2017-08-16 1463 views
環境簡潔舒服,但坐滿人都幾嘈,二人枱仔要坐三人,冷氣超凍,凍到連食物也快變冷,每位午餐要$100-150。咁既地方我卻去了三次,點解?因為他們的食物真的有質素!由餐湯、包、主菜到餐飲,每次都不會失望的!餐牌的食物會有變的,但總會選到啱食的東西(除素食者);特別一提是咖啡可以選擇特濃朱古力咖啡、意大利泡沫咖啡等特式咖啡啊!是日加了$20要多一件蛋糕做甜品!兩人午餐盛惠$270

咁既地方我卻去了三次,點解?因為他們的食物真的有質素!

由餐湯、包、主菜到餐飲,每次都不會失望的!

是日加了$20要多一件蛋糕做甜品

荔枝咖哩xx魚柳
特濃朱古力咖啡
紐約芝士蛋糕
2017-07-04 1271 views
夜晚同一位老友一人食咗一個set dinner,好在可以大家分享,份量啱啱好,價錢相當合理。煙三文魚凱撒沙律好開胃,而且我一向唔鍾意太硬嘅蒜蓉包,好在蒜蓉包唔會太硬,味道都唔錯。因為我怕見到血同腥,所以我一定要牛扒全熟,好在牛扒全熟得嚟唔會失去咗牛味。魚柳煎得色香味俱全,至於帶子煮得唔會太熟,程度剛剛好,有口感。最後仲有各色各樣嘅甜品,食埋真係滿載而歸。間café嘅裝修設計幾有特色,最鍾意牆上嘅Bentley車相,仲有個大電視機,環境幾好,好適合同朋友飲杯嘢吹下水。啲staff嘅服務態度好好,有禮貌,有笑容,就算買唔起Bentley都感覺自己好似Bentley車主咁。本人決定會再encore。
最後仲有各色各樣嘅甜品,食埋真係滿載而歸。

本人決定會再encore。
2017-06-30
Dinner
2017-06-23 940 views
The service is excellent.Employees are professionals.They are always with little care.The food is very good especially the barbecued US rib eye
2017-06-19
Dining Offer
Coupon
  • Barbecued  US  Rib  eye
2017-06-19 558 views
由佢岩岩開張就會間唔時黎食Lunch,不過個Lunch Menu 就食黎食去都果幾個,有日忍唔住問餐牌既事,原來佢地有3款menu,每日輪流換⋯怕撞款或想試新野,最下先問下是日menu 先今次個Menu有5款main 簡⋯至於個場就偏細兼嘈,可能因為人多既關係,我地3個人要坐張2人枱。先黎係雜菌湯 Mushroom Truffle Soup+ 蒜蓉飽。雜菌湯:雜菌打得唔算太碎,入口香濃,Truffle味較輕。蒜蓉飽就太淋,香味欠奉。 香煎帶子野菌 Pan Fried Scallop with Mushroom Risotto,份量偏少。講起帶子,之前黎食係有2粒,但而家得返一粒算厚身既帶子。煮得唔算太熟,入口仲係鮮甜Juicy既,唔會太韌。至於飯就一般般,夠creamy但飯粒唔似意大利米更偏向珍珠米既質感,可以煮得硬身少少。叫Cafe Mocha唔洗加錢,入口順滑香濃,飲到尾帶點微微果酸,有拉花,讚。加$20可以係Cake櫃任選1件蛋糕,我就簡左 原價$38 - Caramel Apple Choco mousse.個presentation 夠簡約,蛋糕有些少金萡,朱古力唔會太甜,因
由佢岩岩開張就會間唔時黎食Lunch
怕撞款或想試新野,最下先問下是日menu 先

今次個Menu有5款main 簡⋯

雜菌湯:雜菌打得唔算太碎,入口香濃
,Truffle味較輕。蒜蓉飽就太淋,香味欠奉。

,但而家得返一粒算厚身既帶子
。煮得唔算太熟,入口仲係鮮甜Juicy既,唔會太韌。

個presentation 夠簡約
,蛋糕有些少金萡,朱古力唔會太甜,因為中間有蘋果蓉中和下,所以整體有口感之餘唔會太膩。

服務真心唔錯
會主動招呼,又會善意回答問題,加一服務費。

野食方面,味道中上,期待有新菜式。
觀塘可Encore食店。

2017-06-08
$150 (Lunch)
B長輩一直嚷著想試位於觀塘開源道的Bentley's Cafe。趁著他生日, 便與友人一起在這與他提早慶祝他的生日。每次經過, 午膳時間常常滿座, 所以便提早2天前預訂。店內環境:我們坐在牆上放滿Bentley's圖片與電視機下 B長輩看見餐牌沒有牛扒有點失望。 他與店內侍應溝通, 可否將羊扒改為牛扒。侍應與廚師相量後回覆, 店內有牛扒提供可將羊扒改為牛, 價錢不改變。這小小的改動令B長輩滿意他們的態度。餐桌擺位: 不收費用的水 我們3人點了一份HK$138牛扒、HK$138紐西蘭羊扒配薄荷啫喱及HK$108香煎紅立魚柳配龍蝦汁。是日餐湯是;南瓜忌廉湯~上桌時會配蒜泥包2片, 湯沒有出現太水及過於杰的狀態, 沒有味精的感覺。包是微暖但仍保持脆口。 主菜來:紐西蘭羊扒配薄荷啫喱~羊扒肉質嫩, 帶點粉紅色不過於熟的狀態, 合我心意。伴菜是軟滑而沒有油膩感的薯蓉及帶有牛油香氣清甜的翠肉瓜及蕃茄 香煎紅立魚柳配龍蝦汁~紅立魚柳沒有脆口感但味道不太鹹。 牛扒~有心思的擺盤,可按B長輩要求的5成熟但沒出現血淋淋的感覺, 肉質嫩帶點軟熟。也是軟滑而沒有油膩感的薯蓉及帶有牛油香氣清

店內環境:
我們坐在牆上放滿Bentley's圖片與電視機下

B長輩看見餐牌沒有牛扒有點失望。

他與店內侍應溝通, 可否將羊扒改為牛扒。侍應廚師相量後回覆, 店內有牛扒提供可將羊扒改為牛, 價錢不改變。這小小的改動令B長輩滿意他們的態度。

餐桌擺位:

不收費用的水

主菜來:

香煎紅立魚柳配龍蝦汁~紅立魚柳沒有脆口感但味道不太鹹。

牛扒~有心思的擺盤,可按B長輩要求的5成熟但沒出現血淋淋的感覺, 肉質嫩帶點軟熟。也是軟滑而沒有油膩感的薯蓉及帶有牛油香氣清甜的翠肉瓜及蕃茄

餐飲:
Latte

熱朱古力~也可以拉花, 可窩心哦。

老實說, 沒想過名牌車的Bentley's Cafe的之午餐與觀塘樓上西餐廳(以扒類計)的價錢那麼接近, 份量不太大, 但對於胃口小的人是剛剛好。雖然地點不是最熱鬧(我們是附近上班, 所以不認為偏遠), 有種遠離繁囂的感覺。至於服務方面, 侍應的熱誠、微笑及禮貌是發自內心的。

餐廳: Bentley's Cafe
地址: 九龍觀塘開源道33號建生廣場地下2-3號鋪
電話: 2117 4234
營業時間:
星期一至五: 08:00-19:00

星期六: 09:00-16:00

星期日: 全日休息
2017-05-09
$150 (Lunch)
Celebration
Birthday
  • 熱朱古力
2017-01-26 1448 views
經過多人的推介終於一試。雖然裝修一般沒有特別驚喜但確實食物和咖啡較同區的cafe出色。午餐時段的收費和食物價格成正比。👍🏼主菜和其他cafe一樣來來去去都係意粉或者扒類和魚沒有太大驚喜反而個人覺得沙律、餐湯和咖啡比較突出😋

是日餐湯
沙律
$120 (Lunch)
是日餐湯
沙律
2016-11-19 1404 views
這間cafe的位置已接近觀塘碼頭,有點遠~ 但我被這裡的裝潢吸引,高樓低,新穎嘅格調~以這裡午市套餐的定價(約$100), 人流一點也不少,很快坐滿了。午市套餐包麵包餐湯,主菜,餐飲可不用加錢轉任何一款咖啡!餐湯很高質,足料~這個牛肉質燜到很淋,個汁也不錯~這個薑汁魚都很不錯,但最欣賞是薯蓉,濃郁嘅牛油忌廉味,很正~咖啡都不錯, 但不夠香濃~

午市套餐包麵包餐湯,主菜,餐飲可不用加錢轉任何一款咖啡!
南瓜莧菜湯
餐湯很高質,足料~
燜牛助骨
這個牛肉質燜到很淋,個汁也不錯~
嘉伯仙奴
咖啡都不錯, 但不夠香濃~
Espresso
Lunch
南瓜莧菜湯
燜牛助骨
眾所周知,Bentley係英國名車,小女子自問無本事買,但佢間Cafe我仲幫襯得起既!最近觀塘偉業街開左一間Bentley汽車陳列室,而響佢旁邊,正正就係同品牌既Bentley's Cafe。 成間Cafe窗明几淨,未食之前已經被深深吸引!睇下個lunch menu,包沙律/餐湯、主菜、飲品,價錢由$108至$138,講真唔算平,但比起好多寂寂無聞既觀塘餐廳仔,呢度既消費亦絕對唔算貴。(目前餐廳只提供早餐、午餐、下午茶,無晚餐供應。) 我同同事一行七人,全部叫晒「蟹肉濃湯」。濃湯帶番茄味,酸酸地,夠creamy,湯內有少量蟹肉,點埋蒜蓉包食,味道唔錯。 南瓜燴牛肋 ($108) 意式鮮蝦炒意大利粉 ($108) 香煎鮮紅立魚柳配蟹肉薑酒汁 ($108)我點既係鮮蝦意粉,再偷食埋同事既選擇。牛肋算嫰滑,但我覺得可以再炆腍D,南瓜好甜好好味;魚柳外層煎得微焦,肉質OK,但有略帶腥味,可以再改進一下。 至於我既鮮蝦意粉,係最好味既!大蝦鮮甜又惹味,蝦頭有蝦膏;意粉用洋蔥、燈籠椒等炒香,整體感覺都好,果然我係最有眼光既! Mocha Hot Chocolate餐飲本來可以揀果汁,但竟然售罄

南瓜燴牛肋 ($108)

意式鮮蝦炒意大利粉 ($108)

香煎鮮紅立魚柳配蟹肉薑酒汁 ($108)

Mocha

Hot Chocolate

餐飲本來可以揀果汁,但竟然售罄,咁一於試下咖啡同熱朱。咖啡甜度適中,有咖啡香;朱古力同樣唔會太heavy,有朱古力味之餘,飲完唔覺滯,幾好。

如果你係車迷,記得響落柯打時講明要個Bentley logo放到飲品上,用黎呃like一流!
2016-11-07