2021-11-11 3128 views
3個字,伏伏伏冷盤2款冇蟹腳,熱盤10款最貴係燒腩仔,其餘係2餸飯貨仔,刺身冇食(三文魚玉子。。。)車仔麵第一次叫,成世人未試過食自助餐食粉麵,明就明,如你認為自助餐拿白飯叫正常,我冇野講,有冇野讚?有,雪糕回本,葡撻好食,冇了
3個字,伏伏伏
  • Movenpick雪糕
2021-10-18 5024 views
位於皇家太平洋酒店內的柏景餐廳🍴最近做緊優惠價,我同媽媽一齊去食自助午餐,由於媽媽係長者,提前上網book定。成人都係$300左右,長者只係$200!呢個價錢可以去到尖沙咀酒店食自助餐,10分超值👍🏻雖然係午餐,但選擇亦都唔少。主食+甜品,都差唔多有過百款的選擇。中日韓以及西餐,湯水等等,多到媽媽花多眼亂😂加上座位十分鬆動,唔似得一般餐廳咁逼夾。由12:00坐到2:30pm , 可以好休閒咁慢慢食👍🏻
位於皇家太平洋酒店內的柏景餐廳🍴

中日韓以及西餐,湯水等等,多到媽媽花多眼亂😂

作為信和集團會員,當然有留意吓佢哋嘅酒店有冇特別嘅優惠。適逢國慶假期,皇家太平洋酒店推出國慶日。食「享」假期套票,包入住雅尚客房,入住當日自助午餐兩位同翌日自選早餐兩位。柏景餐廳環境闊落,座位相隔算幾開,枱與台之間有一定距離,食得安心。沙律🥗:新鮮雜菜生菜、蕃茄仔、粟米青瓜鷹嘴豆等,因為疫情關係店員幫你夾,佢哋好好禮貌都會同你講聲「多謝晒」,非常好客。冷盤:煙三文魚🍣、八爪魚🐙、螺肉、刺身方面有甜蝦、希靈魚、非常優質新鮮,至少有六款刺身。中式粉面有車仔面、唔夠飽可即場享用自選配料車仔面,仲有蝦餃、燉湯,老人家都啱食。海鮮類:非常彈牙海蝦、鮮甜響螺、比較細粒嘅青口、粒粒飽滿蜆肉、仲有鮮甜裙邊帶子,是但食幾款都好回本😆最驚喜竟然提供三款香檳🍾️非常易入口配海鮮一流,甜品方面仲有養生桃膠奶凍、窩夫🧇、芒果布甸、養顏雪燕葡撻、紅棗糕、杞子桂花糕等,仲有movenpick 雪糕🍦。當日每人贈送鮑魚扣鴨掌,鮑汁出色吾會死咸,補補骨膠原。總結:非常抵食自助午餐 性價比極高飲香檳🍾️ 食海鮮已經回本

最驚喜竟然提供三款香檳🍾️非常易入口配海鮮一流,

當日每人贈送鮑魚扣鴨掌,鮑汁出色吾會死咸,補補骨膠原。

總結:
非常抵食自助午餐 性價比極高
飲香檳🍾️ 食海鮮已經回本

2021-10-03 3689 views
10月之星生日,食自助餐慶生,有免費生日蛋糕送,上網見到做「秋日滋補自助晚餐」,以前時常幫襯,見到滋補估計有好食補品,懷着一試的心情去食,也不外如是,食物也很普通,海鮮不多,甜品也算ok,最好飲都算係燉湯,用優惠卷收費也要$1900左右😓,本人覺得唔值⋯好處是添送很快,坐位舒適,沒有限時間和有2小時免費泊車!

好處是添送很快,坐位舒適,沒有限時間和有2小時免費泊車!
甜品
甜品
2021-09-30 2695 views
同同事提早慶祝中秋,有同事想食自助餐,剛好見到柏景餐廳做緊優惠,打去訂位又訂到位,所以就選擇這間餐廳。 柏景餐廳位於中港城碼頭, 位置都算方便。餐廳環境不算太大,雖然餐廳喺碼頭位置,但其實餐廳係睇唔到海景。食物方面:冷盤冇生蠔同埋蟹腳都冇只得紅蝦,青口,蛤等等選擇…… 。餐廳連沙律吧都冇,只有細細碟的泰式沙律:泰式柚子沙律,青木瓜沙律。 刺身方面有三文魚,吞拿魚,赤貝,北寄貝等等。 亦有一些壽司,咖哩方面都有三款咖哩。 而熱葷 大約有8至9款。有燒牛肉但冇燒羊架但有芝士燒龍蝦。 自助餐提供多款罐裝飲品之外亦都有多款果汁任飲。甜品方面大約有20多款選擇。凍蝦都算新鮮泰式柚子沙律就好辣及好細碟三文魚刺身都算厚切又冇根泰式椰子雞湯好香椰子味及香茅味,飲落清甜燒牛肉比較韌又冇肉汁芝士燒龍蝦熱辣辣,有芝士味及彈牙爽口甜品雖然有很多選擇但冇咩邊款特別好味
凍蝦都算新鮮
泰式柚子沙律就好辣及好細碟
三文魚刺身都算厚切又冇根
泰式椰子雞湯好香椰子味及香茅味,飲落清甜
燒牛肉比較韌又冇肉汁
芝士燒龍蝦熱辣辣,有芝士味及彈牙爽口
甜品雖然有很多選擇但冇咩邊款特別好味

相隔15年後再光顧尖沙咀中港城皇家太平洋酒店栢景餐廳🍴超初在網上看到介紹訂位有65折,在上網上訂座位後才發現只有75折,於是發電郵給酒店,酒店方便解釋,如果網上訂位65折名額已滿,便有7折,7折名額滿後便有75折。最後他們先幫我取消網上訂單,到時帶埋恒生信用卡💳去簽賬,便要65折優惠,而且長者是由60歲開始也有65折,也🉑️省下45元!
泰國菜
2021-09-23
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$250 (Lunch)
Anniversary
Dining Offer
Credit Card Offers
泰國菜
星期日當日因為book咗皇家太平洋酒店嘅staycation,就有千幾數嘅餐飲消費額可以用,咁當晚就叫咗呢間餐廳嘅部份外賣上房食。當晚叫咗好多嘢食,-肉醬大利粉$145-香茄香草水牛及巴馬芝士薄餅$155+$25額外加辣肉腸-巨無霸公司三文治$175-印尼炒飯$135-凱撒沙律$125+$50加煙三文魚再係另一間餐廳叫咗其他嘢食 (所以有啲食物我呢到無打)首先,逐一評論下啲嘢食肉醬大利粉$145食落去好重牛肉味嘅肉醬意粉,肉醬味道一般,個意粉又淋,吉幾下就斷咗… 份量還好。香茄香草水牛及巴馬芝士薄餅$155+$25額外加辣肉腸個pizza新鮮熱辣辣,啲水牛同芝士味唔太出一般般,薄批底,份量還好,無咩特別,但個批邊勁硬😂巨無霸公司三文治$175得4件,份量有啲少,但入面啲料都幾多,味道上過得去!印尼炒飯$135有一大片蝦餅,2串串燒,一舊雞鎚同飯啲串燒同飯都無咩特別… 飯有啲濕,味道唔吸引。凱撒沙律$125+$50加煙三文魚呢個沙律啲菜正常,清爽,唔苦,爽脆!但幾驚訝嘅係,加嘅煙三文魚份量都幾多! 有成5-6片? 驚訝!加分!總體而言…. 如果唔係有餐飲消費額都未必會食🤣 雖然價錢唔貴,

當晚叫咗好多嘢食,
-肉醬大利粉$145
-香茄香草水牛及巴馬芝士薄餅$155+$25額外加辣肉腸
-巨無霸公司三文治$175
-印尼炒飯$135
-凱撒沙律$125+$50加煙三文魚
再係另一間餐廳叫咗其他嘢食 (所以有啲食物我呢到無打)

首先,逐一評論下啲嘢食

肉醬大利粉$145

香茄香草水牛及巴馬芝士薄餅$155+$25額外加辣肉腸

巨無霸公司三文治$175
得4件,份量有啲少,但入面啲料都幾多,味道上過得去!

印尼炒飯$135
有一大片蝦餅,2串串燒,一舊雞鎚同飯
啲串燒同飯都無咩特別… 飯有啲濕,味道唔吸引。

凱撒沙律$125+$50加煙三文魚
呢個沙律啲菜正常,清爽,唔苦,爽脆!

總體而言…. 如果唔係有餐飲消費額都未必會食🤣 雖然價錢唔貴,但食物質素一般。

TakeAway
2021-09-07 1757 views
日前3人到此酒店試吓啦!點知發覺全部都是普通食物,只有龍蝦丶青口丶好多沙嘅螺丶凍蝦、沒有鵝肝丶沒有羊假丶沒有蟹腳丶沒有生蠔丶….這家是我食過最差的自助餐!連中午自助餐都比不上,埋單差不多$1500🤬
2021-09-04 1669 views
Teaset既賣相味道都滿分💕服務都幾好甜點唔係好甜又好食👍係食過數一數二好食嘅teaset好多間酒店hightea貴過佢 但係都冇佢咁好食所以性價比幾高值得推介俾朋友🤗
Teaset既賣相味道都滿分💕
但係都冇佢咁好食
所以性價比幾高
值得推介俾朋友🤗
2021-08-29 1808 views
整體質素下降。海鮮種類很少。沙律種類少。食物基本上只係整熟就算。而食飯供應量都係一般。點心很早就已經無得再供應。就算有香檳供應, 都只係短暫時間供應食到一半之後, 好似無哂侍應甘,無人收碟。食到一半就收哂工, 趕客走甘。差~!!!!!!!!!!!!!!
整體質素下降。
海鮮種類很少。
沙律種類少。
食物基本上只係整熟就算。

而食飯供應量都係一般。點心很早就已經無得再供應。

就算有香檳供應, 都只係短暫時間供應
食到一半之後, 好似無哂侍應甘,無人收碟。
食到一半就收哂工, 趕客走甘。

差~!!!!!!!!!!!!!!
2021-08-29
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$300 (Lunch)
2021-08-22 1809 views
質素每況愈下不在話下;疫情下不讓食客自行拿取食物都理解,但叫員工拿食物,他們的臉真是黑得很緊要:很不情願夾食物夾一塊,叫他夾多一塊很不情願的嘴臉這是酒店自助餐的水準及服務態度嗎?短期內不會再去也不推介

這是酒店自助餐的水準及服務態度嗎?短期內不會再去也不推介
2021-08-19 2188 views
由於壽星仔係 Sino 尊尚會會員,生日免費之外,仲有送半磅生日蛋糕、餐酒 & 2件西餅,梗係要用盡優惠啦!而家做緊泰式自助餐,雖然食物種類吾多,但味道都ok,魚生好新鮮、又肥美,無長腳蟹 & 生蠔,但有焗龍蝦 & 扇貝,雪糕係 Movenpick 有4隻味道,生果好甜,不似有啲酒店生果無喱味道 ,甜品糕點就無特別 😔另外食物都是工作人員配給到你碟上,確保衛生,而家仲可以用政府消費券支付寶比錢添 👍🏻

泰式自助晚餐
2021-08-11
Dining Offer
Coupon
  • 刺身
  • 芝士焗龍蝦
2021-08-18 1625 views
早排同屋企人book左尖沙咀皇家太平洋酒店,其實我都無咩意識係邊一間,直到見到港島太平洋酒店執笠🏨先認真搵搵究竟我會去邊?😉呀⋯原來係土豪金閃閃果間⋯個package包餐tea+早餐,Check in完落去tea就差唔多啦!食物味道都ok,甜點味道都算可以,正常酒店甜品嘅水準,其中個抺茶忌廉卷最好食,咸點都水準平均,Scone就非常麻麻,咬落去成個散哂,完全唔香,就食左一嚿麵粉咁,Clotted cream搽完一點都無驚喜,無味,我亦唔鍾意食個jam,因為有一陣果皮澀味,整體食物雖然唔精緻,食物水平算中規中矩,但因為package 包埋,所以都無謂挑剔了~
早排同屋企人book左尖沙咀皇家太平洋酒店,
其實我都無咩意識係邊一間,
直到見到港島太平洋酒店執笠🏨
先認真搵搵究竟我會去邊?😉
呀⋯原來係土豪金閃閃果間⋯

食物味道都ok,甜點味道都算可以,
正常酒店甜品嘅水準,其中個抺茶忌廉卷最好食,
咸點都水準平均,Scone就非常麻麻,
咬落去成個散哂,完全唔香,就食左一嚿麵粉咁,
Clotted cream搽完一點都無驚喜,無味,
我亦唔鍾意食個jam,因為有一陣果皮澀味,
整體食物雖然唔精緻,食物水平算中規中矩,
但因為package 包埋,所以都無謂挑剔了~
2021-08-13 1751 views
我好少寫食評,除非極好或者極差!今次經驗係極差,除咗生果甜品係正常d之外,沒有一樣食物係令人期待,薯蓉湯唔好飲,咖啡好苦,落好多糖包都係苦!職員服務質素亦都不是太殷勤,我哋全家人都認為冇下次了!
「皇家太平洋 - 柏景餐廳」官網訂:成人$338,長者$27875折,折實後 $253.5 / $208.5某啲日子就有65折,睇你彩數🤷‍♂️二百幾蚊一個人,仲要喺尖沙咀,究竟有啲咩嘢食/究竟可唔可以回本?講真二百幾蚊你又唔可以期待有啲乜,基本上大部份野都正正常常:冷盤有長腳蟹,蝦,蜆…Mcmug 爸爸媽媽都話幾新鮮,長腳蟹起碼唔會好鹹;啲蝦嘅肉都幾實。刺身嘅三文魚希靈魚我就覺得幾好食,仲有多兩樣但我唔記得係乜。熱盤大概有10幾20種選擇,我相信次次都會唔同。咖喱牛腩幾好,啲肉幾淋,有少少肉味;燒鳳莉🍍幾清甜,唔知咩辣煮龍蝦鉗都唔錯,少少鮮味;椰子雞湯麻麻哋,有落料,夠熱,但飲完都唔知飲咗啲乜。甜品方面,我每樣拎咗一件。唔係講笑,有時啲嘢真係要睇樣;佢的樣子如何,佢的味道也必如何。咁多件入邊,最好食係榴槤芝士撻,其餘嘅都係普普通通,什至係幾難食。如果有quota,可以試下;冇quota嘅話,不如食多兩球movenpick。回本之選:Movenpick,榴槤芝士撻不過真係冇乜可能回本🙈Mcmug綜合評分:5/10$250左右pp,個價錢都幾抵,食物質素正正常常,但一定唔會有驚喜,個人就覺
「皇家太平洋 - 柏景餐廳」
官網訂:成人$338,長者$278
75折,折實後 $253.5 / $208.5
某啲日子就有65折,睇你彩數🤷‍♂️

冷盤有長腳蟹,蝦,蜆…

甜品方面,我每樣拎咗一件。

回本之選:Movenpick,榴槤芝士撻
不過真係冇乜可能回本🙈

Mcmug綜合評分:5/10
$250左右pp,個價錢都幾抵,食物質素正正常常,但一定唔會有驚喜,個人就覺得朗豪酒店Lunch buffet好啲,都係二百幾蚊,有蠔食,其餘大部份嘢嘅質素都仲好啲添。

講到尾,食自助餐最緊要就係睇吓邊個同你食,唔知點解,Mcmug爸爸媽媽都幾滿意,食得開開心心,咁Mcmug就收貨了。期待下下個禮拜去逸東酒店間普慶餐廳,睇吓究竟係中伏定係有驚喜。