2023-07-13 55 views
🏖️🏖️🏖️好耐無飲過呢間台式飲品店,仲記得佢嘅紅豆奶茶雪冰斯好正,今日同朋友行街經過,一定要同佢朋友一齊再飲!😋 菠蘿熱情果晶鑽梳打 $38朋友揀左呢杯好清新既飲品,茶味好香,加埋菠蘿同熱情果汁,酸酸甜甜,夏天飲真係岩晒,而且粒粒熱情果 + 晶鑽好彈牙爽口,飲落好有咬口,正呀!‼️好食指數10/10‼️推介指數10/10😋 乳酸芝士蛋糕深培奶茶 $36 +布甸 $5好大飲好滿足,呢杯飲品飲完可以唔駛再食飯,乳酸芝士好好味,乳酪味令芝士蛋糕入口唔會太漏,而且口感好綿滑,叫左3分甜再加布甸,布甸同樣好好啜,而甜度岩岩好!建議唔鍾意甜既朋友可以走甜,因為d配料有足夠甜味~‼️好食指數10/10‼️推介指數10/10 🍽️ freshtea by happylemon📌 觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)1樓L1-17號舖☎️ 2889 7292⏰ 星期一至日11:00–19:30#tea #lemon #fresh #台式飲品

😋 菠蘿熱情果晶鑽梳打 $38

☎️ 2889 7292
⏰ 星期一至日11:00–19:30

#tea #lemon #fresh #台式飲品
2023-07-11 49 views
🎈Freshtea by Happylemon飲品選擇豐富,一直好鍾意佢地嘅珍珠奶茶最近推出熱情果梳打飲品迎接夏天🎈乳酸熱情果晶鑽梳打熱情果梳打賣相幾清新,望見已經透心涼味道酸酸甜甜🥤加上有汽梳打啱晒夏天本身配有晶鑽(椰果)仲有好多配料可以加最鍾意佢夠大杯又解渴點咗走甜但有椰果帶出甜味,所以甜度剛好🎈茉香奶茶+紅豆+岩鹽芝士茶底有淡淡茶香,加咗岩鹽芝士真係超正芝士味濃郁帶鹹香,口感豐厚又creamy同加配嘅紅豆味道好夾
🎈Freshtea by Happylemon

飲品選擇豐富,一直好鍾意佢地嘅珍珠奶茶
最近推出熱情果梳打飲品迎接夏天

🎈乳酸熱情果晶鑽梳打
熱情果梳打賣相幾清新,望見已經透心涼
味道酸酸甜甜🥤加上有汽梳打啱晒夏天
本身配有晶鑽(椰果)仲有好多配料可以加
最鍾意佢夠大杯又解渴
點咗走甜但有椰果帶出甜味,所以甜度剛好

🎈茉香奶茶+紅豆+岩鹽芝士
茶底有淡淡茶香,加咗岩鹽芝士真係超正
芝士味濃郁帶鹹香,口感豐厚又creamy
同加配嘅紅豆味道好夾
2023-07-10 38 views
以前成日飲Fresh Tea,有茶飲、有珍珠奶茶、有鮮果茶等等,仲可以加好多唔同食材,有晶鑽、有珍珠等等之前好多期間限定口味,近期再飲見又有新味道,今期係熱情果💛💛💛熱情果酸酸甜甜,啱晒炎炎夏日🌞🍋金桔熱情果晶鑽梳打🥤$38除咗熱情果酸酸甜甜,金桔一樣係酸甜,不過果味不同,層次不同,加埋梳打飲完夠消暑啊🥛黑糖4.3鮮奶🥤$36呢款唔算好甜,鮮奶十足,黑糖味濃,仲加埋Oreo有口感,飲晒成杯都好佢飽

熱情果酸酸甜甜,啱晒炎炎夏日🌞

🍋金桔熱情果晶鑽梳打🥤$38

🥛黑糖4.3鮮奶🥤$36
2023-07-04
Waiting Time
6 Minutes (Dine In)
2023-07-09 23 views
今日放假🏖唔出街都唔知咁熱辣辣,直情溶咁製😅拿拿臨衝去apm抖暑兼買返兩杯手搖飲下先😁😁呢間freshtea勁多人,不過都係要乖乖等,因為真係太熱啦….點左兩杯佢地大大個廣告牌嘅推介😊菠蘿熱情果晶鑽梳打菠蘿🍍加埋熱情果香,好香甜👍配埋梳打做mixer,勁清新醒神😋而且仲有晶鑽,增加口感👍夏天飲好爽爆粒洛神花檸檬黑烏龍茶 🍋洛神花配檸檬🍋飲落酸酸甜甜,仲有檸檬清香,加埋黑烏龍茶出奇地夾🥰飲品仲可以加晶鑽/果凍,都幾抵飲,因為真係好大杯😍📍 freshtea by happylemon (創紀之城五期(apm)) (觀塘)觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)1樓L1-17號舖#手搖飲品 #觀塘APM #飲品推介 #觀塘飲品推介 #觀塘手搖飲品 #老字號 #經典品牌 #香港好去處 #夏日消暑 #消暑一流 #yummy #foodie #apm #drinks #kwuntung
今日放假🏖唔出街都唔知咁熱辣辣,直情溶咁製😅
拿拿臨衝去apm抖暑兼買返兩杯手搖飲下先😁😁

點左兩杯佢地大大個廣告牌嘅推介😊

爆粒洛神花檸檬黑烏龍茶 🍋

2023-07-09
$38.5 (Tea)
  • 爆粒洛神花檸檬黑烏龍茶
  • 菠蘿熱情果晶鑽梳打
2023-07-08 33 views
夏天又黎啦,而家既夏天越嚟越熱,係無冷氣既地方逗留一陣都已經成身汗🥵不得不搵啲消暑解渴既飲品一路行一路飲,降一降溫❄️見最近 freshtea出左熱情果梳打系列,即刻試下先🤓🍹菠蘿熱情果晶鑽梳打橙黃色既梳打望落已經覺得好夏日好清新🤓梳打好夠氣,配上酸酸甜甜既粒粒熱情果同香甜既粒粒波蘿,仲有煙韌既晶鑽,口感好豐富,味道好有層次,香甜清爽又消暑❄️☺️🧋Oreo奶茶雪冰斯 + 岩鹽芝士平時間唔中都有飲freshtea, 呢款Oreo奶茶雪冰斯其實係我同老公既大愛😍❤️由拍拖飲而家,耐唔中飲一杯真係好滋味😍雪冰斯既口感細緻棉滑,入口有香濃既珍珠奶茶味,茶同奶味好融和,再加埋當中既Oreo碎同香甜濃郁既岩鹽芝士,簡直係一杯甜品咁,正😋

🍹菠蘿熱情果晶鑽梳打

🧋Oreo奶茶雪冰斯 + 岩鹽芝士
2023-07-08 34 views
👧🏻😋👅🍽✨夏日熱情果梳打-freshtea by happylemon 🇭🇰 觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)1樓L1-17號舖 🇭🇰-🍵食完飯經APM落返去搭地鐵總會經過, 多人買但都好快出到野飲🍵成日都有新野出, 今期係熱情果梳打岩返夏天天氣飲! -🍋🍹金桔熱情果晶鑽梳打 $38 加果凍 +$3💯金桔同熱情果都夠酸好清新, 梳打做底好refreshing; 有金桔果肉勁香💯叫左少冰, 店員都有窩心提示會唔滿杯, 所以我再加左一pat既果凍又滿返杯🤣 另外本身有晶鑽, 係一粒粒韌韌地口感似椰果, 大杯好多位做唔同配搭, 口感好豐富😎-🥛🍓🫕 🍮乳酪芝士莓莓蛋糕鮮奶 大杯 $40加布甸 +$5✨淡黃色既布甸同粉紅色既士多啤梨奶組成好夢幻既顏色, 同埋唔只將布甸放係底, 上中下都有飲到唔同階段都有野咬下😆✨面頭既乳酪芝士可以免費轉岩鹽芝士, 但我個人覺得奶蓋類要甜先襯所以冇轉, 乳酪味超香❣️就咁係杯邊啜又得, 撈埋鮮奶飲亦得😉-
👧🏻😋👅🍽✨
夏日熱情果梳打
freshtea by happylemon

🍵成日都有新野出, 今期係熱情果梳打岩返夏天天氣飲!

🍋🍹
金桔熱情果晶鑽梳打 $38
加果凍 +$3

🥛🍓🫕 🍮
乳酪芝士莓莓蛋糕鮮奶 大杯 $40
加布甸 +$5

2023-07-08 29 views
行街嘅時候,想飲杯嘢,叫咗一杯菠蘿熱情果晶鑽梳打 加果凍水果成份勁足料成杯都見到熱情果粒粒、鮮菠蘿肉梳打令到成杯飲品都好有夏日嘅氣氛果酸香醒神,夏天消暑解渴果凍好似啫喱咁樣,可以啜入口另一杯係乳酪芝士草莓芒果鮮奶乳酪芝士係有少少鹹嘅,佢打成厚厚嘅泡沫,好有口感最底就有芒果,同埋草莓,鮮奶再溝埋啲乳酪係甜甜酸酸的亦比較健康叫咗大嘅size所以兩個人飲啱啱好呢度仲有其他嘅飲品,例如奶茶、果茶整嘅時間好快,店員有禮貌下次會再嚟幫襯
行街嘅時候,想飲杯嘢,叫咗一杯菠蘿熱情果晶鑽梳打 加果凍
水果成份勁足料
成杯都見到熱情果粒粒、鮮菠蘿肉
梳打令到成杯飲品都好有夏日嘅氣氛
果酸香醒神,夏天消暑解渴

果凍好似啫喱咁樣,可以啜入口

另一杯係乳酪芝士草莓芒果鮮奶
乳酪芝士係有少少鹹嘅,佢打成厚厚嘅泡沫,好有口感

最底就有芒果,同埋草莓,鮮奶再溝埋啲乳酪
係甜甜酸酸的
亦比較健康
叫咗大嘅size所以兩個人飲啱啱好

呢度仲有其他嘅飲品,例如奶茶、果茶
整嘅時間好快,店員有禮貌
下次會再嚟幫襯
2023-07-06 24 views
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ freshtea by happylemon ‎♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 特色手搖飲品 我中學嘅時候已經飲過happylemon 可以話呢類手調飲品嘅係元祖類今次咁啱經開觀塘 見到happylemon 即刻買返杯先🔹菠蘿熱情果晶鑽梳打 $38新推出夏日飲品 同陽光玩遊戲都唔怕夠曬消暑 真係有粒粒果粒㗎仲可以揀返適合自己嘅甜度 🔹OREO 脆脆深焙奶茶 共$44+$8 岩鹽芝士唯愛OREO 系列嘅我緊係鐘情於此所以一開始已經鎖定OREO因為唔係間間飲品店都有加埋芝士有咸香味 超愛飲◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.📍freshtea by happylemon (創紀之城五期(apm)) (觀塘)觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)1樓L1-17號舖#freshteabyhappylemon

特色手搖飲品

唯愛OREO 系列嘅我緊係鐘情於此
所以一開始已經鎖定OREO
因為唔係間間飲品店都有
加埋芝士有咸香味 超愛飲

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.

#freshteabyhappylemon
熱屎辣辣嘅天氣最好就係飲返杯冰涼飲品🥤每次經過apm呢間飲品店都好多人飲,今次我都同朋友每人買返杯嚟消下暑🥵╰☆熱情果梳打乳酸熱情果晶鑽梳打 $38熱情果嘅香甜酸味,加上梳打清爽氣泡感同乳酸嘅微酸口感,增加風味層次,而且底部有好多粒粒椰果,好有咬口╰☆黑糖勢力黑糖4.3鮮奶 $38加入咗4.3鮮奶,特別濃郁甜美,但又不至過於甜膩,甜度同濃郁度都啱啱好,入口滑順,我另外仲加咗滑捋捋布甸同煙韌彈牙嘅珍珠,口感更加豐富
熱屎辣辣嘅天氣最好就係飲返杯冰涼飲品🥤

╰☆熱情果梳打
乳酸熱情果晶鑽梳打 $38

╰☆黑糖勢力
黑糖4.3鮮奶 $38

TakeAway
📍freshtea by happylemon (創紀之城五期apm)觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)1樓L1-17號舖Happylemon可以話由細飲到大🤣好耐冇飲過啦,要買黎飲下先❣️🍹香橙熱情果晶鑽梳打 $39原來佢新出左呢個香橙熱情果梳打,橙香濃郁,熱情果味道恰到好處,口感清新😍成杯飲品色澤鮮艷,香橙熱情果層次分明,而且份量適中,不會過甜,係消暑解渴的好選擇呀!👍🏻🍹乳酸芝士蛋糕深培奶茶$36 (加布甸+$5)乳酸芝士蛋糕與深培奶茶既組合配合得剛剛好,味道濃郁,甜而不膩🤩芝士蛋糕口感滑溜,布甸柔軟滑順,茶味香濃,層次豐富💗

🍹香橙熱情果晶鑽梳打 $39

🍹乳酸芝士蛋糕深培奶茶$36 (加布甸+$5)
TakeAway
🍋金桔晶鑽爆粒檸檬茶 $34 Size L +$8 乳酪🧀️ 半甜少冰如果鐘意飲酸野嘅一啲要叫‼️唔想飲咁甜 所以叫咗半甜甜酸平衡得啱啱好入面仲有🍋青檸幾粒 🍋檸檬片配料仲有一條條椰果 ❣️🧀嘅建議要加埋Creamcheese 😌😌😌就咁睇 好似唔係好多但其實已經好濃厚 甜甜地 溝埋檸檬茶一齊飲夏天真係恩物❣️❣️❣️🍍菠蘿熱情果晶鑽梳打 $38呢杯就啱小朋友/❣️氣泡嘅多啲有粒粒熱情果籽 幾有咬口另外都有粒粒🍍 幾清新呢杯就固定甜度 但我自己❣️🍋個杯多啲‼️
🍋金桔晶鑽爆粒檸檬茶

另外都有粒粒🍍 幾清新

呢杯就固定甜度
但我自己❣️🍋個杯多啲‼️
2023-07-02 45 views
好耐冇介紹過飲品店啦,等我今次介紹下freshtea by happylemon嘅兩款飲品,分別係乳酸熱情果冰晶梳打同Oreo奶茶雪冰斯。首先,講下乳酸熱情果冰晶梳打,呢杯飲品真係好特別。佢嘅主要成份係熱情果加埋乳酸,酸酸甜甜,非常開胃。飲起嚟好舒服,好消暑。呢杯熱情果梳打好適合夏天飲。其次,講下Oreo奶茶雪冰斯。佢嘅奶茶味道好濃郁,加埋啲Oreo碎粒,口感好豐富。冰沙做得好幼身,飲起嚟好滑順。唯一要注意返嘅係,因為佢係沙冰,所以冇得調校甜度,所以飲起嚟會相對較甜,所以比較適合各位螞蟻人🤣🤣如果你係一個鍾意甜嘅人,呢杯Oreo奶茶雪冰斯一定會係你嘅至愛。間店就開喺APM,觀塘嘅朋友,可以嚟呢間店試下佢哋嘅飲品!

間店就開喺APM,觀塘嘅朋友,可以嚟呢間店試下佢哋嘅飲品!
2023-06-30 54 views
夏天熱辣辣成日都想飲手搖有次行過見到新出熱情果梳打勁吸引 賣相好吸引 而且仲見到成杯都係果肉即刻忍唔住嗌❣️ 菠蘿熱情果晶鑽梳打 $38水果成份勁足料 成杯都見到熱情果粒粒 鮮菠蘿肉都唔少 梳打好氣足可以話勁過汽水而且唔會好似平時啲水果茶咁甜 微甜啱曬🍸飲厭左珍珠奶茶絕對係一個唔錯嘅選擇❣️岩鹽芝士洛神花雪冰斯 $36第一次見用洛神花整成沙冰 相當新穎 面頭奶蓋勁濃厚超creamy 少少鹹加上洛神花酸味味消濟解喝 邊飲邊咬到洛神花乾夏天強烈推薦
夏天熱辣辣成日都想飲手搖

❣️ 菠蘿熱情果晶鑽梳打 $38

❣️岩鹽芝士洛神花雪冰斯 $36
夏天強烈推薦
2023-06-29
Type of Meal
Tea
2023-06-29 30 views
與同事經過APM一家非常有人氣的台式菜店 即興下單了2杯飲品 降降溫下單時看見有新產品「熱情果梳打系列」4款不同口味 消暑解渴一流.♥️金桔熱情果晶鑽梳打$38金桔帶獨有甜酸味 加上氣泡感十足的梳打解渴消暑一流 除了上層有熱情果果肉及金桔🍊外底部更有椰果 增添口感♥️乳酪芝士莓莓蛋糕鮮奶 $40招牌芝士 看見很多人下單!外觀很美 粉紅色+ 黃色口味是酸酸甜甜的莓莓及滑絲的芝士奶蓋像吃乳酪 好香草莓味🍓 甜度適中而且鮮奶好香滑✨------------------------------
下單時看見有新產品「熱情果梳打系列」
4款不同口味 消暑解渴一流

♥️金桔熱情果晶鑽梳打$38
金桔帶獨有甜酸味 加上氣泡感十足的梳打
解渴消暑一流
除了上層有熱情果果肉及金桔🍊外
底部更有椰果 增添口感

♥️乳酪芝士莓莓蛋糕鮮奶 $40
招牌芝士 看見很多人下單!
外觀很美 粉紅色+ 黃色
口味是酸酸甜甜的莓莓及滑絲的芝士奶蓋
像吃乳酪 好香草莓味🍓
甜度適中而且鮮奶好香滑✨

2023-06-26 46 views
🌞夏天的太陽也曬的太猛了吧坐著不動也會大噴汗基本每一天都需要一杯手搖飲今日來到觀塘apm試一試Freshtea by happylemon🍋剛推出季節限定新品“熱情果梳打”🔹️香橙熱情果晶鑽梳打酸酸甜甜熱情果加豐富維他命C鮮橙🍊夏天來一杯清爽解暑軟Q軟Q的晶鑽口感像椰果咀嚼控千萬不能錯過🔹️岩鹽芝士水蜜桃果茶 另加晶鑽🍑一入口是鹹香的芝士奶蓋,口感幼滑搭配香甜的水蜜桃果茶咀嚼控的我還另加晶鑽🤭
🌞夏天的太陽也曬的太猛了吧
坐著不動也會大噴汗
基本每一天都需要一杯手搖飲
今日來到觀塘apm試一試
Freshtea by happylemon🍋

剛推出季節限定新品“熱情果梳打”
🔹️香橙熱情果晶鑽梳打
酸酸甜甜熱情果加豐富維他命C鮮橙🍊
夏天來一杯清爽解暑
軟Q軟Q的晶鑽口感像椰果
咀嚼控千萬不能錯過

🔹️岩鹽芝士水蜜桃果茶 另加晶鑽🍑
一入口是鹹香的芝士奶蓋,口感幼滑
搭配香甜的水蜜桃果茶
咀嚼控的我還另加晶鑽🤭