2023-04-30 41 views
機緣巧合係OPENRICE見到呢間餐廳攞到好高評分,所以特登同朋友約去將軍澳試下係咪真係咁好食。我本身係有訂枱,職員係當日都有whatsapp同我confirm一次人數同時間去到就唔駛等位啦餐牌選擇唔算多,我地3人叫左1份肉眼扒10oz 3成熟,半隻鐵板烤雞,奶油波菜,一齊share 食。首先就黎左任食薯條,炸得好脆。然後就黎左奶油波菜,好creamy,份量都唔少最後就黎左肉眼扒同鐵板烤雞,肉眼扒個道,職員有介紹返唔同sauce,然後每樣sauce都俾少少我地試。服務非常好。雞烤得夠juicy同嫩滑。但肉眼扒可惜就唔夠熱,完全失色左,而且應該係medium嘅熟度,唔係我叫嘅medium rare。
去到就唔駛等位啦

然後就黎左奶油波菜,好creamy,份量都唔少

2023-04-23
2023-04-30 296 views
將軍澳居民想食平價西餐又多一個選擇喇~ 開係海濱附近既Le Marche主打高質素牛扒🥩 食物高水準之外,環境仲好有情調🥂 無論係情侶約會或朋友聚會都好適合!餐廳menu貴精不貴多,前菜﹑主食﹑甜品都有幾款選擇,保持食物質素✅ 飲品方面選擇比較多,Happy Hour啤酒或紅白酒都係$58起,性價比十分高✨♢ 🍝𝑺𝒑𝒂𝒈𝒉𝒆𝒕𝒕𝒊 𝑪𝒂𝒓𝒃𝒐𝒏𝒂𝒓𝒂 $𝟏𝟐𝟖卡邦尼意粉太高質喇!面層灑上大量芝士絲同蛋黃,蛋黃完美融入意粉中,蛋香味非常濃郁!意粉熟度岩岩好,唔會太淋,整體口感豐富,非常出色👍🏻♢ 🥩𝑼𝑺𝑫𝑨 𝑵𝒂𝒕𝒖𝒓𝒂𝒍 𝑯𝒐𝒍𝒔𝒕𝒆𝒊𝒏 𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑹𝒊𝒃𝒆𝒚𝒆 (𝟏𝟔𝐨𝐳) $𝟒𝟕𝟖足足16oz既巨型牛扒😍 當然不可錯過招牌菜!牛扒係美國特選天然黑白肉眼扒,肉味濃郁,五成熟既牛扒火候控制得剛好!表面煎至金黃色,內裡保持粉嫩~ 脂肪比例完美!牛扒唔只肉質軟嫩,仲帶有豐富肉汁,單食已經好正!醬汁可以揀gravy﹑black pepper或homemade hollandaise。Gravy肉汁,質地幾濃稠,增添肉香。另外仲配有3款唔同辣度既芥末,十分講究👍🏻♢ 🍟𝑼𝒏𝒍𝒊𝒎𝒊𝒕𝒆𝒅 𝑭𝒓

♢ 🍝𝑺𝒑𝒂𝒈𝒉𝒆𝒕𝒕𝒊 𝑪𝒂𝒓𝒃𝒐𝒏𝒂𝒓𝒂 $𝟏𝟐𝟖

♢ 🍟𝑼𝒏𝒍𝒊𝒎𝒊𝒕𝒆𝒅 𝑭𝒓𝒊𝒆𝒔

只要叫其中一款主菜,客人就可以享用無限量供應薯條喇!勁抵食呀😍 薯條係新鮮炸起,熱辣辣又夠脆口,連蕃茄醬都係任添架!店員見我地食得七七八八,都好貼心咁問我地洗唔洗refill,服務加分✅

♢ 🇪🇸𝑮𝒓𝒂𝒏𝒅𝒑𝒂’𝒔 𝑪𝒉𝒖𝒓𝒓𝒐𝒔 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑻𝒊𝒓𝒂𝒎𝒊𝒔𝒖 $𝟗𝟖

Churros配tiramisu都係第一次試!Churros炸至金黃色,灑上肉桂糖,香脆可口又唔會過甜。店員介紹可以點埋tiramisu一齊食,幾有特色✨ Tiramisu芝士同咖啡味都好香濃,不過就無用傳統做法加手指餅,所以無咩酒味。

♢ 🍹𝑹𝒐𝒔𝒆𝒍𝒍𝒆 $𝟔𝟖
♢ 🥃𝑪𝒍𝒊𝒕𝒐𝒓𝒊𝒂 $𝟔𝟖

我地揀左兩款Special Drink,分別係洛神花同蝶豆花,兩杯都係無酒精飲品~ 除左花茶味道突出之外,仲加左檸檬片,口感幾清新,配牛扒食一流!
  • 美國特選級天然黑白牛肉眼扒 16oz
  • 美國特選級天然「黑白牛」肉眼扒
  • USDA Choice Natural Holstein Beef Ribeye
翩匯坊海旁個邊有好多酒吧同西式餐廳,環境非常Chill,多數更有戶外坐位,所以養竉物嘅朋友更加可以帶埋自己既竉物過黎嘆下。😉今次我地就試左Le Marche Steak & Frites 餐廳有質素,裝修簡潔時尚,瀰漫着法式小餐館氛圍,坐位闊落,店員好有禮貌同細心。😬🔸USDA Choice Natural Holstein Beef Ribeye 16OZ |$ 478呢度嘅招牌菜式, 用上了美國特選級天然「黑白牛」肉眼扒,我地叫左5成熟,牛扒烤得外焦內嫩,切開顏色粉嫩,入口嫩滑,而且肉汁好多,牛味濃郁,果然係招牌菜式。另配有醬汁牛肉汁、黑椒汁或荷蘭蛋黃醬。店員亦拿了四款芥末供客人選擇,個人最鍾意既係法國芥末籽醬。😛🔸Iberico Pork|$ 4008本月限定豬鞍架,出奇地有驚喜,豬鞍架嫩滑,鮮嫩多汁,用炭火烤製,同時鎖住內部的肉汁和香氣。🔸Creamy Spinach|$ 68菠菜嫩滑,忌廉汁濃稠,完美地掛在菠菜上,味道齒頰留香。🤩🔸Unlimited Fries|點一份主菜就有炸薯無限供應,薯條係幼身個隻,又香又脆嘅薯條,讓人一條接一條吃不停,🔸Virgin Blue Lag

🔸Iberico Pork|$ 4008

🔸Creamy Spinach|$ 68
菠菜嫩滑,忌廉汁濃稠,完美地掛在菠菜上,味道齒頰留香。🤩

🔸Unlimited Fries|

🔸Virgin Blue Lagoon|$ 58
顏色好靚,淺藍色,好有海洋感覺,一杯帶檸味嘅有汽特飲。

🔸Clitoria|$58
由蝶豆花調配而成,好岩打卡。

Le Marché Steak & Frites
📍將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下G25號舖
  • Creamy Spinach
2023-04-18 27 views
💛好味指數:4.5/5💛💜回頭指數:4.5/5💜呢排天氣終於無咁潮濕,去咗海旁附近嘅餐廳食飯🍴飯後仲可以散步返屋企😆餐廳環境舒適,相當有氣氛☺️✅香煎番茄乾牛油龍脷魚$268原條龍脷魚🐟平時市面上成日見雪藏魚,搞到對龍脷魚印象差灑,但新鮮嘅就完全唔同,肉質好嫩,無乜碎骨啖啖肉😋牛油經過特別調製帶香草香🌿同魚肉好夾✅奶油菠菜$68奶油菠菜口感Creamy,加咗洋蔥粒味道更香🥬✅心太軟朱古力流心蛋糕$98心太軟上面仲有嘅雲呢拿雪糕🍦心太軟嘅口感偏蛋糕質感,入面嘅朱古力流心效果明顯,焗得啱啱好✅Clitoria & Roselle Soda係蝶豆花桑莓&玫瑰洛神花梳打🍹兩杯Cocktail嘅味道都好清新📍Le Marché Steak & Frites (將軍澳)將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下G25號舖
💛好味指數:4.5/5💛
💜回頭指數:4.5/5💜
✅香煎番茄乾牛油龍脷魚$268
✅奶油菠菜$68
奶油菠菜口感Creamy,加咗洋蔥粒味道更香🥬
✅心太軟朱古力流心蛋糕$98
✅Clitoria & Roselle Soda

將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下G25號舖
2023-04-13 39 views
將軍澳南的海傍有不少餐廳,這次和朋友到附近日式超市購物後,就到海傍邊走走吃晚餐。餐廳門口用上石灰色,也設有卡位,餐廳內則有帶點藝術氣息設計的酒櫃。看到這間餐廳平日晚上都接近滿座,相比起其他餐廳,這裏很有人氣呢!職員服務很好,友善而且風趣幽默,餐後也會收集客人對食物的意見。難怪可以保持食物高質素呢!♡招牌生牛肉他他$138生牛肉他他質感軟腍,味道鮮美,香脆的多士上放有蒜頭,蒜香味配生牛肉他他和多士很有層次感啊!♡原隻招牌鐵板烤雞(1隻)$368 🥢必點🥢除了原隻一隻外,如果吃得不多,可以點半隻的。上菜時是原隻的烤雞,充滿香氣,十分吸引啊!伴碟的有粟米、南瓜、薯仔。職員詢問我們後,幫我們切好一件件方便進食,吃下時雞肉肉質香嫩,仍然帶有肉汁。🍟點一份主菜還會有無限量供應的薯條,薯條配上蕃茄醬,絕對吃得飽飽的啊!♡爺爺西班牙油條配提拉米蘇$98 🥢必點🥢哈哈!雖然不知道和爺爺有什麼關係,但味道非常驚豔的甜品啊!深得我們歡心😋西班牙油條上枱時仍然是帶有温度的,微軟的熱加上外脆內軟,口感滿分~提拉米蘇質感軟滑,吃下是香濃的提拉米蘇味,兩者都十分出色呢♡Clitoria$58用蝶豆花調製而成的飲品,
將軍澳南的海傍有不少餐廳,
這次和朋友到附近日式超市購物後,
就到海傍邊走走吃晚餐。

餐廳門口用上石灰色,也設有卡位,
餐廳內則有帶點藝術氣息設計的酒櫃。
看到這間餐廳平日晚上都接近滿座,
相比起其他餐廳,這裏很有人氣呢!

職員服務很好,友善而且風趣幽默,
餐後也會收集客人對食物的意見。
難怪可以保持食物高質素呢!

招牌生牛肉他他

♡招牌生牛肉他他$138
生牛肉他他質感軟腍,味道鮮美,
香脆的多士上放有蒜頭,
蒜香味配生牛肉他他和多士很有層次感啊!

♡原隻招牌鐵板烤雞(1隻)$368 🥢必點🥢
除了原隻一隻外,如果吃得不多,可以點半隻的。
上菜時是原隻的烤雞,充滿香氣,十分吸引啊!
伴碟的有粟米、南瓜、薯仔。
職員詢問我們後,幫我們切好一件件方便進食,
吃下時雞肉肉質香嫩,仍然帶有肉汁。

🍟點一份主菜還會有無限量供應的薯條,
薯條配上蕃茄醬,絕對吃得飽飽的啊!

♡爺爺西班牙油條配提拉米蘇$98 🥢必點🥢
哈哈!
雖然不知道和爺爺有什麼關係,
但味道非常驚豔的甜品啊!深得我們歡心😋
西班牙油條上枱時仍然是帶有温度的,
微軟的熱加上外脆內軟,口感滿分~
提拉米蘇質感軟滑,吃下是香濃的提拉米蘇味,
兩者都十分出色呢

Clitoria

♡Clitoria$58
用蝶豆花調製而成的飲品,
夢幻的紫藍色,可以解膩感。

Roselle Soda

♡Roselle Soda$58
用洛神花加玫瑰調製而成的飲品,
表面放有玫瑰花瓣,
味道酸酸的,感覺開胃。

✔️餐廳設加一服務費
招牌生牛肉他他
Clitoria
Roselle Soda
嚟將軍澳搵食已經不下十次,呢間位於海濱長廊嘅西式餐廳,座位舒適,中午同夜晚有唔同氣氛,我哋覺得呢邊一入夜都幾浪漫,靜靜哋吹住微微海風,嘆吓異國美食,好有feel! 龍蝦濃湯🦞龍蝦湯濃郁,內有龍蝦肉及小麵包,小麵包浸透龍蝦湯嘅味道。Holstein 美國特選天然黑白肉眼扒 16oz 配薯條🥩點了七成熟,唔會太腍或太硬,肉質剛好。值得一提佢哋提供好多唔同醬汁沾牛扒食,推薦其中兩款:法式mustard,帶有wasabi味,增添風味;Homemade Hollandaise ,類近Egg Benedict嘅醬,甜甜哋又幾得意。Grandfather ChurrosChurros係西班牙名物,餐廳提供滑溜嘅Tiramisu,可配合Churros食,又可以獨立食。點了兩杯mocktail,分別是Roselle Soda及Clitoria,其中一杯加入蝶豆花,顏色吸晴,另一杯則加入洛神花茶,酸酸哋都唔錯。🍹🍸🐷🛎️必試指數:8.5/10🔆

龍蝦濃湯🦞
龍蝦湯濃郁,內有龍蝦肉及小麵包,小麵包浸透龍蝦湯嘅味道。

Grandfather Churros

🐷🛎️必試指數:8.5/10🔆
2023-04-12
  • 美國特選級天然「黑白牛」肉眼扒
  • Grandpa’s Churros with Tiramisu
2023-04-12 51 views
餐廳位於單車徑隔離 成個環境氛圍都好chill室內位置亦可以俾寵物內進Lunch set $128🥗Garden Salad有混合沙律菜 全部都新鮮爽脆唔會有苦澀味或者太濕笠笠嘅感覺醬汁帶淡淡檸檬味而且凈係落咗少少感覺好清新清爽 唔會好似沙律醬咁heavy配料有2粒大大粒嘅車厘茄 麵包粒 玉米同埋青瓜片麵包粒帶蒜蓉香炸到超級硬脆就算沾咗啲醬汁都無影響脆度👍🏻☀️All Day Breakfast +$40炒蛋/蘑菇/牛油果/煙三文魚/香腸/牛角包/蜜汁豆/椰子甜品配亞麻籽真係樣樣都高質 最驚喜絕對係個牛角包熱辣辣超級酥脆 啲碎碎好容易跌到周圍都係xd我食到條裙同埋亞麻籽杯裏面都有😂炒蛋滑溜食到蛋香味之餘又夠厚身 香腸都好愛 係肥嘟嘟嘅腸仔 啖啖肉又juicy亞麻籽加埋椰子碎原來都幾夾 健康又有飽腹感牛油果熟度啱啱好 質地綿滑而且色澤都好靚另外蘑菇 牛油果 煙三文魚都屬正常水平 絕對唔會拖後腿算係我食過最滿意嘅ADB🧡🍰Grandma's Cheesecake +$48呢款真係好食到癲咗 首先一上檯已經俾佢驚艷到size好似平時cafe嘅兩倍 超有份量結構大概係一件巴斯克芝士蛋糕上面有大量
餐廳位於單車徑隔離 成個環境氛圍都好chill

size好似平時cafe嘅兩倍 超有份量
結構大概係一件巴斯克芝士蛋糕上面有大量奶泡
外皮燒到焦糖色乾乾哋微香脆
Grandma's Cheesecake
芝士蛋糕質地濃稠偏挺身 重點係中間竟然有軟心!
凍冰冰嘅軟心滋潤咗成個蛋糕
奶泡超級輕盈完全唔會膩 連我平時唔食忌廉都接受到~
整體係濃濃芝士香加上奶香味
就算食完主菜好飽都KO咗成份蛋糕🙈
Lunch
Garden Salad
Grandma's Cheesecake
🍽️Le Marché Steak & Frites依間海邊餐廳真係想食好耐 好吸引既西餐 而且佢既甜品都係好吸引既 咁啱朋友生日🥳 咁就可以一齊慶祝啦 今日叫了lunch set 佢 lunch set 都有幾多選擇 湯仲有龍蝦湯揀Lobster bisque🦞 (+28)真係有件好有肉既龍蝦 好有質感架GRILLED LAMB SPARE RIB ($288)🐑依個好有驚喜 好有心機既製作 羊整得好有質素 好香 入口好似即溶咁 好喜歡咁多薯蓉既伴碟😍ALL DAY BREAKFAST ($168)超豐富呀 有菇🍄 雞蛋🍳 香腸 菜🥬 最特別係中間有奇亞籽 好健康既選擇GRANDPA’S CHURROS WITH TIRAMISUS (+$48)依個真係必食 因為食落口仲係脆身 點埋TIRAMISUS食真係一流~連埋生日既祝福 真係好開心😊CHOCOLATE LAVA CAKE (+$48)時間剛剛好既心太軟 真係有流出黎既朱古力🍫
🍽️Le Marché Steak & Frites

Lobster bisque🦞 (+28)
真係有件好有肉既龍蝦 好有質感架

ALL DAY BREAKFAST ($168)

CHOCOLATE LAVA CAKE (+$48)
時間剛剛好既心太軟 真係有流出黎既朱古力🍫
2023-04-09 27 views
同朋友經過見到裝修好靚,而且臨近海邊環境又優美,決定晚餐喺度食,而且呢間餐廳無限任叫即炸薯條,超級香脆👍🏻同朋友放工傾偈飲酒一流。首先餐前小食 我哋嗌咗招牌生牛肉他他,配合埋開胃嘅醋,而且生牛肉好滑好香,整體配合幾好👍🏻而主食叫咗卡邦尼意粉,佢同坊間煮法有啲唔同,好香蛋黃味,超級creamy 配合炒香嘅火腿片,油脂味十足。另一個主菜嗌咗美國特選肉眼扒,足足16oz,調味啱啱好,五成熟~肉質仲好粉嫩,近來食過都算幾高質。仲叫咗杯洛神花+玫瑰mocktail、接木骨花+蝶豆花特飲mocktail,都係開胃飲品,配合西餐一流。佢主打高質西餐,價錢又OK,總結味道唔錯🤤服務態度不俗,推薦大家去食。

2023-04-08 31 views
最近係將軍澳海旁食左間味道同環境都好唔錯嘅新餐廳🤣餐廳對正海邊,可以吹下海風,非常chill.✨Holstein肉眼($478)侍應向我地推介呢個肉眼,鍾意食牛排嘅我地就信佢嘅推薦喇🤣我地揀左medium,出到黎肉質略帶粉嫩,牛味香濃。餐廳仲有幾款唔同嘅芥末比我哋配牛食,幾唔錯。✨招牌鐵板烤雞半隻($248)鐵板烤雞口味道都唔錯,外皮焦脆,肉質唔算好嫩但味道足夠。✨牛油薯蓉($68)非常creamy嘅薯蓉,推薦✨

✨Holstein肉眼($478)

✨招牌鐵板烤雞半隻($248)
鐵板烤雞口味道都唔錯,外皮焦脆,肉質唔算好嫩但味道足夠。

✨牛油薯蓉($68)
非常creamy嘅薯蓉,推薦✨
2023-04-07 24 views
*💭𝐋𝐞 𝐌𝐚𝐫𝐜𝐡é 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 & 𝐅𝐫𝐢𝐭𝐞𝐬位於將南海濱長廊附近,店內環境舒適雅緻,瀰漫住小餐館的氣息🫶🏻►招牌生牛肉他他🐂高品質的牛肉製成他他,口感非常嫩,肉汁十分豐富,配上醃製過的蒜頭和烘至香脆多士😍►美國特選天然黑白肉眼扒🐂牛扒煮得非常嫩,口感極佳。另外店員亦提供了四款芥末,搭配的醬汁也很美味。主菜可以配上無限量供應的炸薯條🥹►嫲嫲芝士蛋糕🧀口感非常濃郁,芝士的味道非常濃,但並不過甜,整個蛋糕的口感非常滑順🥰►𝑀𝑜𝑐𝑘𝑡𝑎𝑖𝑙𝑠接木骨花加蝶豆花,味道酸甜清新,而且芳⾹獨特🍹
💭𝐋𝐞 𝐌𝐚𝐫𝐜𝐡é 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 & 𝐅𝐫𝐢𝐭𝐞𝐬

►招牌生牛肉他他🐂

►美國特選天然黑白肉眼扒🐂

►嫲嫲芝士蛋糕🧀

►𝑀𝑜𝑐𝑘𝑡𝑎𝑖𝑙𝑠
接木骨花加蝶豆花,味道酸甜清新,而且芳⾹獨特🍹
2023-04-07 22 views
第二次黎幫襯,因為掛住佢嘅任食薯條,即刻炸起真係超正🍫西班牙油條配Tiramisu 上次太飽食唔到,今次特登留肚食,即刻整起,好熱好脆,油條係偏向空心嘅,唔會話食完好飽,配tiramisu 比較特別😃🥗凱撒沙律第一次食,上面超多芝士,仲有隻半熟蛋,夾埋一齊好好食,樣樣都好新鮮🥩牛扒16oz質素同上次一樣好好食,今次叫左5成熟,係生左啲,不過冇血水我都食到😆😆

第二次黎幫襯,因為掛住佢嘅任食薯條,即刻炸起真係超正

🍫西班牙油條配Tiramisu

🥗凱撒沙律

🥩牛扒16oz

2023-04-06 48 views
從港鐵向澳南方向行,沿途無瓦遮頭,地址是商場舖,但實質是沿着商場外圍行到尾再轉左,非常隔涉!下雨天更令餐廳位置的缺點表露無遺。預先訂咗位,店中大量吉枱但卻被安排坐在室內最近門口的四人枱,一邊梳化一邊兩張藤椅。餐廳中門大開,門口落雨濕濕地面又有水漬,枱面不大,四人坐下有點迫夾兼唔自在。要求轉裏面中間的四人卡位,望落較資深的男侍應話「卡位仲細張啲」,decline咗我哋!後來再向一位望落資歷比較淺的女侍應要求,又竟然可以安排坐一張較大的卡位,一行四人到那刻才能安頓下來,what a struggle! 侍應送上餐牌,並說明 :1)當天沒有16oz 牛扒供應2)有限量龍蝦及比目魚(餐牌無寫的菜式)原本想叫一份16oz(相對10oz抵食), 然後再試其他菜式。但當時只有10 oz…… 大家交流咗一陣,最後決定一人order 一份10 oz牛扒試吓,又一個爭扎!牛扒醬汁有牛肉汁、黑椒汁或荷蘭蛋黃醬供選擇。三份牛肉汁的扒先上,黑椒汁的在等待……..最後要開聲要求跟進才送上,結果醬汁還是放錯牛肉汁!四份牛扒要求的生熟程度都是一樣,只是醬汁不同, 沒有四份一齊上菜已經唔好,仲要醬汁都處理唔到!食物方

侍應送上餐牌,並說明 :
1)當天沒有16oz 牛扒供應
2)有限量龍蝦及比目魚(餐牌無寫的菜式)

牛扒醬汁有牛肉汁、黑椒汁或荷蘭蛋黃醬供選擇。

食物方面,牛扒旁邊放上半個焗香的蒜頭花,蒜味軟糯香甜,配牛肉好夾。

10  oz  牛扒

牛肉肉質鮮嫩,牛肉味不濃,炭燒香味欠奉,亦不算多肉汁,幸好咬落沒有筋。牛肉味醬汁偏淡,黑椒汁則欠黑椒味!!

Medium  rare

薯條新鮮炸出熱騰騰,外脆內軟,與剛炸起的漢堡快餐店🍟相近。建議再添時每次只要一碟,食完再叫就最新鮮好味。

任食薯條

甜品

爺爺西班牙油條Tiramisu

Tiramisu 並不傳統,無一層餅亁亦無酒味,而是用咖啡混mascarpone芝士….就當它是一個醬吧!

新鮮炸出的香脆油條蘸上軟滑的tiramisu , 層次感十足,好味!

爺爺西班牙油條配tiramisu

入座時餐廳只有一枱客,而到食完離開時,亦只有三、四枱客,為何一開始不大方安排一個較大舒適位置給客人,而要客人再三要求才做到呢?有冇顧及客人下雨天坐在門口位被雨水滴濕的不爽?

10安士牛扒$318加任食薯條,味道不過不失,價錢適中。唯位置隔涉難找,店內氣氛沉悶欠生氣(播少少音樂會好啲),服務質素更是有很大改善空間⋯⋯

甜品餐牌

2023-03-26
$375 (Lunch)
任食薯條
爺爺西班牙油條配tiramisu
2023-03-30 29 views
呢間餐廳近將軍澳河邊,景觀開陽。喺度食嘢幾 Chill~ 晚市有好多人,呢度播住歌真係好享受。▶️凱撒沙律$98沙律菜非常新鮮,而且有好多芝士,仲有少少煙肉乾🥓、炸麵包糠。而且仲有水波蛋。沙律份量多。▶️ 美國特選天然黑白肉眼扒16oz $478叫咗份大牛扒一齊食。份量真係好大、牛扒好厚,揀咗五成熟,肉質腍腍。牛扒配三款醬汁:Gravy、Black Pepper、Homemade Hollandaise。呢度叫主菜可以任食薯條🍟,薯條香脆,鍾意食薯條嘅朋友就可以無限添加🤗▶️爺爺西班牙油條配提拉米蘇$98呢個非常特別,新鮮炸起熱辣辣嘅西班牙油條點提拉米蘇醬。估唔到又夾又好食。▶️Clitoria $68 & Shirley Temple $68叫咗兩杯嘢飲,一杯紫色蝶豆花,味道似利賓納幾好飲。另一杯有士多啤梨味,酸酸甜甜。

▶️凱撒沙律$98

▶️ 美國特選天然黑白肉眼扒16oz $478

▶️爺爺西班牙油條配提拉米蘇$98

喺將軍澳海皮嘅一間西餐廳,呢度嘅Menu比較簡單,只有starter, Main course, side dish and dessert. 🌟招牌生牛肉他他 $138生牛肉他他好滑嫩,調味有少少酸,會食到啲洋蔥粒,一份配咗4塊法包同蒜頭,可以將牛肉放上去食,味道唔錯🌟卡邦尼意粉 $128意粉上面有生蛋同大量芝士碎,撈勻落意粉度食會更加順滑,醬汁好濃郁,仲有唔少切粒嘅煙肉,份量都幾多🌟美國特選級天然黑白肉眼扒10oz $318炭燒肉眼扒我地揀咗5成熟,切開中間肉質粉嫩,牛扒食落唔鞋冇筋,牛味重。醬汁有Gravy、Black Pepper、Homemade Hollandaise同幾款芥末醬,配Gravy 同芥末醬都好食🌟香煎蕃茄乾牛油龍脷魚 $268香煎原條龍脷魚,表面已經有調味都有一舊牛油,外皮有少少焦香,肉比較薄身身但幾滑🌟薯條呢到既薯條係可以無限添加,呢款係幼既薯條,即叫即炸好香脆,可以一路飲野一路食🌟Roselle $68🌟Clitoria $68洛神花玫瑰檸檬同蝶豆花,兩杯味道都比較清新唔甜

🌟招牌生牛肉他他 $138

🌟卡邦尼意粉 $128

🌟美國特選級天然黑白肉眼扒10oz $318

🌟香煎蕃茄乾牛油龍脷魚 $268

🌟薯條

🌟Roselle $68
🌟Clitoria $68
洛神花玫瑰檸檬同蝶豆花,兩杯味道都比較清新唔甜