2023-09-21
今日突然間想食鐵板燒,於是去左位於長沙灣嘅鳥海山,環境高雅舒適,最岩夜晚同朋友黎呢到放鬆一下。餐廳提供多款鐵板燒套餐,仲有單點刺身、壽司和其他日式料理,望落好吸引。鳥海山二人套餐 沙律:新鮮又爽脆既蔬菜同番茄仔,配埋油醋汁酸酸甜甜好開胃。是日精選刺身:帶子、粒貝、間八、葉血引刺身上枱嘅時候店員好細心咁為我們介紹食刺身既次序,由淡味既開始食先。帶子粒貝爽口鮮甜,間八同葉血引都係第一次食,食落鮮味十足,而且肉味濃郁,好高質。比目魚分量好足,有成兩大舊,比目魚皮薄肉嫩,油脂感十足😋活龍蝦原隻龍蝦上枱個下已經好吸睛🤩龍蝦肉口感爽脆彈牙,仲拆好晒比客人食用,非常貼心。最出色係用龍蝦膏煮成既醬汁,啖啖牛油香,簡直食唔停口,令口感更上一層樓,吃不停口,絕對會為左呢個龍蝦而encore👍牛肉薄燒牛肉捲住蔥花同蒜片,散發陣陣焦香,一咬落去即刻爆晒肉汁😽櫻花蝦蛋炒飯炒飯很乾身,粒粒分明,加入櫻花蝦好有口感,香氣十足👏野菜蒜蓉炒椰菜,調味唔重,可以食到椰菜既清甜。🫶
鳥海山二人套餐
新鮮又爽脆既蔬菜同番茄仔,配埋油醋汁酸酸甜甜好開胃。
帶子、粒貝、間八、葉血引
分量好足,有成兩大舊,比目魚皮薄肉嫩,油脂感十足😋
牛肉捲住蔥花同蒜片,散發陣陣焦香,一咬落去即刻爆晒肉汁😽
炒飯很乾身,粒粒分明,加入櫻花蝦好有口感,香氣十足👏
蒜蓉炒椰菜,調味唔重,可以食到椰菜既清甜。🫶