2024-02-07 104 views
每隔一排就會嚟買嘢飲,以蛋糕奶茶為主 。今次去見到新裝修完就買杯試~照舊叫咗蛋糕珍珠奶茶,一飲我仲以為叫錯啲咩。啲味咁嘅?!!首先珍珠煮得過淋,咬落太爛個茶底係極淡,接近無茶味蛋糕係痴杯邊,但點吸都吸唔到(仲已經唔同質地,以前係厚身忌廉咁嘅蛋糕,變左奶粉味好稀薄)同返店員反映,佢話“茶底係機整無得改”話比多啲糖水我???(黑人問號)心諗茶底唔夠味關糖水咩事 😂然後為咗唔好浪費杯嘢叫佢加啲蛋糕比我但係!加完都無補於事,基本上加落去就即時分解晒(因為唔厚身,質地完全變左)淨係成杯變到好重奶粉味 🌚🌚🌚最後我飲多啖就成杯掉咗相信以後都唔會再買,太差

照舊叫咗蛋糕珍珠奶茶,一飲我仲以為叫錯啲咩。啲味咁嘅?!!

首先珍珠煮得過淋,咬落太爛
個茶底係極淡,接近無茶味

同返店員反映,佢話“茶底係機整無得改”
話比多啲糖水我???(黑人問號)
心諗茶底唔夠味關糖水咩事 😂
然後為咗唔好浪費杯嘢叫佢加啲蛋糕比我

但係!

最後我飲多啖就成杯掉咗
相信以後都唔會再買,太差
蛋糕珍珠奶茶
5 Minutes (TakeAway)
$35 (Tea)
2023-11-07 263 views
今日經過fresh tea, 見到呢2款萬聖節特飲超·級·正呢2款飲品係特別萬聖節限定最正一定係呢個血包造型嘅水蜜桃血漿 $28成個飲品超級迫真血包嘅飲管部份要自己組裝飲管上有個stopper , 可以慢慢飲,唔使一次過飲哂。顏色做到好迫真嘅血水色,不過佢其實係水蜜桃味黎萬聖節拎住佢出街, 回頭率100%呀 另一款亦是蜜桃味道嘅血絲眼球水蜜桃 $34佢係水蜜桃加上椰果最貼題嘅就係呢個荔枝加藍莓嘅血絲眼球啦再加埋水蜜桃嘅血水色效果,都幾驚嚇架2款萬聖節飲品都好搞鬼仲係數量有限,售完即止
今日經過fresh tea, 見到呢2款萬聖節特飲

另一款亦是蜜桃味道嘅
血絲眼球水蜜桃 $34

佢係水蜜桃加上椰果
最貼題嘅就係呢個荔枝加藍莓嘅血絲眼球啦
再加埋水蜜桃嘅血水色效果,都幾驚嚇架
2款萬聖節飲品都好搞鬼
仲係數量有限,售完即止
2023-10-28
5 Minutes (TakeAway)
$30 (Tea)
水蜜桃血漿
今年萬聖節 freshtea by happylemon新推出血絲眼球水蜜桃 and 水蜜桃血漿輸血包萬聖節 TrickandTreat 限定架 血絲眼球水蜜桃味道唔會太甜,調教蜜桃味岩岩好水蜜桃血漿輸血包真喺打卡最愛,小心比人Halloween 搶走呀血絲眼球水蜜桃.可以呢喺萬聖節去到邊飲到邊個個朋友都問我邊度買快的去happylemon分店買嚟邊玩邊飲啦.#血絲眼球水蜜桃#水蜜桃血漿輸血包水蜜桃血漿輸血包供應期: 由2023年10月28日起至10月31日止分店:觀塘店|apm 1樓L1-17號舖土瓜灣店|翔龍灣廣場地下 G35號舖 旺角店|新之城地下G21號舖葵涌店|葵涌廣場2樓C76B號舖沙田店|置富第一城地下G47號舖
今年萬聖節 freshtea by happylemon

新推出血絲眼球水蜜桃 and 水蜜桃血漿輸血包
萬聖節 TrickandTreat 限定架

血絲眼球水蜜桃味道唔會太甜,調教蜜桃味岩岩好

可以呢喺萬聖節去到邊飲到邊

旺角店|新之城地下G21號舖

葵涌店|葵涌廣場2樓C76B號舖

沙田店|置富第一城地下G47號舖
2023-10-28
$40 (Lunch)
2023-10-30 63 views
👻今日見到好特別呀😛我哋就忍唔住即刻買番兩杯試吓嚕🎃一路飲都覺得超有趣😆由其係隻眼球👁️wow超有氣氛😅飲埋包血就更加不得了呀😋🧛‍♀️血絲眼球水蜜桃 🌈嘩🫣杯野飲入面有隻用荔枝同埋藍莓做嘅血絲眼球👁️味道就係豐富嘅水蜜桃🍑視覺味覺嘅新感受🥳真係充滿着萬聖節嘅氣氛喔👻🧟‍♀️水蜜桃血漿 🌈呢個玩味嘅水蜜桃血漿🩸勁攪鬼呀👻佢地將d水蜜桃放保一個血漿輸血包入面👺仲跟埋一條輸血管🎃一邊飲一邊補血🩸好爆趣😜

🧛‍♀️血絲眼球水蜜桃

🧟‍♀️水蜜桃血漿

2023-10-29 55 views
今日去apm食飯 成日都會買杯Happy Lemon🍋 好記得中學第一次飲係爆珠檸檬 個陣覺得好新奇😂估唔到咁就陪左十幾年 有期鍾意飲蛋糕奶茶🍰依家鍾意飲深焙蛋糕奶茶加珍珠🧋就快Halloween 今日一於試新嘢👁️血絲眼球水蜜桃🍑👁️好清新嘅水蜜桃味 冰冰涼涼咁而血絲眼球係用荔枝包住粒藍莓 又幾特別😆天氣仲係有微熱 飲水果味嘅飲品就啱曬最底仲有椰果食 顏色亦都好match halloween 水蜜桃血漿🩸好特別嘅包裝 仲有附送一條抽血管🩸令人覺得真係飲緊血漿咁 味道同血絲眼球水蜜桃一樣都係好清新嘅味道😋@freshtea.hk #freshteahk freshtea by happylemon五間分店👇🏻📍觀塘apm店 (觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm) 1樓l1-17號舖)📍沙田第一城店 (新界沙田銀城街1-2號置富第一城地下G47號店舖)📍土瓜灣翔龍灣店 (九龍馬頭角新碼頭街38號翔龍灣廣場地下G35號舖)📍旺角新之城店 (旺角亞皆老街65號新之城地下G21號舖) 📍葵涌廣場店 (葵涌葵富路7-11號葵涌廣場2樓C76B號舖)
今日去apm食飯 成日都會買杯Happy Lemon🍋

#freshteahk

freshtea by happylemon五間分店👇🏻
📍觀塘apm店
📍沙田第一城店
(新界沙田銀城街1-2號置富第一城地下G47號店舖)
📍土瓜灣翔龍灣店
(九龍馬頭角新碼頭街38號翔龍灣廣場地下G35號舖)
📍旺角新之城店
(旺角亞皆老街65號新之城地下G21號舖)
📍葵涌廣場店
(葵涌葵富路7-11號葵涌廣場2樓C76B號舖)
不經不覺十月又到尾聲,大街小巷都有萬聖節的氣氛,同家姐行APM發現好多小朋友手拿一人一個血包🩸。好奇寶寶的我當然問一問血包在哪買😂😂,原來就在我們前數十米的一間手搖店【freshtea by happylemon】。 👻限定萬聖節主題🎃日期: 由2023年10月28日起至10月31日止⦁ 血絲眼球水蜜桃🍑⦁ 水蜜桃血漿輸血包 兩款飲品都是萬聖節 TrickandTreat 限定 🧟,做得好逼真,好有吸血鬼的feel🧛,滿滿氛圍感!血絲眼球水蜜桃味道不太甜,淡淡蜜桃香味。另外血漿輸血包真心打卡一流,Halloween必備‼️快D襯萬聖節dating,買黎邊飲邊玩啦🎃🎃🎃

👻限定萬聖節主題🎃
日期: 由2023年10月28日起至10月31日止
⦁ 血絲眼球水蜜桃🍑
⦁ 水蜜桃血漿輸血包

2023-10-29
2023-10-29 16 views
血絲眼球水蜜桃賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧飲品以荔枝肉和藍莓仿製眼球裝飾,設計獨特又有創意,打卡一流。水蜜桃茶清香怡人,另加配了眾多的椰果粒粒,令飲品更甜蜜更有嚼感,滋味推薦。水蜜桃血漿賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧飲品名副其實,以血漿袋密實包裝好,更附送輸血管一條,仿真度超高,好玩又得意。水蜜桃血漿飲落冰涼又清爽,水蜜桃的果味出眾,帶有清茶的香醇,感覺解膩又消滯。🐧❤️結語:萬聖節系列飲品新奇又有趣,驚喜推薦。

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

🐧❤️結語:萬聖節系列飲品新奇又有趣,驚喜推薦。

Type of Meal
Tea
2023-10-29 8 views
屋企攪裝修,要搬野去鋪頭,搵fd幫手,先call車將啲箱呀床呀櫃呀搬過去先。攪左大半日,仲有好多野未執🥲🥲。唔理啦,好攰,留返之後再攪。搬哂野上鋪後就同朋友落去行下hea一陣,行經apm,見到happylemon出左特飲,朋友又有興趣,就一人一款(當然係我請啦😈😈😈,朋友咁幫手喎)血絲眼球水蜜桃入面真係有隻眼😱😱😱(龍眼加藍莓🤣🤣),飲落有蜜桃味加利賓納味,清爽👍水蜜桃血槳真係成包血槳咁,仲有埋條管比你😵😵真係打卡至愛,我就係睇中個包裝😆😆😆(所以話創意幾重要呢😁😁)味道ok,幾濃,如果可以有小甜揀咁就仲正囉👍過2日就Halloween,買黎邊飲邊電6都唔錯🎊🎊
過2日就Halloween,買黎邊飲邊電6都唔錯🎊🎊

2023-10-29
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$40 (Other)
2023-10-29 5 views
FreshTea 新推出呢款👻勁有氣氛嘅《水蜜桃血漿》🩸同《血絲眼球水蜜桃》👁️簡直好玩好飲又好食🥤洋洋第一次飲血勁興奮啊🤣成個造型好特別👍🏻媽媽我就低調啲,食眼球得啦🤭其實係荔枝肉+藍莓,全部食得架!加上椰果肉,好有口感💯freshtea by happylemon🍋🔹觀塘apm 1樓L1-17號舖🔹沙田第一城地下G47號舖🔹土瓜灣翔龍灣廣場地下G35號舖🔹旺角新之城地下G21號舖🔹葵涌廣場2樓C76B號舖

FreshTea 新推出呢款👻勁有氣氛嘅
《水蜜桃血漿》🩸同《血絲眼球水蜜桃》👁️
簡直好玩好飲又好食🥤

洋洋第一次飲血勁興奮啊🤣成個造型好特別👍🏻
媽媽我就低調啲,食眼球得啦🤭
其實係荔枝肉+藍莓,全部食得架!
加上椰果肉,好有口感💯

freshtea by happylemon🍋
🔹觀塘apm 1樓L1-17號舖
🔹沙田第一城地下G47號舖
🔹土瓜灣翔龍灣廣場地下G35號舖
🔹旺角新之城地下G21號舖
🔹葵涌廣場2樓C76B號舖
起APM食完野,行行下想買野飲,突然見到有人拎住包血🩸起度唔啜👀😨下⁉️我眼花?望一望佢地都係起同一個方向行過黎架🧛🏻‍♀️🧛🏻🧛‍♂️..原來係freshtea by happylemon萬聖節🎃嘅限定特飲📌血絲眼球水蜜桃👻鬼魅嘅血紅色上面飄浮住一隻眼👁️ 成日講啲食物好吸睛,今次真係成粒眼球吸左出黎喇❗️🙈🥶🥶📌水蜜桃血漿Halloween最佳道具,一定係呢包血漿!🩸好迫真💢仲駁埋條輸血管💉成日比人話肥啤我面青口唇白,塊面冇血色🧛🏻‍♀️睇黎我要入多幾包血漿幫自己輸下血先得喇~Happy Halloween 👻

📌血絲眼球水蜜桃👻

📌水蜜桃血漿
  • 水蜜桃血漿
2023-07-26 292 views
不嬲都有去開freshtea by happylemon買飲品,本身就好鍾情似佢地既曲奇奶茶加岩鹽芝士,而今次新出既熱情果梳打,上網睇食2評話好飲,我就梗係唔執輸先飲為敬啦😆 freshtea by happylemon 一向致力研發出揉合傳統茶飲和新元素的飲品,希望年輕一輩愛上喝茶。『熱情果梳打』,真係消暑解渴良品,酸酸甜甜咁好舒服,岩哂夏天熱辣辣既時間飲,同朋友一人一杯真心正,推薦大家試下😚

喺街熱左陣,入左apm,又熱又多汗又口渴,行上層去個廁所洗洗面,見到呢間freshtea,以前呢間happy lemon啲炭培珍珠奶茶好好飲。喺openrice睇,見到而加好評都唔少,口痕痕就買2杯黎飲😈😈😈熱情果梳打都幾多人話好飲,我飲落真係幾好。鮮橙味的梳打,有啲熱情種子同椰果 ,炎炎夏日飲,會覺得幾清爽,我覺得可以再甜少d(本身叫左小甜,或者下次會叫小小甜😝),個底有近似糖漿的,要飲幾口搞下佢,唔係嘅話就好甜,我好快就飲左半杯。推薦👍👍👍另外叫左杯oreo脆脆深培奶茶飲左杯,芝士orea味😍,又有曲奇口感,焙茶味有,但冇以前咁濃,有啲似被芝士味蓋左,我就覺得有點兒浪費左,茶底再濃d就一流👍👍
oreo 脆脆深培奶茶
香橙熱情果梳打
2023-07-19
oreo 脆脆深培奶茶
香橙熱情果梳打
  • Oreo脆脆深焙奶茶
2023-07-16 163 views
天氣咁熱,出街唔飲返杯凍野點得🤣🤣前幾日行APM見到「freshtea」推出了新的「熱情果梳打」系列,即刻買返2杯黎消消暑先☀️!!🍹香橙熱情果晶鑽梳打 $38✨口感清爽,入口帶鮮橙同熱情果香🍊~~味道酸酸甜甜,氣泡感十足!加上Q彈煙韌的晶鑽,味道層次豐富👍🏻👍🏻🍹黑糖4.3鮮奶 $35✨選用明治4.3鮮奶,奶香醇厚🥛~而且黑糖味道濃郁!!另外仲可以揀2款配料,我就揀左珍珠同仙草~多重口感,飲完好滿足😍😍
天氣咁熱,出街唔飲返杯凍野點得🤣🤣

🍹香橙熱情果晶鑽梳打 $38✨
口感清爽,入口帶鮮橙同熱情果香🍊~~

🍹黑糖4.3鮮奶 $35✨
選用明治4.3鮮奶,奶香醇厚🥛~而且黑糖味道濃郁!!
2023-07-14 139 views
最近天氣越黎越熱🥵,真係頂唔順要飲返杯手搖先得呀🥹。今日收工就同朋友去左happy lemon到買左果茶黎飲啦🥰*****🍊🍎爆粒晶鑽鮮果黑鳥龍茶 $37 / L呢個果茶可以揀紅茶☕️、綠茶🍵或者黑茶🖤,我今日就揀左黑茶啦😌杯水果茶勁足料,有超多橙、蘋果、檸檬🍋等等,我叫左走甜會,反而可以飲到好香嘅橙甜味!😍🍫🧋OREO脆脆深焙奶茶 $35 / L朋友叫左杯Oreo奶茶,都係走左甜,因為Oreo味超濃郁,同埋奶本來都有啲甜味,唔額外加糖都ok😌*****

*****

🍊🍎爆粒晶鑽鮮果黑鳥龍茶 $37 / L

🍫🧋OREO脆脆深焙奶茶 $35 / L

*****

2023-07-13
  • Oreo脆脆深焙奶茶
  • 爆粒晶鑽鮮果黑鳥龍茶
喺 apm 食完飯,落一田四圍逛下,行到攰攰地,上返去「freshtea」買杯凍飲。無嚟一排,原來店舖最近都推出咗好多唔同系列嘅新飲品,好似熱情果梳打、紅寶石洛神花等。揀咗菠蘿熱情果晶鑽梳打 同 黑糖深焙奶茶配紅豆同珍珠。杯熱情果梳打好 fresh,用咗酸甜多汁嘅新鮮菠蘿同香氣馥郁嘅熱情果炮製,入口果味勁濃郁,超清爽,加上氣泡滿滿嘅梳打同QQ 晶鑽,冰涼消暑,解渴一流。另外杯黑糖深焙奶茶,味道亦非常討好,濃厚順滑,奶同茶融為一體,黑糖香氣十足,紅豆綿密,珍珠煙韌,分明有層次,加上甜度適中,好高質👍🏻
揀咗菠蘿熱情果晶鑽梳打 同 黑糖深焙奶茶配紅豆同珍珠。