2019-07-28 899 views
Bentley Showroom 一樣,環境非常漂亮,為了慶祝賓你一百周年,特意光顧這一間cafe! 可以參觀賓利車,可以滿足拍照的慾望,實在比午餐更加開心,其實我覺得似車展多一點。一直都在附近返工,只看見有陳列車在迴旋處的Bentley showroom, 從來沒有想像過可以在裏面吃午餐的,這是一個很新鮮的感受。今次講故事午餐,食物質素一般,這不能想像吧,在一間車展的店舖裏面能夠進食已經是一個很大的突破了。

我欣賞這裡的咖啡, 不論視覺或味度都好好. 地方不大, 但平日過來下午茶都不會太多人. 適合邊飲邊聊天的好地方. 食物都美味, 但份量偏少,可能是下午茶套餐,  價錢有點貴.平均 $6X ~ 7X , 店內也有多款蛋糕, 都值得一試. 注意星期日休息.
我欣賞這裡的咖啡, 不論視覺或味度都好好.
店內也有多款蛋糕, 都值得一試.
注意星期日休息.
咖哩飯
檸檬蛋糕
Coffee Latte
磨茹意大利粉
2019-06-03
$75 (Tea)
咖哩飯
Coffee Latte
磨茹意大利粉
2019-05-24 1213 views
地點離觀塘地鐵站有點遠,由於透過app book位有半價,加上網上評價不錯,適合坐下來聊天食嘢,所以決定試試。松露味鑰匙可以濃一點就更好食。很好看,味道還行,很欣賞的是飲到最後這個拉花還是完整係度!還可以,如果飯可以再軟一點就更好。這個好食,蝦煎得很香,意粉也不應不軟。

松露味鑰匙可以濃一點就更好食。
炸薯條配松露蛋黃醬

很好看,味道還行,很欣賞的是飲到最後這個拉花還是完整係度!
短笛拿鐵

還可以,如果飯可以再軟一點就更好。
香煎帶子伴野菌義大利飯

這個好食,蝦煎得很香,意粉也不應不軟。
香煎鮮蝦牛油果龍蝦汁意粉

2019-05-24
2019-04-15 1398 views
觀塘變化真係好大. 由其係工廠區, 今日朋友仔就帶我黎搵食, 呢個應該係比買BENTLEY既人坐低食下野既地方(我估既O者), 我地就係食個DINNER, 飲杯野, 吹下水~環境係舒適既, 又靜靜地~傾計一流本MENU都好有質感, 好靚,好時尚收工, 梗係黎返杯WINE鬆一鬆啦~ 仲要HAPPY HOUR, 一人叫左2杯~叫左個5成熟既RIB EYE, OK既, 不話就比5成熟多左小小最後黎多舍帶子意大利飯, 都係不過不失, 份量太小
環境係舒適既, 又靜靜地~傾計一流

本MENU都好有質感, 好靚,好時尚

RIB EYE

帶子意大利飯
最後黎多舍帶子意大利飯, 都係不過不失, 份量太小
帶子意大利飯
2019-01-20 2485 views
同個朋友咁岩都係九龍東呢邊, 所以都唔約出尖沙咀, 只係直接係而家好多野食既觀塘, 我又係揀唔到食咩好, 一見到個朋友,佢就話book左位啦, 係個網上面book有半價, 咁去試啦, 地點就遠小小, 開源道行到尾,近碼頭。咁去到有happy hour, wine 就40蚊杯, 啤就30蚊杯,都ok抵。第一杯黎到,感覺細杯左小小,hee.... 基本上全晚得我地一枱同埋另一對情侶,地方靜,都舒服本menu幾靚叫左個黑松露帶子意大利飯, 得一粒帶子。。好過份!味道不過不失rib eye , 呢個太薄, 好似厚左既肉片咁, 問我地要幾成熟,我地要五成, 但一睇就知,一煎就會全熟,好彩唔老2個人,一人叫左兩杯house red, 食物五折埋單都差不多400蚊,都幾貴!味道唔難食,地方靜,但份量方面有點少得過份

第一杯黎到,感覺細杯左小小,hee....

基本上全晚得我地一枱同埋另一對情侶,地方靜,都舒服

本menu幾靚

叫左個黑松露帶子意大利飯, 得一粒帶子。。好過份!
味道不過不失

味道唔難食,地方靜,但份量方面有點少得過份

2019-01-11 1468 views
We like the place and the decoVery calm and cool placeWe ordered mushroom risotto with asparagus and a rib-eye I enjoyed the Risotto. It was very niceBut my girlfriend was not happy as the rib-eye was too chewy Bad luck for herA good service with nice staff
Very calm and cool place

Bad luck for her

2018-10-27 2238 views
因為喺官塘返工,所以已經食雲哂附近嘅茶記,lunch大家有個norm就係唔實貴嘢,最緊要快。今日去到呢間餐廳,上個星期已經入過嚟過,個侍應話今日有冇位,要我哋三條友迫落去二人枱。我哋即時話下次,跟著侍應提議叫我哋book位,咁好啦,就book口咗今日,今日就咁啱係地鐵冧當,三線信號有問題。講返間餐廳,環境算舒服,入到去有三張枱比我哋揀,我揀近門口,比較㷧光猛。侍應好快上餐牌。介紹餐湯。態度滿意。食物質數整體ok。
餐湯
B 餐,Grilled ribeye
薯容正路
牛排
latte
2018-10-16
$120 (Lunch)
B 餐,Grilled ribeye
薯容正路
latte
  • cafe latte
2018-10-06 1931 views
今日朋友帶左我去試新野😍,係🚢觀塘碼頭附近的餐廳BENTLEY'S CAFE☕☕食午餐!!平時都有行e邊完全5覺有間餐廳係度😬😬係門口睇餐牌時都嚇親,因為價錢上都幾貴,百幾蚊1個lunch👹👹餐廳座位大約20個左右,因我地無book位😰,所以得高身近窗邊吧枱位!! 5係太好坐。。。5舒服!!張枱太細張😢😢餐廳裝修都幾特別,又放左d圖片!!餐廳有午餐餐牌, 有餐湯或者沙律(2選1), 有主菜及餐飲!湯同沙律中我就選擇左湯,湯就係蘑菇湯😛😛碗湯味道幾好仲有2塊蒜蓉包 (平時其他餐廳都係得1塊或者無添),蒜蓉包䁔的又大大塊, 包配上湯勁正👍!!!我就叫左B餐安格斯肉眼配野菌汁伴薯菜,要7成熟! 塊肉眼都大塊厚身既。。 肉質5會好硬!食飽就叫左凍檸茶,杯飲品完全無味道,要叫待應加糖水先得! 😰

餐廳裝修都幾特別,又放左d圖片!!

2018-10-04
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
2018-09-16 1311 views
好唔容易才剛完結五天工作日來到週末,最好做既一件事先係瞓晏D再搵個舒適既地方,慢慢嘆杯咖啡再黎一個輕食從而享受一個悠閑既星期六。觀塘工業區早幾年俾人既感覺都係工廈林立既舊社區,廠工飯堂為主。隨著工廈活化政策既積極落地,近年多了一批飲食新力軍進駐,很多工商舖都搖身一變成為具特色既樓上CAFE或者重新包裝走品味型既主題CAFE。開設係Bentley's showroom旁既呢間CAFE都可以算係其中一個代表。 座落觀塘碼頭迥旋處與開源道街末交界處,一間以白色為主調既地舖CAFE,配合簡約風格的裝潢,高樓底及落地透光玻璃窗,予人一種舒適恬靜而沒有半點壓迫感既空間,安坐其中你可以慢慢細味咖啡既精粹兼消磨時間。既然稱得上係主題CAFE,當然不難發現店內四周角落有其相關品牌的蹤跡。牆身掛了多幅Bentley古董車既插相,車頭LOGO商標,以至餐巾到糖包彼彼皆是。主食MENU方面,提供由數項肉食以至鮮雜果藜麥沙律餐都有,且價錢相當出乎意料之外既大眾化,最吸引既係LUNCH SET餐飲包精品咖啡一杯,客人可以套餐優惠價另加25元配精美甜品一客。先來頭盤可以選擇忌廉南瓜湯或雜菜沙律,餐湯味道濃郁甘甜還附

先來頭盤可以選擇忌廉南瓜湯或雜菜沙律,餐湯味道濃郁甘甜還附有兩薄片既香蒜包,暖胃可口。
平凡既Risotto只要花少少心思點綴一下,都可以創出別緻既外觀造型。廚師將魚柳及松露醬配襯香草堆砌好上碟,底層既義大利米混和配料煮至稔中帶煙韌,色香味剛好到位。
燒松露魚卷伴意大利飯
老婆就點了一份香煎青魚柳,配上一個文也汁跟煎至香口既魚柳味道不俗,只可惜略嫌油膩一點。
香煎青魚柳配比利文也汁配薯菜

咖啡拉花同甜品碟上的一字一物,仲細心地配上兩款生果,好有驚喜,唔錯 !
☕Latte Macchiato (右)
☕Caffe Mocha (左)
🍰Crispy Chocolate & caramel (上)
🍰Opera (下)

見食完個主菜之後大胃王仲有Quota同時間,最後都係抗拒唔到心魔叫埋Dessert (+$25) 先至覺得Perfect !!
$170 (Lunch)
香煎青魚柳配比利文也汁配薯菜
2018-09-02 1047 views
Pre-Friday 食豐盛點來迎接最美好的星期五每次行過Bentley都心心眼,但原來車行隔離係有間Bentley’s Cafe !我地叫咗個二人晚餐,有湯、前菜、兩款主菜同甜品,餐飲可以揀紅酒/ 白酒/ 咖啡 $518 for 2 餐湯 - 蘑菇湯每一啖都食到打碎咗嘅蘑菇粒,好香濃,撈埋橄欖油同埋淡忌廉,令成件事更香更滑,蒜蓉包係熱的,好香蒜味,又唔會太膩,沾上蘑菇湯,正前菜 - 芝士蟹肉釀波特大磨菇一上檯已經聞到香味,舖喺大磨菇面嘅係一層厚厚嘅芝士,配上蟹肉同大蘑菇中和了芝士嘅油膩感。主菜 - 醬燒美國安格斯伴鵝肝 第一時間梗係食咗鵝肝先,煎得啱啱好,亦夠晒肥美 一切落去就見到入面啲油慢慢滲出黎,牛扒個cut肥瘦適中唯一就係個燒汁如果可以分開上就更加貼心主菜 - 香煎帶子野菌意大利飯 (我真係好中意食菇😂)睇下粒帶子幾大粒! 煎得恰到好處,好juicy!意大利飯係比較硬生嘅米,粒粒分明,好有口感!甜品 - 朱古力心太軟香濃朱古力味,一切開啲朱古力即刻溶出嚟,好治癒 原來聽日開始甜品仲會加埋檸檬雪葩,以淡淡嘅酸味流下餘韻!下次可以再試!以 Cappuccino 作結成餐咁豐盛,個拉
Pre-Friday 食豐盛點來迎接最美好的星期五

餐湯 - 蘑菇湯

前菜 - 芝士蟹肉釀波特大磨菇

主菜 - 醬燒美國安格斯伴鵝肝
第一時間梗係食咗鵝肝先,煎得啱啱好,亦夠晒肥美
一切落去就見到入面啲油慢慢滲出黎,牛扒個cut肥瘦適中
唯一就係個燒汁如果可以分開上就更加貼心

主菜 - 香煎帶子野菌意大利飯 (我真係好中意食菇😂)
睇下粒帶子幾大粒! 煎得恰到好處,好juicy!
意大利飯係比較硬生嘅米,粒粒分明,好有口感!

甜品 - 朱古力心太軟
香濃朱古力味,一切開啲朱古力即刻溶出嚟,好治癒

以 Cappuccino 作結
成餐咁豐盛,個拉花好靚
仲有一包印有Bentley logo嘅黃糖
奶味香濃,驚咖啡苦嘅人就啱晒

係觀塘想食西餐,不妨一試Bentley’s cafe!
  • 香煎帶子野菌意大利飯
  • 蘑菇湯
  • 芝士蟹肉釀波特蘑菇
2018-08-28 760 views
今次在這間cafe真是捧著肚子走,他們除了食物品質良好外,份量亦都相當令人滿意!相信這個二人餐可以輕易成為三人餐。頭盤的芝士蟹肉釀波特大蘑菇十分香口, 烤香了的芝士配合新鮮蟹肉,加上軟身的蘑菇,十分濃味。 意大利拼盤的三小菜(風乾牛肉,鴨肝慕絲,煙三文魚) 就略為有點乾身,三文魚和鴨肝慕斯都稍欠點油份。紅菜頭餐湯十分足料。清香的紅菜頭剛好中和了頭盤帶來的油膩感 。到了主菜,試了京燒XO銀雪魚伴燒鴨胸,和醬燒美國安格斯肉眼扒配鵝肝。銀雪魚的京燒汁十分濃味,有和風氣息。雖然魚骨有點多,不過銀雪魚肉質嫩口,值得加分。燒鴨胸的成熟度都剛剛好,而且肉汁豐富。 肉眼扒的牛肉味相當重,經過燒焦的牛扒外層 也為牛扒帶來煙燻味。享受完牛扒後一口把鴨肝品嚐,享受鴨油在口中爆發的滿足感!享受完甜品後,一定要試試他們的意大利熱朱古力。可可味道十分香濃,而且不會過甜。咖啡亦都十分香醇和充滿奶香, 想不到在偉業街街尾會有間這麽有實力的餐廳!
芝士蟹肉釀波特大蘑菇
心太軟
意大利熱朱古力
咖啡
2018-08-22 379 views
I am so glad my friend introduced me to this hidden gem. I didn’t know Bentley had a cafe. Pleasantly surprised by everything it offered honestly. Dining atmosphere was comfortable. Food was good. Service was great. Absolutely loved the entire experience.
2018-08-22
$118 (Lunch)
  • Roasted  Spring  Chicken  with  Green  Curry
2018-06-09 1297 views
其實我一直也不為意這裡有一間cafe, 直至朋友說車行旁邊有間cafe不錯,我才知道它的存在(其實我連車行的存在也留意不到,所以可能是我的問題🤦🏻‍♀️)Cafe位於車行旁邊,身為打工窮薯一粒,車我就沒有錢買了,去cafe食一餐的話我還可以負擔得起。這次我選了京燒銀鱈魚拼虎蝦,餐飲可選餐牌上任何一款,凍飲加$4。窮薯聽完立刻心心眼,因為餐牌上的飲品看上去都很高級,單是咖啡也起碼有十款,不用加錢這點實在是很吸引。至於甜品就要加$20,賣相好像還行。最後餐飲我選了意式朱古力,甜品選了朱古力芝士蛋糕(有病嗎?兩款也是甜的。是的,我選完就後悔了🤦🏻‍♀️)沙律也是跟餐的,不想吃沙律的話可以選湯。這款沙律的汁對於我來說有點酸,味道算普通吧。主菜的賣相還可以,可惜份量有點少,男士可能會不夠吃。蝦一共有兩隻,我吃的時候,一隻是"梅"的,不好吃,另一隻則爽甜,味道不錯,看來廚師需要留意下火候,不要把蝦煮得太熟。魚的味道一般,沒有什麼魚味。底下有少許薯蓉,味道還可以。朱古力是有拉花的,甜品餐碟上也用朱古力寫了bentley一字,專為上網呃like而設(誤)。雖然熱朱古力本來也夠甜,但可能侍應怕我血糖太低,所

至於甜品就要加$20,賣相好像還行。

主菜的賣相還可以,可惜份量有點少,男士可能會不夠吃。

朱古力是有拉花的,甜品餐碟上也用朱古力寫了bentley一字,專為上網呃like而設(誤)。雖然熱朱古力本來也夠甜,但可能侍應怕我血糖太低,所以還送了包糖給我😃

熱朱古力的味算濃郁,是一杯稱職的朱古力。至於朱古力芝士蛋糕就不太好吃,不推薦,可能朱古力和芝士本身也不太夾吧。同行友人試了朱古力慕絲,說不錯,可以一試。

總括來說,我認為這間餐廳的賣點應該算是林林總總的餐飲吧,因為它的環境不算優美,坐得也不算舒服,食物的味道一般,性價比不算高。
2017-12-13 2320 views
呢幾年,經過呢個門口無數次,都完全唔覺間車行隔離有呢間西餐廳,仲一直以為呢個corner 位只係賣車。直至有朋友帶,才知呢度有野食。餐廳食物雖然未至於食完,好食到會令人心思思成日想再去,但個環境確係唔錯。觀磄區真係好多人。lunch hour周圍都好迫,想靜靜地食餐飯同朋友傾下計,真係好難。而呢到約$120-$150左右一個lunch,但唔駛同人迫同可以慢慢食,坐到幾點都冇人趕,坐到悶悶地,仲可以加$20食埋個cake,如果星期五想輕鬆D,是一個唔錯既選擇。
2017-12-12
$150 (Lunch)
2017-10-15 1805 views
原來係Bentley showroom 旁的cafe, 買唔起Bentley都可以試下。新開冇耐,過嚟試下lunch。 入到嚟先知同Bentley 嘅關係。lunch set 108-138, 與同區cafe比稍貴。我叫咗個牛肋條,同事order咗魚,湯飲得出南瓜蓉,肯定唔係罐頭湯,附送嘅兩片蒜蓉包塗滿蒜蓉,美中不足係凍嘅,如果熱d就完美。牛肋條很淋好入味,肉嘅份量多到嚇親我。跟住叫跟餐咖啡,原來成個menu嘅咖啡都唔使加錢。因為好奇,叫咗杯原價40嘅magic. Flat white 奶味重,比較普通,相比之下magic好有層次感,多了可可的香味,又無mocha咁甜。自從the link 執咗之後,附近想食得好啲都冇乜選擇。呢間人流唔多,用料上乘,咖啡好飲,肯定係附近最好嘅選擇!

Daily  soup
牛肋條
Red  snapper
Flat  white
Magic
$120 (Lunch)
牛肋條
Flat  white