃蝦湯及麻辣,蝦湯蝦味不濃,麻辣也屬小辣。牛和豬同侍應落order任叫,其他就自助。混醬方面,生蒜+麻醬+黑蒜豉油,好好味。咖喱和牛飯同那個白汁飯都超好味,好食過好多日本餐廳同KFC。和牛炒飯就反而一般,啲三文魚籽好鹹。肉類肉味不太濃。麻辣爆醬丸同一隻方形的芝士魚餅都好食。蔬菜類選擇多而且也非常新鮮。另一正嘢係有frozen yogurt同宇治抹茶雪糕,好rich, 要咩配料都有。出面食frozen yogurt, 呢度就可以任食食個過隱。

2017-08-06