2018-09-02 1047 views
Pre-Friday 食豐盛點來迎接最美好的星期五每次行過Bentley都心心眼,但原來車行隔離係有間Bentley’s Cafe !我地叫咗個二人晚餐,有湯、前菜、兩款主菜同甜品,餐飲可以揀紅酒/ 白酒/ 咖啡 $518 for 2 餐湯 - 蘑菇湯每一啖都食到打碎咗嘅蘑菇粒,好香濃,撈埋橄欖油同埋淡忌廉,令成件事更香更滑,蒜蓉包係熱的,好香蒜味,又唔會太膩,沾上蘑菇湯,正前菜 - 芝士蟹肉釀波特大磨菇一上檯已經聞到香味,舖喺大磨菇面嘅係一層厚厚嘅芝士,配上蟹肉同大蘑菇中和了芝士嘅油膩感。主菜 - 醬燒美國安格斯伴鵝肝 第一時間梗係食咗鵝肝先,煎得啱啱好,亦夠晒肥美 一切落去就見到入面啲油慢慢滲出黎,牛扒個cut肥瘦適中唯一就係個燒汁如果可以分開上就更加貼心主菜 - 香煎帶子野菌意大利飯 (我真係好中意食菇😂)睇下粒帶子幾大粒! 煎得恰到好處,好juicy!意大利飯係比較硬生嘅米,粒粒分明,好有口感!甜品 - 朱古力心太軟香濃朱古力味,一切開啲朱古力即刻溶出嚟,好治癒 原來聽日開始甜品仲會加埋檸檬雪葩,以淡淡嘅酸味流下餘韻!下次可以再試!以 Cappuccino 作結成餐咁豐盛,個拉
Pre-Friday 食豐盛點來迎接最美好的星期五

餐湯 - 蘑菇湯

前菜 - 芝士蟹肉釀波特大磨菇

主菜 - 醬燒美國安格斯伴鵝肝
第一時間梗係食咗鵝肝先,煎得啱啱好,亦夠晒肥美
一切落去就見到入面啲油慢慢滲出黎,牛扒個cut肥瘦適中
唯一就係個燒汁如果可以分開上就更加貼心

主菜 - 香煎帶子野菌意大利飯 (我真係好中意食菇😂)
睇下粒帶子幾大粒! 煎得恰到好處,好juicy!
意大利飯係比較硬生嘅米,粒粒分明,好有口感!

甜品 - 朱古力心太軟
香濃朱古力味,一切開啲朱古力即刻溶出嚟,好治癒

以 Cappuccino 作結
成餐咁豐盛,個拉花好靚
仲有一包印有Bentley logo嘅黃糖
奶味香濃,驚咖啡苦嘅人就啱晒

係觀塘想食西餐,不妨一試Bentley’s cafe!
  • 香煎帶子野菌意大利飯
  • 蘑菇湯