2023-06-10 69 views
海鹽芝士奶蓋洛神花雪冰斯見係洛神花咁特別,而我又偏愛酸酸甜甜嘅口味,check 埋OpenRice 睇評價唔錯,就買杯試下。望到杯野未飲已有點失望,芝士奶蓋勁少,得1 cm厚左右,飲落味道偏咸,但都唔差。沙冰揀左少甜(已係最低甜度),但都係非常之甜,仲甜過紙包檸檬茶😥螞蟻人之選
海鹽芝士奶蓋洛神花雪冰斯

螞蟻人之選
海鹽芝士奶蓋洛神花雪冰斯
觀塘呢間遲遲唔接單,今次落左10分鐘後去拎,郤10分鐘內都唔接單。我到步了就取消了張單,攪到白行一轉。已是第二次了,上次就話繁忙,今次就直接取消。向職員查詢,位收銀小姐不斷話部機問題,不過成10分鐘內都唔接單,唔知係 貴店定open rice問題了!曾試過第二間分店,或者其他open rice平台的商店下單,都無發生同樣事件。最大問題是收銀位女職員(看似店長之類級數)完全無想解決問題,只想把事情推得一乾二淨。做生意既應該去同open rice揾原因,而非不斷同我講同一番說話,都無用架,人已行到嚟啦。也試過其他同類商店下單,人家接不到單,都會致電回覆交代,及重新幫我下單。而觀塘這家咁對待open rice的單。 結果,攪到信用卡扣左錢,被hold住舊錢,又唔會即時退錢。上個月已發生過一次,又係取消單,近一個月都未收到退款,不知何時才退款。攪到要定時去check信用卡退左款未,買杯飲品啫,變得咁煩架!職員聲稱不關佢地事,那麽關open rice平台麽,我都想知! 機會已經比過該店,第2次失信,加上無責任感既員工,放棄這家,永不再光顧。

2023-05-16
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$30 (Other)
2023-05-14 98 views
高質人氣手搖店💖 全港多間分店,飲品選擇豐富 有特色☺️ 踏入夏天推出了洛神花新產品,香甜清爽,質素高 值得一試🥰👍🏻 二人消費:$88 🫧不設加一服務費🫧═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═💖💖💖食評💖💖💖𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌🫘紅豆布甸抹茶鮮奶 ($42/L)✨加配岩鹽芝士 (+$8)✨推薦!配搭一流,抹茶鮮奶味道非常濃郁,配上紅豆及布甸令口感更豐富😍 再加上芝士奶蓋中和甜味🌺洛神花乳酸梳打 配晶鑽 ($38/L)✨推薦值得一試!洛神花味道突出,清甜解渴👍🏻配搭晶鑽口感一流😋

二人消費:$88 🫧不設加一服務費🫧

═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═

💖💖💖食評💖💖💖

𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌
🫘紅豆布甸抹茶鮮奶 ($42/L)✨
加配岩鹽芝士 (+$8)✨

🌺洛神花乳酸梳打 配晶鑽 ($38/L)✨
TakeAway
平時我都好鍾意飲Freshtea by happy lemon見佢最近新推出洛神花系列即刻去試吓❤ 洛神花茶有助提升免疫功能 顏色色澤鮮紅入口帶微微酸好順喉~ 今次去觀塘APM分店試咗岩鹽芝士洛神花雪冰斯同埋乳酪芝士莓莓鮮奶🍓🥛✻岩鹽芝士洛神花雪冰斯 HKD36啖啖冰涼嘅雪冰斯口感類似沙冰沙冰帶有洛神花嘅獨有清香酸酸甜甜咁好滋味🥰我自己好鍾意!配埋超好味嘅岩鹽芝士 口感豐富鹹香十足🧀另外我哋加$3叫咗果凍😆 口感Q彈✨✻乳酪芝士莓莓鮮奶 M HKD32 / L HKD37幼滑嘅芝士加入咗益力多😋好似食乳酪咁好正!莓莓鮮奶好香草莓味🍓 甜度適中而且鮮奶好香滑 ₍ ᕱ •͈ ༝ •͈ ᕱ ₎ ❤︎ 另外我哋加$5叫咗晶鑽😆 口感Q彈比果凍更加嚼勁✨

洛神花茶有助提升免疫功能 顏色色澤鮮紅
入口帶微微酸好順喉~

✻岩鹽芝士洛神花雪冰斯 HKD36
啖啖冰涼嘅雪冰斯口感類似沙冰
沙冰帶有洛神花嘅獨有清香
酸酸甜甜咁好滋味🥰我自己好鍾意!
配埋超好味嘅岩鹽芝士 口感豐富鹹香十足🧀
另外我哋加$3叫咗果凍😆 口感Q彈✨

✻乳酪芝士莓莓鮮奶 M HKD32 / L HKD37

乳酪芝士莓莓鮮奶
好耐無見到happy lemon, 細細個已經飲佢, 係第一代引入奶蓋茶之一嘅店, 不過可能競爭太大,分店好似數目都係好少做唔起咁,所以難得見到就身體力行支持下. 一如以往,先啜芝士奶蓋,濃烈芝士味奶油夠creamy, 海鹽味夠出. 再試個茶,清甜冰涷茶味夠濃,搖勻再飲下一round 又另一個感覺. 諗起遠古時代仲係學生時代放學去旺中買嚟飲嗰陣要儲錢慳飯錢嚟飲
2023-04-29 75 views
今日去APM行街,天氣熱又咁啱頸渴,來呢間手搖飲品店買杯凍飲飲下先~爆粒洛神花檸檬果烏龍茶(大杯)$36呢杯係新出紅寶石洛神花系列,洛神花色澤好似紅寶石咁,入口微酸好醒胃,再加上清新檸檬同淡淡的烏龍茶,加上粒粒水晶爆粒口感豐富~爆粒晶鑽繽紛鮮果茶(大杯)$38水果茶用料豐富,包括蘋果,香橙,檸檬,百香果… 味道清新,飲落有粒粒百香果同晶鑽啫喱,好有咬口~呢間手搖飲品店價錢實惠,夠晒大杯,落單之後手作即製,速度夠快~

爆粒洛神花檸檬果烏龍茶(大杯)$36

爆粒晶鑽繽紛鮮果茶(大杯)$38

2023-04-28 57 views
Freshtea😍岩鹽芝士桂花荔枝綠茶半糖少冰(L size)💲36大家都應該飲過呢間happy Lemon 🤣由中學到而家真係咁過無數杯咁多即使係而家有咁多手搖飲品選擇有時都會再返嚟飲而今次亦都一如既往地好飲😍茶底清新帶點桂花嘅香氣飲完每一啖之後口腔亦有荔枝嘅餘韻半糖可以帶出茶底嘅醇香又唔會令到杯野苦澀依個奶蓋亦都好creamy無論係就咁食個奶蓋定係撈埋杯茶一齊飲都係咁好味只可惜奶蓋嘅份量有啲少唔係太夠喉建議加多少少奶蓋🤪
Freshtea😍
岩鹽芝士桂花荔枝綠茶
半糖少冰(L size)
💲36
只可惜奶蓋嘅份量有啲少
唔係太夠喉
建議加多少少奶蓋🤪

2023-04-23 69 views
最近freshtea 新出咗好清新嘅系列 好岩夏天飲好健康又清新嘅洛神味呢夏天熱辣辣飲杯透心涼飲品先 洛神花乳酸梳打配晶鑽 入口帶微酸有乳酸梳打配搭,好清新飲落好開胃醒神 粒粒晶鑽口感彈牙煙韌 乳酸可促進腸道健康 爆粒晶鑽繽紛鮮果茶 喜歡飲水果茶就要飲下呢款有幾款還有百香果、蘋果、橙、檸檬,入面有好多生果酸酸甜甜加上有晶鑽Q彈爽口 .觀塘創紀之城五期(apm) freshtea by happylemon觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)1樓L1-17號舖
最近freshtea 新出咗好清新嘅系列
好岩夏天飲好健康又清新嘅洛神味呢
夏天熱辣辣飲杯透心涼飲品先
洛神花乳酸梳打配晶鑽
入口帶微酸有乳酸梳打配搭,好清新
飲落好開胃醒神 粒粒晶鑽口感彈牙煙韌
 乳酸可促進腸道健康
爆粒晶鑽繽紛鮮果茶
 喜歡飲水果茶就要飲下呢款
有幾款還有百香果、蘋果、橙、檸檬,入面有好多生果
酸酸甜甜加上有晶鑽Q彈爽口 .
觀塘創紀之城五期(apm)
freshtea by happylemon
觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)1樓L1-17號舖
$40 (Lunch)
2023-04-21 54 views
Fresh Tea出咗新系列!仲要係我鐘意嘅洛神花味呀🌺洛神花茶可以提升免疫功能,茶色鮮紅,入口帶微酸但開胃提神🌺爆粒洛神花檸檬綠茶💰$36除咗洛神花嘅酸味仲有檸檬酸味,啱晒我唔鐘意甜,配綠茶好飲又夾🍪Oreo鮮奶朱古力💰$36呢款唔算好甜,加埋double Oreo覺得好飲有口感🚩freshtea by happylemon (創紀之城五期(apm)) (觀塘) @freshtea.hk 📍觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)1樓L1-17號舖
Fresh Tea出咗新系列!仲要係我鐘意嘅洛神花味呀🌺

洛神花茶可以提升免疫功能,茶色鮮紅,入口帶微酸但開胃提神

🌺爆粒洛神花檸檬綠茶💰$36

🍪Oreo鮮奶朱古力💰$36
呢款唔算好甜,加埋double Oreo覺得好飲有口感

近排天氣太熱,行街都忍唔住要買返杯野飲,行過觀塘apm商場見到佢新出咗呢個🌟『紅寶石|洛神花系列』🌟好似好解渴好啱咁熱既天氣飲🤩好吸引一定要試吓💖._.🌺|洛神花乳酸梳打|🧋(配果凍)&(+$8乳酪芝士奶蓋)呢個味道好好飲,洛神花加埋乳酸味道酸酸甜甜,香濃得黎又解渴,仲可以選擇配果凍,好有口感😋加埋乳酪芝士奶蓋仲正,飲咗一啖都多一陣芝士奶蓋香味💖·🌷|桂花荔枝綠茶|🍵(配布甸、仙草)呢個相對清甜啲,味道清香,裏面有豐富嘅水果,叫咗少甜,相對冇咁甜👍🏻仲去咗布甸同仙草,增加甜味又有少少咬口💓._.
._.
🌺|洛神花乳酸梳打|🧋
(配果凍)&(+$8乳酪芝士奶蓋)
🌷|桂花荔枝綠茶|🍵
(配布甸、仙草)
._.
Type of Meal
Dinner
2023-04-19 43 views
🔸爆粒洛神花檸檬黑烏龍茶 $36🔸Oreo鮮奶朱古力 加岩鹽芝士 $39+$8-放假同細妹去APM行街,行到口乾就買杯野飲解吓渴,依間happy lemon有唔少分店,飲品選擇都幾多㗎!我揀咗新推出嘅洛神花紅寶石系列,因為知道洛神花茶係有助提升免疫力,而且味道酸酸甜甜,開胃醒神~細妹就揀咗Oreo鮮奶朱古力,好濃郁順滑嘅朱古力奶,仲有Oreo曲奇脆脆增加口感,再加$8有鹹香嘅岩鹽芝士toppings,超好飲!
🔸爆粒洛神花檸檬黑烏龍茶 $36
🔸Oreo鮮奶朱古力 加岩鹽芝士 $39+$8

2023-04-18 44 views
#pb食在觀塘 「開心檸檬」茶飲店🧋好耐冇飲過肥仔水啦🤪 呢排天氣咁熱 搞到我都忍唔住要買番杯飲😍 去到觀塘APM發現佢有呢間茶飲店 完全係童年回憶🥰 Happy Lemon屬於珍珠奶茶界嘅始早之一 佢依家加左Fresh Tea嘅部分👍🏻 星期日去到APM分店見到超多人排隊 估唔到佢到依家都咁受歡迎❤️.佢嘅飲品選擇都幾多 除左傳統嘅黑糖珍珠系列、Oreo系列、芝士奶蓋系列 佢仲加入左好多消暑系列😍 例如爆粒鮮果茶系列、梳打系列 仲有新出嘅紅寶石洛神花系列👍🏻 價錢$28-$40不等🤪🔹洛神花乳酸梳打(配晶鑽)🍹最新推出嘅紅寶石洛神花系列真係好岩夏天❤️ 洛神花茶有助提升免疫力🥰 呢杯配埋乳酸梳打唔會太酸 洛神花味被中和左 好易入口👍🏻 佢仲可以自選晶鑽或果凍 晶鑽係寒天+椰果嘅組合 幾好咬😋🔹黑糖4.3鮮奶(配仙草、布甸、珍珠)🧋呢杯完全係肥仔水嘅組合🤭 三款配料嘅份量都好多 整體好大杯👍🏻 珍珠煮得夠淋 唔會咬到牙軟😋 黑糖味幾重 味道偏甜🤪.整體✨ Happy Lemon完全係童年回憶 估唔到佢依家都仲未受歡迎😍 佢加左好多茶系例 好岩夏天飲👍🏻 新推出嘅紅寶石洛神花系列酸酸甜甜 又
#pb食在觀塘
「開心檸檬」茶飲店🧋

🔹洛神花乳酸梳打(配晶鑽)🍹

🔹黑糖4.3鮮奶(配仙草、布甸、珍珠)🧋

整體✨ Happy Lemon完全係童年回憶 估唔到佢依家都仲未受歡迎😍 佢加左好多茶系例 好岩夏天飲👍🏻 新推出嘅紅寶石洛神花系列酸酸甜甜 又夠大杯🥰

freshtea by happylemon (創紀之城五期(apm)) (觀塘) · 🤝🏻🤪
觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)1樓L1-17號舖
2023-04-17 44 views
洛神花乳酸梳打配晶鑽💎賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧飲料用自家製透明巨杯裝好,外觀清晰可見飲料紅潤鮮艷,底部佈滿大量的特色晶鑽,非常奪目誘人。味道方面,飲料洛神花獨有的酸香味道突出,與清新的乳酸梳打配搭,甘酸帶氣的滋味開胃解膩,高度推薦。粒粒晶鑽口感Q 彈煙韌,為飲料增添嚼口,務必一試。P.S. 除了晶鑽外,亦可選配軟嫩滑溜的果凍,同樣美味滿分。乳酪芝士莓莓鮮奶賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧飲料同樣以自家製透明巨杯包裝,色澤呈夢幻淡粉,頂端蓋有厚厚一層芝士奶蓋,少女感滿滿。味道方面,草莓味道濃郁但柔美,底下暗藏的蒟蒻粒和迷你草莓粒令口感更富質感,淡淡的芝士鹹香為整體錦上添花。外賣等候時間:🐧🐧🐧🐧於假日下午4點幾光顧,需要排隊輪候。但職員效率極高,在10分鐘內便能拎取飲料。🐧❤️結語:性價比高優質飲料,消暑解渴推介。
洛神花乳酸梳打
配晶鑽💎

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

粒粒晶鑽口感Q 彈煙韌,為飲料增添嚼口,務必一試。

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

外賣等候時間:🐧🐧🐧🐧

🐧❤️結語:性價比高優質飲料,消暑解渴推介。

2023-04-16
Type of Meal
Tea
  • 洛神花乳酸梳打
freshtea by happylemon📍觀塘418號創紀之城五期apm 1樓L1-17號 來開 @apmhk 行街~見到@freshtea.hk新出紅寶石洛神花系列~一於試下洛神花帶微酸~岩哂宜家呢個天氣飲~消暑。爆粒洛神花檸檬黑烏龍茶 $36 爆粒原來係佢地獨創技術把檸檬🍋果肉粒粒爆出而且呢款新品~可自選一款晶鑽/果凍配料我簡左晶鑽食落非常Q彈~洛神花配上檸檬🍋~帶微酸~飲落開胃又醒神~帶淡淡黑烏龍茶香~唔錯。乳酪芝士莓莓蛋糕深培奶茶 🧋 $36 +5 布甸 🍮 邪惡又美味嘅飲品😍口感豐富一次過可以食到乳酪、芝士、草莓、蛋糕😋所有材料味道配搭得非常好~感覺似食緊甜品~非常滿足~好好味我加埋布甸~飲落更添口感🤤#freshtea #happylemon #apm#手搖茶#紅寶石洛神花系列#洛神花#紅寶石#茶類飲品 #foodies #foodlover#foodporn #hkfoodies #觀塘 #觀塘美食#手搖店
freshtea by happylemon

。爆粒洛神花檸檬黑烏龍茶 $36
爆粒原來係佢地獨創技術
把檸檬🍋果肉粒粒爆出
而且呢款新品~可自選一款晶鑽/果凍配料
我簡左晶鑽食落非常Q彈~
洛神花配上檸檬🍋~帶微酸~
飲落開胃又醒神~帶淡淡黑烏龍茶香~唔錯

。乳酪芝士莓莓蛋糕深培奶茶 🧋 $36
+5 布甸 🍮

邪惡又美味嘅飲品😍口感豐富
一次過可以食到乳酪、芝士、草莓、蛋糕😋
所有材料味道配搭得非常好~
感覺似食緊甜品~非常滿足~好好味
我加埋布甸~飲落更添口感🤤

.Freshtea by happy lemon🍋 星期五放工去左APM行街,經過見到happy lemon😆真係由細飲到大,咁多年,質素仲幾好😌店員特別推介紅寶石洛神花🌸系列!!我簡左岩鹽芝士洛神花🌸雪冰斯🧊($36)& 乳酪芝上莓莓🍓蛋糕鮮奶🍼($40)乳酪芝上莓莓🍓蛋糕鮮奶好creamy😜好似食緊草莓🍓蛋糕🍰咁😜岩鹽芝士洛神花🌸雪冰斯都好清新,又健康又好飲😆洛神花好岩女士飲,中意飲花茶一定要去試下!!……….
Freshtea by happy lemon🍋

……….