Le Marché Steak & Frites 位於將南海濱長廊附近,店內環境舒適雅緻,瀰漫着法式小餐館隨性又浪漫的氛圍🍸 🔸Roasted Free-range Farm Chicken 這裡主菜有四款選擇,絕對是貴精不貴多✨ 分別有肉眼扒、烤雞、龍蝦和比目魚,我們就點了前兩款試試,都很好食!半份招牌鐵板烤雞,金黃色的外皮好誘人!雞肉也很夠味,雞背細心的去了骨,肉質嫩滑,連油香豐富的雞皮一起品嚐不得了~ 底下配菜有車厘茄、栗米和番薯條等。🔹USDA Choice Natural Holstein Beef Ribeye 美國特選級天然「黑白牛」肉眼扒,有10oz和16oz選擇,點了16oz一同分享。醬汁可選牛肉汁、黑椒汁或荷蘭蛋黃醬,另外店員亦拿了四款芥末供客人選擇,我們選了法國芥末籽醬,很配搭😋 點了五成熟的牛扒,火侯控制得很好,外焦內嫩,將肉汁完全鎖住,口感軟嫩帶有嚼勁,滿嘴充滿牛肉焦香而馥郁的風味,絕對是水準之上!🔸Sautéed MushroomSide dish 選了炒蘑菇,超大一碗炒得很香,兩三個人分享也可以。🔹Unlimited Fries點一份主菜就有無限供應的炸薯

🔸Sautéed Mushroom
Unlimited Fries

🔹Unlimited Fries
點一份主菜就有無限供應的炸薯條♾️ 幼身薯條新鮮炸好,讓人一條接一條吃不停🍟
Mocktails

🔸Mocktails
幽藍的Clitoria是接木骨花加蝶豆花,而殷紅色的Roselle Soda就是洛神花加玫瑰,味道酸甜清新,非常芳⾹獨特 🍸
Mocktails
2023-03-27 32 views
將南一帶有好多好舒服既餐廳住喺附近既人真係晚晚都唔洗煩食乜!🤭依度既特式之處係有免費無限量薯條🍟薯條新鮮熱辣,脆卜卜好正😍😍美國黑白牛肉眼扒 ($468/16oz)我哋order 左 medium rare , 肉質嫩滑,肉味香濃啖啖肉汁,配有三款醬汁同四款mustard ,揀左偏酸既mustard,中和牛扒既肥膩感,伴碟仲有原個蒜頭🧄烤得好淋好juicy!!烤比目魚 ($248)用牛油紙包裹烤成,伴有洋蔥,三色椒等等一齊醃烤,魚質嫩滑多汁,魚皮位有滿滿既膠原,好juicy! 依啲無骨既魚岩哂我哋啲懶人食😆心太軟 ($98)甜品都有4-5款,其中心太軟同churros係最吸引! 店員好好!! 將原本既呍呢拿雪糕轉士多啤梨味比我地😋 心太軟蛋糕外脆內軟好流心,啖啖黑朱古力漿湧流!🤤 Roselle Soda ($58)Clitoria ($58)叫左兩款mocktail 一杯係洛神花玫瑰檸檬🌹 一杯係蝶豆花兩杯都幾清 唔會好甜 👍🏻
將南一帶有好多好舒服既餐廳
住喺附近既人真係晚晚都唔洗煩食乜!🤭
依度既特式之處係有免費無限量薯條🍟
薯條新鮮熱辣,脆卜卜好正😍😍

美國黑白牛肉眼扒 ($468/16oz)

烤比目魚 ($248)

心太軟 ($98)

Roselle Soda ($58)
Clitoria ($58)
叫左兩款mocktail
一杯係洛神花玫瑰檸檬🌹 一杯係蝶豆花
兩杯都幾清 唔會好甜 👍🏻

✨美國特選級天然「黑白牛」肉眼扒 16oz💰468 🔅推介🔅💫評分: 8.4/10📝 配有任食嘅香脆幼身薯條🍟,牛扒揀咗3成熟,切開粉嫩色熟度啱啱好,美國安格斯黑牛肉味濃,絕無雪藏味,有炭燒風味,表面香脆,鎖住肉汁同油香,醬汁可以揀晒牛肉汁、黑椒汁、荷蘭蛋黃醬(呢款點薯條都好食🤤),mustard都有4款,2個人share都好夠✨芝士焗釀新鮮波士頓龍蝦💰398 💫評分: 7.9/10📝大量金黃色芝士焗好邪惡,龍蝦拆晒肉啖啖肉鮮甜彈牙,配蘑菇火腿 和醬汁,釀埋係龍蝦殼入面,大量金黃色的芝士鋪面焗製,口感豐富,而且龍蝦鮮甜彈牙🫶🏻,想食到原汁原味可以叫檸檬香草水煮龍蝦🦞✨卡邦尼意粉💰128💫評分: 8/10📝比平時食開既卡邦尼更特別,呢款個汁thick啲,蛋黃香更突出,意粉做到 al dente🫶🏻,洋蔥🧅同煙肉🥓炒得好香口,擺盤都好靚Le Marché Steak & Frites📍將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下G25號舖(將軍澳🚇A2出口行8分鐘就到)💫評分: 8.3/10💬happy hour叫埋兩款比較清新嘅特飲,Clitoria(💰58) 蝶豆花特同Roselle Soda (💰5
💫評分: 8.4/10

✨芝士焗釀新鮮波士頓龍蝦💰398
💫評分: 7.9/10

✨卡邦尼意粉💰128
💫評分: 8/10

Le Marché Steak & Frites
📍將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下G25號舖
(將軍澳🚇A2出口行8分鐘就到)

💫評分: 8.3/10
💬happy hour叫埋兩款比較清新嘅特飲,Clitoria(💰58) 蝶豆花特同Roselle Soda (💰58)洛神花梳打,好滿足,成個環境幾舒服,大卡位坐得好舒服,將軍澳近海旁開咗好多西式餐廳,呢間隱世pet friendly餐廳要行去地鐵站要行9分鐘,不過唔阻我會想下次叫佢個mac and cheese🫶🏻

❣️再訪?🅈🄴🅂

#steakandfries #將軍澳美食 #香港美食 #將軍澳 #推介 #西菜 #西餐 #好食 #牛扒 #小店 #美食 #牛 #steakhongkongpp #followforfollow #foodieblog #instadaily #foodporn #hkfoodblog #discoverhk #tagsforlike #foodiehk #hkfoodlover #hkfood #foodinstagram #龍蝦 #steak #美食推薦 #美食日記
2023-03-21 50 views
今次呢間餐廳我係超級超級推介!裝修好靚,好有歐洲feel。地理位置上都好好,係將軍澳海旁果邊,感覺勁chill!🥰播歌個playlist都係我超級鍾意,好romantic!🤭店員都勁nice,又細心。食物質素超高質,價錢又唔貴,下次一定會再去!🤪無限量薯條首先一定要介紹呢個超正既無限量薯條,薯條每碟都係熱辣辣,每次refill都係新鮮炸。🤤薯味都足夠,同埋真係超脆。再加埋佢個茄汁甜甜地唔太酸,我好鍾意!😁仲有得無限refill,下次可以過黎同朋友飲幾杯野再加1,2個小食,然後再食佢個正爆薯條,吹下水,諗起都又chill又滿足🤩卡邦尼意粉 ($128)佢唔係平時食開用白汁整既卡邦尼,佢個汁夠“傑”身, 好香,我好鍾意🤤再配上蛋黃香,同埋麵條爽口質感,超正!美國特選級天然「黑白牛」肉眼扒 ($468/16oz)呢個肉眼扒超好食,我地叫左5成熟。肉質超靚,勁腍,超爽口,最正係佢無乜根,食得好爽。🤤牛味勁重,燒得好香,火喉控制好好,小小燶味都無。😍另外佢既牛肉汁,黑椒醬,荷蘭蛋黃醬都超好食,仲有幾款mustard可以試,建議大家每款都試下,好好味。😆烤阿拉斯加比目魚 ($248/300gram

無限量薯條

卡邦尼意粉 ($128)

美國特選級天然「黑白牛」肉眼扒 ($468/16oz)

烤阿拉斯加比目魚 ($248/300gram)
又係一個正到爆既main dish, 魚勁滑,又完全無骨,岩曬我呢d懶人食🤪魚味超香,烤到勁香,再加左個燈吊小小味,唔會好突出,但個味又幾特別,都好開胃👍🏻推介!

Clitoria ($58)
呢個用蝶豆花沖劑,幾清新既感覺,我幾鍾意🤤

Roselle Soda ($58)
呢個係洛神花配梳打,好解渴,味道突出,唔錯!😆

2023-03-21 27 views
今天到LE Marche Steak & Frites點了一份牛肉漢堡包,肉質鮮嫩多汁,亦保持了肉汁的鮮甜,搭配醬汁,口感很好很美味!拌碟的薯條非常脆口,加了一些調味料,讓它們更加美味。搭配着牛扒漢堡包,非常出色!另外,服務非常友好,侍應十分友善地滿足我們所有要求,又會幫我們拍攝生日照。至於環境方面,都是十分舒適,有卡位、有長枱,一班朋友來慶祝生日真是非常合適。LE Marche是一家非常值得一試的餐廳,午餐提供的set lunch都非常美味,服務也非常好,不要錯過這家餐廳。👍🏻

2023-03-21
Celebration
Birthday
🇫🇷海濱浪漫小法國🇫🇷-呢排番工每日都好chur 所以放咗工都好鐘意行下海旁 可以望下個海放鬆吓😌 所以久而久之 就發掘到好多新海旁嘅新餐廳 就好似呢間可以望到海嘅法國菜🇫🇷-🐮招牌生牛肉他他 $138他他好滑嫩 肉質有彈性之餘唔會好韌 調味用咗少少芥末 不過唔會太攻鼻或者嗆 反而好開胃 好適合一啖接一啖😋-🐮美國特選級天然黑白牛肉眼扒 $468/16oz肉眼扒㨂得好靚 有肉味之餘油脂都幾平均 塊扒嘅表面煎到少少燒脆加上牛油嘅味 好香口😍 而且肉質好易切 16安士兩個人食啱啱好😝 餐廳有得比我地㨂三款醬同唔同嘅芥末 我哋就最鍾意配法國芥末 有啲一粒粒 幾有層次😙-🦞芝士釀焗波士頓龍蝦 $398龍蝦佢都有兩個整法 一個係芝士釀焗 一個係檸檬香草水煮 所以我地㨂咗芝士🧀 龍蝦好生鮮肉質爽口帶少少海鮮嘅甜味 加上芝士同釀咗嘅煙肉同磨菇 好惹味🥰-🍟薯條佢嘅薯條可以無限咁添 啱晒想飲兩杯嘅朋友仔 佢係行偏幼身嘅路線 所以好脆口-🫖洛神花冰茶 $38酸酸甜甜咁 好開胃 啱晒食咗咁多煎炸野😙-🍵蝶豆花冰茶 $38都係有少少酸酸甜甜 仲有嘅桃肉 打卡一流😋-📍#LeMarché Steak & Fr
🇫🇷海濱浪漫小法國🇫🇷

• 美國特選級天然黑白牛肉眼扒 16oz
  • 招牌生牛肉他他
  • 芝士釀焗波士頓龍蝦
2023-03-17 120 views
今次再同朋友去到將軍澳翩匯坊海旁一帶,呢度有好多酒吧餐廳,揀咗呢間Le Marche Steak & Frites食西餐,呢度仲可以望住海景欣賞一下美麗嘅夜景,環境非常舒適!餐廳裝修有格調,充滿法國風情下,令人感覺好舒適,好適合情侶拍拖/朋友相聚/家人聚餐!餐廳主打悠閒法式扒房,食物質素高質,擺盤都做得好精緻,好適合打卡, 今晚可以同朋友好好咁享受豐富嘅晚餐!最值得一提係佢哋嘅服務非常好有禮貌,仲推薦咗唔同嘅美食比我哋!Mac & Cheese三重滋味,極力推薦!由三種不同芝士與通心粉烤製製作而成,焗至金黃色,而且非常香,每粉通心粉都沾滿濃郁嘅芝士,非常Creamy有口感!美國特選級天然「黑白牛」肉眼扒 16oz點了一份五成熟牛扒,份量十足,牛脂平均分布,入口充滿飽滿嘅肉汁,非常鮮甜。燒得剛剛好,將肉汁鎖住,切開係嫩紅色,肉質鮮嫩而且充滿濃郁嘅牛肉香!除咗有三種醬配上,包括牛肉汁、黑椒醬、荷蘭蛋黃醬,侍應仲會問我哋要唔要埋另外嘅幾款唔同國家嘅芥辣醬料俾我哋揀,可以配搭出唔口味,讚!Grandpa’s Churros with Tiramisu餐廳推薦嘅甜品,非常精緻美味!法式Tiram

Mac & Cheese
三重滋味,極力推薦!

美國特選級天然「黑白牛」肉眼扒 16oz

餐廳推薦嘅甜品,非常精緻美味!
法式Tiramisu苦味調剛好與西班牙油條甜味中和,口感同味道完美配搭!

Roselle Soda
一杯充滿花香嘅mocktail,主調為洛神花味,再加上玫瑰花蕾,酸酸甜甜嘅問道,非常解油膩感!

Summer Aloha
一杯非常清新嘅mocktail,淡淡薄荷香 & 果香甜,酸酸甜甜好開胃。
2023-03-16 50 views
海旁其實好多間西餐廳,但朋友力推呢間,試完真係唔錯因為係第一次試呢間,都唔知食咩好,就由經理推薦,不得不讚下經理細心介紹非常之nice 芝士通心粉聽經理推薦有3款芝士,芝士控必試!!!不過如果細食既朋友就算啦~因為少少份量已經好飽。會配薯條!可以無限添加,不過通心粉已經夠飽美國特選級天然「黑白牛」肉眼扒 16oz要左5成熟,畢竟太熟又會覺得太柴,果然砌開鮮嫩多汁,肉香味濃,醬料配搭都多,有4款芥茉醬係店員額外會問你要唔要加,我地加左2款,一款原味,另一款忘記左名,帶點酸,如果中意食偏酸口味嘅人可以試一試幾特別。飲品方面想要個驚喜,就搵左朋友幫我簡,我都唔知係咩,又真係幾驚喜好飲,一杯花一杯水果主題西班牙油條配Tiramisu甜品原本想心太軟,但經理推薦爺爺西班牙油條配Tiramisu。條油好正!!!!Tiramisu少少苦澀(朱古力粉)配上油條上既沙糖,即中和左,好夾啊食飽飽可以去海旁散步消化消化一下
海旁其實好多間西餐廳,但朋友力推呢間,試完真係唔錯

非常之nice

芝士通心粉

會配薯條!可以無限添加,不過通心粉已經夠飽

美國特選級天然「黑白牛」肉眼扒 16oz

飲品方面

西班牙油條配Tiramisu

食飽飽可以去海旁散步消化消化一下

平時都比較少機會嚟到將軍澳食飯嫁🙈聽到朋友介紹呢一間位於將軍澳海旁既餐廳🌊可以望住幾靚既風景食飯都幾有氣氛🪐而且食物嘅質素幾高🌟今次就嚟試一試先😙🧊Holstein 肉眼扒 16oz $468平時都比較少食到質素咁高既16oz牛扒😼肉眼面頭煎到夠晒金黃✨一切開入面既肉汁流哂出嚟😍熟度啱啱好又唔會太過生👍🏻油脂分佈平均🥩咬落肉質都幾淋😙口入面充滿牛既油香同肉味🧈加入少少烤蒜頭肉味會更加香🧄又唔太感覺到蒜原本既辣味🌶🧊芝士釀焗波士頓龍蝦 $398芝士味道濃郁🧀面頭既芝士帶少少焦香味🌟入面仲有菇增加香味🍄龍蝦肉質爽口🦞咬落去海水既咸味豐富🌊值得叫嚟試下嫁😙🫶🏻🧊爺爺西班牙油條配提拉米蘇 $98西班牙油條炸到香噴噴又脆卜卜🤩又唔會好油膩👍🏻食落都幾香牛油味🧈提拉米蘇質地creamy,蛋糕部分吸滿左咖啡液☕️咖啡味香濃但又唔會覺得太苦,上面可可粉夠幼細仲增加左香味🍫仲可以用西班牙🇪🇸油條加少少提拉米蘇🍰一冷一熱既感覺會更好味😍整體嚟講餐廳食物質素好之外🤍餐廳環境都好有氣氛🤍食完飯都可以去海旁散步🌊都幾推薦大家都將軍澳就嚟呢一間餐廳享受一個美好既晚餐✨宜家仲做堅優惠,8點後有9折添!🫶🏻😍人均消費💵

🧊Holstein 肉眼扒 16oz $468

🧊芝士釀焗波士頓龍蝦 $398

🧊爺爺西班牙油條配提拉米蘇 $98

人均消費💵: $400-500
性格比: 8/10
好食程度😋:9/10
回頭指數💓:8/10

2023-03-13 57 views
辛苦工作, 也要懂得好好休息和獎勵自己 , 每個禮拜的星期五, 早已預備 環境優美的餐廳好好享受。 海邊餐廳當然是首選, 將軍澳海濱越來越多餐廳選擇, 朋友介紹這間餐廳, 就在海邊的Monterey Place。凱撒沙律羅馬生菜新鮮爽口, 脆脆的麵包粒, 流心半熟的水波蛋, 還有大量芝士碎, 只要輕輕的調味汁和海鹽胡椒, 已經非常好吃芝士焗釀新鮮波士頓龍蝦店員極力推薦的波士頓龍蝦, 芝士焗釀 味道豐富又惹味, 龍蝦 拆肉起件, 配搭蘑菇火腿 和醬汁, 釀在龍蝦殼, 大量金黃色的芝士鋪面焗製, 口感豐富, 而且龍蝦鮮甜彈牙。Holstein 16安士 肉眼扒傳說中的黑白牛 牛扒 , 唔成熟剛剛好, 肉味香濃 鮮味, 配搭不同國家的芥末醬, 提升牛肉味道, 個人比較喜歡有芥末籽的芥末醬。另外happy hour時段 特飲 或酒精類飲品 有優惠, 店員推薦了這款 Shirley temple+Blue lagoon, 顏色很漂亮而且味道很清新。

凱撒沙律

芝士焗釀新鮮波士頓龍蝦

Holstein 16安士 肉眼扒

2023-03-13 42 views
將軍澳海傍真係好多嘢食😆今次就去試另一間都喺海傍嘅西餐廳,氣氛好適合情侶拍拖/家人聚餐架~.Holstein 肉眼扒 16oz ($468)評分:💛💛💛💛🖤牛扒份量非常夠,好厚切😋切落去已經知道筋位唔多,肉質鮮嫩。我地揀左荷蘭蛋黃醬,味道微酸而濃厚,同牛扒好夾。或者同牛油薯蓉一齊食,兩種味道融合一齊,完全係鮮味同埋濃郁嘅完美結合😋.牛油薯蓉 ($68)評分:💛💛💛💛🖤薯蓉好滑好腍,完全冇塊狀,好似絲絨咁,令人食落去好舒服,份量亦超級多!.卡邦尼意粉 ($128)評分:💛💛💛💛🖤醬汁好creamy,好濃郁,一啖入口就係滿滿嘅奶味同埋cheese味😋而意粉煮得啱啱好,口感彈牙唔會太腍。蛋黃超靚,令成碗意粉滿滿蛋香!.🔴Shielry Temple 🔵Blue Lagoon ($98)評分:💛💛💛💛🖤紅色係有菠蘿整成,比藍色甜;藍色就由檸檬同橙整成,非常開胃~.✨環境好舒服整體推薦指數:💛💛💛💛🖤
Holstein 肉眼扒 16oz ($468)
評分:💛💛💛💛🖤

牛油薯蓉 ($68)
評分:💛💛💛💛🖤

卡邦尼意粉 ($128)

✨環境好舒服

整體推薦指數:
💛💛💛💛🖤
2023-03-11 56 views
餐廳以深藍色為主色,配木質既枱櫈同酒櫃,裝修優雅💙。近門口室內位置俾狗狗同主人用膳,一邊望住海景,一邊食嘢,感覺寫意~ 呢度最出名食牛扒🥩,同只要嗌任何一個Main Course都可能免費任添薯條🍟,好正🤩!鮮龍蝦湯帶有濃郁的龍蝦香味🦞,質感濃稠,有龍蝦肉,充滿鮮甜味。招牌生牛肉他他牛肉口感嫩滑,脂肪少而且無筋,吃起來口感鬆軟,加咗洋葱🧅、蕃茄🍅等調味拌勻而成,配脆口多士食🍞,口感好滿足。美國特選級天然黑白牛肉眼扒 16ozOrder 煎至五成熟,外層燒到焦香,切開肉質粉嫩多汁🤤。醬汁有牛肉汁、黑椒汁同荷蘭蛋黄醬,三款醬汁各有特色🫶🏻。店員好貼心,會行過嚟問需唔需要芥末醬,如果鍾意食芥末醬嘅朋友,可以試吓,有好多款芥末醬選擇~無限量薯條每份薯條都係新鮮即炸🥔,幼身薯條炸至金黃色🍟,脆口美味,食到停唔到口😍!食物質素:🧸🧸🧸🧸🧸環境:🧸🧸🧸🧸🧸性價比:🧸🧸🧸🧸🧸室外/室內寵物友善:室內📍Le Marché Steak & Frites (將軍澳)將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下G25號舖

鮮龍蝦湯
帶有濃郁的龍蝦香味🦞,質感濃稠,有龍蝦肉,充滿鮮甜味。

食物質素:🧸🧸🧸🧸🧸

Type of Meal
Dinner
  • 美國特選級天然「黑白牛」肉眼扒
2023-03-11 38 views
將軍澳海傍不停有新開既餐廳,今次黎到Le Marche Steak & Frites呢間法國菜扒房,餐廳主打波士頓龍蝦同埋肉眼扒,即刻要去試試佢! 餐廳環境舒適,播住經典英文情歌,無論係情侶或一家人黎食飯絕對係個唔錯嘅選擇!🐮招牌生牛肉他他 $138先黎一個小食,生牛肉他他。呢個係經典的法國菜,由切碎的生牛肉製成。生牛肉脂肪少而且無筋,食起來口感鬆軟又富肉味。先將生牛肉剁成碎塊,加入香草,洋蔥,再用橄欖油拌勻,搭配埋香脆多士麵包,滋味無窮😋🍟任食薯條只要點選任何一款主菜,就可以 「無限量追加薯條」😍 即炸幼身薯條,炸得又香又脆,薯條控唔好錯過‼️🦞檸檬香草水煮龍蝦 $398新鮮波士頓龍蝦原隻上,龍蝦好大隻呀! 平時多數食芝士焗龍蝦,今次選擇左原隻水煮,體驗龍蝦的原汁原味。影完相之後,店員就會好貼心幫忙將龍蝦開邊,方便客人食用。仲有工具同埋圍裙提供架!龍蝦非常新鮮,入口鮮甜彈牙,每天限量供應👍🏻🐮16oz美國特選級天然黑白牛肉眼扒 $468肉眼扒相當有份量,兩個人share絕對夠晒! 餐廳選用優質冷凍美國安格斯黑牛,強調肉味香濃,入口新鮮,絕無雪藏異味。揀左5成熟,用上13種香料秘製而成的

🐮招牌生牛肉他他 $138

先黎一個小食,生牛肉他他。呢個係經典的法國菜,由切
碎的生牛肉製成。生牛肉脂肪少而且無筋,食起來口感鬆
軟又富肉味。先將生牛肉剁成碎塊,加入香草,洋蔥,再
用橄欖油拌勻,搭配埋香脆多士麵包,滋味無窮😋

🍟任食薯條

🦞檸檬香草水煮龍蝦 $398

🐮16oz美國特選級天然黑白牛肉眼扒 $468

肉眼扒相當有份量,兩個人share絕對夠晒! 餐廳選用優質冷凍美國安格斯黑牛,強調肉味香濃,入口新鮮,絕無雪藏異味。揀左5成熟,用上13種香料秘製而成的醬料,加上炭燒風味,做到表面香口焦脆,同時鎖緊肉汁與油香。切開中間粉嫩好吸引,肉質入口軟淋,鮮嫩又多汁!
有三款醬汁,分別係黑椒汁,牛肉汁同荷蘭蛋黃醬。最愛配荷蘭蛋黃醬,同肉眼扒非常夾!

🍹Shirley Temple / Blue Lagoon $68

藍色果杯係香橙加檸檬,紅色果杯係紅莓加菠蘿汁,入口清新,解渴解膩😆
將藍大橋開通後,去將軍澳食飯真係好方便😌依家一到假期就最鍾意入澳南海岸🤓今次就發掘咗間法式扒房「Le Marche Ateak & Frites」❣️喺充滿法式休閒風情下嘆扒,零舍不同😎.半開放式門口非常開揚,門口更放置幾盞月球燈好有Feel🌕放滿餐酒嘅深木牆櫃、寶藍色絨毛梳化、輕鬆浪漫音樂,都洋溢着一股高雅精緻法式氛圍☺️.🍴美國特選級天然黑白牛肉眼扒💰$468/10oz 首嚐Holstein黑白牛🐄 相對其他牛種類,肉質較柔軟,且油脂豐富,入口充滿油香🤤Medium Rare啱啱好,咬落去肉汁立即湧出💦再佐以荷蘭蛋黃醬、法式芥末醬等,令菜式更加多元化😚.🍴波士頓龍蝦💰$398/500g揀咗檸檬香草水煮烹調方式🍋龍蝦大大隻原隻上🦞店員細心奉上餐具及圍裙,因為一拆龍蝦汁就蜂擁而上🤪龍蝦肉質彈牙鮮甜,加上有陣陣檸檬香草香味,鮮味大大突出🆙食到舔舔脷😋.🍟薯條任何Main dish都可無限追加薯條❣️薯條金黃香脆,配牛扒食就最啱😆.🍴炒蘑菇💰$68額外揀多咗一個side dish😌蘑菇炒得啱啱好,唔會太熟破壞口感,保持鮮嫩😙味道濃郁,充滿菌香🍄.🍹Blue Lagoon、Shirley Temp

🍴美國特選級天然黑白牛肉眼扒

🍟薯條
🍴炒蘑菇
💰$68
炒蘑菇

🍹Blue Lagoon、Shirley Temple
💰$98、$68
漸變顏色令人着迷🤩前者檸檬加橙配搭,後者櫻桃加汽水,兩者酸酸甜甜好清新😌

不論食物、環境、服務質素,都係間非常高質嘅餐廳👍🏻最重要係價錢一啲都唔貴😍朋友飯局、情侶拍拖、家庭聚餐都非常適合🤓
美國特選級天然黑白牛肉眼扒
炒蘑菇
𝐿𝑒 𝑀𝒶𝓇𝒸𝒽é就係唐俊街比較入嘅位置~環境靜啲但一樣咁chill,d野食都唔錯!🥩16𝒪𝓏美國特選級天然肉眼扒 $468肉眼扒超重量級,好厚!嗌咗5成熟岩岩好,切落去好多肉汁而且肉質幾嫩👍仲附有3款醬汁~牛肉汁濃得黎同牛扒最夾!女仔3個人share都夠飽!🦞芝士釀焗波士頓龍蝦 $398依個釀焗龍蝦有驚喜!本身以為係普通芝士焗~但原來仲加咗勁多蘑菇喺入邊,增加口感同香氣😋而且仲將成個蟹鉗去咗肉加埋一齊焗👍我哋最後加點咗𝙼𝚊𝚌&𝚌𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎,勁邪惡又好食!重點係仲有ᴜɴʟɪᴍɪᴛᴇᴅ ꜰʀɪᴇꜱ提供,抵食!

🥩16𝒪𝓏美國特選級天然肉眼扒 $468

🦞芝士釀焗波士頓龍蝦 $398